Към БГ и обратно

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Трябват ти 25% доун пеъмънт - 212500, ще се съберете няколко човека и готово, след някоя друга година слагате 2ра ипотека, вземате 2ри блок и т.н. Тука подобни инвестиции се изплащат за макс 10-12 години, кажи ми за колко години ще изплатиш по-горната гарсониера...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Aries написа:
G_Rosi написа:инвестиция е толкова разтегливо понятие

парите трябва да работят и да произвеждат пари
Именно! И затова нека да разгледаме инвестиция в недвижим имот с цел отдаване под наем (или както му казват другояче - рентиерство):
С бодра стъпка купуваме стандартна БГ гарсониера. Цена приблизително 12-15 000 евро. Допускаме, че проблеми с наемателите няма да има и също така няма да има липса на такива. Наемна цена 50-60 евро на месец. (цените на имотите и техните наеми са в Пловдив). Който има съмнения може да провери на http://imot.gbg.bg/
Приемаме по-ниската цена и съответно по-ниския наем.
Инвестицията е 12000 евро, прихода за година 600 евро. 30% се признават за необходимоприсъщи разходи. Останалите се облагат с данък. За да няма спорове приемаме, че данчната ставка е около 25% (на практика е малко по-висока). След облагане с данъци остават 495 евро. Отделяме 95 евро за някакви козметични ремонтни работи по жилището и в крайна сметка оставаме със 400 евро чисти на ръка.
Прихода от инвестицията - 3,3%
Амортизация - 2% (по норматив 4% ама карай).
Разлика - 1,3% (144 евро)
Не виждам в дадения случай, къде е инвестицията при това положение!
1во необходимоприсъщи разходи се признават 20%, а не 30%
2ро необлагаемия минимум е 1440 (далеч над 600 евро)

ЕТО ЗАЩО ВИНАГИ КАЗВАМ ЧЕТЕТЕ БЕ ХОРА (това поне е на български и няма оправдание!).
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

IvHaydu написа:
bgmontreal написа:
sasho71 написа:
bgmontreal написа:
Колкото за инвестициите:

Моя апартамент е 20тина пъти по-скъп.
quote]

ooo боже , аз съм богат, богаааааааааааат :idea: значи според монреалеца апартамента ми в софия за 20000$ преди 6 години вече е почти половин милион, оооооо , ми какво правя тука аз ?!?!?! още утре напускам и се прибирам. какъв тъпак съм бил, благодаря ти bgmontreal че ме светна :lol: :shock: е баси кефа, видя ли ИРА , без да спечеля от тотото станах ненадейно богат, сега само на дивана в лозенец ще лежа и ще си гледам мачовете. :lol: :lol: :lol:
сашка, аз съм отрасъл в Лозенец и съм взел апартамента много преди 6 години. И ако искаш ще ти покажа нотариалния акт, както и договора за продажба на съсед от другия блок. Разликата е над 21 пъти.

За младеж който пита как да пише чек в Канада и гледа директно Чалга ТВ в Монтреал (надявам се си разбрал, че такова чудо няма :wink: и си загубил баса напразно) ти е много рано да търсиш такива печалби.
Всичко си идва с времето - както е казал народа научи се да ходиш преди да тичаш.
Охо, значи сме комшии от Лозенец? :D :D
Разбирам какво чувстваш и какво пишеш. Прав си, разбира се, че е подходящо за инвестиране.
За другите само да кажа, че Дани няма предвид да се върне в България и да работи като служител в данъчната служба (не че няма да си докарва от рушвети още поне 3-4 заплати като неговата от 250 лв. месечно).
Работа в България има, и пари има...
Няма сигурност!
Във всякакъв смисъл.
А и да не забравяме, че е едно да гледаш на една страна като турист, като инвеститор, и друго - като човек, който се бори да оцелее с 25- лв. месечно.
Да не забравяме и какви са хората в България - или поне някои от тях...
Всеки българин си има различна, негова си България в себе си...
Аз знам моята, с нея се уважаваме и си желаем един на друг успех по раздалечаващите ни житейски пътища...
Ванка надушил си ме по Лозенски :)

