Dossier criminel

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
ovni

Мнение от ovni »

Tova e rabota na "HR", ti tryabva samo da dadesh pismeno saglasie za tova, che si saglasen da badesh prouchen. Rezultata se poluchva sled 3 sedmici.
Tova koeto e opisano obiknovenno se prilaga koto zastrahovka na rabotodateya v sluchai, che nyama drugi motivi da ti otkazhe naemaneto na rabota.
I'm stupid, don't listen to me
Silviya

Мнение от Silviya »

Благодаря ви за споделения опит,
Говорих с моя работодател и той ми казва аз да потърся и да си взема копте от досието ми в Министерство на имиграцията, та утре трябва да ходя и да проверя как може да стане това...
И аз мисля че е по-бързо ако те помежду си разменят тази информация, но защо трябва да е просто когато може да е сложно...
Joy

Мнение от Joy »

Силвия, не мога да твърдя със сигурност, но получаване на досие от Мин-вото на имиграцията е много малко вероятно. След като Мин-вото на сигурността твърди че събираните досиета за целите на емиграция не са достъпни за тях, какво остава за обикновен човек. Те събираха 6 мес. сведения за съпруга ми преди за излязат с отказа си. Увериха ни, че досиетата събирани от посолството са секретни и никой не може да има достъп.
Stoni

Мнение от Stoni »

Джои, някой или лъже или не е разбрано както трябва или е искането е измислица на измислен.Тук има принцип коренно различен и много практичен, за да се свърши работа по тези процедури...та блям -блюб..този който иска трябва да има право да получи това дето иска и т.н.
Joy

Мнение от Joy »

Stoni написа:Тук има принцип коренно различен и много практичен...този който иска трябва да има право да получи това дето иска и т.н.
Не, Стони, Магинал по-рано много по-правилно го отбеляза:

Ne6tata mogat da sa prosti ako taka re6at tiq deto iskat tva dosie, ina4e moje da sa prekaleno slojni, ako pak te taka re6at.

Това е цялото правило. В нашия случай не беше работодателят конкретно който решаваше. Той издаде временно разрешение за 6 мес. до получаване на разрешение от Мин-вото и ако не беше положителната проверка, работата щеше до там да си и остане. Мин-вото пък първоначално изисква гражданство, после се съгласи и само на проверка за последните 5 год. и така...както описах по-горе. :roll: Въпреки емиграционните проверки и секюрити-интервюта. Искането не е моя измислица във всеки случай :? - имаше един куп офиц. документи- цяла книга за попълване и с доста по-сложна писмена процедура от коя да е мината досега.
Stoni

Мнение от Stoni »

Joy написа:
Stoni написа:Тук има принцип коренно различен и много практичен...този който иска трябва да има право да получи това дето иска и т.н.
Не, Стони, Магинал по-рано много по-правилно го отбеляза:

Ne6tata mogat da sa prosti ako taka re6at tiq deto iskat tva dosie, ina4e moje da sa prekaleno slojni, ako pak te taka re6at.

Това е цялото правило. В нашия случай не беше работодателят конкретно който решаваше. Той издаде временно разрешение за 6 мес. до получаване на разрешение от Мин-вото и ако не беше положителната проверка, работата щеше до там да си и остане. Мин-вото пък първоначално изисква гражданство, после се съгласи и само на проверка за последните 5 год. и така...както описах по-горе. :roll: Въпреки емиграционните проверки и секюрити-интервюта. Искането не е моя измислица във всеки случай :? - имаше един куп офиц. документи- цяла книга за попълване и с доста по-сложна писмена процедура от коя да е мината досега.
Няма такъв цирк :wink: Никой не решава субективно и няма право на временно решение ако не упоменато или уредено нормативно.Трудно е някой да иска нещо дето никой не го иска а ако го поиска, някой заблуден електрон, което за мен е почти невъзможно е криво превл някоя инструкция или тълкува неправилно...
Joy

Мнение от Joy »

Stoni написа: Няма такъв цирк :wink: Никой не решава субективно и няма право на временно решение ако не упоменато или уредено нормативно.Трудно е някой да иска нещо дето никой не го иска а ако го поиска, някой заблуден електрон, което за мен е почти невъзможно е криво превл някоя инструкция или тълкува неправилно...
Защо реши, че не е уредено нормативно? Много даже си е уредено. Точно по тази уредба работодателят има право да даде временно разрешение до излизането на постоянното от Мин-вото. По тази уредба просто нямаш право да работиш без положителното становище относно безопасното минало. Това не е нещо ново- за целта принципно се иска гражданство и 5 год. минимум живот в Канада. Мин-вото имаше всички основания просто да откаже и да не приеме миналото от чужбина във внимание. Но явно човешкият фактор си е изиграл ролята и както казва Маргинал някой просто е поискал това да стане. Законите са си закони, но всичко в тази страна на бюрократическо ниво се решава по субективна оценка на съответния бюрократ.

