Търсене на работа on-line от БГ преди кацане в Торонто?
- PoLuX
- Обратна връзка:
А този човек дали е имал някакви контакти с фирмата от преди, или е намерил работа по обява в сайтовете за работа? Ако е второто, какво ги е накарало да му се обадят чак в България, при положение, че има още няколкостотин кандидати, чакащи да им се обадят в същия град. Аз по принцип питам де, а не в конкретния случай, защото тук не обсъждаме този случай, ами по принцип как стоят нещата.vladi написа:Az lichno poznavam chovek koito si nameri rabota ot Bulgaria (java programist) samo s telefonno interviu za Montreal. Az niama da go izdavam koi e ama toi chat pak pishe vav foruma i moje bi sega shte se obadi.VanBC написа:Според мен няма смисъл да контактувате директно работодатели по-рано от 2-3 седмици преди датата на пристигане, но с агенции и head-hunters може да се говори още от сега, като им се обясни, че пристигате чак през Април.
Иначе 100% при всеки има нещо, което излиза от границите на общия случай.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Bez Canadian experience ? Pri plojenie che ima stotici ako ne i hiliadi Java Programmers , sas mnogogodishen Canadian experience.Az lichno poznavam chovek koito si nameri rabota ot Bulgaria (java programist) samo s telefonno interviu za Montreal. Az niama da go izdavam koi e ama toi chat pak pishe vav foruma i moje bi sega shte se obadi.
Takova CV niama kak da mine prez screening-a na CV-ta, t.e. oshte na parvia podbor ot 50 -100 kandidata shte otpadne. Niama da ima i interview.
Tova e realnostta , ne sam ia izmislil az

Става ако го е препоръчал вътрешен човек от фирмата и подозорам че е така и в този случай. Дано се обади този пич, че иначе няма да разберем дали совите са това което саfilipne написа:Bez Canadian experience ? Pri plojenie che ima stotici ako ne i hiliadi Java Programmers , sas mnogogodishen Canadian experience.Az lichno poznavam chovek koito si nameri rabota ot Bulgaria (java programist) samo s telefonno interviu za Montreal. Az niama da go izdavam koi e ama toi chat pak pishe vav foruma i moje bi sega shte se obadi.
Takova CV niama kak da mine prez screening-a na CV-ta, t.e. oshte na parvia podbor ot 50 -100 kandidata shte otpadne. Niama da ima i interview.

- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Mnogo viarno akzano !miteto написа: Става ако го е препоръчал вътрешен човек от фирмата и подозорам че е така и в този случай. Дано се обади този пич, че иначе няма да разберем дали совите са това което са
S dve dumi - tova kak e napisano CV-to ti , znaesh li kak se tarsi rabota v Canada , imash li neobhodimite znania , imash li Canadian experience , vsichko tova niama osobeno goliamo znachenie ako niamash preporaki ! S drufgi dumi Vrazki ( networking i t.n.) Razlichni dumi - edin i sasht resultat - horata bez takiva raznasiat pizzi !!
Eto zashto tolkova haresvam Canada ! Shtoto e stranata na neogranichenite vrazki !
Hubavo e novopristigashtite da go znaiat !
A zashto ne se napravi i edna tema : Kak naj-barzo i lesno se zapochva rabota v Canada ? - Otgovora e iasen
Nazdrave !
Kade sa tezi bezrabotni hiliadi programisti? V momenta nedostiga na programisti e savsem osezaem..... Vie v Canada li ste izobshto?filipne написа:Bez Canadian experience ? Pri plojenie che ima stotici ako ne i hiliadi Java Programmers , sas mnogogodishen Canadian experience.
Razbira se che rabotodatelite trudno se reshavat da vzimat bez preporaka - kato se ima predvid kakvi obrazi se izsipvat tuk redovno, no dobri programisti se namirat trudno i az sam bil svidetel kolko trudno e namiraneto na kvalifitsirani kadri. Glavnoto obache ne e preporakata a opita.
- MrGeek
- Путлер Капут
Брех мама му стара. Аз май в някаква друга държава съм дошъл. Все си мислех, че се нарича Канада, ама май нещо съм объркал. Щото и страхотна работа си намерих без никакви връзки. Всички препоръки ми бяха български, щото очевидно нямаше начин да имам канадкси такива. На всичкото отгоре си намерих работа още първия месец след започване на търсенето. Не само това, ами се оказва, че не съм единствен с този "късмет". Абе я някой да ме открехне точно къде съм, защото направо взех да се бъркам съвсем. :rotate:filipne написа:Mnogo viarno akzano !
S dve dumi - tova kak e napisano CV-to ti , znaesh li kak se tarsi rabota v Canada , imash li neobhodimite znania , imash li Canadian experience , vsichko tova niama osobeno goliamo znachenie ako niamash preporaki ! S drufgi dumi Vrazki ( networking i t.n.) Razlichni dumi - edin i sasht resultat - horata bez takiva raznasiat pizzi !!
Eto zashto tolkova haresvam Canada ! Shtoto e stranata na neogranichenite vrazki !
Hubavo e novopristigashtite da go znaiat !
A zashto ne se napravi i edna tema : Kak naj-barzo i lesno se zapochva rabota v Canada ? - Otgovora e iasen
Nazdrave !

- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
A, ne , sigurno az jiveia v druga Canada , tazi ... realnataMrGeek написа: Брех мама му стара. Аз май в някаква друга държава съм дошъл. Все си мислех, че се нарича Канада, ама май нещо съм объркал. Щото и страхотна работа си намерих без никакви връзки. Всички препоръки ми бяха български, щото очевидно нямаше начин да имам канадкси такива. На всичкото отгоре си намерих работа още първия месец след започване на търсенето. Не само това, ами се оказва, че не съм единствен с този "късмет". Абе я някой да ме открехне точно къде съм, защото направо взех да се бъркам съвсем. :rotate:![]()

Kade li go vidiahte tozi nedostig na programisti ? Svirkajte kia firma tarsi otchaiano takiva .... Shtoto ako ima nedostig shte vzemat vseki , kakto mejdu vprochem e bilo prdei 2001 g - vseki zavarshil kurs po programirane ( 3 mesechen) e zapochval rabota kato takav. Bez nikakv experince !! kanadski ili bulgarski ...
Ta s dve dumi , ako e viarno che ima goliam nedostig to bi triabvalo da vzimat hore s nulev opit , nali ? iI pochti bez poznania ,nali taka ?
E , az ne sam bez poznania nito sas savsem nulev opit , nito sam bez neobhodimoto obrazovanie.. Taka che , shto ne vzemete da mi otvorite ochite ta i az da si nameria takava rabota ?
Blagodaria predvaritelno za usiliata !
Само не знам защо винаги се бъркат връзките с лоби.
Лично аз предпочитам да се използва лоби защото:
1. Връзки - за мен това е българския модел в който някой си напълно некадърен бива препоръчан и заема хубава позиция, последствията са ясни.
2. Лоби - някой кадърен бива препоръчан, попада си на мястото върши добра работа и е добре заплатен.
Та в Бг съм се нагледал на връзки.
В Канада засега виждам само лоби.
Ако може двете неща да не се смесват и да не се слага клеймо на лобито, защото на всеки е ясно че работодателя иска проверени хора а не такива умеещи да пишат СВ и в това няма нищо лошо.
Лично аз предпочитам да се използва лоби защото:
1. Връзки - за мен това е българския модел в който някой си напълно некадърен бива препоръчан и заема хубава позиция, последствията са ясни.
2. Лоби - някой кадърен бива препоръчан, попада си на мястото върши добра работа и е добре заплатен.
Та в Бг съм се нагледал на връзки.
В Канада засега виждам само лоби.
Ако може двете неща да не се смесват и да не се слага клеймо на лобито, защото на всеки е ясно че работодателя иска проверени хора а не такива умеещи да пишат СВ и в това няма нищо лошо.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Koj e kazal che preporachania e kadaren ? I koj mohe da garantira che preporachania e PO-kadaren ot niakoj drug kandidat, kojto ne e preporachan ?Light написа: Лоби - някой кадърен бива препоръчан, попада си на мястото върши добра работа и е добре заплатен.
.
Lobi ili vrazki , nakraia izliza che se konkurirat lobita a ne kachestva koeto izvejda neshtata izvan sferata na pazarnata konkurencia - t.e po-dobria i po-podhodiashtia pecheli !
Shte se povtoria : resultata e shoden : edni izprevarvat drugi shtoto imat lobi , a ne shtoto sa po-dobri !
Ne mislia che v tova ima neshto hubavo !
Kajeti mi kade gresha v razsajdeniata si ?
Ами то си зависи от препоръчващия.
Аз например ако ще препоръчвам дървосекач няма да ми дреме толкова кой ще препоръчам.
НО ако работя във фирма където търсят програмисти едва ли ще препоръчам всеки, разбираш ли накъде бия?
Трябва да си изключително сигурен в себе си и мястото си или да си собственик на фирмата за да правиш препоръка.
А още по важно е какво си ти за фирмата за да се вслушат в препоръката ти!
Така че щом човека са го предпочели пред стотици други с Канада опит според мен има защо.
Аз например ако ще препоръчвам дървосекач няма да ми дреме толкова кой ще препоръчам.
НО ако работя във фирма където търсят програмисти едва ли ще препоръчам всеки, разбираш ли накъде бия?
Трябва да си изключително сигурен в себе си и мястото си или да си собственик на фирмата за да правиш препоръка.
Така че щом човека са го предпочели пред стотици други с Канада опит според мен има защо.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Sega , az rabotia v dosta goliama Korporacia i vseki moje i v dejstvitelnost pravi preporaki - po elektronen pat . Ne che imat efekt , no se praviat . Ot moia veche pochti ednogodishen opit v tazi Korporacia , moga da ti kaja slednoto : Biah svidetel kak absolutni glupaci se povishatvat v yerarhiata zashtoto "poznavat kogoto triabva" - tova e citat ot izkavaneto na edin ot tiah .Light написа:Ами то си зависи от препоръчващия.
Imaj vav predvid vse pak che imam nabludenia v/u kanadskia pazar na truda, datirashti ot predi pochti 4 godini . Useshtam ot dumite ti che ti si oshte v "rozovia " period na emigraciata

