Ванкувър vs Торонто

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Re: Ванкувър vs Торонто

Мнение от MrGeek »

roumensp написа:Батка, к'ви са тия хурки в 5:30 сутринта в събота, ти вече изобщо ли не спиш ? :D
Свърши му отпуската, при всички е така. :lol:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Най убаво е в Отава.
Дипломатите знаят къде да идат. :)
Аватар
A.Yovchev
Обратна връзка:

Мнение от A.Yovchev »

Vedren написа:Най убаво е в Отава.
И аз така мисля. Там е за аристокрацията, а не за простолюдието. :D Затова съм се запътил точно натам. :devil:

За да...
Kan_Tangra написа:Обикновено емигрантите тръгващи, с такава нагласа после плачат скришно. И спират да пишат във форума.
:rofl:
“За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което имат тук хората - да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.” (13.12.1881)
“Българин с българин не може да се разбере. Те все гръмогласят.”

Константин Иречек
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Vedren написа:Най убаво е в Отава.
Те не знаят. Казват им - "Това е положението".
:)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

A.Yovchev написа:И аз така мисля. Там е за аристокрацията, а не за простолюдието. :D Затова съм се запътил точно натам. :devil:
От Варна в Отава..

През 2019 година това е абсолютна лудост, но всеки си знае..

Сеа. на мен ми е пределно ясно, че в живота на всеки човек има моменти в които по една или друга причина има нужда от промяна на обстановката.
В краткосрачен план: учене, начесване на канадската краста и други подобни специфични мисии, в такова упражнение може и да има някаква логика, но в дългосрочен план най-вероятно ще е дълго и агонизиращо гърчене..
Дано да си от изключенията, такива винаги има.. Успех. :y:
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ivandaman написа:
A.Yovchev написа:И аз така мисля. Там е за аристокрацията, а не за простолюдието. :D Затова съм се запътил точно натам. :devil:
От Варна в Отава..

Сеа. на мен ми е пределно ясно, че в живота на всеки човек има моменти в които по една или друга причина има нужда от промяна на обстановката.
В краткосрачен план: учене, начесване на канадската краста и други подобни специфични мисии, в такова упражнение може и да има някаква логика, но в дългосрочен план най-вероятно ще е дълго и агонизиращо гърчене..
Като емигрирах изобщо не съм търсил “промяна на обстановката”, търсех по-добър живот. Дали човек ще успее в това начинание е друг въпрос.
Ти няма как да знаеш дали това е “лудост” в 2019 г., защото не живееш там. Има голяма разлика между това да идеш някъде като турист и да живееш и работиш там постоянно.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

MrGeek написа:
roumensp написа:Батка, к'ви са тия хурки в 5:30 сутринта в събота, ти вече изобщо ли не спиш ? :D
Свърши му отпуската, при всички е така. :lol:
Нали уж бил щастлив “млад” пенЦионер въртящ синджирчета, к’ва е тая отпуска ? :lol:
Аватар
A.Yovchev
Обратна връзка:

Мнение от A.Yovchev »

ivandaman написа: От Варна в Отава..

Може би е лудост, да, или поне до някъде...
Особено в моя случай, когато получих работа във Варна, каквато винаги съм искал, живея в къща на 10 минути пеша от морето и на 20 минути от прекрасния Природен Парк "Златни Пясъци", който посещавам всяка седмица по няколко пъти. И все пак, не мисля, че нямам желание да оценя това, което имам. Напротив, ще му се радвам докато мога. С мислене няма как да разбера доколко това е лудост.
Съмнявам се, че като цяло е глупава идея предприемането на авантюра, дори и да не си лишен от нищо. Освен това, достатъчно съм писал какво точно не харесвам в България.
ivandaman написа: Сеа. на мен ми е пределно ясно, че в живота на всеки човек има моменти в които по една или друга причина има нужда от промяна на обстановката.
Именно. Търся риска и вълнението от излизането от зоната на комфорт - до колкото знам, това се счита за нормална човешка черта на характера. А и предполагам, че го търся на правилното място.
ivandaman написа: В краткосрачен план: учене, начесване на канадската краста и други подобни специфични мисии, в такова упражнение може и да има някаква логика, но в дългосрочен план най-вероятно ще е дълго и агонизиращо гърчене..
Не се и съмнявам, че ще изпитам големи трудности, дори чувство на безизходица или "Защо въобще си я натресох тази авантюра Канада?!", когато вече съм там. Мисля, че въпроса не е дали ги имаш или ги нямаш тези проблеми, а как се справяш, сблъсквайки се с тях.
Последно промяна от A.Yovchev на Съб Авг 31, 2019 6:03 pm, променено общо 2 пъти.
“За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което имат тук хората - да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.” (13.12.1881)
“Българин с българин не може да се разбере. Те все гръмогласят.”

Константин Иречек
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

roumensp написа:
ivandaman написа:
От Варна в Отава..

