Oste BG vpechatlenia

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Kimba

Мнение от Kimba »

Номере правенето на сравнения м/у стандарта на живот в Ка и Бг е меко казано неуместно.Много ясно 4е Ка води по вси4ки показатели.Не мисля 4е пове4ето които напускаме Бг го правим от 4ист авантюризъм.Всеки търси по добър живот.Само дето не всеки е на ясно какво то4но озна4ава това за самия него.Едва когато сме в Ка осъзнаваме това.На някои им харесва, на други не.Всеки според изискванията и касмета си.Аз например харесвам много неща в Ка.Само4е тези дето не харесвам са пове4е.Но това не ми дава право да плюя.Най малкото защото никои не ме е довел тука на сила.Същото се отнася за БГ. Търсеики само лошото там си е все едно нямаш уважение на майка си.Все пак си роден там , или се лъжа?!
Извинявам се ако съм била малко остра, ама БГ си ми е болна тема,а още пове4е Пловдив.Надявам се следващите "репортажи"да зву4ат по положително.Приятно изкарване и поздрави на тепетата :beer: :)
Аватар
Mi-na
Обратна връзка:

Мнение от Mi-na »

Я и аз да вметна нещичко, пиша от ника на жена ми, Kpetrov съм да се знае да не стане грешка.
Та на въпроса аз се чувствам роден на планетата Земя :wink: .... и точното географско положение не ме кара да се чувствам ни най-малко длъжен на некви МЕГА корумпирани извратени политици мурти и секви такива които се наричат "държава" България. Нито политиката ни било тя външна или вътрешна ме карат да се чувствам горд, така че мога да кажа с ръка на съце че Земята е моята майка, а не България и няма да сгреша нали :lol:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Kpetrov,
mnogo si prav choveche
az mislia che horata sa se prenaplodili
inache predstavi si kolko hubavo shteshe da se jivee
obikaliash si sveta, iadesh kvoto namerish
ili si kupuvash
vseki si hodi kadeto si iska
sviat bez granici
ciganite si jiveiat kato edno vreme v harmonia s prirodata i ne ni se maknat s hiliadi ordi tuk da jiveiat v paneli i na stud...
utopia.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

Mi-na написа:така че мога да кажа с ръка на съце че Земята е моята майка, а не България и няма да сгреша нали :lol:
А пък аз си имам само една майка,и това е жената която ме е родила,отгледала и възпитала :wink: Тази майка е Българка.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Blue,
az te razbiram i dori i na men mi e mila ideiata za naciite i natzizma no ako porazmislish malko i poglednesh kak BG natziata e ot kol i vaje to e lesno da se razbere che tazi ideia si e otjiviala vremeto i triabva da se sabirame veche po idei a ne po natzionalna prinadlejnost.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

maria29 написа: Mоля за интересуващите се да отбележат 4е цените на зеленчуците са в ... либри 1либра=0.453 кг.
Сmея също да отбележа 4е това са проmоциални цени (т.е. с отстъпка) от вериги mагазини където ценовата иm политика е доmинация чрез стойност ( stratégie de domination par les coûts) което 6те рече 4е предлагат най-изгодни цени. Аmи я питайте за тези цени в едно Провиго или Jardin mobile и пак ще говориm? Истината е че ако не следиш проmоции и не подбираш mагазините разходите ти за храна се удвояват, понякога утрояват.
Знам,знам Мария,че цените са в либри при това не само за зеленчуците,а и за плодовете(повечето де,защото да речем съм виждал ананас на бройка).Неслучайно след цените не съм написал за мерната еденица(изключение са краставиците и зелето-0,99$ на промоция,които често ги дават на бройка).Първоначално милех да го сложа с една мъъъъъничка звездичка най-отдолу на постинга,това за либрите,както е по рекламите на вестниците(на Делл да речем),но се отказах-те шъ съ сетят си викам :wink: Нали четат форума :idea: :?: Така и обаче никой друг не е написал какви са най-ниските цени в неговият град :? Защо така бе хора?С това си мисля,че бихме били от полза на емигрантите който все още не са дошли и дори това би могло да ги улесни при избора им в коя провинция и кой град да се установят :wink: Пишете,не ги жалете.Пишете и за таксите-нали все пак и таксите по различните провинции са различни?!Това също ще им помогне :beer:
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

KolioBalkanski написа:Blue,
az te razbiram i dori i na men mi e mila ideiata za naciite i natzizma no ako porazmislish malko i poglednesh kak BG natziata e ot kol i vaje to e lesno da se razbere che tazi ideia si e otjiviala vremeto i triabva da se sabirame veche po idei a ne po natzionalna prinadlejnost.
А за идейте си прав Кольо.Ние с теб да речем(а и не само с теб),отдавна сме на едно мнение по отношение на турци и цигани в България,нали :wink: :?:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

kakto vikat ciganite ;-)
"nali"
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

miteto написа: Ами и аз не съм съгласен с твоята теория, защото сравняваш цените абсолютно, а не отнесено към средната (или минималната ако щеш) заплата.
Мите,никой не казва,че сътношението цени-заплати тук е по-зле отколкото в България :idea: Трябва да си много зле с информацията и/или с математиката за да кажеш подобно нещо.Разликата в стандартите на живот в двете страни е ок. 10 пъти по-голяма в полза на ка.Може в някои сфери да е по-малка,а в други още по-голяма,но като цяло разликата е горе-долу такава :wink: Да речем,ако си сам човек тук и работиш на минимума за Кб,ще успяваш не само да си покриеш разходите,но дори и да спестиш!Разбира се,това последното си е до човек и до начинът на му на живот,но като цяло парите са изчислени за да ти стигнат!Пък,ако сте двама и работите на минимум,то тогава можете да си спестявате м-у 3 и 9 хиляди годишно да речем(дори и повече-всичко е според- зависи)!Приказката беше за друго тук,а именно,че някои хора заблуждават с некоректно поднесена информация относно цените на храните :shock: Или пък правят некоректно сравнение на най-висока цена в България и най-ниска в съответната провинция на ка(срещал съм и такива).
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

