Как да си изпратя пералнята???
Как да си изпратя пералнята???
Здравейте съфорумници,
в последно време все повече и повече се замислям след многото постинги за болната тема с пералните дали да не си я изпратя /доколкото знам няма мито при първо влизане/в Квебек. Но наистина нямам идея как става- със карго ли или с контейнер през океана??? Моля, някой ако знае или си е изпращал инвентар по такъв начин да даде съвет. Предполагам ще струва скъпо, но все си мисля, че ще излезе по-евтино от... ако реша да си я купя там в предвид цените които цитирате. :nenam:
в последно време все повече и повече се замислям след многото постинги за болната тема с пералните дали да не си я изпратя /доколкото знам няма мито при първо влизане/в Квебек. Но наистина нямам идея как става- със карго ли или с контейнер през океана??? Моля, някой ако знае или си е изпращал инвентар по такъв начин да даде съвет. Предполагам ще струва скъпо, но все си мисля, че ще излезе по-евтино от... ако реша да си я купя там в предвид цените които цитирате. :nenam:
Re: Как да си изпратя пералнята???
Според мен това е безсмислено начинание – ще ти излезне по-скъпо да си докараш пералня по този начин, отколкото да я купиш в Канада. Проблема с пералните не е в цената им (незнам къде си видяла че са скъпи), а в това че в Канада е практика да се пере в общи перални, затова и на повечето места е забранено да имаш пералня в квартирата си, особено ако живееш в блок.sashka написа:Здравейте съфорумници,
Съществува и вариант да си вземеш мини-пералня – без знанието и съгласието на наемодателя - която върши не лоша работа, за подробности можеш да питаш Снежи.
е ако много даржиш на нея докарай си я ама имай в предвит че няма да работи поради разликата в електрическата система
Според учението на философа Ли Тин Уидъл хаосът се намира в най-голямо
изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги
надмогва реда, защото е по-способен организатор.
изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги
надмогва реда, защото е по-способен организатор.
Golqm jumbi6 - naprawo ste se pukna ot smqx.
Mi priqtelu-to taq prealnq trqbwa ot zlato da e ta da q prastasch ot Bg kam CAnada.
Ako priemem 4e si wluben w peralnata si i imasch mnogo pari aide ste q dokarasch - mi nali tq e na 220V s 4estota na naprevenieto 50Hz-kak ste q podkarasch na 110V 60Hz?
waobste mersi za postinga-pone mene me nakara da se smeq 10min.
pedpolagam 4e taka deistwa i na drugite

i drugo -be za golemi sersmi gi wzimatsch tiq ot amerikanskiq kontinent-mi te sa naprawili sistemata taka 4e da si kupisch peralnq ot amerika demek da poxar4isch parite tam ,ane da si nosisch twoita ot neznam si kade.
Mi priqtelu-to taq prealnq trqbwa ot zlato da e ta da q prastasch ot Bg kam CAnada.

Ako priemem 4e si wluben w peralnata si i imasch mnogo pari aide ste q dokarasch - mi nali tq e na 220V s 4estota na naprevenieto 50Hz-kak ste q podkarasch na 110V 60Hz?
waobste mersi za postinga-pone mene me nakara da se smeq 10min.

i drugo -be za golemi sersmi gi wzimatsch tiq ot amerikanskiq kontinent-mi te sa naprawili sistemata taka 4e da si kupisch peralnq ot amerika demek da poxar4isch parite tam ,ane da si nosisch twoita ot neznam si kade.

mi, razbira se 4e shte si ia donesse momi4eto
navremeto ****** si donesse sektsiikite ot BG, shto da ne si donesse peralniata Sasheto
mi, taka de - niama da hodi s losho izprani gashti
a, moje da e gnuslivo momi4eto i da ne iakefi ideiata da si pere gashtite tam kadeto sa se prali gashtite na 4sigan4etata

navremeto ****** si donesse sektsiikite ot BG, shto da ne si donesse peralniata Sasheto
mi, taka de - niama da hodi s losho izprani gashti
a, moje da e gnuslivo momi4eto i da ne iakefi ideiata da si pere gashtite tam kadeto sa se prali gashtite na 4sigan4etata
Sashe, zabravih dushko ...
donesi si i posobia za pravene na plashilo -
tuk she znaesh ima edni gadni kateritsi - izvestni sa na naukata kato "Gladna i Ozveriala do Bezumie Kanadska Kateritsa)
Tezi kateritsi shte ti opustoshat domatkite, deto shte si gi nassadish, a u Kanado niama s kakvo da im protivodeistvash
donesi si i posobia za pravene na plashilo -
tuk she znaesh ima edni gadni kateritsi - izvestni sa na naukata kato "Gladna i Ozveriala do Bezumie Kanadska Kateritsa)
Tezi kateritsi shte ti opustoshat domatkite, deto shte si gi nassadish, a u Kanado niama s kakvo da im protivodeistvash
Abe hora .Kakvi ste vie be.Niakoi vi pitat neshto,a vie kato divaci se nahvurliate da se podigravate.Ako tazi tema niakude e razglejdana.mnogo po-malko dumi mojehte da izpishete i da obiasnite na momicheto kude da proveri.Toia forum stana zverilnik napravo.A po sushtestvo:ako chovek iska da si donese peralniata niama problem nito s naprejenieto nito s vodata.Za poveche info,na LS.