Тези ентусиасти които смятат, че могат да научат добре на място квебекарски френски, трябва да знаят, че това е невъзможно, ако пък случайно успеят, ще съжаляват, че са научили този много странен и доста смешен вариант на френския език. Квебекарския френски предизвиква от усмивки до откровен смях като акцент; специално мен, акцента извън Мтл ме дразни ужасно много, този в Мтл е поносим и даже приятен ако го слушате по радиото, но на улицата е нещо което не може да се опише по никакъв начин. Имайте предвид, че тези наблюдения се споделят от французи също. Не случайно те се нуждаят от курс също когато направят грешката да се озоват в Канада.IFF написа:Аз мисля,че научаването на френски колкото за интервюто е добра стратегия.На място езика се учи много по-лесно.Пък и разговорния език много често се разминава с книжовния.Но да ходиш на частни уроци без система на обучение,без определен учебник само за да можеш да отговаряш на въпросите на интервюиращия е доста рисковано ако не попаднеш на добър учител.А пък и ако си от тези,на които по-трудно им се удават езиците....
За негативизма и още нещо...
-
- Обратна връзка:
точно така мисля по въпроса:)
-
- Обратна връзка:
едно много трезво мнение; да кажа и още нещо, каквото и да научите независимо къде, няма да има нищо общо с действителността. За да свикнете с френския в Кебек, ви трябват 3 нива в зависимост от нивото, което имате. Ако имате френска гимназия, може да ви трябва само 3-то.IFF написа:Как да си направим избора ако не чуем различни мнения и различни гледни точки.И не мога да разбера тези "свещени крави" какво ги защитавате толкова.При толкова реномирани институции,които преподават френски,мине се не мине един месец и се появява тема "колко сме благодарни на ......".Е стига вече,нито документ за владеене на език могат да ти дадат,нито контрол им упражнява някой.Между другото дават ли ви квитанция за платената сума(по закон са длъжни)?Никой на сила не Ви кара да учите френски, а най-малко Ви натиква в "лапите челични" на преподавателите. Всеки си прави избора сам!
точно така мисля по въпроса:)
- hullboy
- Изгонен от форума
Просто не познаваш Хълбой и не си ме разбрал явно но аз съм търпелив.към Hullboy,IFF и др.
На нас българите една от многото ни черти и особености е пълната липса на толерантност от страна на Нане към избора на Вуте за съдържанието на неговата супа
Хълбой е много толерантен и симпатизира на новите имигранти когато са изпълнили изискванята за имиграция а те са ясни:
- да се знае език а не да излъжем изпитващия на интервюто или пък да минем процедурата като придружителки а после да даваме акъл по фоуми как ставали нещата в Канада.

За да научиш френски тук обикновено нещата се развиват в 2-ва варианта
- Взимаш социал и ходиш на кофи за 1 -2 години.
И двете неща обаче струват пари и се плащат от работещите данъкоплатци в Канада
Е тогава Хълбой вече не е толкова толерантен и не симпатизира толкова на новите имигранти.
Хълбой няма такова задължение да плаща за да се научи някой на език без пари след като е могъл да свърши това на друго място и не за сметка на работещите в Канада.
Надявам се съм ясен.
- Има и друг вариант да почнеш работа и да учиш в движение.
Каква работа обаче може да почнеш без език?
Ако някой си въобразява че ще научи френски докато кара пици и казва на френски само колко е цената на пицата на клиента или пък работи на поточна линя в завод със слушалки на ушите защото машината вдига шум далбоко се лъже че ще научи френски някога добре.
Както виждате нещата са навързани.
Без език не може да почнете хубава работа, а с лоша работа и колеги от Шри Ланка който говорят още по зле от вас не може да научите езика. И така докато до безкрайност.

