Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от Pyrelight »

Тангра, ти се самоубеждаваш колко е хубаво в България ли?
Я, гледай хората са готови партизани и лосове да стават за да се махнат оттам, а ти търсиш утепани със саксия от балкон отвъд океана! :rofl:
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Кампусът на Българската Академия на Науките на 4-ти километър прилича на Чернобил. Запуснати сгради, градинки, пейки

Изображение

to be continued...
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
jovani

Мнение от jovani »

optics написа:Естествено. Винаги е важно от коя страна на вратата си. :)

Да подчертая за 17-ти път, че преди да почна да "мятам шит" в продължение на 5 месеца пусках снимки на небостъргачи, Черни връх и прочие хубавини. Коментарите ми към тая грозна серия сега са кратки и не бих казал ехидни. Най-малкото - не бих желал да са ехидни.
MrGeek написа:В навечерието на българското Европредседателство, продължават да отстрелват крупни бизнесмени:

Кой беше убитият днес Петър Христов

Та май все още не е много здравословно и да си с милиони в България. Доста е дълъг списъка с отстреляни бизнесмени за последните 25 години.
Ако полагахте услия да ни долагате за всичките убийства и мизерии, които се случват в Канада всеки ден, или да кажем, да публикувате съответните снимки на просяци и мизерстващи хора, които измръзват всеки ден по улиците, тогава ще ви призная, че мненията ви не са байъсед. И след като не го правите следва изводът, че мненията ви са предубедени и написани с ясното съзнание, че информацията, която представяте е едностранчива.

Какви са целите ви е съвсем отделен въпрос - според мен имате някакви ядове, че сте имигрирали в Канада и си го връщате на България, като някакъв вид самоубеждение, че сте взели правилното решение. А може би просто си нямате друга работа и решавате да спретнете новогодишна патърдия, както например в темите за Русия и Тръмп, където виждам, че сте много напред в материала. За съжаление, във този форум има няколко потребителя, които имат малко останало човешко достойнство и съответно се чувстват предизвикани да ви отговарят (губейки си времето, защото ние сме заети хора и нямаме толкова гласови способности и желание да се надвикваме с кресльовци като вас).

Масата потребители четат мненията и си вадят съответните изводи, както и за персоналните ви качества, така и за информацията, която предоставяте. Не сте лоши хора, не ме разбирайте погрешно, просто не виждам какво се опитвате да направите или промените. Ако искате - нека да направим една дискусия по този въпрос, видях мненията ви в стил "искренно и лично" и какво да ви кажа - един мъдър човек е написал преди много години: "That which is crooked cannot be made straight; and that which is wanting cannot be numbered." (намерих цитата и го копирах, защото ако го напиша на Български по спомен рискувам да допусна грешка, не го употребявам всеки ден).
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

optics написа:Кампусът на Българската Академия на Науките на 4-ти километър прилича на Чернобил. Запуснати сгради, градинки, пейки

to be continued...
Преди доста години (94-95) бачках в една от тия сгради. Не към БАН, шефът ми беше рентвал стаи там. Тогава изглеждаше по-добре, сега изглежда бая занемарено. Чудя се и не мога да се сетя в коя сграда бях, дали не беше на математическия факултет ... :?:
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

jovani написа:
Ако полагахте услия да ни долагате за всичките убийства и мизерии, които се случват в Канада всеки ден, или да кажем, да публикувате съответните снимки на просяци и мизерстващи хора, които измръзват всеки ден по улиците, тогава ще ви призная, че мненията ви не са байъсед.
Уелкъм бак Джо,

Не се стягай толкова, И аз понякога се дразнЕХ (Past Tense) като вземат да преувеличават и драматизират, ще си помислиш че България е по-зле от Еритреа
докато в Канада измират хиляди на година от оувърдоуз епидемия и се гърмят в някои райони като Съри като в каубойските филми. Да не говорим за така наречените Sexual assault, които са си ежедневие.
Не знам дали си бил във Ванкувър във фамозния "Даунтаун ийст сайд" ака (DTES) .. Там е най-деградиралата уатйка на канадското общество нещо което съм сигурен че и в най-гнусната циганска махала в България няма да видиш..... но както виждаш никой не пуска снимки от там..

