Здравей Johny Bravo,Johny Bravo написа:Dairymaid, можеш ли да ми кажеш коя е тази организация която ти е помогнала финансово за университета и това в Онтарио ли е или в ВС. Аз също смятам да уча в Онтарио от тази есен, но се опасявам, че може и да не успея да си финансирам обучението, така че всяка допълнителна помощ ще е важна за мен. Благодаря ти предварително
Както вече казах аз живея в Британска Колумбия. Университетите ми предложиха entry scholarship, която в зависимост от учебното заведение и конкретните ти резултати - изпити, опит, есета и т.н. може да бъде различна сума. Тези детайли се уточняват с конкретния университет след като си приет.
Пълна стипендия се дава, ако имаш много привлекателен профил за университета. В нашия MBA клас от 55 има 3ма с пълна стипендия.
Имай предвид, че всеки университет е различен и за някои е необходимо да подадеш отделна молба за стипендии/финансова помощ когато кандидатстваш или след като си приет.
Проверявайте си на сайта на съответното учебно заведение! Това как е в моя университет или другите 3, в които кандидатствах няма да ви помогне, защото както вече казах всеки университет и всеки отделен факултет си има собствена политика.
Аз също така успях да убедя една от организациите, които подпомагат новоемигранти да ми даде бюджета, който се полага на всеки новорегистирал се (който обикновено се ползва за езиково обучение) да си платя част от таксата. Координатите на тази организация няма да свършат работа в Онтарио, защото тази конкретна организация оперира само на територията на Виктория, БК.
Потърси в Google такива организации, които отговарят за града, в който ще живееш.
Също така има доста възможности за кредити. По тази тема не съм компетентна и ще те посъветвам да се обърнеш към университета/тите в които кандидатстваш.
Поздрави и успех
Весела