Поздрави от Мадрид

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Nagual

Re: Поздрави от Мадрид

Мнение от Nagual »

Хехехехехе :D Хора бе, е няма ли комуникации? Социални мрежи и въобще контакти с България? Толкоз ли е трудно човек да анализира....Пък и тука да не си мислите, че няма българи? Над 200 000... Интеракция с тях колкото искаш, поле за анализ, колкото искаш...
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Nagual написа:Хехехехехе :D Хора бе, е няма ли комуникации? Социални мрежи и въобще контакти с България? Толкоз ли е трудно човек да анализира....Пък и тука да не си мислите, че няма българи? Над 200 000... Интеракция с тях колкото искаш, поле за анализ, колкото искаш...
Да де, ама тези 200,000 не са в България, пък и до колко контактите в социалните мрежи създават реална представа за индивидите в България (някой от които дори нямат интернет)?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
pumpy

Мнение от pumpy »

Коко, според мен голяма част от тези 200к са "реално" в България - те са на гурбет в Испания, час по час са на автобуса и са до родните си места в България. Европа е малка, хората щъкат. Ние тук сме много по-откъснати, отколкото онези там. Ако брат ми може час по час да е от Антверпен в София, то не виждам защо същото да не се случва и от Мадрид ?
Като се замисля, брат ми замина за Белгия през 1988 и няма и година, без да си е поне по месец в София на ваканция. Аз за послдните 10 години съм бил 3 пъти :n:
davidT

Мнение от davidT »

Nagual написа: И за това места като Канада не са за всеки, не заради климата ;)
Ок ,нека приемем че не е заради климата, а понеже са криви ракети.
Кажи ми тогава защо Канада, която има 20 !!!!!!! /двадесет / пъти по-голяма територия от Испания, има по-малко население от нея ? Кое е това нещо, от което бягат като дявол от тамян в Канада ,и то не е климата ? Кое е ? :D
И се опитай да бъдеш конкретен в отговора си ,а не да четем алабала постове,както досега :D
"Mатематически гарантирано е,че Биткоин e обречен"
Powered by Мосю Geek
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

pumpy написа:Кишата и тинятя имат отнощение към многотонните машини, които затъват ако земята не е кораво замръзнала. Хората тук правят магистрали по заледените реки през зимата, вие искате да се оплакват от студа. Знаете ли че имам пациенти, които идват за 5 часа през зимата, когато всичко е замръзнало и за 15 часа през лятото, когато им трябва лодка за да преплават реката ?
pumpy, ние НЕ искаме онези хора да се оплакват от студа. Казваме, че студа е кофти за нас, както и за огромното мнозинство от хора. Иначе във Форт Нелсън щяха да живеят милиони, а не 5000. Аз не съм чувал някой да иска да се пенсионира на север, виж в Оканаган, Бока Ратон, Калифорния - колкото искаш.
Това, че някои пациенти могат да се доберат до тебе само за 5 часа през зимата трябва да показва колко е добър климата ли, що ли? Според мен трябва да правиш разлика между:
"Хората не се оплакват, защото са свикнали или защото нямат друг избор"
и
"Климатът е хубав и нищо му няма"
:handshake:
pumpy

Мнение от pumpy »

Това, че им отнема 5 часа през зимата и 15 през лятото говори за инфраструктура, не за климат.
Мите, прав си: сигурно са свикнали, сигурно нямат избор, но не мрънкат от сутрин до вечер. И не са по-пияни от събиране в църквата за нова година, нито се бият повече :lol:
Факт, е че има една поговорка и за гроздето и за космоса, нали ? Е, моето виртуално впечатление, е че колкото повече не се справяш в Канада, толкова повече времето ти е виновно. Може и да не съм прав, но така си мисля....

И аз не говоря за климата по принцип: говоря за това, че не са 11 месеца зима, че зимата е 6 месеца и не е толкова непоносима. Не зимата е хубаво време и много природа. Да твърдим, че 11 месеца в Канада времете е кофти НЕ Е истина.
Колко е зимата в Русе или Видин и колко по-поносима там ? Или в градския транспорт и по спирките на София ? Ако човек иска инфо за да отиде в Канада, колко му помага инфото: "не идвай, че тук в 11 месеца гадно" ?
grozdan

Мнение от grozdan »

myhata II написа: Ще се сгънеш като дюлгерски метър, помни какво съм ти казал, студа не прощава на никой, ако не си чел ще ти припомня че най грозните жени са канадките, което също ще допренесе за твоето голямо разочарование !
Муха, какви канадки у Тороно? Да ни си гледал едновежди индийки, зъбати пакита, китайки с лош дъх или потни филипино?
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
domino

Мнение от domino »

Nagual, идеализираната представа за Канада, като едно от най-прекрасните места на земята е "необходимото гориво", което ще те доведе тук. Предполагам никой не иска да ти разбива тези представи. Дори и най-прекрасното място на земята обаче има и своите недостатъци, които варират в зависимост от личните възприятия. Колкото по-добре си информиран и за тези eвентуални недостатъци, толкова ще ти е по-лесно като дойдеш тук. Еле пък ако всичко тук ти хареса, така е най-по! Както се казва "Да се приготвим за зима, пък ако дойде лято - добре дошло!" Това е и идеята тук да се споменават и неща, които на някои от хората с голям канадски опит не им харесват и евентуално и на теб не биха ти харесали, ако дойдеш тук и поживееш 5-10 години. Мен за сега зимата ме кефи, ама след 5-10 години ... а за пенсия тук пък въобще не си го представям.