Аз лично съм научил един език по този начин.Работех в един склад и на третия месец разбирах почти всичко,на шестия свързвах някакви смешни изречения,на дванайстия мога да кажа,че си говорех добре-да кажем В2.И всичко това без да отворя граматика,и без да съм имал няккаква представа.Сега затова уча усилено френски защото знам от опит колко пренебрежително те гледат като не знаеш езика.- Има и друг вариант да почнеш работа и да учиш в движение.
Каква работа обаче може да почнеш без език?
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Хъл, в главата ти цари пълно объркванеhullboy написа:А вечерно време пишем във форум БгКанада.ком колко е зле в Канада, как хубавите работи се почвали само с връзки и как кризата в Канада не свършвала.Работех в един склад и на третия месец разбирах почти всичко,на шестия свързвах някакви смешни изречения

hulboy
аз теб те разбрах обаче май четеш между редовете и в случая ти не разбра какво се опитах да ти кажа
за целта нагледно ще се самоцитирам
сега стана ли ясно?
или още трябва да мелим за КОФИ и за СОЦИАЛ
двете думи олицетворяващи да не казвам какво .....

аз теб те разбрах обаче май четеш между редовете и в случая ти не разбра какво се опитах да ти кажа
за целта нагледно ще се самоцитирам
добре де а поне за малко да ви хрумна че има хора който биха желали да живеят на място различно от социалния рай Монреал или прованс К(в)ебек като цяло?
сега стана ли ясно?

За тези които не искат да живеят в квебек има федерална програма за имиграция и там не е задължително да знаеш френски. Е чака се малко повече. Ама българина се пише хитрец, научава 5 думи на френски и минава през задната вратаAmental написа:добре де а поне за малко да ви хрумна че има хора който биха желали да живеят на място различно от социалния рай Монреал или прованс К(в)ебек като цяло?
сега стана ли ясно?
![]()
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Да знаеш да лъжеш добре си е много полезно качество за Канада.hullboy написа:Ако си бежанец от Шри Ланка а не биещ се в гърдите професионалист от БГ.За мен социалната помощ и Кофи са много положителни неща
Нали такива казахте че сте на интервюто.
Дълбоко се съмнявам че казахте на интервюто че ще взимате социал и ще хоидите на кофи в следващите 1-2 години.

Аа, няма такова нещо, хълбой! Аз лично бях завършила 6-то ниво на Френския институт, когато минах интервюто (основен кандидат съм). На интервюто чиновничката ми каза: "Давам ви сертификатите, и нали знаете, с вашата диплома ще трябва да учите наново в Канада. Освен това ще трябва да ходите и на курсове по френски, за да си подобрите езика." После ми даде инфо-бюлетини за Кофи и университети в Квебек. Воалаhullboy написа:Ако си бежанец от Шри Ланка а не биещ се в гърдите професионалист от БГ.За мен социалната помощ и Кофи са много положителни неща
Нали такива казахте че сте на интервюто.
Дълбоко се съмнявам че казахте на интервюто че ще взимате социал и ще хоидите на кофи в следващите 1-2 години.

- hullboy
- Изгонен от форума
Кримон а една дебитна карта с една банкова сметка не ти ли даде интервюиращата в която да ти депозират парите които ти дават ( пардон плащат работещите ) от кофито.
Дълбоко се съмнявам че точно интервюиращия ти е дал точно брошурата за кофито най малко защото не знае дали изобщо ще кацнеш в Куебк.
Може би го бъркаш с някой социален работник точно в Куебек който ти е дал тази брошура.
Като са ти казали " Освен това ще трябва да ходите и на курсове по френски"
Най вероятно са имали в предвид вечерни курсове след работа за които не ти плащат , или такива с добри преподаватели в добри университети за които курсове ти си плащаш.
Не ми казвай че научи много добре френския в Кофито заедно със незнаещите как се държи химикалка бежанци от Шри Ланка и Судан.
Дълбоко се съмнявам че точно интервюиращия ти е дал точно брошурата за кофито най малко защото не знае дали изобщо ще кацнеш в Куебк.
Може би го бъркаш с някой социален работник точно в Куебек който ти е дал тази брошура.

Като са ти казали " Освен това ще трябва да ходите и на курсове по френски"
Най вероятно са имали в предвид вечерни курсове след работа за които не ти плащат , или такива с добри преподаватели в добри университети за които курсове ти си плащаш.
Не ми казвай че научи много добре френския в Кофито заедно със незнаещите как се държи химикалка бежанци от Шри Ланка и Судан.