Точно това имам предвид пък нека да не съм имал тая печалба и да не било гот в БГ.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Aries написа:
St.Anger написа:Ako stava vapros za parite, pri polojenie 4e ne si na naem v bg, absolutnata ravnostoinost na 800 lv e okolo 650 CAD+okolo 600 za naem =1250 CAD, a otnositelnata, t.e. otneseno kam tuka6nite tseni, 6te doide kam 1500 CAD.
Ili triabva da izkarva6 pone 1500 CAD za da si na staria ti BG standart.
Ако си сам (без жена, деца и възрастни родители) в БГ и изкарваш чисти 800 лева естествено е да ти стигат.
Обаче замисли се колко пари са необходими на едно четиричленно семейство? Същите 800 едвам ще стигат. А помощи никакви!
Освен това от наема, който си посочил, трябва да извадиш средно 100 лева за ток и то ако отопляваш/охлаждаш две стаи. В противен случай през зимата не ти мърдат 300-400 лева за ток (защото не всички живеем в София на парно).
Ако искаме да направим реална равносметка на условията за живот трябва да прибавим и децата в уравнението. Доколкото разбрах в Канада помощта е от порядъка на 250 долара. В България е 15 лева. И то ако успееш да укриеш доходите си. Иначе помощ няма.
Второто, което не отчиташ е, че има реална възможност да работят и двамата (докато в БГ обикновено ако единия има добра заплата, другия е на доста по-ниско възнагражение). Тогава елементарната сметка е: 2 души х 6 долара х 40 часа х 52 седмици + 2 деца х 250 долара х 12 месеца = 30960/12 = 2580 долара месечно. (мисля, че съм отчел правилно данъците от 7.50 заплата?)
И това е най-ниското ниво (е, социала е доста по надолу, но там има други благинки).
Нека живота като цяло е 1.5 пъти по скъп отколкото в БГ (струва ми се, че коефициента е височък що се отнася до ежедневните потребности като храна и облекло, но нека го приемем толкова). Вадим и 750 долара наем месечно. Остават 1830/1,5 = доход от порядъка на 1600 лева отнесено към БГ при положение, че семейството има собствено жилище и през зимата и лятото обитава една, максимум две стаи от жилището (с цел икономия на ток, който ако не знаете тук гони вече 16 ст).
И в заключение искам само да повторя, че това е най-ниското социално ниво. От там нататък може да става само по добре.
На вас оставам да прецените какво социално положение заема в БГ семейство с месечен доход 1600 лева.
Не ми се говори за стреса в който живеят местните "бизнесмени" от постоянно висящата като дамоклиев меч над главите им заплаха да останат без доходи и да се наредят на опашката от безработни и да се мъчат да докарат заплата от порядъка на 300-500 лева, за да може все пак някак да свържат двата края в къщи.
Ние в Канада не се отопляваме - тук е само -40 и не ни трябва отопление, а ако някой се излъже му е без пари!
Тук бизнесмените са гарантирани до живот да получават по мин 10К на седмица и ...
Тук ако единия работи то на другия автоматично му се намира работа и му увеличават заплатата, после и на първия му дигат заплатата за да не е по-малко от другия.

1800 не стигали на семейство на месец в БГ :shock: :shock: :shock:
Е ТИ МЕ РАЗБИ!!
Molson

Мнение от Molson »

bgmontreal
bravo nai-posle razbra nakade duha viatara. evaaaaaaala ti pravaia.
jelaia ti samo uspehi i nishto poveche. viarvam che niama da se izlojish. gore glavata.
Aries

Мнение от Aries »

bgmontreal написа:
1во необходимо присъщи разходи се признават 20%, а не 30%
Още по зле. Имаше област, в която признаваха 30%, ама нищо чудно вече да са го кръцнали лимита.
Както и да е, както казах става само по-зле (повече пари за облагане) :D
1440 лева не е чак толкова далеч от 600 евро (1152 лева), но ако става дума за семкаджийска история (една гарсониера) то може изобщо да скатаем всичко и да получим ОГРОМНАТА сума от 600 евро чисти.
Въпроса е, че с данъци и БЕЗ, сумата, която се получава от наем за година е просто мизерна. От цитирания за канада пример съотношението наем/цена на инвестицията беше близо 1/10 докато в дадения случай тя е под 1/20.
Aries

Мнение от Aries »

