Харпър направи тази декларация (а.к.а. за квебекската нация), за да има основание (след евентуален рефе) да се отцепи Алберта. Така няма в чистичкия Калгари да се заселват гадни мафиоти от Монреал, защото ще им сложат визи и ще има супер контрол /ФедераЛен /
E za tova i toj samiia edva li se e setil.
Pishi mu! http://pm.gc.ca/
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
ами тя и без това полицията в реднешко е достатъчно заета с арестуването на многобройната паплач наркопродавачи и алкохолните изцепки на фърст нейшън,остана и на главата да и цъфне италианската мафия и тогава ще я вържат.
а вие знаете ли ,че в АБ за малко по сериозна работа от пица деливъри и клийнинг позиции се иска задължително и дръг тест.
Адаш,ей това много ми хареса.Обаче от ходенето ми насам,натам съм разбрал,че има хора и хора и не ги деля по национална принадлежност.Всякакви квлификации от рода на англо,франко,индо ,булгаро са безпочвенни,действа максимата -бий за да те уважават,естественно не в буквален смисъл.Тук е грубия капитализъм,способен ли си да докарваш пари на тоя ,който поръчва музиката си уважаван и ценен без значение на расата и произхода ти.Ако не си оставш си само уважаван.
bateto написа:Адаш,ей това много ми хареса.Обаче от ходенето ми насам,натам съм разбрал,че има хора и хора и не ги деля по национална принадлежност.Всякакви квлификации от рода на англо,франко,индо ,булгаро са безпочвенни,действа максимата -бий за да те уважават,естественно не в буквален смисъл.Тук е грубия капитализъм,способен ли си да докарваш пари на тоя ,който поръчва музиката си уважаван и ценен без значение на расата и произхода ти.Ако не си оставш си само уважаван.
бате, това всичко е майтап. И то майтап с политиците не с хората. Иначе ненавиждам националния нихилизъм точно толкоз колкото и шовинизма. Щото аз съм се родил българин и нямам никаква заслуга за това, както и никаква вина. Българите, както и kанaдците и французите или която и да било нация не сме с нищо по-добри или по-лоши от другите нации.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
bateto написа:...Тук е грубия капитализъм,способен ли си да докарваш пари на тоя ,който поръчва музиката си уважаван и ценен без значение на расата и произхода ти.Ако не си оставш си само уважаван.
Батка, това е много добре казано, но не се връзва с прословутата кебекарска връзкарщина, за чието признаване упорито се бори филипне.
Всъщност това си един умел ,бих казал блестящ политически ход на Харпър,който с един удар лиши партиите на суверинистите от основният им политически аргумент който хем беше безопасен ,хем им даваше воля на езиците,а именно-да искат признаване на нацията!Сега Блок кебекуа ще трябва излиза вече с фруги лозунги-или искане за пълна независимост от Канада или да си измислят нещо друго.Независимост разбира се няма да посмеят да искат,така ,че могат спокйно да спират да съществуват.....Много забавно!
bateto написа:...Тук е грубия капитализъм,способен ли си да докарваш пари на тоя ,който поръчва музиката си уважаван и ценен без значение на расата и произхода ти.Ако не си оставш си само уважаван.
Батка, това е много добре казано, но не се връзва с прословутата кебекарска връзкарщина, за чието признаване упорито се бори филипне.
Тя връзкарщината си е панканадска ..Мисленето им си е такова. В Кебек само са я докарали до съвършенство.
Интересен случай: Говорих си с едни местен по въпроса и той ми даде следното обяснение за връзките:
"Ами така е в Канада защото сме малко население - само 32 млн"
Интересно как на местните им е пределно ясен въпроса с връзките, а нашего брата имигранта упорито отрича всякакво съществуване на такива.
Това което направи Харпър е абсолютна глупост. Кой го караше да си отваря тъпата уста? Какви са тия безхаберни съветници? Каква нация? Пълни глупости, сега би трябвало да чуем и за другите нации в Канада, Онтарийската нация, нацията от Британска Колумбия и т.н., сигурно планува да смени Провинциите с Нации...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Kvo tolkova strashno ima Quebecite da sa nacia.
Indiancite kato imat tolkova mnogo Nacii, i sa priznati kvo ot tva.
Da ne bi da se e razpadnala Kanada.
Hm.
ама това дето го казах се отнася за бизнеса ,там където се изкарват парите,а не за там където се раздават.там където ги раздават си трябват много яки връзки за да те пуснат да доиш държавата.за имигранти като нас е почти невъзможно да се уреди човек незвисимо дали е страшно знаещ,можещ и кадърен ,така не става,трябва и нещо още ,например фамилното име да е Трембли,Вашон или Смит.Например мен никога няма да ме огрее да взема държавна работа,да карам градски автобус за 27д. на час,демек да си клатя краката докато не си сменя фамилното име и всяка втора дума в речника ми не стане льо или фак.