P.S. В темата за времето в Канада NightMartini качи линк към едно филмче на CBC - Life Below Zero. Интересно е. Може да ти хареса.
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

arci написа:Абе какво толкова му намирате махна на този климат?! :) Климат като климат,днес сме 3.12 до момента е имало няколко студени дни,най вече вчера,малко сняг днес ,който следобяд ще се стопи,до днешна дата в България имаше повече сняг отколкото тук,говоря за Монреал.Осма зима започвам сега,като изключим миналата година зимата(беше студена и дългааа) ,времето си е екстра,навсякъде по молове,автобуси ,да не говорим по къщите си е достатъчно топло.
Това, че зимата не е дошла в пълният си вид до сега не може да се отрече (Монтреал)!
За това повечето са скръстили пръсти, радват се и се надяват това да продължи колкото се може по-дълго. ;)
Иначе се живее, но въпроса е за какво идваш!? Едно е да пристигнеш от Бг с нисък стандард и да седиш въпреки кофти климата. Друго е да кацнеш от Испания, където явно си въртял синджирчето, колко години вече! Синджирчето е просто метафора - не за друго, но поне не се разбра човека да се е гърбил от бачкане!
Мен от бъзиците за времето в Канада най-ми допада това: RMR: Seven Day Forecast
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

На мен времето не ми пречи особено. Е, в Испания вероятно е доста по-мек климата, ама харесването и нехаресването на времето си е строго индивидуално. Обичам много планината през зимата, а из града се движа с кола. Дори си ходя с интериорните (по думите на канадка коренячка) ботуши. :D Красотата на жените не ме засяга особено, защото съм жена, макар че не съм съвсем съгласна. Има много красиви канадки и най-важното - много добре поддържани в по-напреднала възраст. За българките, колкото и да ми е мъчно, не мога да кажа същото. :(
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
domino

Мнение от domino »

А и теб дали ще те изкефи зимата въобще не е толкова важно. Важното е дали на жена ти ще и хареса. Ако си попаднал на жена като Бистра, значи няма да имаш проблеми ... с времето :)
Последно промяна от domino на Сря Дек 03, 2014 12:04 pm, променено общо 1 път.
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Kpetrov написа:Това, че зимата не е дошла в пълният си вид до сега не може да се отрече (Монтреал)!
За това повечето са скръстили пръсти, радват се и се надяват това да продължи колкото се може по-дълго. ;)
И коя е тази зима която е започвала сериозно преди средата на декември в Монреал??? Тук съм от 2000г. и такова нещо не помня. Обикновено малко преди Коледа пада първия по-сериозен сняг който ще се задържи задълго и чак тогава почва студа. Никой не ви спира да се преместите и на Карибите за повече жега. Там обаче и проблемите ще ви станат други.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

yahoo написа:
Kpetrov написа:Това, че зимата не е дошла в пълният си вид до сега не може да се отрече (Монтреал)!
И коя е тази зима която е започвала сериозно преди средата на декември в Монреал??? Тук съм от 2000г. и такова нещо не помня. Обикновено малко преди Коледа пада първия по-сериозен сняг който ще се задържи задълго и чак тогава почва студа. Никой не ви спира да се преместите и на Карибите за повече жега. Там обаче и проблемите ще ви станат други.
Хайде, хайде...
Сняг
2009 - Q4 62.80 cm
2010 - Q1 96.20 cm

2010 - Q4 76.20 cm
2011 - Q1 152.60 cm

2011 - Q4 28.00 cm
2012 - Q1 101.80 cm

2012 - Q4 90.20 cm
2013 - Q1 140.00 cm

2013 - Q4 89.40 cm
2014 - Q1 118.00 cm

Temp 2013 Dec
Mean Max, Mean Min, Mean
-4.7 -12.0 -8.4
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Kpetrov написа:Хайде, хайде...
Сняг
2009 - Q4 62.80 cm
2010 - Q1 96.20 cm

2010 - Q4 76.20 cm
2011 - Q1 152.60 cm

2011 - Q4 28.00 cm
2012 - Q1 101.80 cm

2012 - Q4 90.20 cm
2013 - Q1 140.00 cm

2013 - Q4 89.40 cm
2014 - Q1 118.00 cm

Temp 2013 Dec
Mean Max, Mean Min, Mean
-4.7 -12.0 -8.4
Не съм Бистра например за да се съгласявам на доверие с такива цифри. Дай ми официален източник за Монреал където по дати да е дадена статистика за снега. Средното за Q4 може да се е образувало от големия сняг падащ от средата на декември до края на годината. Аз твърдя, че в началото на декември снега е повече изключение за Монреал, а сняг през ноември както тази година е още по-голямо изключение.
newcomer

Мнение от newcomer »

ети официалния източник за месец декември 2013
https://www.youtube.com/watch?v=OY8-6RwDMOU"
няма лъжа ,няма измама
сичко се вижда с невъоръжено око
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Публикувай отговор