и така.... да видим какво е лошото

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.

Лошото на живота в Монреал в сравнение с този ми в БГ е, че

Анкетата свършва на Нед Ное 09, 2003 2:50 am

 
Общо гласове: 0
Аватар
sara
Рошава гарга
Мнения: 888
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 2:49 pm
Местоположение: на клон монреалски

и така.... да видим какво е лошото

Мнение от sara »

след толкова много мнения за живота тук ми стана любопитно кое точно е лошото.

настоящата анкета не се бори за изчерпателност и за характеризиране на носталгични настроения.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Мнения: 978
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 3:16 pm
Местоположение: Van, BC
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Reshih da se razpisha purvi v polza na MTL, no tova za biurokraciata e verno i s ruka na surceto moga da kaja che sum otvraten. Vse pak kogato uspeesh da se vredish ti obrushtat maksimalno vnimanie, no si e bolka tuk niama kakvo da se lujem, ama za drugo ne se seshtam.
djredhat
Мнения: 127
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 6:09 pm
Местоположение: Montreal (zasega !!!)

Мнение от djredhat »

a stiga be
tolkowa e dyfkano tofa, pak li sha se djafkame ...
Изображение
Аватар
dissidente
Мнения: 79
Регистриран на: Съб Авг 02, 2003 8:29 pm
Обратна връзка:

Re: и така.... да видим какво е лошото

Мнение от dissidente »

sara написа:Лошото на живота в Монреал в сравнение с този ми в БГ ...
след толкова много мнения за живота тук ми стана любопитно кое точно е лошото.
sara, tozi vupros mojesh da go zadesh samo na niakoi, koito e tuk ot niakolko meseza- sravneniata obiknoveno se paraviat v na4aloto sed pristiganeto.
az ne sum bila v BG ot po4ti 4 godini i ne znam kak stoiat neshtata tam ponastoiashtem... . problemut e, 4e kato postoish v edna durjava pove4e vreme, kato zabravish kakvo e ili kakvo e bilo v BG (ili niakude drugade), oznekata ti na durjavata, v koito jiveesh vsema drugi izmerenia, koito niamat nishto obshto sus SRAVNENIETO.
Plamen

Мнение от Plamen »

Дисидент е права...сравнението е нещо което има смисъл в началото...после почваш да си викаш...абе тука неможе ли малко да се пооправи това и онова...а тука неможе ли малко да поизчистят...така е устроен човек и слава Богу, че е така...
А иначе Монреал не е лошо място за живот...ако имаш работа...иначе е доста подтискащо...поне с мене беше така...
ggeeoo
Мнения: 3
Регистриран на: Нед Окт 19, 2003 2:52 pm

Нито едното

Мнение от ggeeoo »

От опциите които си дала като отговор,личи че нямаш деца. От там нататък ценностната ти система е различна и приказката с болшинството от хората тук няма да ти върви :shock: Просто никога няма да можеш да ги убедиш колко е "хубаво" тук :shock:
Joy
Мнения: 4013
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 11:30 pm

Мнение от Joy »

Сара,ами ти щом си тук,трябва да ти е много ясно,че на всичките "лоши" неща,които си изброила спокойно може да се отговори положително,включително и "други".(Щом изброяваш точно тези неща,значи си наясно...)За съжаление няма опция за гласуване по няколко пункта... :( И пак не мога да гласувам... :(
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Seshtam se na edni priyateli v Toronto deteto im govorilo s baba si v Balgariya po tel. i na vaprosa i slushka li i igrae li si s decata ,malkata otgovorila -vsichki deca v gradinata sa cigancheta ,ama sa mnogo dobrichki i ne kradat i mirishat na drugo.I do sega za dve godini ne mogat da ya ubedyat ,che ne sa cigancheta ,no za smetka na tova si e izgradila mnogo pozitivno mnenie za ciganite ikato se varnela v Bg. styala da gi prevazpitava i da gi napravi dobri kato tukashnite.
Аватар
Mark
Мнения: 1258
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 12:25 am

Мнение от Mark »

Mnogo sa nacionalisti4no nastroeni niakoj ot biurokraciata - ama naprawo na 4elata im go pi6e.

Ina4e wsi4ko si e OK tuk, koeto ne e - moje i da se oprawi :wink:

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
filanki6iata

ne moje da se meri cial sviat s edin ar6in -na6enskia

Мнение от filanki6iata »

za izteklite 3g. stignah do izvoda ,4e porodata na na6eneca e mazohisti4na ,ako ne pliue po ne6to ili po niakoi ,dai mu da se oplakva ...kato ,4e na masata balgari im e bilo ne samo po-lesno da jiveiat pod igoto na turcite i komunistite ,no i im haresva !- a mi znaete kade vi e ko6arata ...v civilizovania sviat Aleko Konstantinov ne bi stanal izvesten s! :oops: `bai Ganio` i veroiatno 6te6e da si umre ot estestvena smart ... :cry:
Joy
Мнения: 4013
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 11:30 pm

Мнение от Joy »

