Установяване във Ванкувър

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
ivanko13
Модератор

Re: Установяване във Ванкувър

Мнение от ivanko13 »

MermaidBG написа:fighter не е нужно да обясняваш на сульо и пульо колко вземаш и колко харчиш. Аз ти вярвам!!! Не виждаш ли , че повечето във форума са сеирджии (типично по български),чакащи като хиени да нападнат всеки новопоявил се във форума и да му докажат какъв балък, селянин, наивник и т.н е. Да си чул някой тук да сподели кой е,колко взима и да сподели къде и как се е наредил??? Всички са велики.....Крият се като мишки зад никовете си ....

Вместо да си губиш времето да им обясняваш и да пишеш в тоя форум, по-добре чети ванкувърските новини онлайн.
Дайте да успокоим топката да проявим уважение към "тоя форум" и да бъдем приятели :) Никой не му гледа сеира на Файтъра и естествено ,че му вярвам... Той не е единствен имигрант който работи оувъртайм... Просто ми се искаше да му напиша да не си харчи с лека ръка трудно изкараните пари, ще ми се и на мен някой нон -стоп да ми го повтаря :D Позитивната страна е ,че има имигранти като него здрави прави интелигентни мъже ,които не ги мързи да бачкат и да ми лехтунят на социали и да се правят на умрели лисици ами влиза смело в боя и им показва как се действа. Много се радвам за него и му пожелавам не 6 хиляди ами 60 хиляди на месец да вади и да си ги харчи с кеф... Естествено има и балъшка страна в цялата работа, както и сам той отбеляза, а тя е че държавата ще ти разпори задника от данъци след определени часове оувъртайм. Казвам го от личен опит. Но, както е казал народът- Залудо работи, залудо не стой... :y:
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Daisy2 написа:
fighter написа: Ами пожелавам ти да си купиш имота, който желаеш !
За момента аз нямам планове да купувам имот. Може би когато доходите ни се увеличат по 2 :)
Благодаря! :) И аз ти го пожелавам.

Но все пак нещо няма ли да кажеш аз мога или не мога да съм наясно защо цените са най-високи там? ;) Все пак твоят коментар, цитирам "Не се обиждай, ама няма как да си пределно наясно защо цените на имотите са най-високи тук. Това е тема за ikономисти и спекуланти."

предизвика цялата последвала полемика.

Мисля, че мога да съм пределно наясно, след като съществува интернет и има купища изследвания по темата от канадски и американски рисърчъри, икономисти и финансисти. Не си ли съгласен?
Не, не можеш да си "пределно наясно", защото не си стъпвала тук и нямаш понятие защо хората са готови да плащат повече тук, вместо по-малко в друг град. Някои неща не могат да се прочетат, а трябва да се изпитат.
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

roumensp написа:
Daisy2 написа:
fighter написа: Ами пожелавам ти да си купиш имота, който желаеш !
За момента аз нямам планове да купувам имот. Може би когато доходите ни се увеличат по 2 :)
Благодаря! :) И аз ти го пожелавам.

Но все пак нещо няма ли да кажеш аз мога или не мога да съм наясно защо цените са най-високи там? ;) Все пак твоят коментар, цитирам "Не се обиждай, ама няма как да си пределно наясно защо цените на имотите са най-високи тук. Това е тема за ikономисти и спекуланти."

предизвика цялата последвала полемика.

Мисля, че мога да съм пределно наясно, след като съществува интернет и има купища изследвания по темата от канадски и американски рисърчъри, икономисти и финансисти. Не си ли съгласен?
Не, не можеш да си "пределно наясно", защото не си стъпвала тук и нямаш понятие защо хората са готови да плащат повече тук, вместо по-малко в друг град. Някои неща не могат да се прочетат, а трябва да се изпитат.
Много точно казано, Румба :y:
Аз не успях да й го кажа така :D
На етапа на който се намира в момента маргаритката, имотите няма какво да ги мисли въобще. Дет се казва - рибата е още в морето :)
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

ivanko13 написа:........ че държавата ще ти разпори задника от данъци след определени часове оувъртайм. Казвам го от личен опит. Но, както е казал народът- Залудо работи, залудо не стой... :y:
http://www.youtube.com/watch?v=3s-EdEDhm5Q"
ivanko13, черпя едно парче по този повод :D
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Мерси за поздрава, айде и едно от мен за теб и колегите бачкатори... Радиото е първата машина ,която пускам когато почвам работа и последната която спирам като си тръгвам :D

