Stamenkova написа:Не съм била в Канада / надявам се да бъда / , но много ми е любопитно за това кой какъв смисъл и изражение намира в думите "мизерията в Канада" ! За това ако някой има и снимков материал относно това, ще съм много благодарна:)
Успех на всички
Извинете, че се намесвам след кратко отсъствие... но колкото и да се опитвах да се сдържа не мога да не помогна на "другарчето", за да няма после "не чух, не видях". Винаги съм отстоявал принципа, че човек не бива да се лишава от информация, независимо от неговата лична незаинтересованост (или предубеденост). В този ред на мисли на който му трябва снимков, а дори и текстов материал за бедните в Канада най-простото, което може да направи е да въведе крилатата фраза "poverty canada" в любимата си търсачка (аз например използвам google.com).
С това си мнение не искам да отстоявам никаква позиция (според мен в Канада има както бедни, така и много богати, а също и средна класа хора, и със почти същото разпределение както навсякъде по света), а просто да дам един обективен според мен отговор на поставеният въпрос. Аз лично съм виждал хора живеещи в крайна бедност в Канада (в определени райони на Торонто и Хамилтън) и ми е трудно да правя съпоставки с България, освен че подобна гледка не съм виждал в София и в други места по света, където съм бил (а съм живял близо година или повече в 2 държави и пътувал в над 10 други). Веднъж само съм минавал през Столипиново (по погрешка) и наистина районът изглеждаше много западнал, но не съм виждал човешки същества в толкова окаяно състояние там (може би защото не съм стоял достатъчно дълго). Тук по едно време специално излизах и наблюдавах как живеят хората в "парижките потайности" - това ми даваше стимул да се боря в моят личен живот, но и ми разваляше доста настроението, който проблем ми остана и до сега (надявам се да не съм развалил и вашето настроение). Имам снимки и едно ДВД, дето го записах с камерата си, но не ми се занимава да ги разпространявам (предполагам, че много малко хора обичат да снимат грозни неща и да ги пазят за да ги споделят с непознати - колко ли снимки на "мизерията в БГ" пази дамата, задала този въпрос?)
И в една по-позитивна насока - наличието на бедни хора обаче не ми пречи на мен да имам много висок стандарт на живот, да живея в луксозен апартамент, да имам хубава работа и т.н. Освен това съм забелязал, че хората обикновенно просто не забелязват проблемите на другите и се опитват да не виждат грозните неща, което им помага да виждат хубавото в своя личен живот (както един приятел казваше на шега: "най-ценното качество на човека е способността му да забравя"). Според мен индивидуалният личен стандарт и късмет зависят от самият индивид и от никого другиго - надявам се да съм бил изчерапателен и ви желая успех!
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...