bgmontreal написа: 1800 не стигали на семейство на месец в БГ :shock: :shock: :shock:
Е ТИ МЕ РАЗБИ!!
Четеш ми постовете като дявола евангелието. Казвам 800, не 1800!!!
1800 стигат. Даже може да се спести някой и друг лев ако се кара по икономично :D
Ние в Канада не се отопляваме - тук е само -40 и не ни трябва отопление, а ако някой се излъже му е без пари!
Може и да съм се заблудил, но не коментирате ли всички, че цената на отоплението е включена в наема? (ако това не е така моля, кажи колко струва отоплянето на 80 квадрата)
Освен това, когато едно жилище е построено както трябва (за разлика от проветривите кутии в БГ) за неговото отопление трябва доста по-малко енергия (която отгоре на всичко е и по-евтина).
Тук ако единия работи то на другия автоматично му се намира работа и му увеличават заплатата, после и на първия му дигат заплатата за да не е по-малко от другия.
Опита ти да бъдеш саркастичен изобщо не е интересен. Не виждам как в Квебек може да получиш по-малко от 1600 долара при положение, че това е минимума (социал за двама + детски за две деца) и това при положение, че не работиш. Интересно, колко ли ще ти дадат в БГ ако не работиш?
Примера, който се опитвам да дам, е за две напълно рутинни работни места, които изискват единствено желание за работа. Поне всички пишете, че ТАКАВА работа се намира лесно.
Сравнявам това най-ниско и презряно от мнозина от вас ниво (доста мнения има, че за 6/час не си струва да се работи) с еквивалента му в БГ и според скромните ми оценки то е еквивалентно на доход от порядъка на 1600 лева на месец.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Aries написа:
bgmontreal написа:
Още по зле. Имаше област, в която признаваха 30%, ама нищо чудно вече да са го кръцнали лимита.
1440 лева не е чак толкова далеч от 600 евро (1152 лева), но ако става дума за семкаджийска история (една гарсониера) то може изобщо да скатаем всичко и да получим ОГРОМНАТА сума от 600 евро чисти.
Въпроса е, че с данъци и БЕЗ, сумата, която се получава от наем за година е просто мизерна. От цитирания за канада пример съотношението наем/цена на инвестицията беше близо 1/10 докато в дадения случай тя е под 1/20.
ако вложиш в БГ 850000 CAD т.е. около 1М лева ще изкупиш половината блокове в махалата.

Колкото до инвестицията в имоти/рент в Канада айде тук поне да ми чуеш мнението - ти от БГ. Мисля, че много повече знам в тази област от човек в БГ.
Сравнение с моето мнение за БГ, твоето за Канада е доста далечно, нали?

ако се правеха 1/10 от имоти в Канада всеки щеше да е накупил по 2-3, а бат Кольо Балкански 10-20.

САМО, ЧЕ НЕ Е ТАКА!!

За справка на мен боядисване на само един етаж ми излезе над 600, а в БГ целия блок се боядисва за 200.
bateto

Мнение от bateto »

Alexa,ne se zablugdavay v precenkite si,ako v Canada te izhvarlyat ot rabota ,a imash kashta i kola na kredit nikoy nyama da ti dade social,ako imash spesteni pari dobre,ako ne prodavash i se izdargash s tiya pari dokato si namerish rabota ,e ako i tyah gi svarshish imash nyakakvi shansove ,no ostavash gol kato pushka i zapochvash ot 0.
Abe vie sto si mislite ,che e socializam ,tuk si e giviyata kapitalizam v desystvie.Dnes moge da si na varha utre na ulicata ,na nikoy ne mu puka.
Aries

Мнение от Aries »

ако вложиш в БГ 850000 CAD т.е. около 1М лева ще изкупиш половината блокове в махалата.
Само един блок в БГ има около 60 апартамента. Ако приемем, че те са със средна цена 25000 евро получаваме инвестиция от 3 милиона (или иначе казано 4 пъти по висока от сумата, с която ще изкупиш половината блокове в махалата :D )
Мисля, че много повече знам в тази област от човек в БГ.
Прав си. Както казваш да се инвестира в Канада е тъпо и не мога да разбера тъпанарите защо продължават да го правят. И защо ви отдават на загуба закупените от тях имоти :?
За справка на мен боядисване на само един етаж ми излезе над 600, а в БГ целия блок се боядисва за 200.
Ако и останалата ти информация е толкова смехотворна няма какво да коментираме. Интересно колко голям блок можеш да боядисаш в БГ с тази сума (200 лева). Горе долу за един етаж може и да стигне (и то ако сам си извършиш процедурата).
ако се правеха 1/10 от имоти в Канада всеки щеше да е накупил по 2-3, а бат Кольо Балкански 10-20.
Тези, които могат така и правят.
Не искам да споря. Знам само един простичък факт - в Канада (респ. САЩ) можеш да купиш имот на кредит, да го отдадеш под наем и да изплащаш кредите с наема, докато в БГ това е невъзможно! (сам помисли - наема е по-нисък от лихвата - 600/12000 = 5%)
Друг е въпроса ако искаш да спекулираш с покачването на цените на имотите в БГ, но повярвай ми, не един наперен инвеститор е горял от твърдата си убеденост, че цената на имотите има едно единствено движение и това е плавното и покачване.