Shiftwork
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

Айде всеки да се успокои и да си сипе по една студена ракийка. :D

Тук не е учтиво да се питат хората колко пари изкарват "на месец".
Няма как да харчи толкова ако не ги изкарва, освен ако не харчи на кредит а като го разпитвате колко харчи означава че го питате колко изкарва. Но пък той сам си казва де. :D

На тези от България като нюкамър е простено. Този въпрос ми го зададоха веднага на летището-Колко ти дават от фирмата ? Доволен ли си(един вид ще има ли повече в бъдеще)? :D

Файтър веднага като направиш 2 години може да си одобрен за мортгидж , дотогава може да си изградиш кредит ако нямаш , междувременно може да опиташ да спестиш за даун пеймънт.

Иначе да знаеш точно колко си направил през годината трябва да я имаш цяла календарна и при подаване на данъчни декларации ще ти се избистри ситуацията понеже си платен на час.

И на бонусите взимат данъци мамкатаааа.

Това един доста добър калкулатор

http://www.ratehub.ca/mortgage-payment-calculator"
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

simeonovi написа:Айде всеки да се успокои и да си сипе по една студена ракийка. :D

Няма как да харчи толкова ако не ги изкарва, освен ако не харчи на кредит а като го разпитвате колко харчи означава че го питате колко изкарва. Но пък той сам си казва де. :D

На тези от България като нюкамър е простено. Този въпрос ми го зададоха веднага на летището-Колко ти дават от фирмата ? Доволен ли си(един вид ще има ли повече в бъдеще)? :D

Файтър веднага като направиш 2 години може да си одобрен за мортгидж , дотогава може да си изградиш кредит ако нямаш , междувременно може да опиташ да спестиш за даун пеймънт.

Иначе да знаеш точно колко си направил през годината трябва да я имаш цяла календарна и при подаване на данъчни декларации ще ти се избистри ситуацията понеже си платен на час.

Blagodarq simeonovi !
Имоти и мортгиджи не са ни дневен ред сега. Правим нещата едно по едно, в Канада ако бързаш, можеш само да сбъркаш. Аз трябва да се утвърдя на работа, за да мога да вляза в апрантис програма за пресман. На жена ми също й е време да си търси работа по специалността.
Къщата - по-нататък. 2 години за мен е кратък срок.
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

roumensp написа:..
Аз все си мислех, че са готови да плащат най-вече заради климата и планините/природата във Ван, които са най-приемливи в рамките на Канада.

Ама щом казвате, че имало и друго - вярвам ви :) Можете ли да споделите кое е това друго, като изключим климата и природата, които са най-приемливи в рамките на Канада, което кара хорат ада плащат във Ван повече, отколкото в Торонто?

Предварително благодаря!
fighter написа: ..На етапа на който се намира в момента маргаритката, имотите няма какво да ги мисли въобще. Дет се казва - рибата е още в морето :)
Файтър, аз уважавам и твоя начин на мислене, и твоите усилия, и твоето инфо. Би ли бил така добър да проявиш уважение към моя начин на мислене?

Аз не се захващам с нищо, преди да съм го обмислила и преценила добре, от всички възможни страни. А цените на имотите според мен са сред най-важните параметри, когато човек иска да се установи някъде. Затова и ги преценявам и мисля предварително. Но съвсем не налагам своя модел на другите. Всеки си има свой начин за планиране на живота.
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Daisy2 написа:newcomer, и аз се позачудих малко, 'щото както вече казах, имам близки (амам много близки) във Ван, ама си затраях.