Между другото, теб като полицай също те лови изискването за гражданство и най-вероятно ако бъдеш нает като такъв също ще ти се прави проучване в секюрити- Мин-вото. :wink:
Stoni

Мнение от Stoni »

Излишно е да спорим.Само искам да ти кажа, че с това, за субективните преценки тук не съм съгласен.За разлика от там където съм правил проучване и съм поставял субективно мнение, на базата на малоумните ми интерпретации на нещата в периода Х, тук се отговаря на предварително ясни и точно формулирани въпроси и мнението не се дава от провеждащия първичното проучвне а от лице което разглежда нещата обективно на базата на събраните предварително материали от и по наложен ред, съобразен с някаква наредба на основание на някой закон.
Принципа е коренно различен и няма и място, за сравнение с нашия изроден модел.Един път тук споменах, че този принцип е "необходимо да се знае"(някой май го изтри, те незнаят кво трият де) :D така, че всеки получил правото да извършва проучване до съответното ниво ще получи тези си искания без проблем.Така, че ако някой някъде ти каже имам право да те проуча обяче не ми разрешават достъп до някакви данни..да не му вярваш, че знае какво прави...
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Stoni, tva za qsno i to4no formuliranite vyprosi i za obektivni ne znam si kvo 6e go zabravi6, tuka ako si zabravil e jenska dyrjava i si4ki tiq ponqtiq kato qsno, to4no, obektivno, nevyzmojno 6e gi zabravi6, moje bi tva za koeto govori6 e napisano nqkade i za tva si misli6 4e e taka, deistvitelnostta e syvsem razli4na, samo otidi vij kolko krystovi6ta ima s 4 stopa i se pointeresuvai dali vinagi e bilo taka.
Ne e bilo, predi e imal predimstvo dqsno stoq6tiq no tyi kato pove4eto jeni ne razli4avat dqsno ot lqvo tva pravilo e bilo premahnato i sega ima stopove nasqkade, da se trovime pove4e i da se 4udime koi 6e mine pryv i za6to, ta tabarnacite ne mogat da razli4at dqsno ot lqvo a ti iska4 da zimat obektivni re6eniq i mi govori6 za nqkvi si utopi4ni to4no formulirani vyprosi ...
:beer: :beer: :beer:
Stoni

Мнение от Stoni »

Mарги, само за секунда искам да те поправя с един въпрос на който когато си отговориш ша са сетиш, че така си плямпаш, подтиснат от тежестта на думата "проучване" 8)
Знаеш ли какви данни съдържа едно проучване на един Канадски или Резидент Кракозиянски гражданин и всъщност какво се крие зад тази дума, натиснала Кракозиянското съзнание с 45 годишна тухла :?:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Stoni, nqma zna4enie si4ko tva, tva deto ti kazvam e 4e tuka vyrvqt na tam ot kadeto nie idvame i na teoriq moje da e edno a na praktika e syvsem drugo 6toto na nikoi ne mu dreme za tva, ima6e edna ovca ot tainite kanadski slujbi deto odila na ma4 po ne znam si kvo ( hockey, football etc. ) i kato si trygvala zabravila na peikata papka sys strogo sekretni dokumenti ta q pisaha 4ak vyv vestnika, samo ako znae6e kolko drugi takiva i podobni slu4ai ne sa gi napisali 6ti stane lo6o. Samo 6ti dam primer s ovcete deto me zakaraha ot mqstoto na katastrofata do bolnicata s lineikata.
6toto ne si dali truda da syberat par4etata ot kraka mi sega toi e s 2.5 cm. po-kys ot drugiq, hirurga mi kaza 4e ako sa mu bili donesli par4etata 6tql da gi snadi, ta 6toto sa mi e po-kys kraka se polu4iha uslojneniq za cal jivot i se zagubiha nqkolko desetki hilki ( samo poradi taq pri4ina ) i ne znam o6te kolko 6e jiveq ma spored tva 6e se zagubqt o6te edi-kolko si desetki hilki, samo edin primer ti davam, za da gi syberat vyprosnite par4eta sa bili neobhodimi okolo 15 sekundi i tva e 4ast ot zadyljeniqta im.
Osobeno tuka v taq provinciq ne im dreme ma za absoliutno ni6to ( s malki izkliu4eniq razbira se ).
Kolko pyti vidq nekoi da blysne drug / a na pytq i da mu pomogne? Si4ki begat, 6to ??? 6toto sa ne6tasnici, ako nqkoga nqkoi svyr6i ne6to kakto trqbva po prou4vaniqta to 6te e 6toto znae 4e nqkoi drug go nabliudava ma i tva ne e sigurno 6toto za dylyg period ot vreme ne mogat da vyr6at ne6tata kato horata ( to pa koi li moje osven germancite, 6veicarcite i qponcite ne znam ma tiq tuka sa nai-zle ).
:beer: :beer: :beer:
Stoni

Мнение от Stoni »

Марги, какво мога да ти кажа освен, че много съжалявам, за това което ти се е случило...приятелю...много пъти когато дрънкам е с цел, когато някой от нас е на работа...да повярва и си върши работата с мисълта, че и другите тук правят така.Ти си тук казваш отдавна, може и да си видял някои неща...аз също гледам и наред с добрите, виждам и лошите но просто се опитвам да приема, че посоката е от тъмно към светло и вярвам, че е такава и смятам, че това ми помага и на мен и тези около мен...
Заключено