Аз отдавна свикнах с двойният стандарт и вече не ми прави впечатление. Този форум отдавна се е превърнал в echo chamber на про-Канадска пропаганда, в което всъщност няма нищо лошо. Все пак е про-емигрантски форум за Канада. Но както и ти си забелязал триенето на сол в Българските рани е любимо хоби на някой хора тук и граничи с патология.. но както и да е.. Щом това ги прави щастливи кои сме ние да им пречим на щастието.. ;)
Последно промяна от ivandaman на Пон Яну 08, 2018 8:49 pm, променено общо 2 пъти.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Румене, да не би да имаш предвид института по математика и информатика.
https://www.google.ca/maps/uv?hl=en&pb= ... oioIhAEwDQ"
Някога там се подвизаваше Веселин Бончев, който помни Dark Avenger, значи помни драмите...
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

optics написа:Румене, да не би да имаш предвид института по математика и информатика.
https://www.google.ca/maps/uv?hl=en&pb= ... oioIhAEwDQ"
Някога там се подвизаваше Веселин Бончев, който помни Dark Avenger, значи помни драмите...
Тая е май. А през 2000-та точно преди да замина за САЩ пак бях в тоя район за кратко, тоя път в бл. 27 (фирма Rila Solutions). БАН яко си раздаваше сградите под наем, явно нямаха пари да ги издържат.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

roumensp написа:Поне не го правим с пари от другите провинции или мислиш че вашия социализъм е даром от небето ... Няма да се учудя ако и на техните задници има дисклеймър “except for residents of Quebec”, както е на всичко останало. :D
Нашия социализъм! Изказваш се все едно канадското федерално правителство, което управлява страната, ресурсите и финансите не е и твое.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

roumensp написа:БАН яко си раздаваше сградите под наем, явно нямаха пари да ги издържат.

То впоследствие стана още по-трагично. Института по астрономия работеше по договор с министерството на селското стопанство или там както се води. Някакви изчислителни задачи. Щото нямаха пари за заплати. Щото хора като Джовани ръководят държавата и смятат че абсолютно навсякъде трябва да се прилага пазарния принцип за търсене и предлагане и който не може да прави каквото търси пазара - да се преквалифицира. Или както викаше тиквата - да ходят да вадят картофи! Ама не, той бил ай ти специалист... край на цитата.

2 юни 2012, budtel
prace

Мнение от prace »

ivandaman написа:
jovani написа:
Ако полагахте услия да ни долагате за всичките убийства и мизерии, които се случват в Канада всеки ден, или да кажем, да публикувате съответните снимки на просяци и мизерстващи хора, които измръзват всеки ден по улиците, тогава ще ви призная, че мненията ви не са байъсед.
Уелкъм бак Джо,

Не се стягай толкова, И аз понякога се дразнЕХ (Past Tense) като вземат да преувеличават и драматизират, ще си помислиш че България е по-зле от Еритреа
докато в Канада измират хиляди на година от оувърдоуз епидемия и се гърмят в някои райони като Съри като в каубойските филми. Да не говорим за така наречените Sexual assault, които са си ежедневие.
Не знам дали си бил във Ванкувър във фамозния "Даунтаун ийст сайд" ака (DTES) .. Там е най-деградиралата уатйка на канадското общество нещо което съм сигурен че и в най-гнусната циганска махала в България няма да видиш..... но както виждаш никой не пуска снимки от там..

Аз отдавна свикнах с двойният стандарт и вече не ми прави впечатление. Този форум отдавна се е превърнал в echo chamber на про-Канадска пропаганда, в което всъщност няма нищо лошо. Все пак е про-емигрантски форум за Канада. Но както и ти си забелязал триенето на сол в Българските рани е любимо хоби на някой хора тук и граничи с патология.. но както и да е.. Щом това ги прави щастливи кои сме ние да им пречим на щастието.. ;)
Мои приятели, живеещи в Канада бяха тук на гости за Коледа. Единият от тях работи в полицията. Каза, че това което се случва в Канада като престъпления и особено с младежта и данните, които не се изнасят в обществото канадско са потресаващи. И в много пъти увеличени през последните години.
jovani

Мнение от jovani »

optics написа:
roumensp написа:БАН яко си раздаваше сградите под наем, явно нямаха пари да ги издържат.

