Какво е заплащането в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
Californian

Re: Какво е заплащането в Канада

Мнение от Californian »

John Smith написа: Продължава да ми е чудно какви суми се спрягат в тази тема. Само за новодощли имигранти ли се говори или по принцип? Аз съвсем отговорно мога да кажа, че измежду моите познати няма мъж българин, който да изкарва по малко от 50K годишно след данъци. Всеки рано или късно си намира място и никой не остава на $10-12/h, освен ако не е временно закърпване на дупка. Говоря за Торонто, за Монреал не знам. Ако наистина там $24K са нещо често срещано, то ми е чудно как тези хора се оправят с разходите. Вярно е, че човек знае 2 и 200, но аз не съм дошъл в Канада за да разбирам какво е 2. Това $24K отива към 20 в най-добрия случай.
брей значи не са чак толкова мизерни заплатите в Канада от колкото си мислех - щом като туко що каза че нямаш мъж приятел който работи за по-малко от около 80к годишно преди данъци
Това интересно звучи - горе долу вярно за Калифорния - браво значи на Канада ако е наистина така
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

За $12 говорим при новопристигнал без опит и добри езици опитващ да започне работа като продавач и то ако изобщо бъде нает там поради високата конкуренция межди по-подходящи други кандидати. $24к беше измислен доход за да се докаже нещо си което е малко фантазия. За Монреал си има статистика и нещата не са толкова зле въпреки кризата, но си трябват и желание и доста усилия за да си над средните показатели. Ако искаш значително повече обаче или се захващаш със собствен бизнес или сменяш провинцията/държавата.
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Californian написа:брей значи не са чак толкова мизерни заплатите в Канада от колкото си мислех - щом като туко що каза че нямаш мъж приятел който работи за по-малко от около 80к годишно преди данъци
Това интересно звучи - горе долу вярно за Калифорния - браво значи на Канада ако е наистина така
Данъчната ставка в различните провинции е различна за различни нива на доходите. Никъде не е казано, че на 80K имаш задължително 30K данъци върху доходите в Канада. Аз живея в Онтарио и ако се отчете семейство и деца, от 80K ще останат повече. Ако жената също работи, семеен доход от $100K бруто не е нещо ненормално в Торонто, включително сред имигрантите. Първоначалното установяване е временен процес, бил той по-кратък или по-дълъг. Бих казал, че $25/h е по-типична средна заработка след този период. За специалист в нещо и намерено подходящо място - повече. Ако човек иска да живее тук, няма да гледа какво би се случило веднага след слизане от самолета, особено ако идва с пари.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
pumpy

Мнение от pumpy »

John Smith написа:
Californian написа:Изненада Последна - ако един Българин който си докарва в България 4-5к лева
може съвсем спокойно да си се усмихва докато слуша емигрантите - и да им казва - да да - много съм зле и България е зле - вие сте перфектни
а вътрешно да си мисли - аз тоя стандарт дето го имам с мойте 4-5к лева вие може само да си го мечтаете с вашите 70к примерно
Нека си мисли каквото иска. Когато аз тръгвах от България, имах доходи около 6Х средните, карах нова кола, имам изплатено жилище. Проблемът обаче не е в парите, а в начина, по който се живее на двете места. В Канада няма решетки, камери и аларми са рядкост, няма свински опашки по тасовете, винтчета на чистачките, никой не си отвинтва антената и да си я прибира в багажника, ако си забравя телефона в колата си го взимам на следващия ден, а не я намирам със счупено стъкло, не си свалям музиката от шейна, нито си покривам говорителите. Това са само част от 1001-те причини, заради които не искам да живея в България, ако ще да имам пак 6Х средните там доходи към момента. В Канада живея много по-спокойно с да кажем 2Х средните местни доходи.
Някои ето това не могат да го разберат и само пустите му пари съм им в главата.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