То много обидчив народ из тоя форум, бе, баси! Все лично ги приемат нещата. Ето и файтър, кротък форумец, хубаво инфо дава, а днес изведнъж скочи да обяснява, че няма аз как да знам за достъпността във Ван и как проблем (като че ли май ;)) има, ама ТОЧНО него не го засяга и той си е ама повече от ок.

Все настъпвам хората по мазола, да се таковам в тъпачката! :rofl: :rofl: :rofl:
Daisy2, с този цитат те връщам няколко страници назад. След написаното от теб, бих ти казал да попиташ твоите близки, нека те ти обяснят защо тук са толкова скъпи имотите. Другата алтернатива е да попиташ господин Ала-бала (или Хали-Бали), той с радост ще ти обясни.
Едва от 7 месеца съм тук, не мога да знам колкото хора, които живеят тук от 5 и повече години. Виждам непрекъснато забучени табели пред къщите че се продават, максимум до 20 дни след това на табелата вече пише "SOLD" от еди кой си брокер или агенция. Това за мен като прост човек означава, че пазара е доста динамичен. И докато е така, цените ще бъдат все така високи.
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

fighter написа:
Daisy2 написа:newcomer, и аз се позачудих малко, 'щото както вече казах, имам близки (амам много близки) във Ван, ама си затраях.

То много обидчив народ из тоя форум, бе, баси! Все лично ги приемат нещата. Ето и файтър, кротък форумец, хубаво инфо дава, а днес изведнъж скочи да обяснява, че няма аз как да знам за достъпността във Ван и как проблем (като че ли май ;)) има, ама ТОЧНО него не го засяга и той си е ама повече от ок.

Все настъпвам хората по мазола, да се таковам в тъпачката! :rofl: :rofl: :rofl:
Daisy2, с този цитат те връщам няколко страници назад. След написаното от теб, бих ти казал да попиташ твоите близки, нека те ти обяснят защо тук са толкова скъпи имотите. Другата алтернатива е да попиташ господин Ала-бала (или Хали-Бали), той с радост ще ти обясни.
Едва от 7 месеца съм тук, не мога да знам колкото хора, които живеят тук от 5 и повече години. Виждам непрекъснато забучени табели пред къщите че се продават, максимум до 20 дни след това на табелата вече пише "SOLD" от еди кой си брокер или агенция. Това за мен като прост човек означава, че пазара е доста динамичен. И докато е така, цените ще бъдат все така високи.
Fighter, благодаря за разбирането относно ника ми :)

Цените на имотите са много болезнен мазол навсякъде, не само във Ван - и в София е така. Затова казах, че без да искам, съм те настъпла по мазола.

Аз чета и се информирам много предварително, и затова смятам, че знам доста за имотите в Канада - посочих си дори и източниците, методите за оценка (price-ro-rent, price-to-income) са ми част от професионалната квалификация. Затова коментирам от тази гледна точка. Това, което ме подразни и изкоментирах е твоето и на симеонов, и на руменсп съмнение в моята професионална квалификация по този въпрос.

А съм постнала тема по въпроса точно за да може тези, които са живели по 5 и повече години във Ван, да кажат своето мнение, ако е различно от написаното в изследванията. За съжаление, нищо ново не бе казано, но затова пък някои собственици с ипотека побързаха да ме уведомят, че този въпрос не ги касаел, което, дори и да е така (което е много съмнително и това също бе дискутирано), не допринася изобщо за темата и за информацията по нея.

Аз не искам от теб ти да знаеш защо е така. Щом не знаеш, казваш "не знам" и това е. Но ти ми обясни, че АЗ няма как да знам. Което не е вярно и аз го доказах с линковете и източниците, не от уикипидия. Не казах, че знам ВСИЧКО, но знам някои неща и съм показала и доказала защо и как ги знам. Който знае нещо повече, е добре дошъл да го сподели. Ако желае, разбира се.

Колкото до пазара и условията, разбира се, че е динамичен, и че се купува на тези цени - те иначе нямаше да бъдат такива. Постнах и анализ на факторите за тази динамика. Това не е въпрос, който да търси отговор.

