Вярно ли е, че мързеливите имигранти се връщат в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Re: Вярно ли е, че мързеливите имигранти се връщат в България?

Мнение от Linko »

Uspial написа:Линко това са примери от БГ и то с воени пенсии които се ползват с првилегии.
В Канада нито си бил военен нито има такива промени с 100 %.
А тези 500 лв са равни на 250 Евро. Хората в София толкова взимат от една гарсионера която дават под наем и я придобиха като замениха 5 годишен Голф докаран от Германия през 1995 а там купен за 5000 марки а ти за тия пари набива крак на плаца и се изпъва да козируваш на началстовото 30 години. :D
Дадох ти пример с българска пенсия защото такава получавам, Успял. :)
А отговорът не ме изненада никак. Ти тутакси си измисли някакви несъществуващи "привилегии" на военните пенсии и смени темата с това как и колко повече може да си докара човек на месец от една определена пенсия. Много умно, няма що...
Първо, въпросът беше възможно ли е да се увеличават пенсиите с 3-4 % на година, което прави 15-20% за 5 г. и аз ти доказвам, че е възможно. Индексацията е понякога дори с повече от тези проценти, на няколко пъти ми я индексираха с цели 10 % и отгоре. Но това не ме грее защото тези пари вече са изядени от инфлацията. Ама същата работа е и увеличението на твоят наем със същите тези проценти.
Второ, пенсиите се различават по правилата за придобиване и определяне на размера, но не и в последствие при индексирането. Не се индексират по отделно военните, миньорските, учителските и т.н. пенсии, а всички пенсии и то единствено според размера им. Очаквах да ги знаеш работа след като си завършил УНСС-то и още редица други международно признати университети и колежи. :)

А сега да поговорим за Канада щом искаш. Всяка година през м.януари при необходимост се индексират пенсиите според процента на инфлация за предходната година. И ако този процент е 3-4 % то и пенсията ще се увеличи със същият процент. Но от този порядък е била инфлацията за отделни месеци в една година през последните 10 г., докато целогодишната е с по-малка величина. Смятам, че поне тези данни може и сам да си ги намериш, но ако не - аз ще ти дам линк. ;)

И пак казвам, това са пари, които идват в сметката ти докато си жив и не зависят от земетресения, пожари, наводнения и др. бедствия, които могат да сполетят твоята недвижима собственост, нито пък от некоректни наематели. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
pumpy

Мнение от pumpy »

Uspial написа:Ако всички теглеха от РРСП чак като станат пенсионери хората нямаше да пишат условия че ако изтеглиш или плащаш данък в момента на теглене или имаш задължение да върнеш взетото в срок.
За да го пишат хората това означава че се теглят пари от РРСП и по рано.
Много хора днес не знаят и не подозират че след 5-10-20 години ще им се наложи да теглят поради много и различни причини.

Това което не разбирата е че данъците често се вдигат. Това става в момента в Европа. Става с решение на правителството за една нощ. Като се вдигнат дори и да не сте почнали да печелите повече пак сте извозени.
Да не говорим че е адски тъпо цените на всичко около вас да се вдигат а вие да си седите на същата заплат години наред.
Аз от такава работа бих избягал със 100 км в час.