John Smith написа: ако си забравя телефона в колата си го взимам на следващия ден, а не я намирам със счупено стъкло, не си свалям музиката от шейна, нито си покривам говорителите.
И тука си има бандяги...много често в пъти по-опасни от нашенските родни... В нашия блок за 3-4 години два пъти разбиваха стъклата на поне половината коли... Даже последния път беше бизнес за автоджамджиите защото направо на място монтираха... Пък района ни уж се води добър, не е да кажеш Джейн/Финч, Рексдейл и т.н.
Да не говорим пък ако имаш велосипед и решиш да си го закопчаваш на улицата ... изгорял си ;)
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

ivanko13 написа:
John Smith написа: ако си забравя телефона в колата си го взимам на следващия ден, а не я намирам със счупено стъкло, не си свалям музиката от шейна, нито си покривам говорителите.
И тука си има бандяги...много често в пъти по-опасни от нашенските родни... В нашия блок за 3-4 години два пъти разбиваха стъклата на поне половината коли... Даже последния път беше бизнес за автоджамджиите защото направо на място монтираха... Пък района ни уж се води добър, не е да кажеш Джейн/Финч, Рексдейл и т.н.
Да не говорим пък ако имаш велосипед и решиш да си го закопчаваш на улицата ... изгорял си ;)

И аз съм на това мнение - престъпност навсякъде има - бандюгите не спят ;)
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Престъпност има навсякъде, но въпросът е колко и в каква степен засяга обикновените граждани. Ако в една сграда тук 2 пъти са разбивали 1/2 от колите, това ми говори за няколко неща - много лош квартал, евтина рентал сграда с лесен и неконтролиран достъп, съответния контингент в сградата. Това не е типичното положение. Последните 10 години не си спомням да ми е било откраднато нещо. Не от колата, а въобще.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

John Smith написа: Ако в една сграда тук 2 пъти са разбивали 1/2 от колите, това ми говори за няколко неща - много лош квартал, евтина рентал сграда с лесен и неконтролиран достъп, съответния контингент в сградата. Това не е типичното положение. Последните 10 години не си спомням да ми е било откраднато нещо. Не от колата, а въобще.
Джон, ти си плуваш в твоя аквариум и си мислиш ,че това е океана :D Да, забравих да кажа, аз живея във възможно най-лошия район на Торонто и най-евтината рентал сграда... Контингента ти е ясен, всички сме бивши мутри от България... По-лесно е за интеграцията така... ;)
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

:D Бреййй, как съм оцеляла там не знам ....
Джон, как няма нещо дето да не ти говори на теб, чудя се понякога. Генерализирането ти е от най-страховитите. Сградата е една от на-хубавите в Норт Йорк, в гаража е пълно с мерцедеси и накичени до безопбразие други марки коли, които нямам интерес да се науча да познавам :wasntme:. Бабички наемателки си забравят чантите в крайслерите редовно. Затова кариър криминълс, които въобще не живеят в сградата се изучиха да причакват и да влизат в гаража с някоя кола, след което да тарашат през нощта каквото могат.
Дано да са ги изловили вече.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ivanko13 написа:
John Smith написа: Ако в една сграда тук 2 пъти са разбивали 1/2 от колите, това ми говори за няколко неща - много лош квартал, евтина рентал сграда с лесен и неконтролиран достъп, съответния контингент в сградата. Това не е типичното положение. Последните 10 години не си спомням да ми е било откраднато нещо. Не от колата, а въобще.
Джон, ти си плуваш в твоя аквариум и си мислиш ,че това е океана :D Да, забравих да кажа, аз живея във възможно най-лошия район на Торонто и най-евтината рентал сграда... Контингента ти е ясен, всички сме бивши мутри от България... По-лесно е за интеграцията така... ;)
Преди живеехме в Сиатъл, който по много неща си прилича на Ванкувър, където сме сега. Та един ден в Сиатъл жена ми си загубва златна обица на улицата, но въобще не се усеща. По едно време вижда, че някакъв бездомник върви след нея, уплашва се и се забързва, той също ... най-накрая я настига. Когато я настига я пита дали е загубила нещо и й връчва загубената златна обица. В БГ за подобен случай не съм чул.

Престъпност има във всеки град, но е много различна в различните квартали. Когато купуваш жилище, нивото на престъпността в района е един от критериите за избор. В квартала, в които аз живея престъпността е на доста ниско ниво, но това съответно се е отразило върху цените на къщите. Знам, че има някаква престъпност, но в същото време знам и че няма нито една къща с решетки и че съм си оставял гаражната врата отворена с дни, без да се случи нещо. От друга страна, човек живеещ в даунтаун не може да разчита, че няма да има никаква престъпност, независимо от блока, в който живее. Който иска наистина ниско ниво на престъпност и може да си го позволи, си купува къща в предградията, в добър район.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

pathfinder1 написа:та в тоя дух попитах най- чистосърдечно какво е заплащането и какъв е животът.
То не се изляха най-различни изказвания от всякакъв тип(дане говорим че ме и сравняваха с коли и т.н.) Да , наистина имаше някои които( на които им благодаря,и моля да ми пишат ЛС с повече инфо) бяха изключително отзивчиви и изказаха мнение по темата.
Ако някой знае какво е заплащането в големи магазини(дискаунтъри) моля да ми пишете.
Определено ще ми е от полза вашата информация.

Не, ти изобщо не попита чистосърдечно, ти попита арогантно и неграмотно. Въпроса ти беше абсурден - примера на Джони с крокодила беше много точен. Ти си този, който иска някаква полезна информация и би трябвало да започнеш с „Моля”, „ако обичате”, занимавам се със, завършил съм това и това, а не да поставяш условия и да караш хората да се редят в колонка по един, да си казват трите имена и СИ номера и да си сканират пей-стъбовете. Трябваше още в началото да кажеш, че има две „виши”, та да започнем да пишем прави, а ако беше разкрил и съкровената тайна, че си завършил маркетинг в Нов Български, щяхме да останем и на един крак като Джон Андерсън (а сега де, кой е па тоа?).
Ябълката, нали е отраснала в Плод-зеленчук, на всяка манджа мерудия. Веднага щом някой каже как реално стоят нещата в Канада, питащите като теб и нея, само защото не чувате това което ви се иска, стигате до заключението, че отговарящите тук се надуват и едва ли не не искат новопристигащите българи да започнат веднага като генерални директори.
Да ти отговоря по-сбито как най-вероятно ще се развият нещата около теб, ако искаш да работиш в супермаркет (думата „дискаунтър” тук не се употребява, така че не е нужно да я повтаряш, сещаме се за каво говориш. Това, че един ден пускате киселото мляко по 20 ст, а бананите по 50, не означава, че сте по-различни от Била-шмила, Корфур-морфур. Всичките сте един дол дренки, нещо което даже и пенсионерите проумяха). Не знам как е по другите провинции, но в БК са много малко суперите, които специално наемат хора да редят покупките в торбите до касиерката. Така че в началото дори шанса да те наемат за такъв не е много голям. Но да кажем че с късмет, след около 2-3 месеца ще започнеш като такъв на заплата макс. $9/час. След още поне две години има вероятност да те направят касиер с около $13. След още поне 5 години, може да станеш помощник мениджър с около $14-15 + бенефити, ако продажбите за съответния месец вървят добре, ако не – оставаш си с основната заплата. След още поне 5 години (може и по-рано, зависи когато ще хванат мениджъра че краде) може и такъв да станеш, ако разбира се някой друг помощник мениджър, от друг магазин, не се дореди преди теб. Дистрикт мениджър – in your dreams, регионален – in some other life.
Ако дипломите ти от България не са за някои видове инженерни специалности или за IT специалист, могат само да ти послужат да се снимаш с тях пред някой от Джагюарите на Джовани, ако последния ти разреши разбира се, щото знаем, че светкавицата поврежда лаковото покритие.
Трябва да осъзнаеш, колкото и да не ти харесва, че идваш от измислена държава, с измислени дипломи, с измислен опит и с измислен английски. Факти неоспорими. Така че, прецени добре дали не е по-добре да имаш решетки на прозорците и 10 резета на входната врата, обаче да си шеф или да се мъчиш тука години на ред.

Обаче ако попиташ всезнаещата Ябълка (обърни внимание, че тя още не е стъпвала в Канада), Превъзходната ще ти каже, че още в седмицата на кацането вече ще си собственик на магазин, поне от мащаба на Костко (нещо подобно на Метро). В Нанаймо, разбира се.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

ivanko13 написа:Джон, ти си плуваш в твоя аквариум и си мислиш ,че това е океана...
Не, аз си плувам в общия океан и знам, че тук и там има локви застояла вода. Ако в нашата сграда имаше кражби и не се чувствах спокоен, най-вероятно щях да търся друго място да живея. Сегашното място ми е 5-тото в Канада и пак казвам, че последните 10 години не си спомням нещо да ми е било откраднато. На едно от местата, рентал сграда, имаше 9 разбити апартамента по едно време, че имаше полиция и разправии някакви. В сградата се влизаше на скорост, десетки пъти са ми цъфвали на вратата някакви да ми продават нещо или просто намирах реклами пред нея. Имаше и някакви, дето се биха няколко пъти в коридора на по-долни етажи, че пак полиция и разправии. След това се изнесох и проблемите изчезнаха.

Два пъти ми се е случвало да си върна неща от магазин. Първият път портфейл с документи, карти и пари кеш, паднал в хранителен магазин. Беше намерен и предаден на мениджъра, от когото си го получих, с всичко вътре. Вторият път беше забравена папка с документи в Zellers, в количката. Отново беше намерена и предадена на Customer Service, на следващия ден си я получих. Член на мойто семейство си загуби чанта с документи и телефон, която също беше предадена в магазина, с всичко вътре. Аз пък намерих доста скъп GSM до автобусна спирка, който за късмет не беше заключен за избиране на номер. Звъннах на някой от последните номера и казах, че съм намерил този телефон и да предадат на собственика, че е намерен. Беше една жена, на следващия ден й го дадох пак в района. В България съм правил същото, като първо ме разпитваха като крадец, после дойдоха трима да си го вземат, все едно съм им скроил клопка. Жалка история.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Павел написа:Трябва да осъзнаеш, колкото и да не ти харесва, че идваш от измислена държава, с измислени дипломи, с измислен опит и с измислен английски.
Но това е само при положение, че личността зад ника "pathfinder1" е реална. Правописът му и стилът му на изразяване някак си не се връзват с тези, които биха се очаквали от човек с 2 висши образования. По-скоро ми напомнят за един бивш съфорумник, вие си го знаете ... ;)
John Smith написа:В България съм правил същото, като първо ме разпитваха като крадец, после дойдоха трима да си го вземат, все едно съм им скроил клопка. Жалка история.
Това ми хареса. :rofl:
Последно промяна от roumensp на Пет Мар 04, 2011 3:19 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

angelheart написа:
miteto написа:
cocose написа:По добре вземи си купи един Ford Pathfinder, и се надявай да не се скапе още първата година :lol:
Няма как да се скапе, защото няма такава кола.
Разгеле, един да се сети, че Pathfinder не е модел на Форд, а на Нисан :clap:
Моля, моля!
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

angelheart написа:
miteto написа:
cocose написа:По добре вземи си купи един Ford Pathfinder, и се надявай да не се скапе още първата година :lol:
Няма как да се скапе, защото няма такава кола.
Разгеле, един да се сети, че Pathfinder не е модел на Форд, а на Нисан :clap:

Аз си мисля, че пича има напредвид друг Pathfinder

http://www.youtube.com/watch?v=IunE5cX9s9k

Един от първите европейци имигранти в Канада :)
Публикувай отговор