Харпър, но той е роден и отгледан в Центъра на Вселената, а не в Албърта.IRA написа:Кой е " селянчето от Албърта" ?
Край на социалната помощ в Квебек
Re: Край на социалната помощ в Квебек
И ако случайно някой още не се е усетил какви колосални идиотщини се изливат от клавиатурата на кримоната, всички разходи във федералния бюджет на Канада възлизат общо на 276,1 милиЯрда. Тук.krimon написа:Ето, давам веднага пример от бюджета 2012/2013 на Канада/
За национална защита - 326,8 милярдаЗа телекомуникации, пощи и митници - 7,9 милярда
За публична защита - 179,4 милиярда, от които за гранични власти - 31,3
![]()
За 6 дена:Marto написа:Ако се отцепите ще фалирате за 2 дена.
Първите 2 дена, всенародни празненства, 80% от англофоните са на магистрала 401 на път към Торонто.
Третия ден изтрезняват, виждат къде е бюджета и увеличават данъците с 20%, а на получаващите над $100,000 - с още 30%.
Четвърти ден, масови протести от всички работещи.
Пети ден, правителството пада, либералите не желаят да оглавяват следващото правителство.
Шести ден - фалит и делегация от либерали+англофони пред Отава с молба Канада да колонизира Квебек

Аз не се съмнявам, че хората са си направили вече съответните заключения относно финансовата грамотност на някои индивиди тук. Както и на желанието им да са "в час по всичко". Последните 2-3 страници е загуба на време и спорене с телевизор.....Marto написа:И ако случайно някой още не се е усетил какви колосални идиотщини се изливат от клавиатурата на кримоната, всички разходи във федералния бюджет на Канада възлизат общо на 276,1 милиЯрда. Тук.krimon написа:Ето, давам веднага пример от бюджета 2012/2013 на Канада/
За национална защита - 326,8 милярдаЗа телекомуникации, пощи и митници - 7,9 милярда
За публична защита - 179,4 милиярда, от които за гранични власти - 31,3
![]()
ee, голяма работа, харесала ми е думата милиарди и съм заменила милионите с милиарди

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Нямаш какво да кажеш по същество, нали?krimon написа:ee, голяма работа, харесала ми е думата милиарди и съм заменила милионите с милиарди![]()
това беше съвсем по същество: объркала съм думата милион с милиард, какво толкова, за да се заяждаш? Нещо по-интересно нямаше ли ? Или пак ще задълбаваме в глупости за това как Албърта издържала Квебек и бля-бля ...
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Всъщност, Канада харчи за отбрана около 22 милиарда долара годишно.
Има една дума, кримонке, по-добре е да замълчиш и хората да си помислят, че си глупава, отколкото да отвориш устата си и да разсееш всички подозрения.
Има една дума, кримонке, по-добре е да замълчиш и хората да си помислят, че си глупава, отколкото да отвориш устата си и да разсееш всички подозрения.
- MrGeek
- Путлер Капут
krimon написа:объркала съм думата милион с милиард, какво толкова, за да се заяждаш?

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
- Independent
А, не се притеснявай, това са само 3 нули отзад. А всички знаем, че нулите нищо не значат, даже и когато са отзадkrimon написа:объркала съм думата милион с милиард, какво толкова

Как ми се ще някой така да се обърка да ми даде три нули в повече, ама няма
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
- Independent
На едното място се цитират малко над 20 милиарда за 2010, а на другото почти 21 милиарда. Разликата до 22 е по-малко от три нули отзадkrimon написа:сигурен ли си ?Marto написа:Всъщност, Канада харчи за отбрана около 22 милиарда долара годишно.
http://en.wikipedia.org/wiki/Department ... al_Defence_(Canada" )
http://www.cbc.ca/news/politics/story/2 ... -cuts.html"Annual budget US$20.164 billions (2010)
The research paper, written for the Centre for Security and Defence Studies at Carleton University, estimates the cumulative effect of the Harper government's strategic review and the overlapping deficit reduction action plan will carve up to $2.5 billion out of the nearly $21 billion National Defence budget by 2014-15.

I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
- Independent
Някой може ли да обясни какво точно стана току-що?
Мога да гарантирам, че не съм си измислила цитата в горното ми мнение, а въпреки това оригинала изчезна изневиделица.
Мога да гарантирам, че не съм си измислила цитата в горното ми мнение, а въпреки това оригинала изчезна изневиделица.

I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
Only I will remain.
- MrGeek
- Путлер Капут
Нещо се скапва от време на време в показването на няоки мнения и още не съм му открил причината. Предполагам като се натрупат още отговори в темата ще се покаже отново.Independent написа:Някой може ли да обясни какво точно стана току-що?
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
Истината е, че принципа на отпускане на пари за провинциите и формулата за изчисляване на техният размер са единни за цяла Канада и Квебек не е в привилигеровано положение.
Повечето социални услуги в провинцията се заплащат от по-високите данъци на хората в самата провинция. Дори и Квебек да съкрати или увеличи броя на социалните си програми, то това по никакъв начи няма да се отрази на величината на федералните субсидии.
Но и неоспорим факт е, че програмата за субсидиране е въведена за да може по-богатите провинции да подпомагат по-бедните си посестрими, визирайки най-вече тези от алтлантическия бряг.
Повечето социални услуги в провинцията се заплащат от по-високите данъци на хората в самата провинция. Дори и Квебек да съкрати или увеличи броя на социалните си програми, то това по никакъв начи няма да се отрази на величината на федералните субсидии.
Но и неоспорим факт е, че програмата за субсидиране е въведена за да може по-богатите провинции да подпомагат по-бедните си посестрими, визирайки най-вече тези от алтлантическия бряг.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Тия двете твърдения не си ли противоречат? Ако по-богатите провинции подпомагат по-бедните, то би трябвало да следва, че ако по-бедните провинции си съкратят разходите по някакъв начин (орязване на социални програми или не), то като следствие по-богатите ще трябва да трансферират по-малко пари?agent Ozo написа:Дори и Квебек да съкрати или увеличи броя на социалните си програми, то това по никакъв начи няма да се отрази на величината на федералните субсидии.
....