Cheers !
Мдаа, прав си още съм в розовия период.
При все че и аз работя в доста голяма корпорация и признавам още нямам толкова дълги наблюдения като тебе поне хората около мен са си ама 100% на мястото а някои са дори и под възможностите си. Това не значи че не са дооценени, просто са много кадърните
Дано и в бъдеще да не се разочаровам
Наздраве.
При все че и аз работя в доста голяма корпорация и признавам още нямам толкова дълги наблюдения като тебе поне хората около мен са си ама 100% на мястото а някои са дори и под възможностите си. Това не значи че не са дооценени, просто са много кадърните

Дано и в бъдеще да не се разочаровам

Наздраве.
E s takava naglasa, shte imash opredeleni zatrudnenia s namiraneto na rabota - tova e estestveno.filipne написа:Kade li go vidiahte tozi nedostig na programisti ? Svirkajte kia firma tarsi otchaiano takiva .... Shtoto ako ima nedostig shte vzemat vseki , kakto mejdu vprochem e bilo prdei 2001 g - vseki zavarshil kurs po programirane ( 3 mesechen) e zapochval rabota kato takav. Bez nikakv experince !! kanadski ili bulgarski ...
Po vreme na buma v IT polojenieto e bilo neestestveno - zatova posledva i sriv. Sega se stabilizira i e gore dolu taka kakto v drugite oblasti regulirani ot pazarni printsipi. Ako mojesh - si dobre doshal. Rabota ima mnogo, no za hora koito iskat da rabotiat i da se usavarshenstvat.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
vladi написа: Kade sa tezi bezrabotni hiliadi programisti? V momenta nedostiga na programisti e savsem osezaem..... Vie v Canada li ste izobshto?
Razbira se che rabotodatelite trudno se reshavat da vzimat bez preporaka - kato se ima predvid kakvi obrazi se izsipvat tuk redovno, no dobri programisti se namirat trudno i az sam bil svidetel kolko trudno e namiraneto na kvalifitsirani kadri. Glavnoto obache ne e preporakata a opita.
vladi написа:
Po vreme na buma v IT polojenieto e bilo neestestveno - zatova posledva i sriv. Sega se stabilizira i e gore dolu taka kakto v drugite oblasti regulirani ot pazarni printsipi.
E, sigurno az sam ot tezi deto ne iskat da rabotaia i da se usavarshenstvatvladi написа:
Ako mojesh - si dobre doshal. Rabota ima mnogo, no za hora koito iskat da rabotiat i da se usavarshenstvat.

Bi bilo smeshno ako ne beshe tajno ....
Koe ot dvete vse pak e tvoeto mnenie po vaprossa ?