П.С. Не се съмнявай, че съм попитала и близките си. Но тяхната е само една от многото гледни точки. Както вече казах, старая се да направя статистически значима извадка, за да се получи по-пълна картина. Естествено, ако има желащи да се включавт с допълнителна информация. Ако няма, здраве да има :)
newcomer

Мнение от newcomer »

simeonovi написа:Айде всеки да се успокои и да си сипе по една студена ракийка. :D

съгласен,само ,че да направим едно уточнение .тези от българия като нюкамър са доста наясно с канадската и американската действителност като преживели няколко месеца във ванкувър,половин година по камповете едмонтън/форт мак и 8 години в ла бел прованс.обходили и обиколили канада и америка на длъж и шир -9 провинции и 47 щата с ей това

http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... wCQ&dur=24"

и са наясно кое е прието и кое не е прието да се пита драги ми симеонов и са още по наясно когато някой се изхвърли като ч...я на мокър пясък.това умишленно замъгляване с цел хвалба не е в помщ на новите кандидати които все още са в българия и четат форума,защото при сблъсъка с действителноста ,ако са прихванали от големите хвалби след това драмите и разочарованията са неизбежни.пресен пример -ябълката,по стар такъв от преди няколко годин-госпожа аспаруова
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Батето, пак си ала-бала. Дреме ми на шмайзера колко години и в кои кампове и градове си бил. Та ти един градивен пост нямаш, всичко ти е чесане на клавиатурата и разтягане на локуми, типично по тираджийски.
Аз съм писал стъпка по стъпка какво сме направили, кой с какво ни е помогнал, колко струва живота тук. Опитвам се да обясня, че нещата се получават и как се получават.
Последната ми работа в България беше да ръководя няколко камионджии като тебе, които непрекъснато се опитваха да ми обяснят как нещата няма да станат. Тъй че твоите постове са ми ясни още преди да съм ги прочел.
Не си полезен, братче.
newcomer

Мнение от newcomer »

fighter написа:Батето, пак си ала-бала. Дреме ми на шмайзера колко години и в кои кампове и градове си бил. Та ти един градивен пост нямаш, всичко ти е чесане на клавиатурата и разтягане на локуми, типично по тираджийски.
Аз съм писал стъпка по стъпка какво сме направили, кой с какво ни е помогнал, колко струва живота тук. Опитвам се да обясня, че нещата се получават и как се получават.
Последната ми работа в България беше да ръководя няколко камионджии като тебе, които непрекъснато се опитваха да ми обяснят как нещата няма да станат. Тъй че твоите постове са ми ясни още преди да съм ги прочел.
Не си полезен, братче.

няма лошо,пиши.моите първи стъпки,тия по които ти сега стъпваш бяха преди 10-12 години.мога ли да си спомням след толкова време с подробности и детайли всяка моя стъпка.аз по сериозни теми пишех в тоя форум още при създаването му преди 2 петилетки,сега ми е несериозно.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

tanyatais

Мнение от tanyatais »

Daisy2 написа:
Аз не се захващам с нищо, преди да съм го обмислила и преценила добре, от всички възможни страни. А цените на имотите според мен са сред най-важните параметри, когато човек иска да се установи някъде. Затова и ги преценявам и мисля предварително. Но съвсем не налагам своя модел на другите. Всеки си има свой начин за планиране на живота.
Още един/а съфорумец/ка ,който мисли точно като мен . :handshake:
Не се захващам на "стари" години с неизпипани неща ,та всичко е важно ,но инфо няма тук ,за съжаление! Браво на fighter за мненията :)
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
newcomer

Мнение от newcomer »

tanyatais написа:
Daisy2 написа:
Още един/а съфорумец/ка ,който мисли точно като мен . :handshake:
Не се захващам на "стари" години с неизпипани неща ,та всичко е важно ,но инфо няма тук ,за съжаление! Браво на fighter за мненията :)
танче какво инфо ти трябва още.нали ти обеснихме,че риджайна е трета глуха.ванкувър става ,но имотите са много скъпи и ако искаш да си купиш или построиш там къща трябва със съпруга ти да се ориентирате към добре платени работи,освен това и да успеете да ги вземете щото само да си ориентиран и с мераци не става.

Публикувай отговор