Свърши му отпуската, при всички е така.roumensp написа:Батка, к'ви са тия хурки в 5:30 сутринта в събота, ти вече изобщо ли не спиш ?

Свърши му отпуската, при всички е така.roumensp написа:Батка, к'ви са тия хурки в 5:30 сутринта в събота, ти вече изобщо ли не спиш ?
И аз така мисля. Там е за аристокрацията, а не за простолюдието.Vedren написа:Най убаво е в Отава.
Дипломатите знаят къде да идат.
Kan_Tangra написа:Обикновено емигрантите тръгващи, с такава нагласа после плачат скришно. И спират да пишат във форума.
Те не знаят. Казват им - "Това е положението".Vedren написа:Най убаво е в Отава.
Дипломатите знаят къде да идат.
От Варна в Отава..A.Yovchev написа:И аз така мисля. Там е за аристокрацията, а не за простолюдието.Затова съм се запътил точно натам.
![]()
Като емигрирах изобщо не съм търсил “промяна на обстановката”, търсех по-добър живот. Дали човек ще успее в това начинание е друг въпрос.ivandaman написа:От Варна в Отава..A.Yovchev написа:И аз така мисля. Там е за аристокрацията, а не за простолюдието.Затова съм се запътил точно натам.
![]()
През 2019 година това е абсолютна лудост, но всеки си знае..
Сеа. на мен ми е пределно ясно, че в живота на всеки човек има моменти в които по една или друга причина има нужда от промяна на обстановката.
В краткосрачен план: учене, начесване на канадската краста и други подобни специфични мисии, в такова упражнение може и да има някаква логика, но в дългосрочен план най-вероятно ще е дълго и агонизиращо гърчене..
Дано да си от изключенията, такива винаги има.. Успех.
Нали уж бил щастлив “млад” пенЦионер въртящ синджирчета, к’ва е тая отпуска ?MrGeek написа:Свърши му отпуската, при всички е така.roumensp написа:Батка, к'ви са тия хурки в 5:30 сутринта в събота, ти вече изобщо ли не спиш ?
Може би е лудост, да, или поне до някъде...ivandaman написа: От Варна в Отава..
Именно. Търся риска и вълнението от излизането от зоната на комфорт - до колкото знам, това се счита за нормална човешка черта на характера. А и предполагам, че го търся на правилното място.ivandaman написа: Сеа. на мен ми е пределно ясно, че в живота на всеки човек има моменти в които по една или друга причина има нужда от промяна на обстановката.
Не се и съмнявам, че ще изпитам големи трудности, дори чувство на безизходица или "Защо въобще си я натресох тази авантюра Канада?!", когато вече съм там. Мисля, че въпроса не е дали ги имаш или ги нямаш тези проблеми, а как се справяш, сблъсквайки се с тях.ivandaman написа: В краткосрачен план: учене, начесване на канадската краста и други подобни специфични мисии, в такова упражнение може и да има някаква логика, но в дългосрочен план най-вероятно ще е дълго и агонизиращо гърчене..
Е к'во ти е било на живота в България? Ти самият си потвърждавал много пъти тук че не ти се е тръгвало, но че жена ти те е навила и че сега не съжаляваш. Твои думи не мои..roumensp написа:Като емигрирах изобщо не съм търсил “промяна на обстановката”, търсех по-добър живот. Дали човек ще успее в това начинание е друг въпрос.ivandaman написа:От Варна в Отава..A.Yovchev написа:И аз така мисля. Там е за аристокрацията, а не за простолюдието.Затова съм се запътил точно натам.
![]()
Сеа. на мен ми е пределно ясно, че в живота на всеки човек има моменти в които по една или друга причина има нужда от промяна на обстановката.
В краткосрачен план: учене, начесване на канадската краста и други подобни специфични мисии, в такова упражнение може и да има някаква логика, но в дългосрочен план най-вероятно ще е дълго и агонизиращо гърчене..
Ти няма как да знаеш дали това е “лудост” в 2019 г., защото не живееш там. Има голяма разлика между това да идеш някъде като турист и да живееш и работиш там постоянно.
Ясно..A.Yovchev написа:Може би е лудост, да, или поне до някъде...ivandaman написа: От Варна в Отава..
Особено в моя случай, когато получих работа във Варна, каквато винаги съм искал, живея в къща на 10 минути пеша от морето и на 20 минути от прекрасния Природен Парк "Златни Пясъци", който посещавам всяка седмица по няколко пъти. И все пак, не мисля, че нямам желание да оценя това, което имам. Напротив, ще му се радвам докато мога. С мислене няма как да разбера доколко това е лудост.
Съмнявам се, че като цяло е глупава идея предприемането на авантюра, дори и да не си лишен от нищо. Освен това, достатъчно съм писал какво точно не харесвам в България.
Именно. Търся риска и вълнението от излизането от зоната на комфорт - до колкото знам, това се счита за нормална човешка черта на характера. А и предполагам, че го търся на правилното място.ivandaman написа: Сеа. на мен ми е пределно ясно, че в живота на всеки човек има моменти в които по една или друга причина има нужда от промяна на обстановката.
Не се и съмнявам, че ще изпитам големи трудности, дори чувство на безизходица или "Защо въобще си я натресох тази авантюра Канада?!", когато вече съм там. Мисля, че въпроса не е дали ги имаш или нямаш тези проблеми, а как се справяш, сблъсквайки се с тях.ivandaman написа: В краткосрачен план: учене, начесване на канадската краста и други подобни специфични мисии, в такова упражнение може и да има някаква логика, но в дългосрочен план най-вероятно ще е дълго и агонизиращо гърчене..
Миналата година бях и в двата града. Варна бие по точки, Бургас е работнически град, Варна е по-красива. А човек с бизнес в Бургас тогава ми каза, че Варна изпреварва Бургас по заплати.optics написа:До Варна не стигнах, но моя приятелка която живее там казва че не си е работа. В Бургас било по-добре.