Другото което не разбирате е че парите стоейки само в РРСП без да се инвестират се обезценяват. Кокос пише че щял да тегли само по 16 К на година за да не плаща данъци ама не знае че 16 000 може да струва наем на къща на месец като се пенсионира.
Какво означава това?
Означава че ще се налага да рискувате и да инвестирате парите от РРСП.
Единия вариант е консервативно като Пумпи в държавни цени кинжа които носят доход от 2-3 % да ама и инфлацията е толкова и все едно нищо не правите.
Това което ще стане ( запомнете ми думите ) ще се появят експерти които ще ви кажат дайте да ги инвестираме тези пари от РРСП в малко по рискови иструменти за да спечелите повече от тези мижави 2-3 %.
Ще ви купят или вие сами ще си купите разни финансови инструменти които имат свойството и да падат.
Познавам хора които са контрибутвали дълго в РРСП.
Имали са да кажем 100 000 след това купли разни инструменти за да спечелят повече ама в момента цената на тези инструменти е 50 000. Толкова или по малко може да бъде цената им като се пенсионират. На тези пари се дължат и данъци.
Който разбрал, разбрал.
Пример а ла твоя:
Днес си купувам апартамент в супер тузарски блок, срещу реката и бла-бла-бла. Утре обаче в него се нанася едно супер тузарско семейство от ШриЛанка или от където ти ги обичаш. Какво ми гарантира, че след 10-20-25 години няма целия блок да е пълен с хора, чието поведение ще понижи стойността на апатамента ми на половина ? Примери бол. тогава не само не съм спечелил от инвестицията си, но и съм загубил.
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Ех успял, кажи ми поне една разумна и нормална причина аз, като пенсионер, да си тегля от сметката 16к, и да продължавам да живея в мръсно задушно и пренаселено мегаполисче, вместо примерно да се нанеса в я Куба, я Чили, я некоя друга страна от третият/четвъртият/петият свят, па дори и както някои мои познати са направили, директно на некое непознато девствено островче, и чиято единствена работа е да развеждат туристките от време на време......и някои други неща разбира се :rofl:
Тука даже бих споменал и България (не и моят избор, но все пак да бъдеме всеобхватни), където със 16к, на година, канадски долари, че аз бих могъл и кътна къща на село да си купя, и сателитен интернет да си прекарам, и да си живея живота като цар :rock: .
Тука се сещам че аз лично имам и други алтернативи за пълноценен живот дори и след пенсията, благодарение на факта че имам поколение, и което ме подсеща, ти деца имаш ли? Щото ако нямаш.......тогава вече мога да разбера мрачното ти и затворено настроение :lol:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Правенето на деца, според Успял, е проста и мръсна работа, която може да я върши всеки. Най-вече шриланковци, пакистанци и прочие. Виж, да правиш пари и да купуваш имоти вече е нещо друго, което само Успял може да прави по-добре от всеки друг. ;)
А с парите ще си купи първокласни услуги, а може би и обич и уважение, от специализиран персонал като остарее. Това време пък ще дойде след около 100-на години, защото Успял знае и как да победи времето и болестите - със здравословен начин на живот. :)
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Ми точно така е.
Всеки мангал има по 5 деца и какво от това като е кух като лейка и няма зъби в устата си да не говорим за образование, професия, нормална къща.

Линко такъв случай дето цената паднала с 50 % на имот в столицата до реката в идеален център няма нито в София, нито в Отава, нито в Ню Йорк нито в Москва. :D
За наема да не говорим. В Отава не знам такава сграда в центъра на която наема да е паднал. От 10 години цените на наемите само се покачват.
Последно промяна от Uspial на Пет Юли 23, 2010 11:08 am, променено общо 2 пъти.
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

Чувам че в Бургас от 1000 евро на квдрат, цената е паднала до 200-300 евро на квадрат....ама какво ли ми разбира тиквата, а специално за Ню Йорк, прав си, цените не са паднали с 50%, с около 40% са паднали в момента :). Тъкмо се сещам, направи справка с къщурката на Слави, от $700к на $200к, което май е повече от 50% а?
pumpy

Мнение от pumpy »

Цените на жилищата спаднаха с 0.8% през второто тримесечие спрямо първото, показват данните на Националния статистически институт (НСИ), публикувани в петък. Спрямо същото тримесечие на миналата година средните цени на жилищата са спаднали с близо 10% - 9.7%.

През второто тримесечие на 2010 г. спрямо предното е регистрирано намаление на цените в 13 областни градове, като по-значително е в Габрово - с 8.3%, Шумен - със 7.8%, и Враца - с 6.9%. В столицата няма промяна в цените на жилищата. Увеличение на цените е регистрирано в останалите областни градове.

Средната пазарна цена на жилищата за страната през второто тримесечие на 2010 г. е 971.20 лв./кв. м. Най-високи са средните цени във Варна - 1 593.97 лв./кв. м, следвана от София-столица - 1 558.33 лв./кв. м, и Бургас - 1 231.33 лв./кв. м.

Source: http://www.mediapool.bg/show/?storyid=168054
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Aбе, хора, защо се мъчите напразно да се ровите в статистики? Не разбрахте ли, че Успял и всичко негово са извън всякакви статистики и вероятности? Нещата стават по само един единствен начин - по начина, по който ги е планирал Успял. Може всички икономики по света да са в разуха, в голяма или супер-голяма депресия, няма никакво значение. Апартаментът/те на Успял винаги ще си качват цената с 3-5 % на година (най-малко), банките и частните кредитори ще се изтрепват да му отпускат все по-големи заеми, канадските бабички ще се бият на опашките пред офиса му за да си обменят паричките, наемателите му ще са винаги коректни и ще пазят имуществото му като зеницата на очите си, а Успял ще надживее и орлите и т.н. и т.н. ;) :)
Ей, че неразбрани хора, ей...! :)
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

