A 12-Year-Old Spells Out the Fraud That Banks Are Committing

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
pumpy

Re: A 12-Year-Old Spells Out the Fraud That Banks Are Commit

Мнение от pumpy »

myhata II написа:На всеки 10, 6 маймуняка си плащат напълно, ама това е за 2007 преди кризата Пимпи,виж че никой не ти слага данни за 2012 :D
Пимпи кажи сега през коя фирма за "зъбарски инструменти" ти лети картата за мили :D
Майна, аз съм селф емплойд, но рядко харча за оборудване и/или инструменти, така че от общия разход годишно през кредитната ми карта, не повече от 2-3 хилки са за материали и/или интрументи. Е разбира се самолетните ми билети са през нея (там печеля 2 мили на всеки долар), а аз летя по поне 2 пъти в месеца, свързано с работата ми.
В крайна сметка няма значение колко харча. На всеки 25000 долара преминали през картата на Чейс/Юмайтед имам един безплатен самолетен билет на стойност 1700 долара - възвращаемост от 6.8 %. Лихви не плащам, защот си покривам баланса на време, че даже понякога и повече от веднъж в месеца, за да минават всичките ми разходи от там....
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Хали Бали написа:Ъха,ама на средностатистическия българин емигрант на 40 круизната му мечта едва ли ще му се осъществи освен ако не води свръх здравословен начин на живот,ама и това не е гаранция
Мислиш ли ... я погледни темата по въпроса.
Хали Бали

Мнение от Хали Бали »

pumpy написа:
myhata II написа:На всеки 10, 6 маймуняка си плащат напълно, ама това е за 2007 преди кризата Пимпи,виж че никой не ти слага данни за 2012 :D
Пимпи кажи сега през коя фирма за "зъбарски инструменти" ти лети картата за мили :D
Майна, аз съм селф емплойд, но рядко харча за оборудване и/или инструменти, така че от общия разход годишно през кредитната ми карта, не повече от 2-3 хилки са за материали и/или интрументи. Е разбира се самолетните ми билети са през нея (там печеля 2 мили на всеки долар), а аз летя по поне 2 пъти в месеца, свързано с работата ми.
В крайна сметка няма значение колко харча. На всеки 25000 долара преминали през картата на Чейс/Юмайтед имам един безплатен самолетен билет на стойност 1700 долара - възвращаемост от 6.8 %. Лихви не плащам, защот си покривам баланса на време, че даже понякога и повече от веднъж в месеца, за да минават всичките ми разходи от там....
Значи пестиш от консумативи.Горките ти пациенти.Голяма самореклама си направи.
pumpy

Мнение от pumpy »

Хали Бали написа:
pumpy написа:
Значи пестиш от консумативи.Горките ти пациенти.Голяма самореклама си направи.
Де го чукаш, де се пука ?????
Аз не мога да пестя от нещо, което не е моя грижа. Материалите, консумативите и оборудването е грижа на собствениците на клиниките, в който работя. Аз имам като лични интрументи, това което повечето от тях нямат и на което аз държа да ползвам. Когато ходя на работа всичко е приготвено по начина, по който съм поискал в имайла, седмици преди да се появя. Сядам на стола и работя. Като свърша си събирам багажа и си отивам във вканция в Денвър да си гледам децата.

Всичко останало е плод на болна фантазия или много взиране между редовете......
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

miteto написа:
myhata II написа:Аз така и не разбрах какво му е по убавото на кредитната карта от кеша, ето аз нямам пипе и кредитна карта ама имам много КЕШ,ай ся убеди ме да си зкарам такава Румба и ми разкрии какви са ми дивидентите освен 1 месец фри
:D
Въобще не мисля да те убеждавам, но кредитните си имат големи предимства ако не влачиш баланс. Има карти с 1% cash-back. 99% от магазините не ти дават отстъпка ако пазаруваш с кеш или дебитна вместо с кредитна карта, така че що да не вземем 1% от всички похарчени пари през кредитната карта?
Има и други предимства, ама те са сравнително дребни - много кредитни карти автомачитно удвояват гаранционния срок на техниката, която си купил, т.е. от 1 година става на 2. Или се покрива застраховка щети по колата ако взимаш кола под наем. Същата застраховка фирмите с коли под наем я продават между $15-$30 на ден, а ако не я вземеш и примерно някой идиот ти одере бронята докато си паркирал и те няма в колата - после трябва да кихнеш $1000-$1500 на фирмата за ремонт.
Аре сега да черпиш една бира задето те образовам безплатно :)
Ми на вместо да ме шпионираш,ела ми на гости в къщи да те черпя една бира
ама до тук от твоите "съвети" разбрах това :

