Как се справят имигрантите в Канада: Статистика

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
7George

Мнение от 7George »

IRA написа: Дали няма някой клуб на гъл скаута за дъртачки, да се понаучим на нещо.?
Ира, едва ли си по-дърта от мен, ама аз по такива си падам. Та, аз ще те науча да оцеляваш в дивата пририда (щото съм живял 8 години в Коми, а Албърта е още по-дива), а ти - на нещата, дето съм ги пропуснал в университета, щото много наблягах на учебната програма... :D
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Joana написа:Сега сериозно. 7George, това, което никак не ми допада в този форум е непрекъснатото плюене по държавата, която на всички ни е дала живота, родителите, образованието, възможността да сме много по-добри от други...
Другарко Иванке, целеустремения патос, с който заклеймявате "родоотстъпниците", осмелили се да проумеят огромната разлика между държава и родина е достоен за сравнение единствено със светлия пример на другаря Владимир Илич и по-малкия му другар Димитров. Имам само две притеснения. Първото е, че не назовахте поименно тези светли личности, на които трябва да целуваме ръцете за това, с което са ни дарили толкова много (че и живота дори), а именно държавните и партийни ръководители, за което трябва да получите партийно порицание. Второто нещо, от което се опасявам е, че сте объркали доста неприятно аудиторията. Тази, която щеше да ви аплодира в несвяст се събра точно преди две седмици на връх Бузлуджа. :lol: :rotfl:

Изображение
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

За хората, които не са били на ниво в България, Канадата е супер. Тук личността няма никакво значение, на кой му пука кой си и с какво се занимаваш - важното е да си плащаш сметките плюс интереса. Laughing Да влезе платец номер еди кой си... - "Бонжур..., Са ва?!..., Искате да работите по специалността си? Следвайте процедурата, ето ви това картонче, след няколко месеца ще ви се обадим, телефоните ни са включени от.... до..., благодаря, довиждане. Благодаря за чека. Бон жур (не). И да ни се обадите - за следващия чек, разбира се. "Laughing

Освен това, ако са толкова супер, не знам дали са толкова супер, както казва Ира. Щото аз такава мизерия каквато видях тука, никога в БГ не съм виждала. И тя е следствие на мизерното мислене, не толкова на липсата на средства. А това е отвращаващо. Лично мен ме отблъсква. Моят баща (с майка ми, разбира се) е отглеждал освен собствените си деца и едно чуждо, в дома му е ял и спал толкова много народ, колкото никой от вас не е помирисвал - по-беден от това не е станал и никога през живота си не съм го виждала да спори за 2 лева или да си брои стотинките. И до ден днешен хората продължават да изпитват огромен респект и уважение, да ходят в дома му и като му казват името да го казват с възхищение. А за мизерията тук нямам думи. Това е нещото, което продължава да ме потриса у канадските преуспели специалисти. "Боже, колко мизерия има по тоя свят, боже", би възкликнал един писател. А аз ще кажа - "Ужас, по-добре никога да не бях се сблъсквала с тази черта на човешката психология. Всички митове и легенди за човека у мен се сринаха.". Rolling Eyes Халал да са и на Канадата тези специалисти. Beer
моето усещане от Ка е все едно съм живял в дистопичен роман, в страна управлявана от компютри, където всички са зомбирани и нищо никой не може и не иска да промени. Наистина крайната мизерия навсякъде в Мтл специално и липсата на каквото и да е човешко на хората в тая мизерия е нещо неописуемо.
Що се отнася до БГ, тук поне трябва да мислиш за да оцелееш - в Ка, мисленето може и да ти свърши някаква работа, но ако не ти свърши, ти си свършен.
точно така мисля по въпроса:)
Godis

Мнение от Godis »

peter_pan написа:моето усещане от Ка е все едно съм живял в дистопичен роман, в страна управлявана от компютри, където всички са зомбирани и нищо никой не може и не иска да промени. Наистина крайната мизерия навсякъде в Мтл специално и липсата на каквото и да е човешко на хората в тая мизерия е нещо неописуемо.
Що се отнася до БГ, тук поне трябва да мислиш за да оцелееш - в Ка, мисленето може и да ти свърши някаква работа, но ако не ти свърши, ти си свършен.
Баааси...я кажи къде си бил в МТЛ да ида да видя тая мизерия, после ще си говорим пак :)
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Godis написа:
peter_pan написа:моето усещане от Ка е все едно съм живял в дистопичен роман, в страна управлявана от компютри, където всички са зомбирани и нищо никой не може и не иска да промени. Наистина крайната мизерия навсякъде в Мтл специално и липсата на каквото и да е човешко на хората в тая мизерия е нещо неописуемо.
Баааси...я кажи къде си бил в МТЛ да ида да видя тая мизерия, после ще си говорим пак :)
смешно е да се твърди, че няма крайна мизерия в Мтл, има такава в цяла Северна Америка и такава има там от заселването на бели хора на континента.
точно така мисля по въпроса:)
Потребител
Местоположение: Канада, а след следващия референдум - в Свободен Квебек

