Котенца
Ееее, сега вие всичките - или си имате вече котка, или куче, или мъж
, в останалите случаи е алергия! Ами аз да отида да ги оставя в някой магазин ли :plach: :rev: :crying2: Много сте жестоки! Ще ги купи някой кебекар и ще ги забрави на 3-тия ден. Аз искам да им намеря добра интелектуална българска среда
Учила съм ги да говорят и разбират български, остава само да ги научите да пишат. 
наним

наним

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Големи са сладури krimon!
Но, у нас гледаме един хамстер и така средата става не подходяща. :rotaeye:
А преди дни се опитахме да "запознаем" нашия хамстер с този на комшийте. След като се подушиха,станаха на "кълбета", нямат разтърване!
Дано им намериш подходящ дом /а аз няма да показвам снимките на моите деца
/
Но, у нас гледаме един хамстер и така средата става не подходяща. :rotaeye:
А преди дни се опитахме да "запознаем" нашия хамстер с този на комшийте. След като се подушиха,станаха на "кълбета", нямат разтърване!

Дано им намериш подходящ дом /а аз няма да показвам снимките на моите деца

- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
- simplyaven
- Обратна връзка:
кримон, да ти кажа и аз - не ги дели от майка им преди втория месец, много им е рано!
а за кастрацията - и моята е женска, кастрирах я един месец и половина преди да дойдем тук, операцията при женските не е толкова проста както при мъжките, защото е коремна, но минава за една седмица! нищо и няма на лудата котка, грам не е наддала, търчи си както преди и на фона на моето тръшкане и притеснения, тя на 6-тия ден ядеше като луда и беше забравила! само да знаеш, че от упойката се будят много бавно - около 48 часа, да не се плашиш. през тези часове трябва да е на земята, защото се опитват да стават и да лазят и може да падне ако е на високо и да се удари лошо - съвсем са отпуснати. също да знаеш, че след операцията трябва да я загряваш, на мен не ми го бяха казали и се случиха лоши работи. иначе изпадат в хипотермия. трябва да е топло завита, бутилки с топла вода окло нея, които се сменят на всеки 1.5-2 часа - това е

а за кастрацията - и моята е женска, кастрирах я един месец и половина преди да дойдем тук, операцията при женските не е толкова проста както при мъжките, защото е коремна, но минава за една седмица! нищо и няма на лудата котка, грам не е наддала, търчи си както преди и на фона на моето тръшкане и притеснения, тя на 6-тия ден ядеше като луда и беше забравила! само да знаеш, че от упойката се будят много бавно - около 48 часа, да не се плашиш. през тези часове трябва да е на земята, защото се опитват да стават и да лазят и може да падне ако е на високо и да се удари лошо - съвсем са отпуснати. също да знаеш, че след операцията трябва да я загряваш, на мен не ми го бяха казали и се случиха лоши работи. иначе изпадат в хипотермия. трябва да е топло завита, бутилки с топла вода окло нея, които се сменят на всеки 1.5-2 часа - това е

Благодаря горещо, simplyaven, ще се постарая, въпреки че още ми е съвестно да я кастрирам /то при женските май не се казва така
/. Не съм искала да ги давам преди да станат на 2 месеца, но искам някой да си ги заплюе, за да съм им осигурила добър дом. Може да идва да си ги наглежда и гальоти преди да му ги дам
На мен така ми ги дадоха на 2-3 седмици и голям зор видях - хранила съм ги през 2-3 часа със специални адаптирани млека за котки /200 мл. - 6 долараа/ и специални анатомични биберони за малки котетата ... абе въобще имам експириънс и знам колко е трудно да се направи коте от такова пухкаво топче на 2-4 седмици.

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
- simplyaven
- Обратна връзка:
moge li da gi ostavim bez lubov za ednoto lichno udovletvorenie,vapreki che kazvat che onaia rabota nee lubovta,kakto i parite ne bili vsichko,no ako se vgledame dobre i ednoto idrugoto sa mai nai vagnite,osobeno vtoroto,poradi,koeto i parvoto stava realnostIRA написа:А кримон, за кастрирането, ако не го направиш ще трябва да приемеш ,че ще ражда по два пъти в годината . След 4-5 раждане стават усложнения и пак ще ти се наложи да я оперираш. Не и давай от ония гадните химикали .
pol написа:moge li da gi ostavim bez lubov za ednoto lichno udovletvorenie,vapreki che kazvat che onaia rabota nee lubovta,kakto i parite ne bili vsichko,no ako se vgledame dobre i ednoto idrugoto sa mai nai vagnite,osobeno vtoroto,poradi,koeto i parvoto stava realnostIRA написа:А кримон, за кастрирането, ако не го направиш ще трябва да приемеш ,че ще ражда по два пъти в годината . След 4-5 раждане стават усложнения и пак ще ти се наложи да я оперираш. Не и давай от ония гадните химикали .

Каква любов

simplyaven, котките тук след операцията седят в клиниките, връщат ги по чти излезнали от упойката.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
- simplyaven
- Обратна връзка:
ira, те и в БГ така казват, но истината е че много бавно излизат от упойката. от клиниката ги изписват с вече отворени очи и възстановени нервни реакции - това се води излязло от упойка животно, тоест без усложнения. но до пълното му събуждане и възстановяване минава още време, което обаче си зависи от животното - моята е само 2 кг и и отне почти два дниIRA написа:pol написа:IRA написа:А
simplyaven, котките тук след операцията седят в клиниките, връщат ги по чти излезнали от упойката.

Тук оперирах две мои котки. При първата беше по сериозна операция защото имаше пиромета и може ми заради това излезе от упойка напълно чак на следващата сутринта , втората си беше добре 2 часа след като я взехме. Ако отидеш в някоя от големите клиники ,там ги държат по 2 нощи и наистина ги взимаш напълно извън ефекта на упойката.
По колко време ги държат сега в клиниките в България? Преди години не го правеха.
По колко време ги държат сега в клиниките в България? Преди години не го правеха.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
- simplyaven
- Обратна връзка:
обикновено до края на деня, операцията се прави сутринта... но пак казвам, зависи си от животното, имам познати на които котките вечерта си бяха що-годе добре, но принципно е добре пак да се внимава, може да са им забавени рефлексите...IRA написа: По колко време ги държат сега в клиниките в България? Преди години не го правеха.