pathfinder1 написа:та в тоя дух попитах най- чистосърдечно какво е заплащането и какъв е животът.
То не се изляха най-различни изказвания от всякакъв тип(дане говорим че ме и сравняваха с коли и т.н.) Да , наистина имаше някои които( на които им благодаря,и моля да ми пишат ЛС с повече инфо) бяха изключително отзивчиви и изказаха мнение по темата.
Ако някой знае какво е заплащането в големи магазини(дискаунтъри) моля да ми пишете.
Определено ще ми е от полза вашата информация.
Не, ти изобщо не попита чистосърдечно, ти попита арогантно и неграмотно. Въпроса ти беше абсурден - примера на Джони с крокодила беше много точен. Ти си този, който иска някаква полезна информация и би трябвало да започнеш с „Моля”, „ако обичате”, занимавам се със, завършил съм това и това, а не да поставяш условия и да караш хората да се редят в колонка по един, да си казват трите имена и СИ номера и да си сканират пей-стъбовете. Трябваше още в началото да кажеш, че има две „виши”, та да започнем да пишем прави, а ако беше разкрил и съкровената тайна, че си завършил маркетинг в Нов Български, щяхме да останем и на един крак като Джон Андерсън (а сега де, кой е па тоа?).
Ябълката, нали е отраснала в Плод-зеленчук, на всяка манджа мерудия. Веднага щом някой каже как реално стоят нещата в Канада, питащите като теб и нея, само защото не чувате това което ви се иска, стигате до заключението, че отговарящите тук се надуват и едва ли не не искат новопристигащите българи да започнат веднага като генерални директори.
Да ти отговоря по-сбито как най-вероятно ще се развият нещата около теб, ако искаш да работиш в супермаркет (думата „дискаунтър” тук не се употребява, така че не е нужно да я повтаряш, сещаме се за каво говориш. Това, че един ден пускате киселото мляко по 20 ст, а бананите по 50, не означава, че сте по-различни от Била-шмила, Корфур-морфур. Всичките сте един дол дренки, нещо което даже и пенсионерите проумяха). Не знам как е по другите провинции, но в БК са много малко суперите, които специално наемат хора да редят покупките в торбите до касиерката. Така че в началото дори шанса да те наемат за такъв не е много голям. Но да кажем че с късмет, след около 2-3 месеца ще започнеш като такъв на заплата макс. $9/час. След още поне две години има вероятност да те направят касиер с около $13. След още поне 5 години, може да станеш помощник мениджър с около $14-15 + бенефити, ако продажбите за съответния месец вървят добре, ако не – оставаш си с основната заплата. След още поне 5 години (може и по-рано, зависи когато ще хванат мениджъра че краде) може и такъв да станеш, ако разбира се някой друг помощник мениджър, от друг магазин, не се дореди преди теб. Дистрикт мениджър – in your dreams, регионален – in some other life.
Ако дипломите ти от България не са за някои видове инженерни специалности или за IT специалист, могат само да ти послужат да се снимаш с тях пред някой от Джагюарите на Джовани, ако последния ти разреши разбира се, щото знаем, че светкавицата поврежда лаковото покритие.
Трябва да осъзнаеш, колкото и да не ти харесва, че идваш от измислена държава, с измислени дипломи, с измислен опит и с измислен английски. Факти неоспорими. Така че, прецени добре дали не е по-добре да имаш решетки на прозорците и 10 резета на входната врата, обаче да си шеф или да се мъчиш тука години на ред.
Обаче ако попиташ всезнаещата Ябълка (обърни внимание, че тя още не е стъпвала в Канада), Превъзходната ще ти каже, че още в седмицата на кацането вече ще си собственик на магазин, поне от мащаба на Костко (нещо подобно на Метро). В Нанаймо, разбира се.