Средната заплата достигна 1123 лева

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
pumpy

Re: Средната заплата достигна 1123 лева

Мнение от pumpy »

agent Ozo написа:
pumpy написа:Аз лично (ози това специално за теб) нямам проблем с нито едно от гореизброените положения в Канада
Не знам защо се обръщаш специално към мен, Пумпи. Аз също нямам проблем с изброените от Танграта неща.
Но за разлика от теб, аз го разбирам и никога не бих го нарекъл лузър заради което и да е от тях, или пък всичките заедно. :)

За мен присмех предизвикват хората, които и в отходна яма да ги потопиш, ще започнат да убеждава околните, че вътре е много куул. Та дори и лафка ще отворят за да продават от всичките тези био, еко и т.н. продукти от ямата. :D
Не си разбрал. За теб беше: "аз, лично" ;) Нали така ме научи да пиша, за себе си, лично
Не видах да съм го нарекъл "лузър" или поне не този път. Не смея да кажа "никога" защото знам, че ме дебнеш из засада и ще ме цитираш някъде от 2005, когато съм го написал.
А за отходната яма - не знам в каква Канада живеят някои и защо го правят, но моята не е "отходна яма". И България не беше, за мен, отходна яма, но имаше много от съдържанието й около мен, та не ми понасяше. Бой по улицата, отвратителната нетърпимост към различния, убеждението за вечна правота, корупцията, мизерията. Предпочит снега и студа. Другия месец отивам до Нунавут, явно ми трябват лопата и одеало в куфара :)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

А, ясно. Правилно се изразяваш вече, Пумпи. :y: :)

А "ямата" е олицетворение на неприятна и нетърпима лично за даденото лице среда, в която то се смята принудено да живее, единствено поради криворазбрана куртоазия. За едни това е България, за други е пък Канада и в това няма нищо неестествено.
Неестествено е да се присмиваш на някого заради това, че не харесва нещата, които ти харесваш и обратното.
Ти може и да си умираш от кеф, пътувайки с часове в бизнес-класата на някой авиолайнер. Но друг пък, само при мисълта за огромната бездна под него си примира от страх. И не ще да се качва на самолет, па ако ще да е и президентския самолет на Путин, да речем. Хората сме различни бе, Пумпи. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

pumpy написа:
Pyrelight написа: Както и да е, не е мой проблем! Тя да му мисли! ;)
И това е така, възпиташ децата си да разчитат на себе си. Някои тук са дундуркани от мама и тате с апартаменти и коли цял живот, после Канада им се видяла тясна. Тя и средната заплата в БГ стига, ако тате носи и мама меси. Я опитай да си купиш жилище и кола и да живееш нормално с тези прословути 1200 на месец средна заплата - да, ама НЕ.
Хъм, при мен е естествена закономерност. И мен са ме възпитавали така. :)
Та трябва да съм супер, мега балама, та да променя статуквото.
Сега и на мен ми се е паднало да се понося (имам предвид модите ;) ) и поживея, което навремето вследствие "безгрижния" (цитирам Озо) ми живот съм нямала много възможност да направя. Пък да мисли всеки, каквото си иска! Не ми пука! Аз нямам заеми и животът ми е нелошо структуриран. ;)
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Прекрасно, Бистре! Ако е истина, естествено.
Чудесно е да се радваш на живота си и да можеш да правиш всичко онова, което си нямала възможност да правиш преди. :y:

Но това което не рабираш, е че някои други хора пък не правят същите тези неща, които ти правиш днес, не защото са мизерници и лузъри, а просто защото нямат влечение към тях. Или са ги вършили когато им е било времето, примерно. ;)

Само такива като теб могат да се дивят на стоящият на опашка за хамбургер пред крайпътно заведение Бил Гейтс.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

agent Ozo написа: Само такива като теб могат да се дивят на стоящият на опашка за хамбургер пред крайпътно заведение Бил Гейтс.
Що да се дивя? :o
И той е човек! Аз също не съм особен почитател на Макдо, но понякога ми се прияжда и на мен. И си купувам като него. :)
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Щото не само се дивиш, ами наричаш с какви ли не обидни думи хората, които не ги вълнуват имоти, почивки на Флорида или пък дрешки. :)
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

Кен Лий пак лъже.Нямала била заеми.Ами моргиджа за талашитката в Ст.Катрин и двата аутолоъна кой ги плаща,на кого са тогава заемите.
Всъщност като се замисля може и да е права като я знаем каква хитра сврака е.Като нищо е нахендрила мъжа си Щерю с всичките семейни заеми и си кашира заплатката и оня един ден да му писне от нея,ако вече не му е писнало няма как да я нарита щото Стрина така си е опекла работата .Ще му вземе къщата и колите и за него ще остави само заемите,даже и персонална издръжка ще му изиска.
Не е проста Стрина,ама никак не е проста.Който я мисли за проста значи е в голяма заблуда. :lol:
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

