fighter написа:Daisy2 написа:newcomer, и аз се позачудих малко, 'щото както вече казах, имам близки (амам много близки) във Ван, ама си затраях.
То много обидчив народ из тоя форум, бе, баси! Все лично ги приемат нещата. Ето и файтър, кротък форумец, хубаво инфо дава, а днес изведнъж скочи да обяснява, че няма аз как да знам за достъпността във Ван и как проблем (като че ли май

) има, ама ТОЧНО него не го засяга и той си е ама повече от ок.
Все настъпвам хората по мазола, да се таковам в тъпачката!

Daisy2, с този цитат те връщам няколко страници назад. След написаното от теб, бих ти казал да попиташ твоите близки, нека те ти обяснят защо тук са толкова скъпи имотите. Другата алтернатива е да попиташ господин Ала-бала (или Хали-Бали), той с радост ще ти обясни.
Едва от 7 месеца съм тук, не мога да знам колкото хора, които живеят тук от 5 и повече години. Виждам непрекъснато забучени табели пред къщите че се продават, максимум до 20 дни след това на табелата вече пише "SOLD" от еди кой си брокер или агенция. Това за мен като прост човек означава, че пазара е доста динамичен. И докато е така, цените ще бъдат все така високи.
Fighter, благодаря за разбирането относно ника ми
Цените на имотите са много болезнен мазол навсякъде, не само във Ван - и в София е така. Затова казах, че без да искам, съм те настъпла по мазола.
Аз чета и се информирам много предварително, и затова смятам, че знам доста за имотите в Канада - посочих си дори и източниците, методите за оценка (price-ro-rent, price-to-income) са ми част от професионалната квалификация. Затова коментирам от тази гледна точка. Това, което ме подразни и изкоментирах е твоето и на симеонов, и на руменсп съмнение в моята професионална квалификация по този въпрос.
А съм постнала тема по въпроса точно за да може тези, които са живели по 5 и повече години във Ван, да кажат своето мнение, ако е различно от написаното в изследванията. За съжаление, нищо ново не бе казано, но затова пък някои собственици с ипотека побързаха да ме уведомят, че този въпрос не ги касаел, което, дори и да е така (което е много съмнително и това също бе дискутирано), не допринася изобщо за темата и за информацията по нея.
Аз не искам от теб ти да знаеш защо е така. Щом не знаеш, казваш "не знам" и това е. Но ти ми обясни, че АЗ няма как да знам. Което не е вярно и аз го доказах с линковете и източниците, не от уикипидия. Не казах, че знам ВСИЧКО, но знам някои неща и съм показала и доказала защо и как ги знам. Който знае нещо повече, е добре дошъл да го сподели. Ако желае, разбира се.
Колкото до пазара и условията, разбира се, че е динамичен, и че се купува на тези цени - те иначе нямаше да бъдат такива. Постнах и анализ на факторите за тази динамика. Това не е въпрос, който да търси отговор.
П.С. Не се съмнявай, че съм попитала и близките си. Но тяхната е само една от многото гледни точки. Както вече казах, старая се да направя статистически значима извадка, за да се получи по-пълна картина. Естествено, ако има желащи да се включавт с допълнителна информация. Ако няма, здраве да има