Вече ти го казах веднъж - уважавам мнението ти, но не мога да премълча, когато си затваряш очите за ОЧЕВЕДНИ неща.
Нека да обобщим за по-лесно сравнение:
БГ:
Инвестиция - 12000
Приход 600
Процент за година - 5%

Канада:
Инвестиция - 850000
Приход 86400
Процент за година - 10%

Предполагам, че ще кажеш, че в Канада разходите по имота са по-високи, което убива инвестицията, но те едва ли надхвърлят 5% от нея (иначе парите щяха да се насочат към друго русло)
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

bgmontreal написа:
Aries написа:
bgmontreal написа:

Колкото до инвестицията в имоти/рент в Канада айде тук поне да ми чуеш мнението - ти от БГ. Мисля, че много повече знам в тази област от човек в БГ.
Сравнение с моето мнение за БГ, твоето за Канада е доста далечно, нали?

САМО, ЧЕ НЕ Е ТАКА!!

abe chovek,zashtto ne si investirash v BG-to,i da si pravish tam biznesa,ama si vzel da otvariash ochite na neshtastnite emigranti,koito ne chetat i ne uchat?i zashto ne si stoish vyv fotuma kydeto si neshto kato nachalnik,i daje vednyj kaza tuk,che ne e moralno da si na drugo miasto,ama vse te tegli nasam,a?ne ti li stiga,che Plamen se mahna,veche triabva da si dovolen,zashto prodyljavash da vsiavash razdori?
bateto

Мнение от bateto »

Ami ya mi kagete kakvo e pologenieto s chastnite krediti/davane na zaem ot chastno lice na chastno lice/ sega kato bankite otvoriha kesiite.predi 2,5godini se davaha takiva zaemi s/u 5-6% mesechna lihva .Kak e toya biznes sega i ima li pochva u nas
Mislya ,che ot toya star evreyski biznes po dohoden nyama ,investirash pari i poluchavash pari bez razhodi i danaci.
Hrumna mi da vi predloga edna ideya za investirane.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

"ако се правеха 1/10 от имоти в Канада всеки щеше да е накупил по 2-3, а бат Кольо Балкански 10-20. "
eeee , ne spomenavai imeto bojie bez prichina :-)

m/u drugoto v Chicago v kraia na 80 sette i nachaloto na 90ette se praveha takiva returns on investment
a v kanada az edva skalapih edin kirliav apartament ama sega tolkoz paplach se nasabra che toi na kartite na belite hora ne sashtestvuva i shte mi e trudno da go prodam....
az v BG samo zemia - v cooperacia ne mi se investira a za kashta oshte ne sam dorasal, da ne govorim za de facto apartment building ne moga i da pipna

Dani, edno neshto mi haresva - obektiven si...predi beshe protiv BG investicii (ako ne se laja) sega si za...it takes a big man to admit the error of his ways

A teia deto ste oshte v BGto - ako imate niakoi bashtin imot i e po edrichak i na hubavo mesto...s udovolstvie shte vi gi izkupia po 100 leva na dekar...dori ako triabva da zema niakoi drug zaem tuk v tva deto skoro shte se kazva Djamaharia Canuckstan.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

KolioBalkanski написа:"ако се правеха 1/10 от имоти в Канада всеки щеше да е накупил по 2-3, а бат Кольо Балкански 10-20. "

m/u drugoto v Chicago v kraia na 80 sette i nachaloto na 90ette se praveha takiva returns on investment
a v kanada az edva skalapih edin kirliav apartament ama sega tolkoz paplach se nasabra che toi na kartite na belite hora ne sashtestvuva i shte mi e trudno da go prodam....
az v BG samo zemia - v cooperacia ne mi se investira a za kashta oshte ne sam dorasal, da ne govorim za de facto apartment building ne moga i da pipna

Dani, edno neshto mi haresva - obektiven si...predi beshe protiv BG investicii (ako ne se laja) sega si za...it takes a big man to admit the error of his ways

A teia deto ste oshte v BGto - ako imate niakoi bashtin imot i e po edrichak i na hubavo mesto...s udovolstvie shte vi gi izkupia po 100 leva na dekar...dori ako triabva da zema niakoi drug zaem tuk v tva deto skoro shte se kazva Djamaharia Canuckstan.
винаги съм бил за инвестиране в БГ, даже съм ти бил конкурент тук, там :wink:
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

KolioBalkanski написа:"ако се правеха 1/10 от имоти в Канада всеки щеше да е накупил по 2-3, а бат Кольо Балкански 10-20. "

винаги съм бил за инвестиране в БГ, даже съм ти бил конкурент тук, там :wink:
Заключено