EU може да ни помогне да заминем в Quebec без френски...
-
- Обратна връзка:
Участвах наскро на едно събрание по проблемите на имиграцията и там някои хора се изказаха, че сумите изисквани от имигрантите (по процедура и като задължителна сума за внасяне) са прекалено ниски.
Истина е, че по федералната процедура изискваната сума е значително по-висока. Мотивираха се, че влизайки в страната без език и без пари за живот, един имигрант сяда практически задължително на раменете на социалната система на Квебек ( което си е абсолютно точно така) и че на практика имигранта "струва" много скъпо на обществото.
Беше им обяснено, че стандарта на живот на страните, от които идват повечето имигранти е много по-нисък и 3000 дол. за човек от Източна Европа е на практика годишен доход.
Аз пък не пропуснах да спомена, че не само незнаенето на език кара имигрантите да сядат на раменете на държавата, но и много други обективни пречки за трудоустройство и реализация (за което бях изгледана малко накриво...
).
Та...така. Може да си продължаваш да чакаш снижаване на таксите поради влизане в ЕС.
Ще стане на куково лято.
Таксите са еднакви за имигранти от всички страни- и тези от ЕС включително. Канадците не дискриминират никой. Зелените карти на Щатите са (бяха) на лотарийна основа-затова никой не иска езикови знания. Канадската процедура е базирана на отбор на най-квалифицираната и мотивирана за интеграция и успех част от желаещите емиграция. Затова си имат строг критерий на отбор. Разликата схващаш ли?
Истина е, че по федералната процедура изискваната сума е значително по-висока. Мотивираха се, че влизайки в страната без език и без пари за живот, един имигрант сяда практически задължително на раменете на социалната система на Квебек ( което си е абсолютно точно така) и че на практика имигранта "струва" много скъпо на обществото.
Беше им обяснено, че стандарта на живот на страните, от които идват повечето имигранти е много по-нисък и 3000 дол. за човек от Източна Европа е на практика годишен доход.
Аз пък не пропуснах да спомена, че не само незнаенето на език кара имигрантите да сядат на раменете на държавата, но и много други обективни пречки за трудоустройство и реализация (за което бях изгледана малко накриво...

Та...така. Може да си продължаваш да чакаш снижаване на таксите поради влизане в ЕС.

Таксите са еднакви за имигранти от всички страни- и тези от ЕС включително. Канадците не дискриминират никой. Зелените карти на Щатите са (бяха) на лотарийна основа-затова никой не иска езикови знания. Канадската процедура е базирана на отбор на най-квалифицираната и мотивирана за интеграция и успех част от желаещите емиграция. Затова си имат строг критерий на отбор. Разликата схващаш ли?
hi
Samo iskam da vmetna, 4e nyama Benelux i Holandiya. Benelux e sakrasthenie na Belgiya, Niderlandiya i Luxemburg. I kakvo obstho ima EU s imigratzionnata politika na Canada i donyakade avtonomnata takava na provintziya Quebec? Ne si davayte naprazni nadezdi, ami uchete ezitzi, kasmet.
Re: hi
Dobre che mi kaza!!!borsay написа:Samo iskam da vmetna, 4e nyama Benelux i Holandiya. Benelux e sakrasthenie na Belgiya, Niderlandiya i Luxemburg. I kakvo obstho ima EU s imigratzionnata politika na Canada i donyakade avtonomnata takava na provintziya Quebec? Ne si davayte naprazni nadezdi, ami uchete ezitzi, kasmet.
Ei sega che si zapichA!
A "haltz mahol" , znaech li kakvo znachi?
I az da otbeleja: takova chudo NiTHERLANDIQ nqma! benElux, a ne benIlux.
hi
napissal sam ti gi pravilno na latinitza i spored pravilnika za transkriptziya na chuzdite geografski imena. a na balgarski si e bash "nIderlandiya", a i nikade ne sam ti pissal benIlux. sha sa zayazdame li sega? 

