Дадох ти пример с българска пенсия защото такава получавам, Успял.Uspial написа:Линко това са примери от БГ и то с воени пенсии които се ползват с првилегии.
В Канада нито си бил военен нито има такива промени с 100 %.
А тези 500 лв са равни на 250 Евро. Хората в София толкова взимат от една гарсионера която дават под наем и я придобиха като замениха 5 годишен Голф докаран от Германия през 1995 а там купен за 5000 марки а ти за тия пари набива крак на плаца и се изпъва да козируваш на началстовото 30 години.

А отговорът не ме изненада никак. Ти тутакси си измисли някакви несъществуващи "привилегии" на военните пенсии и смени темата с това как и колко повече може да си докара човек на месец от една определена пенсия. Много умно, няма що...
Първо, въпросът беше възможно ли е да се увеличават пенсиите с 3-4 % на година, което прави 15-20% за 5 г. и аз ти доказвам, че е възможно. Индексацията е понякога дори с повече от тези проценти, на няколко пъти ми я индексираха с цели 10 % и отгоре. Но това не ме грее защото тези пари вече са изядени от инфлацията. Ама същата работа е и увеличението на твоят наем със същите тези проценти.
Второ, пенсиите се различават по правилата за придобиване и определяне на размера, но не и в последствие при индексирането. Не се индексират по отделно военните, миньорските, учителските и т.н. пенсии, а всички пенсии и то единствено според размера им. Очаквах да ги знаеш работа след като си завършил УНСС-то и още редица други международно признати университети и колежи.

А сега да поговорим за Канада щом искаш. Всяка година през м.януари при необходимост се индексират пенсиите според процента на инфлация за предходната година. И ако този процент е 3-4 % то и пенсията ще се увеличи със същият процент. Но от този порядък е била инфлацията за отделни месеци в една година през последните 10 г., докато целогодишната е с по-малка величина. Смятам, че поне тези данни може и сам да си ги намериш, но ако не - аз ще ти дам линк.

И пак казвам, това са пари, които идват в сметката ти докато си жив и не зависят от земетресения, пожари, наводнения и др. бедствия, които могат да сполетят твоята недвижима собственост, нито пък от некоректни наематели.