Като емигрирах изобщо не съм търсил “промяна на обстановката”, търсех по-добър живот. Дали човек ще успее в това начинание е друг въпрос.
Ти няма как да знаеш дали това е “лудост” в 2019 г., защото не живееш там. Има голяма разлика между това да идеш някъде като турист и да живееш и работиш там постоянно.
Е к'во ти е било на живота в България? Ти самият си потвърждавал много пъти тук че не ти се е тръгвало, но че жена ти те е навила и че сега не съжаляваш. Твои думи не мои..

Нито в България си щял да умреш от глад, нито тук..

А под "Лудост" имам в предвид че Варна си е Варна. Европейски град на морето със сравнитело приятен климат, динамичен културен и социален живот и най-важното човекът е на собствена територия, предполагам заобиколен от приятели и роднини.
В Отава ще се дърви на 8 месечна зима..
Няколко години ще издържи и след това ще пита къде е по-добре Ванкувър или Торонто? :D
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Или скачаш директно в боя, или гледаш от страни ;)
Поне за мен не съществува вариант само да си топна краченцата. Дет се казва кат ще е гарга, да е рошава ;)
Идвай, и се забавлявай!
Като не ти хареса - обратно на морето :)

Изхарчените пари не ги мисли, пари се печелят. Пък и парите са за харчене ;)
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

A.Yovchev написа:
ivandaman написа: От Варна в Отава..

Може би е лудост, да, или поне до някъде...
Особено в моя случай, когато получих работа във Варна, каквато винаги съм искал, живея в къща на 10 минути пеша от морето и на 20 минути от прекрасния Природен Парк "Златни Пясъци", който посещавам всяка седмица по няколко пъти. И все пак, не мисля, че нямам желание да оценя това, което имам. Напротив, ще му се радвам докато мога. С мислене няма как да разбера доколко това е лудост.
Съмнявам се, че като цяло е глупава идея предприемането на авантюра, дори и да не си лишен от нищо. Освен това, достатъчно съм писал какво точно не харесвам в България.
ivandaman написа: Сеа. на мен ми е пределно ясно, че в живота на всеки човек има моменти в които по една или друга причина има нужда от промяна на обстановката.
Именно. Търся риска и вълнението от излизането от зоната на комфорт - до колкото знам, това се счита за нормална човешка черта на характера. А и предполагам, че го търся на правилното място.
ivandaman написа: В краткосрачен план: учене, начесване на канадската краста и други подобни специфични мисии, в такова упражнение може и да има някаква логика, но в дългосрочен план най-вероятно ще е дълго и агонизиращо гърчене..
Не се и съмнявам, че ще изпитам големи трудности, дори чувство на безизходица или "Защо въобще си я натресох тази авантюра Канада?!", когато вече съм там. Мисля, че въпроса не е дали ги имаш или нямаш тези проблеми, а как се справяш, сблъсквайки се с тях.
Ясно..
Ти си тръгнал на някакво "Journey of self-discovery" .. Е ми. . желая ти успех и Good Luck .. You'll need it.
Най-важното е че на пръв поглед няма какво да губиш.. освен време разбира се.
Само един съвет ако мога да си позволя.. Не си продавай къщата на 10 мин от морето за да финасираш канадската си авантюра.. Това ще е грешка ..
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

До Варна не стигнах, но моя приятелка която живее там казва че не си е работа. В Бургас било по-добре.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Зимата в Отава е 4 месеца от 15.12 до 15.3. Като често до Нова Година няма и сняг. На 1.4 почва сезона на моторите.
С продадена къща в Отава до премиера може да си купиш 5 къщи във Варна.
Продадена къща във Варна те отървава от бъдещи разходи, освобождава ти психиката от сантименти. С парите от продажбата можеш да отвориш собствен бизнес. Ставаш глобален гражданин и гледаш сеира на Златни Пясъци където сезона е 3 месеца а западните туристи от времето на Балкантурист са заменени с туристи от Румъния и Украйна.
Цените на имотите на Златните постояно падат обратнто може да се каже за Отава.
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

optics написа:До Варна не стигнах, но моя приятелка която живее там казва че не си е работа. В Бургас било по-добре.
Миналата година бях и в двата града. Варна бие по точки, Бургас е работнически град, Варна е по-красива. А човек с бизнес в Бургас тогава ми каза, че Варна изпреварва Бургас по заплати.
Най-големия проблем на Варна са ТИМ, тия са баси изродите, де що има лапачка - там са.......
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Много красива е Варна. Няма що.
Ето тези грозни комунистически постройки те посрещат като минеш Аспаруховия мост като идваш от Бургас. Това е първото впечатление от Варна. Шок и ужас.
А само на 800 метра е катедралата в центъра на Варна. Вижда се отзад на смимката.
Това е бул. Христо Ботев.
Изображение

Изображение
Последно промяна от Vedren на Съб Авг 31, 2019 7:27 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор