Установяване във Ванкувър

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
newcomer

Re: Установяване във Ванкувър

Мнение от newcomer »

fighter написа:
newcomer написа: то май ти не четеш.написа ,че месечните ви разходи в първите 2 месеца са ви били2200-2300 , а сега вече при двама работещи на ниски позиции/предполага се и не особенно високо заплащане / са се повишили на около 6000 д

коментарът ми беше ,че да покриваш месечни разходи от 6000 щети трябват доходи от бруто заплати около 10 000 д.
та да питам вземате ли бруто двамата 10 000 долара на месец за да покривате месечните си разходи или ,ако заплатите ви са по малко от 10 000 д за да си покривате разходите от 6000 на месец значи развивате някаква друга нерегламентирана дейност и акое така вашият случай е за данъчните власти.май яко си я загазил.
Батка,
В момента на всеки 2 седмици компанията ми превежда между 1600 и 1700 $, в зависимост от това колко овъртайм съм навъртял, има ли статпей, и колко нощен труд имам.
На жена ми пейчековете са между 750 и 800 $.
Ако можеш да смяташ, 4 седмици са по-малко от един пълен месец.
Върху тези пари сложи 576$ детски, и към 166$ помощ за HST. Kato тези последните 2 цифри ще паднат надолу като направим 1 година в Канада.

А я ти ми кажи на 10 000$, 40% ли са удръжките ? Че нещо бая ми се вижда, почти като в Скандинавието :D

в квебек са там някъде,може и малко по вече,за бк не знам,ама явно наистина не четея.пак ми обесняваш колко пари получаваш.мен това не ме интерисува та за последно те питам испирам -колко са ти месечните разходи за 1 месец,колко пари харчите за 1 месец,а не колко изкарвате.
веднъж гледам си написал,че харчите по 6000 д да си плащате разходите за 1 месец,после каза ,че са 3000.кое от двете.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз така от любопитством, не правя сметка на никой,
занималня за малкия син 450
какво включва?
Искам да сравня с цените в Монреал. Сина ми ходи на плуване един път в седмицата (това е 60 долара за 11 пъти) , на ски един път в седмицата, по 2 часа (това е 250 долара за 8 пъти) , ще го записвам и на футбол, той иска, (това е 50 долара за 11 пъти). Тия неща по скъпи ли са в Ванкувар?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз така от любопитством, не правя сметка на никой,
какво включва?
Искам да сравня с цените в Монреал. Сина ми ходи на плуване един път в седмицата (това е 60 долара за 11 пъти) , на ски един път в седмицата, по 2 часа (това е 250 долара за 8 пъти) , ще го записвам и на футбол, той иска, (това е 50 долара за 11 пъти). Тия неща по скъпи ли са в Ванкувар?

Радой Ралин
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

За последно ще ти отговоря и спирам :D
Месечните разходи не са само наем, занимални, телефони, бензин, застраховки, ами включват и храна, консумативи за вкъщи, алкохол дори, забавления, по-големи покупки за дома (някои мебели, електроника). Надявам се, да не ти обяснявам повече :D
newcomer

Мнение от newcomer »

fighter написа:За последно ще ти отговоря и спирам :D
Месечните разходи не са само наем, занимални, телефони, бензин, застраховки, ами включват и храна, консумативи за вкъщи, алкохол дори, забавления, по-големи покупки за дома (някои мебели, електроника). Надявам се, да не ти обяснявам повече :D
така е,но дай цифрата която харчите на месец -1000 д,2000 д,3000д,...........16 000 д.колко
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

IRA написа:Аз така от любопитством, не правя сметка на никой,
какво включва?
Занималнята е в сградата на училището, започва от 7:00 сутринта, и вечер трябва да си вземеш детето до 18:00. Сутрин ако някое дете е гладно му дават някакви бъсквитки май, след обед като вземат децата от класните стаи им дават мисля сандвичи, плодове, сок. Не е евтино, но няма как.
Активитата тук не са евтини. Има възможност гавърмънта да плаща 75% мисля (или 2/3 май), но тези пари ти се броят за инкъм и после ще им платиш данъци, въпрос на сметки :)
Нашия малкия е каратист, със жълт колан. Тук ще търсим руски или украински треньор, щото канадските не ги учат на фул контакт. Веднъж гледахме една тренировка на канадец, децата бяха повечето със зелени и кафяви колани, като имаше дори и с черни. Но общо зето - мърди, никакъв фул контакт, шпагат не могат да направят.
В момента работя много и нямам време за активита. Борим се за по-хубави позиции, за да има време и за тези неща :)
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

newcomer написа:
така е,но дай цифрата която харчите на месец -1000 д,2000 д,3000д,...........16 000 д.колко
Какво точно го питаш? Колко изкарва че не може да харчи толкова колкото ти казва или че не може да харчи толкова колкото ти казва. :D
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
newcomer

Мнение от newcomer »

simeonovi написа:
newcomer написа:
Какво точно го питаш? Колко изкарва че не може да харчи толкова колкото ти казва или че не може да харчи толкова колкото ти казва. :D
симпъл.колко харчи на месец.колко изкарва не ме интерисува.

Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

fighter написа: Занималнята е в сградата на училището, започва от 7:00 сутринта, и вечер трябва да си вземеш детето до 18:00. Сутрин ако някое дете е гладно му дават някакви бъсквитки май, след обед като вземат децата от класните стаи им дават мисля сандвичи, плодове, сок. Не е евтино, но няма как.
Активитата тук не са евтини. Има възможност гавърмънта да плаща 75% мисля (или 2/3 май), но тези пари ти се броят за инкъм и после ще им платиш данъци, въпрос на сметки :)
Нашия малкия е каратист, със жълт колан. Тук ще търсим руски или украински треньор, щото канадските не ги учат на фул контакт. Веднъж гледахме една тренировка на канадец, децата бяха повечето със зелени и кафяви колани, като имаше дори и с черни. Но общо зето - мърди, никакъв фул контакт, шпагат не могат да направят.
В момента работя много и нямам време за активита. Борим се за по-хубави позиции, за да има време и за тези неща :)
Ясно. Тук занималнята е по 7 долара на ден. Почват в 7 до започване на часовете и след това до 18 . Яденето е 4.65 на ден , ако семейството се брои бедно, плащат оп 20 долара на месец.
p.s. А имате ли дни в които децата не учат, а седят само в занималнята, докато учителите имат срещи по между си? Тук горед долу 2 на месец са така. Тогава плащме малко повече, горе долу 7 долара + 4-5 долара за материали .

Радой Ралин
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

IRA написа: p.s. А имате ли дни в които децата не учат, а седят само в занималнята, докато учителите имат срещи по между си? Тук горед долу 2 на месец са така. Тогава плащме малко повече, горе долу 7 долара + 4-5 долара за материали .
Имаме. Тогава май се плаща 15$ допълнително, но в тези дни обикновено почива и училището на големия ни син и си седят и двамата вкъщи.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

newcomer написа:
Много е вероятно това са извънредни разходи, а не ежемесечни, месец след месец. Аз не обичам да правя сметки на хората, но в интерес на новопристигащите, които не са запознати с цифрите, ето малко официална статистика:
http://www.statcan.gc.ca/tables-tableau ... 7a-eng.htm"
Vancouver Median total income: $67,090
Това са доходи преди данъците, а годишните разходи при $6000/месец са $72,000 - и това след като извадим данъци. Всеки да чете внимателно и да преценява на кое колко ще вярва и каква тежест ще отдава на прочетеното за бъдещите си решения.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

miteto написа:
newcomer написа:
Много е вероятно това са извънредни разходи, а не ежемесечни, месец след месец. Аз не обичам да правя сметки на хората, но в интерес на новопристигащите, които не са запознати с цифрите, ето малко официална статистика:
http://www.statcan.gc.ca/tables-tableau ... 7a-eng.htm"
Vancouver Median total income: $67,090
Това са доходи преди данъците, а годишните разходи при $6000/месец са $72,000 - и това след като извадим данъци. Всеки да чете внимателно и да преценява на кое колко ще вярва и каква тежест ще отдава на прочетеното за бъдещите си решения.
Oт твоята статистика: 1. Census families include couple families, with or without children, and lone-parent families.

За семейства с деца и двама работещи родители (файтъра) средният доход е близо 110К, това за Канада

След данъци остават някъде 72К. :lol:
Аватар
simeonovi

Мнение от simeonovi »

Става много интересно.

Unattached individuals
Elderly male
Non-earner 2010 - $32,700

This page will help explain the Ontario Laws concerning the payment of benefits to people injured in car accidents. This includes:

people who have been employed
caregivers
those who have no income (non-earners)
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Marto написа:Oт твоята статистика: 1. Census families include couple families, with or without children, and lone-parent families.

За семейства с деца и двама работещи родители (файтъра) средният доход е близо 110К, това за Канада

След данъци остават някъде 72К. :lol:
"Моята" статистика е median и специално за Ванкувър, а "твоята" average и е за цяла Канада накуп. Та в Канада някои ядат пилета, други зеле, ама като сметнеш средно или average, всички ядат пиле със зеле :D Най-вероятно съм пропуснал статистиката, според която новопристигналите емигрантски "семейства с деца и двама работещи родители" вадят по 110 хилки годишно още от първата година и както ти елегантно се изрази "След данъци остават някъде 72К" :rofl:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

simeonovi написа:Става много интересно.

Unattached individuals
Elderly male
Non-earner 2010 - $32,700

This page will help explain the Ontario Laws concerning the payment of benefits to people injured in car accidents. This includes:

people who have been employed
caregivers
those who have no income (non-earners)
Какво се опитваш да кажеш, Симеонов? Ако недай си, Боже, такъв го усетят, че припечелва допълнително....следва: Жална му *****,ли? :^)
Tук в Кебек една социаладжийка я бяха осъдили само, защото брала див чесън в гората,...по подозрение, че ще го продава впоследствие. Така че да му мислят "печелившите от тотото", особено ако са фиктивно семейни!
А 33 К годишно за сам инвалид, нуждаещ се от помощ, не са никак много. Предпочитам да съм здрава. Дай, Боже, на всекиго здраве, другото ще си го напазаруваме! :y:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Публикувай отговор