Що да взимам от Банката 3 % а не 1 % от кредитната карта
До сега съм изкупил за над 10 000 долара техника и никой на гишетата не ми е казал че ако си го платя с карта ще ми дадат 2 години гаранция ,по принцип от завода е 1 година автоматично а за повече време искат да си платиш !!!!
Кола под наем в Канада ми се наложи да взема в началото
искаха ми 20 кинта за застраховка +40 на ден
А иначе ако си имал твоя застраховка само 40 кинта
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

pumpy написа:
За теб е изгодно разбирам,ти я въртиш за самолетни билети,веднъж да съм съгласен с теб ! :y: :handshake:
Стефан Цанев
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

myhata II написа:Що да взимам от Банката 3 % а не 1 % от кредитната карта
Муха, пиши по-разбрано бе, кви са тия 3% и от къде дойдоха? Кво не е ясно, има кредитни карти с 1% cash-back? Накрая на годината ти пращат чек за 1% от парите, които си похарчил през тази карта за годината.
myhata II написа:До сега съм изкупил за над 10 000 долара техника и никой на гишетата не ми е казал че ако си го платя с карта ще ми дадат 2 години гаранция ,по принцип от завода е 1 година автоматично а за повече време искат да си платиш !!!!
Ми може и за $50,000 да си купил ама има още да се учиш. Чакай ти от тия на гишетата дето работят за $12/час да седнат да ти обясняват как кредитната карта ти дава 1 година отгоре на заводската :D Дреме им на шапката за теб. А и нали трябва да продадат тяхната застраховка от магазина, дето примерно ти дерат $150 за 3 години гаранция на телевизор струващ $1000.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Митьо ,не виждам много голям килипир от това че ако си купя веднъж телевизор на 5 години съм щял да имам гаранция за 2 години,а ми е интересно другото то ако на "тея за 12те долара на час" не им пука,тогава на кой му пука
А и сега да попитам ,на мой приятел ,купил си "ХП" лаптоп с кредитна карта ,защо в сайта на "ХП " гаранцията му изтича след 12 месеца ? 8)
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

myhata II написа:Митьо ,не виждам много голям килипир от това че ако си купя веднъж телевизор на 5 години съм щял да имам гаранция за 2 години,а ми е интересно другото то ако на "тея за 12те долара на час" не им пука,тогава на кой му пука
А и сега да попитам ,на мой приятел ,купил си "ХП" лаптоп с кредитна карта ,защо в сайта на "ХП " гаранцията му изтича след 12 месеца ? 8)
FYI
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:А и сега да попитам ,на мой приятел ,купил си "ХП" лаптоп с кредитна карта ,защо в сайта на "ХП " гаранцията му изтича след 12 месеца ? 8)
Защото си нямат и най-малка идея, а и не ги интересува с какво е платил твоя приятел. :D
The Extended Protection feature automatically, without registration, provides Cardholders with double the term of the Manufacturer’s Warranty up to a maximum of one additional full year commencing immediately following the expiry of the applicable Manufacturer’s Warranty on most items purchased in Canada, the United States or worldwide when the full Purchase Price is charged to the Card and the original Manufacturer’s Warranty is honoured in Canada or the United States.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

myhata II написа:Митьо ,не виждам много голям килипир от това че ако си купя веднъж телевизор на 5 години съм щял да имам гаранция за 2 години,а ми е интересно другото то ако на "тея за 12те долара на час" не им пука,тогава на кой му пука
Когато успеят да ти пробутат гаранция за телевизора, получават бонус, по-голям, от отколкото за самия телевизор.
Не само няма да ти кажат за гаранцията от кредитната карта, ами и ще те убеждават, че е фиктивна, ненадеждна...
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
NightMartini

Мнение от NightMartini »

Това е моето мнение за всичките ви дебитни, кредитни карти и глупавите ви сметки.

http://www.youtube.com/watch?v=aYaUPa26DVc"
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ми като не ги интересува и се опитват да ме слънгосват ,ще бараме кеша и ще се пазарим, а те ще продължават да ни пращат "любовни писма" от банката :D

Между другото 200 кинта надолу от ТВ който струва 1000 кинта не са за пренебрегване,като си поговориш със супер вайзера и му извадиш баницата,нещата се променят,кеша е голяма работа :y:
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

myhata II написа:Ми като не ги интересува и се опитват да ме слънгосват ,ще бараме кеша и ще се пазарим, а те ще продължават да ни пращат "любовни писма" от банката :D

Между другото 200 кинта надолу от ТВ който струва 1000 кинта не са за пренебрегване,като си поговориш със супер вайзера и му извадиш баницата,нещата се променят,кеша е голяма работа :y:
Моля те кажи магазина, в който супервайзъра дава 20% отстъпка когато платиш в кеш ?
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Best Bay
Стефан Цанев
Публикувай отговор