cocose написа:Чувам че в Бургас от 1000 евро на квдрат, цената е паднала до 200-300 евро на квадрат....ама какво ли ми разбира тиквата, а специално за Ню Йорк, прав си, цените не са паднали с 50%, с около 40% са паднали в момента :). Тъкмо се сещам, направи справка с къщурката на Слави, от $700к на $200к, което май е повече от 50% а?
Има нещо вярно.. Продавам един на Улица Ивайло и свалих цената от 50К евро на 35К и за сега нищо..60М2 тухлен (но няма гараж).. Брокерите реват че пазарът е в тотален застой... Надеждата им била "масовото завръщане на 'неуспелите' емигранти които уж щели да си търсят жилища".. А е напълно възможно още да падат цените...
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Omega3

Мнение от Omega3 »

Успял е много опитен бизнесмен и има страхотно умение да задьржа клиентите си независимо от небивалиците които повтаря до безумие.

Успял, поздрави от мен. Сподели тайната как успяваш да караш толкова хора от месеци наред да ти отговарят на щуротиите и да продьлжават да се опитват да те обедят, че не си прав десетки пьти по едни сьщи проблеми.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Uspial написа:Линко такъв случай дето цената паднала с 50 % на имот в столицата до реката в идеален център няма нито в София, нито в Отава, нито в Ню Йорк нито в Москва. :D
Хехе... наистина ловките играчи се освободиха от българските си имоти в пиковия период, а ти глътна добро количество вода докато се хвалеше колко си умен.
Чудесен пример как се губят пари.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Omega3 написа:Успял е много опитен бизнесмен и има страхотно умение да задьржа клиентите си независимо от небивалиците които повтаря до безумие.

Успял, поздрави от мен. Сподели тайната как успяваш да караш толкова хора от месеци наред да ти отговарят на щуротиите и да продьлжават да се опитват да те обедят, че не си прав десетки пьти по едни сьщи проблеми.
Гарантирам ти, че ако почне да ръси същите небивалици и пред клиентите си, няма да се задържи нито един. :)
А като започне и да чете морал на социаладжиите, да поучава зъболекарите, да се присмива на инвеститорите и т.н., смятай че е фалирал напълно. ;)
Omega3

Мнение от Omega3 »

Linko написа:
Omega3 написа:Успял е много опитен бизнесмен и има страхотно умение да задьржа клиентите си независимо от небивалиците които повтаря до безумие.

Гарантирам ти, че ако почне да ръси същите небивалици и пред клиентите си, няма да се задържи нито един. :)
А като започне и да чете морал на социаладжиите, да поучава зъболекарите, да се присмива на инвеститорите и т.н., смятай че е фалирал напълно. ;)

Според мен ги рьси сьщите и на клиентите, но това по принцип не вреди на дребния бизнеса, даже напротив.
Аз ходя редовно до две будки близо до мен, но честно да ти кажа собствениците ми се струват абсолютни кукувци. Това обаче не ми пречи да ходя да си взема някоя дьвка или чипс.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Абе и аз точно така ги виждам нещата, ама проблемът е, че Успял се опитва да хвърля прах в очите на хората и да ги преувеличава неимоверно. :)
Та и затова предизвиква присмех или раздразнение у някой събеседници, според случая и събеседника. И с мен беше така едно време, ама като разбрах, че или се забавлява или си е верно едно "куку" и аз започнах да се забавлявам с неговите небивалици. :)
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Айде ще ви кажа как става тая работа.
За да се подържа интереса трябва да има някаква мистерия.
Вземете пример от мадамите.
Най търсените и желани мадами са мистериозните мадами.
За тях се носят слухове, легенди ама никой не знае точно каква е истината.
Хората освен че ги търсят даже и песни пишат като ето тази.

Просто заменте пола.
she със he, lady с mаn, her с his
даже съм ви подчертал думите които трябва да се заменят за да ви улесня.

Conversation is going 'round
People talking 'bout the ( Успял ) :D who's come to town ( форума)
Lovely lady pretty as can be
No one knows her name she's just a mystery
I have seen her maybe once or twice
The one thing I can say thought she ( Успял ) is very nice
She's a lady ( Успял ) is one I really want to know
Somehow I've got to let my feeling show

She's ( Успял ) fresh exciting
She's so exciting to me
She's fresh exciting
She ( Успял ) is so inviting to me yeah

I've been thinking about the way you walk
Baby I like the way you talk