Re: За лежането на една кълка
и аз не бих ти издал ако не може да си кажем две думи да се разберемramone написа:Лельо Екимке, ти чувала ли си някой спечелил GREEN CARD да е върнат на интервюто заради слаб английски?! Аз лично не съм! Всички заминават и на место ходят на курсове за да повишат нивото на английския си и да си намерят по-заплатена работа! Аз във Франция си намерих работа на место като говорих на английски! Друг е въпроса,че не останах защото имаме право на престой само 3 месеца,а работодателя не ми издаде работна виза! И още нещо! Ти имаш ли представа как се събират 390 CAN $ с български заплати? Даваш ли си сметка колко хиляди отчаяни хора от България,Украйна,Румъния,Русия и тнт изпращат по 390 CAN $ ? Защо мосюто от Виена не прави форуми в Гемания или Франция! МИ защото има закони,а и ще му се изсмеят!

по безсмислено мнение рядко се среща.....много ми е интересно кой немски закон определя на Канада какви такси да събира за собствената си имиграционна процедура от немски граждани ????
знаеш ли как се плащат 260 долара глоба за неправилно престрояване на магистрала с Канадска заплата, разчетена до последния цент - нещо много често срещано тук ?
и както каза някой някъде с тези 390 долара се започва и ако те са ти проблем и то заради официално говоримия в държавата език, то просто изобщо не се захващай, и така и така с този любим маниер все от нещо да се оплакваш няма да е много ползотворно...........
-
- Обратна връзка:
Може пък да е добра идея да се въведе тест за интелигентност при регистрация в форума, ама тогва пък ше се лишим от такива забавни теми 

Следя динамични валутни курсове и пиша бизнес план
Мисля, че никой не се замисля за истинската причина в Кебек да държат толкова много на френския. Не е защото затягат процедурата или искат да ни тормозят, а защото искат да заселят провинцията с френско говорящи граждани и да се противопоставят на английско говорящите части, да се разграничат още повече от тях и дори да се отделят след време. Кебекците франкофони се гордеят с това, че не са английско говорящи и много държат да си останат такива. Правят всичко възможно да запазят това статукво. Което си личи и от многолюдността на семействата им. Просто не искат да бъдат претопени. Затова и процедурата им е по-лесна и бърза от федералната. Извинявайте, за философстването, но това е.
Re: hi
borsay написа:napissal sam ti gi pravilno na latinitza i spored pravilnika za transkriptziya na chuzdite geografski imena. a na balgarski si e bash "nIderlandiya", a i nikade ne sam ti pissal benIlux. sha sa zayazdame li sega?
Opitah se da pomogna na choveka, koito e v qvna zabluda, i koito prilicha na moq milost ot predi vreme: motiviran, no bez sredstva.
To e qsno che s tiq 390 cad te edva li uspqvat da platqt infrastructurata si kakto i personala si, a i vse pak Te sa v NUZDA, chtoto demografiqta ime e

Moq grechka e che vmest Germania, napisah Holandiq. I tui kato temata ne e za Charbon i Acier i za Traité de Rome ili istoriq ne Eu, si priznavam, che malko ne hristiqnski reagirah! Za koeto sorry.

Абе, вие да сте чували примерно някой да е влязъл да учи медицина с изпит по математика. Преди време се пробвах за Австралия и Нова Зеландия и като им споменах, че плямпам на руски и английски даже без да искам, няколко месеца след като се отказах, още ми предлагаха. Просто нявсякъде по света хората си имат предпочитания и изисквания. И в България вече чужденците учат български, камо ли във франкофонско общество, където административната сфера се обслужва основно на френски да не е нужно да знаем френския език.Не забравяйте и че Квебек си е френски от времето на Гражданската война, ако не се лъжа / ако се лъжа, значи мноого се излагам/. В Хонгконг повече хора знаят английски, отколкото китайски - вярно че чак 2000та год. го върнаха на Китай де, но какво стана - един вид държава в държавата. А че има такси - има, да и не са и малки наистина. Но ако някой иска да имигрира, само защото не може да изкара пари на едно място, каква е гаранцията, че ще успее на друго. Хората искат да си гарантират, че при тях отиват хора комбинативни, мотивирани, с реално желание за нещо повече от апартамент, кола и сносна работа. А там дори и това се постига по-трудно, отколкото тука.
Vouloir c'est pouvoir!
Vouloir c'est pouvoir!