Я, гледай хората са готови партизани и лосове да стават за да се махнат оттам, а ти търсиш утепани със саксия от балкон отвъд океана!

optics написа:Естествено. Винаги е важно от коя страна на вратата си.
Да подчертая за 17-ти път, че преди да почна да "мятам шит" в продължение на 5 месеца пусках снимки на небостъргачи, Черни връх и прочие хубавини. Коментарите ми към тая грозна серия сега са кратки и не бих казал ехидни. Най-малкото - не бих желал да са ехидни.
Ако полагахте услия да ни долагате за всичките убийства и мизерии, които се случват в Канада всеки ден, или да кажем, да публикувате съответните снимки на просяци и мизерстващи хора, които измръзват всеки ден по улиците, тогава ще ви призная, че мненията ви не са байъсед. И след като не го правите следва изводът, че мненията ви са предубедени и написани с ясното съзнание, че информацията, която представяте е едностранчива.MrGeek написа:В навечерието на българското Европредседателство, продължават да отстрелват крупни бизнесмени:
Кой беше убитият днес Петър Христов
Та май все още не е много здравословно и да си с милиони в България. Доста е дълъг списъка с отстреляни бизнесмени за последните 25 години.
Преди доста години (94-95) бачках в една от тия сгради. Не към БАН, шефът ми беше рентвал стаи там. Тогава изглеждаше по-добре, сега изглежда бая занемарено. Чудя се и не мога да се сетя в коя сграда бях, дали не беше на математическия факултет ...optics написа:Кампусът на Българската Академия на Науките на 4-ти километър прилича на Чернобил. Запуснати сгради, градинки, пейки
to be continued...
Уелкъм бак Джо,jovani написа:
Ако полагахте услия да ни долагате за всичките убийства и мизерии, които се случват в Канада всеки ден, или да кажем, да публикувате съответните снимки на просяци и мизерстващи хора, които измръзват всеки ден по улиците, тогава ще ви призная, че мненията ви не са байъсед.
Тая е май. А през 2000-та точно преди да замина за САЩ пак бях в тоя район за кратко, тоя път в бл. 27 (фирма Rila Solutions). БАН яко си раздаваше сградите под наем, явно нямаха пари да ги издържат.optics написа:Румене, да не би да имаш предвид института по математика и информатика.
https://www.google.ca/maps/uv?hl=en&pb= ... oioIhAEwDQ"
Някога там се подвизаваше Веселин Бончев, който помни Dark Avenger, значи помни драмите...
Нашия социализъм! Изказваш се все едно канадското федерално правителство, което управлява страната, ресурсите и финансите не е и твое.roumensp написа:Поне не го правим с пари от другите провинции или мислиш че вашия социализъм е даром от небето ... Няма да се учудя ако и на техните задници има дисклеймър “except for residents of Quebec”, както е на всичко останало.
roumensp написа:БАН яко си раздаваше сградите под наем, явно нямаха пари да ги издържат.
Мои приятели, живеещи в Канада бяха тук на гости за Коледа. Единият от тях работи в полицията. Каза, че това което се случва в Канада като престъпления и особено с младежта и данните, които не се изнасят в обществото канадско са потресаващи. И в много пъти увеличени през последните години.ivandaman написа:Уелкъм бак Джо,jovani написа:
Ако полагахте услия да ни долагате за всичките убийства и мизерии, които се случват в Канада всеки ден, или да кажем, да публикувате съответните снимки на просяци и мизерстващи хора, които измръзват всеки ден по улиците, тогава ще ви призная, че мненията ви не са байъсед.
Не се стягай толкова, И аз понякога се дразнЕХ (Past Tense) като вземат да преувеличават и драматизират, ще си помислиш че България е по-зле от Еритреа
докато в Канада измират хиляди на година от оувърдоуз епидемия и се гърмят в някои райони като Съри като в каубойските филми. Да не говорим за така наречените Sexual assault, които са си ежедневие.
Не знам дали си бил във Ванкувър във фамозния "Даунтаун ийст сайд" ака (DTES) .. Там е най-деградиралата уатйка на канадското общество нещо което съм сигурен че и в най-гнусната циганска махала в България няма да видиш..... но както виждаш никой не пуска снимки от там..
Аз отдавна свикнах с двойният стандарт и вече не ми прави впечатление. Този форум отдавна се е превърнал в echo chamber на про-Канадска пропаганда, в което всъщност няма нищо лошо. Все пак е про-емигрантски форум за Канада. Но както и ти си забелязал триенето на сол в Българските рани е любимо хоби на някой хора тук и граничи с патология.. но както и да е.. Щом това ги прави щастливи кои сме ние да им пречим на щастието..
Аз, както знаеш не съм почитател на капитализма. Но съществуват няколко проблема:optics написа:roumensp написа:БАН яко си раздаваше сградите под наем, явно нямаха пари да ги издържат.
То впоследствие стана още по-трагично. Института по астрономия работеше по договор с министерството на селското стопанство или там както се води. Някакви изчислителни задачи. Щото нямаха пари за заплати. Щото хора като Джовани ръководят държавата и смятат че абсолютно навсякъде трябва да се прилага пазарния принцип за търсене и предлагане и който не може да прави каквото търси пазара - да се преквалифицира. Или както викаше тиквата - да ходят да вадят картофи! Ама не, той бил ай ти специалист... край на цитата.
Тангра, за последните 25 години има над 50 разстрела на крупни бизнесмени и политици в България, включително един премиер. Можеш ли да ми извадиш подобна статистика за Канада? Хайде, няма да те карам да я нормализираш на глава от населението. Джовани може да ти помогне като спец в областта на статистиката.Kan_Tangra написа:Съболезнования към застреляните, от 2те страни на океана, но не гръмнаха ли и в Торонто, собственик на фармацевтична компания?
Ивандамане, пак нещо не си в час. Аз нищо не сравнявам, щото само отговарям на сравненията на Танграта. Не знам как да ти го обясня по-просто - върни се и прочети отново написаното.ivandaman написа:A бе Гийк понякога се чудя дали полагаш усилия да излгеждаш ограничен или ти е природен талант.
Как можеш да сравняваш Канада с България без да взимаш под внимание обстоятелствата,
Под какво робство е била Канада и колко години беше под Комунизъм.
България 5 века я газиха любимите ти мюсулмани, След освобождението си пое малко дъх и след това половин век Комунизъм. Не забравяй че комунизма изтреби най-интелигентинте и кадърни хора в държавата. След комунизма пък имахе псевдо демокрация и масово емигриране зад граница (Guilty as charged) .
След всичкият този вековен брутален abuse е цяло чудо че България все още съществува и функционира като общество.
Не, не търся оправдания и извинения,
Но твоето е като да сравняваш две деца. едното родено в семейството на богаташи а другото в семейството на обикновенни хора и да се подиграваш на второто че не е толкова богато като първото.
It's not a level playing field