Родителска взаимопомощ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Любима, отиди тук
Там ще ти помогнат с идеи, малки фигурки (дървета, хора, коли, мостове също и постройки). Почти съм сигурна, че безплатно, но имат и бутик, където се продават мини-модели за сглобяване и интерпретиране. Можете да видите и да участвате в правенето на техните макети. Ако детенцето ти е момче със сигурност ще стане голям фен :D
Последно промяна от krimon на Вто Ное 14, 2006 10:14 am, променено общо 2 пъти.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

IRA написа:Eto edna idea ot men:

Terena mogete da go naprawite mnogo lesno.Purvo s plastelin shte go oformite,sled koeto s westnici i lepilo ot brashno(ako si spomniate kato deca prawihme taka) shte wzemeto formata.Trewata moge da bude muh, a wodata malko parche plegsi glas ili da izregete ot prozrachna papka. Kushtichkite mogete da gi oformite ot karton, printirate snimki na bolnici i drugi sgradi, zalepwate gi wurhu kartonenite kubcheta i ste gotowi.
Podchertanoto se kazva papier mache. :lol:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

I tuk li go praktikuwat? :D
Towa mi beshe lubimo na wremeto, to ne biaha iabulki, to ne biaha krushi ...
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

Plemennitsata mi pravi podobno neshto naskoro (no mislia, che beshe po-goliamo). Kakto sa pisali po-gore - izprintirahame povecheto neshta. Tai kato modela beshe 'zimen' sniag sestrata napravi s razbiti beltatsi i kokosovi stargotini. Rekata - s tselofaneno folio nad staniol (stana mnogo hubava). Edinia most beshe 'visiasht' - ot aluminieva tel, boltove i karton, a drugia - karton s nalepeni ot van malki rechni kamacheta.

V edin moment 5 vazrastni i 3 detsa se zanimavahme ednovremenno... :partytime:

Uspeh!
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
pumpy

Мнение от pumpy »

Lyubima написа:Трябват още къщички, най различни, колички, хора, пътни знаци, трева, пясък, камъни, вода, задължително било да има мост и болница, всичко в съответния мащаб ... и т.н. и др. и пр. да не изброявам. Ако смяташ, че е толкова лесно направи един макет на бърза ръка и ми го прати - ще ти го платя, няколкото долара дето си дал в доларамата + малко за нищожния труд който си положил, не вярвам да ми струва повече от десетина долара :D Явно нямаш представа как се прави макет на град. Става въпрос за ученик в училище, а не за детската градина.
mnogo greshno popadenie kam chovek, koito s towa si hrani semeistwoto - po-dobre bi bilo da go poslushash, toi ima opit :)
haimana

Мнение от haimana »

Тая работа с думите малко ми е мътна :? . Общият брой комбинации от 10 букви с повторения на буквите в думата са 10^10 без 1 или с други думи 9 999 999 999. Не знам как ще ги проверите с речник :)
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Stoni написа:Ostavete decata da si 4ukat glavite, da ne si gi 4ukat cql givot :idea:
Kvo iska6 da kaje6 4e ot tiq typotii 6te stanat mnogo tarikati li ???
:beer: :beer: :beer:
Аватар
Lyubima
Обратна връзка:

Мнение от Lyubima »

Благодаря ви за отговорите, страхотни сте :) Не съм вярвала, че за по-малко от 24 часа ще напълним две страници. Искам да отговоря на някои въпроси: Детето е на 8 годинки и е в трети клас, така че родители с по-малки дечица - стягайте се. Второ - намерих програмата за думичките. Днес тарикатчето от Камбоджа може би не подозирайки, че ще се появи нов претендент за титлата е донесло само 115 думички срещу 126 на състезателя от България :lol: И трето - започваме да правим макета, разбира се с дейното участие на сина ми. Даже има вариант той да си направи един негов макет самостоятелно, защото има страхотни идеи. Вече е направил план на града на 8 ! залепени един до друг бели листа А4 . Смятаме релефа да бъде от мрежа и отгоре гипс, но много ни допаднаха предложенията за мокрите вестници и особено за тестото. Впрочем от тесто мислехме да направим фигурки на хора, коли и т.н. и после да ги опечем за да са твърди. Страхотна е идеята да се принтват снимки на къщи и да се лепят върху картонени кутийки. Сега ни се отваря работа да поскитаме из града с фотоапарат в ръка, но мисля че си струва. Първоначално искахме да направим макет на български град, но при това положение ще се откажем. Ще имаме известно затруднение заради миниатурните размери, но дано да се справим. Сега вече предполагам, че някои от тези, които в началото изразиха мнение, че няма нищо по-лесно от това да се направи макет на град ще разберат в каква заблуда са били. Ако проявявате интерес, като направим макета ще пусна и някоя снимка да видите какво се е получило. То беше добре направо да се направи един специален сайт по тоя въпрос, но това е много работа и то за специалист. Ако все пак има някой желаещ да се заеме с тая задача - ще му помагаме на драго сърце. Там може да се публикуват и проектите на други деца, ще е много забавно, интересно и най-важното полезно за мнозина. Ще съм ви благодарна, ако продължите с коментарите и предложенията си, защото макета трябва да се предаде на 8-ми декември, а дотогава има време...поне за коментари :wink:
Money can't buy you happiness, but it does bring you more plesant form of misery.
Заключено