То впоследствие стана още по-трагично. Института по астрономия работеше по договор с министерството на селското стопанство или там както се води. Някакви изчислителни задачи. Щото нямаха пари за заплати. Щото хора като Джовани ръководят държавата и смятат че абсолютно навсякъде трябва да се прилага пазарния принцип за търсене и предлагане и който не може да прави каквото търси пазара - да се преквалифицира. Или както викаше тиквата - да ходят да вадят картофи! Ама не, той бил ай ти специалист... край на цитата.
Аз, както знаеш не съм почитател на капитализма. Но съществуват няколко проблема:
1. Капитализмът води до по-висока продуктивност на обществото, просто защото хората са принудени да работят и голяма част от тях да дават най-доброто на което са способни, за да оцелеят. За съжаление социализмът доведе до ниска продуктивност и сериозни дефицити, както ви е известно (на двамата с Оптикс).
2. Преходът към капитализъм в България трябваше да бъде бърз, за да може местната икономика да се изправи на крака, за да е конкурентоспособна (и това все още е проблем), в противен случай кризата щеше да е много по-дълга и тежка (има държави, които са в хронична икономическа криза, която води до разслоение на обществото, граждански войни, много по-висока престъпност от това, на което сте били свидетели).
3. Приоритет на държавата е спаси обществото, и средствата за губещи отрасли (в случая БАН) са дислоцирани някъде другаде. Но защо не се опитате да намерите някаква форма на печалба в дейността ви - убеден съм, че не е лесно, но сигурно има такава? Някакъв вид услуга, продукт, сървиз, онлайн например - в момента това спасява много АйТи спецове у нас, защото могат да експортват някакъв вид услуга чрез интернет. Сигурно звуча като празнодумец, защото наистина не съм запознат с рисърча, който сте извършвали, но вие би трябвало да сте по-информирани.
4. Всеки един случай е много специфичен и трябва да признаете, че е невъзможно държавните органи да помогнат на всеки индивид - просто няма ресурси за това. ivandaman даде пример с Даунтаун Ийст Сайд, където не съм ходил, но съм чувал за "Скид Роу" и прочетох в Уикипедията за DTES. Напомня ми точно трансформацията на София - преди нямаше запуснати сгради, пълни с наркомани, престъпността беше ниска защото политиката беше всеки да има работа и да получават горе-долу по равно (но това доведе до спада в производителноста). В момента София заприличва на Ванкувър (или Торонто, или който и да е голям град) със съответните бедни и богати райони, просяци, кучета, западналост на определени места и разкош и помпозност на други. Като цяло обаче няма дефицити, всеки може да намери каквото му е необходимо. Във всяка система има спечелили и загубили, но капитализмът не е статична система, а динамична и всичко може да се промени много бързо - например моят познат, който с една странна (за мен) идея успя да си уреди живота, важното е да търсите, а не да стоите на едно място. Гаранции няма, но поне времето минава по-леко в процес на гонене на целта (годините отлитат бързо и без особенни спомени - нито добри, нито лоши, каквото и да означава това :)
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Kan_Tangra написа:Съболезнования към застреляните, от 2те страни на океана, но не гръмнаха ли и в Торонто, собственик на фармацевтична компания?
Тангра, за последните 25 години има над 50 разстрела на крупни бизнесмени и политици в България, включително един премиер. Можеш ли да ми извадиш подобна статистика за Канада? Хайде, няма да те карам да я нормализираш на глава от населението. Джовани може да ти помогне като спец в областта на статистиката.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

A бе Гийк понякога се чудя дали полагаш усилия да излгеждаш ограничен или ти е природен талант.
Как можеш да сравняваш Канада с България без да взимаш под внимание обстоятелствата,
Под какво робство е била Канада и колко години беше под Комунизъм.

България 5 века я газиха любимите ти мюсулмани, След освобождението си пое малко дъх и след това половин век Комунизъм. Не забравяй че комунизма изтреби най-интелигентинте и кадърни хора в държавата. След комунизма пък имахе псевдо демокрация и масово емигриране зад граница (Guilty as charged) .

След всичкият този вековен брутален abuse е цяло чудо че България все още съществува и функционира като общество.

Не, не търся оправдания и извинения,
Но твоето е като да сравняваш две деца. едното родено в семейството на богаташи а другото в семейството на обикновенни хора и да се подиграваш на второто че не е толкова богато като първото.
It's not a level playing field
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

ivandaman написа:A бе Гийк понякога се чудя дали полагаш усилия да излгеждаш ограничен или ти е природен талант.
Как можеш да сравняваш Канада с България без да взимаш под внимание обстоятелствата,
Под какво робство е била Канада и колко години беше под Комунизъм.

България 5 века я газиха любимите ти мюсулмани, След освобождението си пое малко дъх и след това половин век Комунизъм. Не забравяй че комунизма изтреби най-интелигентинте и кадърни хора в държавата. След комунизма пък имахе псевдо демокрация и масово емигриране зад граница (Guilty as charged) .

След всичкият този вековен брутален abuse е цяло чудо че България все още съществува и функционира като общество.

Не, не търся оправдания и извинения,
Но твоето е като да сравняваш две деца. едното родено в семейството на богаташи а другото в семейството на обикновенни хора и да се подиграваш на второто че не е толкова богато като първото.
It's not a level playing field
Ивандамане, пак нещо не си в час. Аз нищо не сравнявам, щото само отговарям на сравненията на Танграта. Не знам как да ти го обясня по-просто - върни се и прочети отново написаното.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Сравненията на Танграта са си много на място. 50 убийства на мафиоти-бизнесмени за 25 г. и то след силова промяна на режима на управление в корумпирана държава си е съвсем сравнимо с 5 подобни в претендираща за демократична такава с вековни традиции без смяна на режима. С уж ефикасно работещи и некорумпирани съд, прокуратура и въобще всички власти, плюс зомбирано неселение, в което всеки следи другия и бърза да набира 911 при всяко нещо, сторило му се подозрително.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Публикувай отговор