Мнение от Потребител »

peter_pan написа: смешно е да се твърди, че няма крайна мизерия в Мтл, има такава в цяла Северна Америка и такава има там от заселването на бели хора на континента.
Ей, ама памет имат някои хора, а ? :lol: От времето на заселването на континентите :lol:

Според информацията за потребителите в този форум - повечето са от сравнително скоро тук - 2-3-5 год мах. Така че малко трудно ще им обясниш колко по-голяма е мизерията тук в сравнение с мястото от което са дошли. Трудна ти е задачата, но щом Партията ти е дала поръчение, дерзай !
Stamenkova

Мнение от Stamenkova »

Не съм била в Канада / надявам се да бъда / , но много ми е любопитно за това кой какъв смисъл и изражение намира в думите "мизерията в Канада" ! За това ако някой има и снимков материал относно това, ще съм много благодарна:)
Успех на всички
28.12.2006г-изпратени документи във Виена
19.01.2007г- Accusé de réception
20.11.2007г- интервю-16.00h-Успешно
14.07.2008г- Изпратени док-ти Букурещ
09.09.2008г-Мед.формуляри
27.11.2008г-ОК мед-ки
09.07.2009г-Покани за визи/e-mail/
08.08.2009г-Визи
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

peter_pan, къде си виждал мизерия като примерно във столипиново или факултето в Канада, че ми стана много интересно и аз да отида и да видя. Сигурно в Рузмон ще да е било, че доколкото разбрах не си имал кола и не си мърдал извън квартала, освен с метрото до Вердън...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
dartcherniat

Мнение от dartcherniat »

filipne написа:
Личността се формира също и от обществото. Семайството също е повлияно от обществото.
Ами не е съвсем така. Ако беше , още да палим вещиците на клада - приемерно.
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
jovani

Мнение от jovani »

Stamenkova написа:Не съм била в Канада / надявам се да бъда / , но много ми е любопитно за това кой какъв смисъл и изражение намира в думите "мизерията в Канада" ! За това ако някой има и снимков материал относно това, ще съм много благодарна:)
Успех на всички
Извинете, че се намесвам след кратко отсъствие... но колкото и да се опитвах да се сдържа не мога да не помогна на "другарчето", за да няма после "не чух, не видях". Винаги съм отстоявал принципа, че човек не бива да се лишава от информация, независимо от неговата лична незаинтересованост (или предубеденост). В този ред на мисли на който му трябва снимков, а дори и текстов материал за бедните в Канада най-простото, което може да направи е да въведе крилатата фраза "poverty canada" в любимата си търсачка (аз например използвам google.com).
С това си мнение не искам да отстоявам никаква позиция (според мен в Канада има както бедни, така и много богати, а също и средна класа хора, и със почти същото разпределение както навсякъде по света), а просто да дам един обективен според мен отговор на поставеният въпрос. Аз лично съм виждал хора живеещи в крайна бедност в Канада (в определени райони на Торонто и Хамилтън) и ми е трудно да правя съпоставки с България, освен че подобна гледка не съм виждал в София и в други места по света, където съм бил (а съм живял близо година или повече в 2 държави и пътувал в над 10 други). Веднъж само съм минавал през Столипиново (по погрешка) и наистина районът изглеждаше много западнал, но не съм виждал човешки същества в толкова окаяно състояние там (може би защото не съм стоял достатъчно дълго). Тук по едно време специално излизах и наблюдавах как живеят хората в "парижките потайности" - това ми даваше стимул да се боря в моят личен живот, но и ми разваляше доста настроението, който проблем ми остана и до сега (надявам се да не съм развалил и вашето настроение). Имам снимки и едно ДВД, дето го записах с камерата си, но не ми се занимава да ги разпространявам (предполагам, че много малко хора обичат да снимат грозни неща и да ги пазят за да ги споделят с непознати - колко ли снимки на "мизерията в БГ" пази дамата, задала този въпрос?)
И в една по-позитивна насока - наличието на бедни хора обаче не ми пречи на мен да имам много висок стандарт на живот, да живея в луксозен апартамент, да имам хубава работа и т.н. Освен това съм забелязал, че хората обикновенно просто не забелязват проблемите на другите и се опитват да не виждат грозните неща, което им помага да виждат хубавото в своя личен живот (както един приятел казваше на шега: "най-ценното качество на човека е способността му да забравя"). Според мен индивидуалният личен стандарт и късмет зависят от самият индивид и от никого другиго - надявам се да съм бил изчерапателен и ви желая успех!
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Аз все още искам да видя снимка на българин в Канада, който живее на палатка в някой парк (не говоря за обществен или частен къмпинг) и тогава можем да започнем със сравненията на мизериите в Канада, Европейският съюз- Англия, Франция и т.н. и България...
Lub0 for President!
###############
jovani