agent Ozo написа:Щото не само се дивиш, ами наричаш с какви ли не обидни думи хората, които не ги вълнуват имоти, почивки на Флорида или пък дрешки. :)
Е, как не ги вълнуват, бе?!
Ми, той-Танграта само за това говори....
Станало селянчето софиянец и ни показва лайф-стайл! |(
Не му е ясно, че той, накъдето тръгва, аз отдавна се връщам оттам, пък и не само аз. :lol:
П.П. Ма теб верно те е треснала много яко склерозата! |(
Последно промяна от Pyrelight на Пет Фев 01, 2019 12:09 pm, променено общо 1 път.
powered by pumpy
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Kan_Tangra написа:
Pavel M написа:
pumpy написа:
Pavel M написа: и това ако е лайф стайл,да ви еба и лайф стайла.плащаш барака за милиони а 1/5 от живота ти минава в спане по пътищата сред газова атака от стотиците хиляди пърдящи вредни газове ламарини взети на изплащане или на дълъг и мъчителен финансов лизинг. :D
батка, не си разбрал бе майна. лайфстайла е да сме на място, където ти и танграта не се наоколо. Не можа ли да го схванеш това вече ?
същото важи и за мен,предполагам и за танграта който също цитираш.той може да каже.
На мен негодниците и хленчовците не ми пречат.
За мен са важни други неща, свобода, красиви момичета (от бялата раса), красива природа, красив климат, красиво море.
Да не си зависим от самолетите, за да посетиш родителите си или морето.
Да не планираш ваканциите си 2 години предварително.
Да не се мъчиш да разделиш 14 дена отпуска на 20 случая за ползване.
Да не слагаш лопата, одеала и дърва за огрев в багажника, през Април, ако случайно закъсаш в някоя арктическа буря.
Да не си приготвяш шал, шапка, ръкавици, зимни обувки, при всяко излизане, още през септември.
Да не пътуваш по 2 часа в посока, до много удобната си нискоетажна къща, направена от хартия и картон, за която си платил 2 милиона, но все се налага да ремонтираш още нещо и да плащаш още 5 цифрени суми.
Да не ти трябва гугъл транслейт, за да се разбираш с половината си съграждани/съселяни.
Ако недай Боже останеш без работа, да не те чакат 4-5к мортижи на месец сметки + чудовищни такси за пропърти, училищна такса, чистене на сняг, трева, ръжда по пожарното стълбище, покриви и не знам още какво.
Да не плащаш 200лв за телевизия и интернет.
Да не те смятат за мигрант от 3я свят.
Като вляза в кафенето с приятели, да мога да си седна и си говорим, а не да вися на опашка по 10 минути.
Като вляза в кафето, да мога да седна на диван, а не на мини дървено столче без облегалка, покрай мен на 20см да се промушват забързани и изнервени хора.
Като вляза в кафето, и поръчам кафе, да ми дадат кафе, а не някаква негърска пот и пикоч.
Като ида в болницата и си поискам скенер, специалист, операция и каквато и да е високотехнологична манипулация, не да ме изгледат като циганче марсианец, и да ми откажат, а да ме питат "Кога, сега, или тази седмица".

Ей такива, простички неща.
А дали някой като стриндера или пумпъла ще е на разстояние 1км или 10000 км, ми е все тая. Така или иначе няма да е в радиус 3 метра.
:D
Тангра, всичките тия неща сигурно са така през твоя поглед и на базата на опита ти в Монреал.
Приоритите на ерген и на семейство с деца са съвсем различни. Семейните не се интересуваме да има наоколо само бели красиви момичета (моем да гледаме и красиви мулатки или латиноски, хехе), качеството на кафето (отдавана продават еспресото дори и Тим Хортънс), цената на телевизията, качеството на диваните в ресторантите и т.н.
Примерно в Торонто, Септември е месец със страхотно време (нито прекалено жега, нито студено) - не трябва нито ботуши, нито ръкавици. Ако закъсаш през зимата в буря си има Road Assistance service който ти го дават с колата от дийлършипа. Ако е купена на старо, може да вземеш CAA за $120 на година.
Самолетите до морето не са проблем - половин час до летището и още 3.5 часа до Мексико или Доминикана - общо 4 часа, колкото е от София до Созопол (ако не караш като самоубиец, тогава може и за 3 часа сигурно, ама говорим за деца в колата)
И т.н. и т.н.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

Pyrelight написа:
agent Ozo написа:Щото не само се дивиш, ами наричаш с какви ли не обидни думи хората, които не ги вълнуват имоти, почивки на Флорида или пък дрешки. :)
Е, как не ги вълнуват, бе?!
Ми, той-Танграта само за това говори....
Станало селянчето софиянец и ни показва лайф-стайл! |(
Не му е ясно, че той, накъдето тръгва, аз отдавна се връщам оттам, пък и не само аз. :lol:
П.П. Ма теб верно те е треснала много яко склерозата! |(
а теб склерозата никога не те е напускала
каква софиянка си била ти след като в акта ти за раждане пише

Бистра .......
родена на .........
в Кюмюр Махала ул Но2
гр.Бяла Слатина
:lol:
pumpy

Мнение от pumpy »

