Извинявам се ако съм била малко остра, ама БГ си ми е болна тема,а още пове4е Пловдив.Надявам се следващите "репортажи"да зву4ат по положително.Приятно изкарване и поздрави на тепетата

Знам,знам Мария,че цените са в либри при това не само за зеленчуците,а и за плодовете(повечето де,защото да речем съм виждал ананас на бройка).Неслучайно след цените не съм написал за мерната еденица(изключение са краставиците и зелето-0,99$ на промоция,които често ги дават на бройка).Първоначално милех да го сложа с една мъъъъъничка звездичка най-отдолу на постинга,това за либрите,както е по рекламите на вестниците(на Делл да речем),но се отказах-те шъ съ сетят си викамmaria29 написа: Mоля за интересуващите се да отбележат 4е цените на зеленчуците са в ... либри 1либра=0.453 кг.
Сmея също да отбележа 4е това са проmоциални цени (т.е. с отстъпка) от вериги mагазини където ценовата иm политика е доmинация чрез стойност ( stratégie de domination par les coûts) което 6те рече 4е предлагат най-изгодни цени. Аmи я питайте за тези цени в едно Провиго или Jardin mobile и пак ще говориm? Истината е че ако не следиш проmоции и не подбираш mагазините разходите ти за храна се удвояват, понякога утрояват.
А за идейте си прав Кольо.Ние с теб да речем(а и не само с теб),отдавна сме на едно мнение по отношение на турци и цигани в България,налиKolioBalkanski написа:Blue,
az te razbiram i dori i na men mi e mila ideiata za naciite i natzizma no ako porazmislish malko i poglednesh kak BG natziata e ot kol i vaje to e lesno da se razbere che tazi ideia si e otjiviala vremeto i triabva da se sabirame veche po idei a ne po natzionalna prinadlejnost.
Мите,никой не казва,че сътношението цени-заплати тук е по-зле отколкото в България :idea: Трябва да си много зле с информацията и/или с математиката за да кажеш подобно нещо.Разликата в стандартите на живот в двете страни е ок. 10 пъти по-голяма в полза на ка.Може в някои сфери да е по-малка,а в други още по-голяма,но като цяло разликата е горе-долу такаваmiteto написа: Ами и аз не съм съгласен с твоята теория, защото сравняваш цените абсолютно, а не отнесено към средната (или минималната ако щеш) заплата.
Bravos za jenata (ako tia e na snimkata).Kasmetlia si.Balgarka li e?Mi-na написа:Я и аз да вметна нещичко, пиша от ника на жена ми, Kpetrov съм да се знае да не стане грешка.
Та на въпроса аз се чувствам роден на планетата Земя.... и точното географско положение не ме кара да се чувствам ни най-малко длъжен на некви МЕГА корумпирани извратени политици мурти и секви такива които се наричат "държава" България. Нито политиката ни било тя външна или вътрешна ме карат да се чувствам горд, така че мога да кажа с ръка на съце че Земята е моята майка, а не България и няма да сгреша нали
Ama hora,razbiraite me pravilno be,i na men Plovdiv i Bg sa mi slabost,prosto vpechatlenia opisvamKimba написа:Номере правенето на сравнения м/у стандарта на живот в Ка и Бг е меко казано неуместно.Много ясно 4е Ка води по вси4ки показатели.Не мисля 4е пове4ето които напускаме Бг го правим от 4ист авантюризъм.Всеки търси по добър живот.Само дето не всеки е на ясно какво то4но озна4ава това за самия него.Едва когато сме в Ка осъзнаваме това.На някои им харесва, на други не.Всеки според изискванията и касмета си.Аз например харесвам много неща в Ка.Само4е тези дето не харесвам са пове4е.Но това не ми дава право да плюя.Най малкото защото никои не ме е довел тука на сила.Същото се отнася за БГ. Търсеики само лошото там си е все едно нямаш уважение на майка си.Все пак си роден там , или се лъжа?!
Извинявам се ако съм била малко остра, ама БГ си ми е болна тема,а още пове4е Пловдив.Надявам се следващите "репортажи"да зву4ат по положително.Приятно изкарване и поздрави на тепетата![]()
Хе Хе меси,bliasaka написа:Bravos za jenata (ako tia e na snimkata).Kasmetlia si.Balgarka li e?Mi-na написа:Я и аз да вметна нещичко, пиша от ника на жена ми, Kpetrov съм да се знае да не стане грешка.
Та на въпроса аз се чувствам роден на планетата Земя.... и точното географско положение не ме кара да се чувствам ни най-малко длъжен на некви МЕГА корумпирани извратени политици мурти и секви такива които се наричат "държава" България. Нито политиката ни било тя външна или вътрешна ме карат да се чувствам горд, така че мога да кажа с ръка на съце че Земята е моята майка, а не България и няма да сгреша нали
No667, ей за туй познай ще има ли накомбени в Експреса... утре...:idea:No667 написа:,a Ekspresbank na glavnata v Plovdiv marzelivi slujiteli i mi tvardiat nevazmojni neshta i na nikoi ne mu puka,nadmenno otnoshenie otblaskvashto napravo,v sferata na obslujvaneto BG e mnogo nazad
OBB strahotno se raboti ot smianana kanadski dolari,do teglene na pari ot credit card i to barzo i izgodno,sravneno s ceniet na uslugite v Bulbank ili ekspresbank kadeto pitah.
Da ne vi opisvam sega na kolko mesta e tragichno otnoshenieto kum klient.
Брато,едно ще ти кажа-сит на гладен не вярва.Тук всички са сити,и много бързо са забравили как е в Бг-то.venzi-canadeza написа:Ostavam s vpechatlenie che ne vi ostava nishto drugo osvem da grabvate kanadskite zaplati i da gi harchite v BG-to. Haide da vidim obache s 250-300 leva zaplata ako izpbshto rabotish, kak shte preziveesh -pribavete i ubiistvennite za Balgarina zeni za tok,voda-topla,studena,parno i tn.. i prekrasnata sozialna politika na 200leva zaplata samo za osigurovki dalzish -79leva.