Мнение от jovani »

Lub0 написа:Аз все още искам да видя снимка на българин в Канада, който живее на палатка в някой парк (не говоря за обществен или частен къмпинг) и тогава можем да започнем със сравненията на мизериите в Канада, Европейският съюз- Англия, Франция и т.н. и България...
Според мен човек тръгнал с палатката на гръб за Европа не бива да се сравнява със специалист приет по Канадската емиграционна програма (най-малкото последният може да си попълни емиграционните документи и има някакво образование). Аз познавам не един и двама души, живеещи в Германия, Италия, Обединеното Кралство, Северна Португалия (майтап) дето не живеят в палатки, а някои от тях взимат немислимо високи за Канадската реалност заплати. Липсата на живеещи в палатка сънародници в Канада според мен се дължи на факта, че за да се стигне дотук най-малкото е необходимо пътуване със самолет, което вероятно е непосилна задача за тези на които би им хрумнало да тръгнат на гурбет с палатка. За сметка на това тук има Канадци живеещи в трейлър паркове (например Сънивейл Трейлър парк :lol: ), които според мен са еквивалента на тези живеещи с палатки по парковете в Европа. Апропо когато съм разговарял с Канадци по въпроса за мизерията, която съм видял в Канада, те са ми казвали че нищо не знам - според тях в Торонто Ареа не са най-болезнените примери в това отношение... Обикновенно са давали за пример т.нар. "Скид Роу" във Ванкувър (Мр. Гийк може да внесе повече яснота по въпроса за този район или место, ако има желание, щото не съм ходил дотам), както и няколко населени места в Нова Скошия, чиито имена установих че съм забравил (към днешна дата).
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Разликата между Канада и Бълграия/ЕУ, е че в Канада хората, които живеят по улиците, го правят по собствен избор, докато тези в БГ/ЕУ са принудени... Примери за тези в БГ/ЕУ са палатките, а за Канада Българите идващи като имигранти без пари и получаващи социал от първият месец, никой от тях не живее на палатки... Та да видим къде е по-голямата мизерия?
Lub0 for President!
###############
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Ми сигурно защото българите нямат право на социал в Европа :?: :idea:
jovani

Мнение от jovani »

Lub0 написа:Разликата между Канада и Бълграия/ЕУ, е че в Канада хората, които живеят по улиците, го правят по собствен избор, докато тези в БГ/ЕУ са принудени... Примери за тези в БГ/ЕУ са палатките, а за Канада Българите идващи като имигранти без пари и получаващи социал от първият месец, никой от тях не живее на палатки... Та да видим къде е по-голямата мизерия?
Според мен ти не си прав, и това си личи в множеството тенденциозни и плоски изказвания, които правиш. Според мен никой не живее в мизерия по собствен избор, а поради липса на идеи за осигуряване на по-добър стандарт на живот, бил той в Канада, Таджикистан, България или на което и да е друго място на планетата земя. Отново твърдя, че според мен хората дошли в Канада и живеещи на социал имат по-голям интелектуален багаж от тези, живеещи на палатка в някой парк в Европа (и то по съвсем обективни причини), но не ми се губи време да споря по този въпрос. Бих искал само да спомена, че много хора в България са имали и имат значително по-големи материални преимущества от тези, имигрирали в Канада - например осигурени безплатни жилища, ползващи комунални услуги като ток и вода безплатно, закона не ги преследва за по-дребни нарушения, и въпреки това живеещи в мизерия, например в Столипиново. Съмнявам се обаче, че бихме могли да обясним този сложен феномен с няколко прости популистични мнения във форум бгканада.
Публикувай отговор