Какво да се прави като пускате теми за такива сложни въпроси,по които няма категоричен отговор...Най-мразех,като се върна от чужбина и да ме питат "И как е там?"Обикновенно на елементарният въпрос и аз отговарях елементарно и това,което хората чакат да чуят:"Супер е!"Извинявай,но на така поставени въпроси,как по друг начин да се отговори,освен по същия начин?Предполагам,обаче,че не това чакат да чуят хората.А тя истината има много лица...Ще трябва да те разочаровам,Филанкишията!Това не е българска черта,а общочовешка...Състоянието на недоволство е присъщо на прогресивните хора.Докато си неудовлетворен,винаги ще се стремиш към повече и обратното.Докато имаш желания и стремежи,винаги ще си неудовлетворен и нещастен до известна степен.Точно вчера обсъждахме този въпрос на маса-какво е то пустото щастие и в какво се състои?Стигнахме до извода,че клошари,психически невменяеми и умствено ограничени са най-щастливи!Въобще,колкото по-малко искаш,толкова по-добре! :lol: Когато си бил на дъното и си нямал нищо,а после си бил на върха и си имал всичко,най-добре можеш да съпоставиш нещата и да си дадеш равносметка,че не си станал по-щастлив.Просто,ти не си престанал да желаеш...Щастието е мигновенно състояние навестяващо ни в процеса на търсене и преследване на целите,а също в първите мигове на достигането им.След това настъпва временен ступор,преосмисляне и незабавно поставяне на нови цели.Ако има проблем с новите цели,настъпва още по-голямо нещастие...
Виж,няма българи от тази порода в Канада( от вечно щастливите),а ако има по случайност,те не се задържат дълго...Всеки е тук,за да осъществи точно желанията и целите си.Тези,които сме тук,сме от породата "най-много искащи" (след като за желанията си сме готови да платим тази цена),така че,спокойно може да очакваш,че хората,с които ще се срещнеш ще бъдат все недоволни! И това е нормално...На мен това ми действаше на нервите в началото,но вече не.Просто схващам,че това недоволство е извор на прогресивното в нас.
alexa
Мнения: 180
Регистриран на: Сря Авг 13, 2003 5:29 am

Мнение от alexa »

Da znaesh samo kolko si prav,Joy....
Pone i az mislia taka.Otkakto semeiniia suvet reshi da podhvane tova predizvikatelstvo-imigraciia v Canada,mnogo neshta si mislia i se opitvam da ptrecenia i da preocenia..I v kraina smetka kato che li vinagi stigam do edin i susht izvod i toi e ,che tazi Canada deto sme se zaputili kum neia,vsushtnost mai e edin vid novo predizvikatelstvo i kogato chovek/ot tazi poroda na vechno neudovletvorenite/se zasili da si promenia givota imigriraiki,vsushtnost tova ne e biagstvo ot nastoiashteto,zashtoto to ne vinagi e losho,a prosto niakakvo neobiasnimo gelanie da se nameriat novi motivi i celi.....
Predi vreme edin poznat imigrant ,ustanoven ot godini i uspial vse pak v Canada da si ustroi dobre givota,no SUSHTO nedovolen ot pologeniieto si po prichini ne svurzani s realizaciiata si ,mi kaza-"Dobre si biah az v BG-to ..Imah si i tam vsichko..Ama tova pusto gelanie nepremenno da se opita neshto novo ........".
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Ami da tova e.Az i za tova se borya tuk ,da se podsigurya materialno ,da si dam finansova sigurnost kato se varna v Bg. i da sloga tochka na vse novite iziskvaniya i celi koito izmestvat starite realizirani i sled nyakolko godini gurebt day boge da sam go postignal i da izlyaza v dushevna pensiya .A vigdaniyata mi sa ,che nay dobre bih se nasladil na givota pri uslovie ,che izpalnya po gornoto uslovie v Balgariya ,ta tova sa prichinite da sam tuk i da si se varna ,vse oste ne sam zabravil narodnata madrost -s mnogo rabota se stava garbat ,a ne bogat.I ponege vigdam ,che nyama kak da stana mnogo bogat tuk ,reshih da obarna iziskvaniyata si v obratna posoka ,da si napravya givota po lek ,a moge bi i po shtasliv i godinite koito mi ostavat da si gi izgiveya po legerno,a ne v toya stres.Ako moga da izdarga tuk oste 2-3god. mislya ,che ste go postigna .
filanki6iata

JOY !-za `6tastieto`( pozitivni i negativni hora li sme ?! )

Мнение от filanki6iata »

ne iskam da navlizam v spor za 6tastieto ,vseki namira razli4ni motivi za da goni metite si ...tai kato smiatam ,4e 90% govorim za edno i sa6to ne6to no i sa6to % ne mojem da se razberem pravilno 6te napi6a po dva na4in onova koeto mislia ,parvoto izre4enie sre6tnah savsem na skoro niakade iz neta i ednovremenno hem mnogo mi dopadna hem me zabolia :
-` Ni6to ne e tolko hubavo na tozi sviat ,4e da ne moje da bade i po hubavo!`
vtoroto e ot predsmartnoto pismo na G.G.Markes(moje da ti e poznato)
`Vsi4ki se stremim kam varha o4akvaiki tam da namerim 6tastieto ,no kolko li ot nas osaznavat ,4e to e po patia kam varha !`...(po pamet)
m.d. ot koga si v Canada ?!
ssttoo
Администратор
Мнения: 2389
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 1:12 am
Местоположение: LA, California
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Точно така. Малко будизъм никога не е грешка ("Желанието поражда страдание. Да се преборим с нещастието като премахнем желанието.").
Без, разбира се, да се оливаме, защото истината никога не е в ектремумите, а е някъде по средата. С две думи за да има поне относителен душевен мир, човек трябва що-годе да се чувства добре в момента и да не се подтиска много-много, искайки всичко-сега-веднага! и не получавайки го. Но от друга страна не върви и да си грухти в кочинката и да се чувства прекалено добре от това ;)
Средата, средата... за едни средата е по-насам, за други по-натам. Пък и имайки се предвид, че и крайностите са отностителни и съмнителни (кога човек има абсолютно всичко? а кога няма абсолютно нищо?) работата съвсем мъглява става ... Средата и тя. И в края на краищата всеки си решава.
Никога не съм обичал да цитирам казармени лафове, ама тоя май е на място: "Клетва си дал, оправяй се" :tuut:
Заключено