Pavel M написа:Кен Лий пак лъже.Нямала била заеми.Ами моргиджа за талашитката в Ст.Катрин и двата аутолоъна кой ги плаща,на кого са тогава заемите.
Всъщност като се замисля може и да е права като я знаем каква хитра сврака е.Като нищо е нахендрила мъжа си Щерю с всичките семейни заеми и си кашира заплатката и оня един ден да му писне от нея,ако вече не му е писнало няма как да я нарита щото Стрина така си е опекла работата .Ще му вземе къщата и колите и за него ще остави само заемите,даже и персонална издръжка ще му изиска.
Не е проста Стрина,ама никак не е проста.Който я мисли за проста значи е в голяма заблуда. :lol:
Батка, батка, пак не разбираш: това не са заеми като тези от кредитна карта. Човек трябва да живее някъде, когато няма кабина на камиона, в която да спи постоянно. Това е нормален живот и ще ти дам пример:
Купуваш къща за 250к, 50 даун, и 200 на изплащане. Месечната ипотека за тази къща е 1150. Наема за същата къща е 1250. Как точно първото е по-лошо от второто ?
След 5 години продаваш къщата и си и на печалба и не си живял в кабината на камиона. Как това е лошо ?
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Ааа, Бистре, с това ли те е ядосал Танграта - с лайф-стайла си. :)

Ама той не ти го навира в очите, както ти правиш постояно, а само прави сравнения с начина си на живот в Монреал. И ти казва, че се чувства доволен и щастлив от този си лайф-стайл, който има в момента в София. Пък ти му опонираш, че и го обиждаш дори, само защото в София си имала малко по-друг (да не кажа мизерен) начин на живот. Най-малкото щото със сигурност си нямала неговите сегашни доходи, а пък и си била семейна и с тези 2 деца...
Та няма как да се връщаш от там където е тръгнал Танграта, защото никога не си била с такъв лайф-стайл в София като неговия. Да не говорим, че времената се менят и София днес не е това, което помниш ти от преди 15 години и повече. :)
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

и колко е тая печалба след 5 години като продадеш къщата.
по мои сметки си връщаш при продажбата даунпея дето са си твои пари
и малката разлика която се получава от личните ти вноски по моргиджа след приспадане на лихвите и пропърти таксите заминава за комисиона на агента който ти е продал къщата
това при сметка,че цената на имота не се е вдигнала значително.ами ако цената му след 5 години падне макар и не с много тогава какво правим

да ти имам и печалбата

виж сега аз как го разбирам и какво правя

купувам си къща за 100К кеш навместо с моргидж.не изплащам моргидж и не плащам за да живея наем
тия 1150 които ти всеки месец заделяш от бюджета си за изплащане на къщата аз си ги слагам в банковата сметка и след 5 години-60 месец съм на чиста печалба в пари с които мога да си купя още една къща

а ти с твоите въртележки след 5 години си с едни 50К в джоба за даун на следващата къща и евентоално някоя и друга хилядарка чиста печалба от продажбата,което не е съвсем сигурно,защото може и да си на загуба

и накрая аз с 2 къщи ти с 0 и едни нови 1150 на месец за вноска по новия/следващия моргидж

и сега ли не ги разбирам аз тия работи :lol:
pumpy

Мнение от pumpy »

Pavel M написа: и сега ли не ги разбирам аз тия работи :lol:
Само един въпрос, от къде взе първите 100к и какво точно си купи са тях ?
На втората част не е нужно да ми отговаряш, защото знам: аз си купих кондо в Чилуак (питай ябълката какво мисли по въпроса за това село) за 97 тотал и даун 18. Точно след 25 месеца го продадох за 146. Никога не видях нито мястото, нито наемателя, нито продавача, нито купувача. Всичко по пощата и в банката. И наема изплащаше ипотеката, таксите и поддръжката на кондото и ми оставаха едни 20 кинта на месец, след платените данъци за едно еспресо ;) .
С парите от продажбата купихме една къща във Вегас, миналия Април, до днес сме едни 25к напред, което си е 50% на инвестицията от 50к. Аки утре пазара се срине, сме на загуба разбира се, но хората все още трябва да живеят някъде, та все ще имаме някой да плаща някакъв наем, който някакси да покрива поне част от ипотеката.
Кажи сега от къде взе първите 100к, за да го направя и аз моля те
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Pavel M написа:и колко е тая печалба след 5 години като продадеш къщата.
по мои сметки си връщаш при продажбата даунпея дето са си твои пари
и малката разлика която се получава от личните ти вноски по моргиджа след приспадане на лихвите и пропърти таксите заминава за комисиона на агента който ти е продал къщата
това при сметка,че цената на имота не се е вдигнала значително.ами ако цената му след 5 години падне макар и не с много тогава какво прави
Батка, за последните 10 години цените на имотите в Торонто се удвоиха. Виж колко е струвала една къща 2009-та и колко сега.

"по мои сметки си връщаш при продажбата даунпея дето са си твои пари" - грубо сметнато е така в твоя случай, защото става въпрос за малък период (3-4 години) и пазар с малко годишно увеличение на цените (Монреал).
Да не мислиш, че последните 10 години само в София и Русе са се вдигали цените, а в Торонто и Ванкувър са падали?
Заключено