Mi-na написа:Я и аз да вметна нещичко, пиша от ника на жена ми, Kpetrov съм да се знае да не стане грешка.
Та на въпроса аз се чувствам роден на планетата Земя :wink: .... и точното географско положение не ме кара да се чувствам ни най-малко длъжен на некви МЕГА корумпирани извратени политици мурти и секви такива които се наричат "държава" България. Нито политиката ни било тя външна или вътрешна ме карат да се чувствам горд, така че мога да кажа с ръка на съце че Земята е моята майка, а не България и няма да сгреша нали :lol:
Bravos za jenata (ako tia e na snimkata).Kasmetlia si.Balgarka li e? :wink:
Аватар
No667

pl

Мнение от No667 »

Kimba написа:Номере правенето на сравнения м/у стандарта на живот в Ка и Бг е меко казано неуместно.Много ясно 4е Ка води по вси4ки показатели.Не мисля 4е пове4ето които напускаме Бг го правим от 4ист авантюризъм.Всеки търси по добър живот.Само дето не всеки е на ясно какво то4но озна4ава това за самия него.Едва когато сме в Ка осъзнаваме това.На някои им харесва, на други не.Всеки според изискванията и касмета си.Аз например харесвам много неща в Ка.Само4е тези дето не харесвам са пове4е.Но това не ми дава право да плюя.Най малкото защото никои не ме е довел тука на сила.Същото се отнася за БГ. Търсеики само лошото там си е все едно нямаш уважение на майка си.Все пак си роден там , или се лъжа?!
Извинявам се ако съм била малко остра, ама БГ си ми е болна тема,а още пове4е Пловдив.Надявам се следващите "репортажи"да зву4ат по положително.Приятно изкарване и поздрави на тепетата :beer: :)
Ama hora,razbiraite me pravilno be,i na men Plovdiv i Bg sa mi slabost,prosto vpechatlenia opisvam
A inache "Happy" mnogo kultovo si izkarvam tam,salati,rakii,mezeta,hapvanici
Ot vreme na vreme servitiorkite tancuvat po edin tanc kato majoretki,novo v marketinga na zavedenieto,nad 10leva smetka ti davat reklamna chasha,az serviz napravih veche :)
Abe okolo 1 sedmica e shibano,posle se svikva i kupona teche,mai ne sum se zombiral napalno v Canada :)
Obache si e bezhaberie v BG palno i haos,ne znam stoto go otrichate
Vchera super nervi v Bulbank imah,selski bichkii gi naznachili na rabota,ujasno obslujvane (kak mi lipsva sega TD ) :)
I kvo da ne pisha che ima neuredici li v BG?
Ami che vsichki se mahnahme ot Bg zaradi prostotia,selenia,zaradi pari i po-dobar jivot.
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

bliasaka написа:
Mi-na написа:Я и аз да вметна нещичко, пиша от ника на жена ми, Kpetrov съм да се знае да не стане грешка.
Bravos za jenata (ako tia e na snimkata).Kasmetlia si.Balgarka li e? :wink:
Хе Хе меси,
колкото до това дали е българка.... някой беше казал, че жените в Канада са хубави щото имало имигранти да се мешат :lol:
Ами какво ще кажете за БГ от хиляди години тука се мешат всякакви, не са ли за това и нашите жени хубави??? :wink:

абе българка е но има и румънско и гръцко :wink:
Аватар
No667

bg

Мнение от No667 »

Nе е pluene po BG,a po deistvitelnosta v momenta v koiato se namira.
A sveta e otdavna podvlasten na globalizma i vsekitarsi prepitanie i uslovia za jivot tam kadeto nameri za dobre.

A v Bg cari palen haos i bezhaberie i tova vednaga pravi vpechatlenie

Ne mi se obesniava sega za Bulbank i EkspresBank kvo stava ako idesh klien,ot OBB sum priatno iznenadan,nikoga ne te gledat stranno ili da ti filiovstvat izlishno i vsichko e OK pri tiah,dovolen sum i obslujvat kato kanadska banka
Dokato Bulbank mi narazviha sumati teorii deto neme interesuvat,nito pak niakoi slujitelka da mi se pravi vse edno che e generalendirektor na bankata,a Ekspresbank na glavnata v Plovdiv marzelivi slujiteli i mi tvardiat nevazmojni neshta i na nikoi ne mu puka,nadmenno otnoshenie otblaskvashto napravo,v sferata na obslujvaneto BG e mnogo nazad
OBB strahotno se raboti ot smianana kanadski dolari,do teglene na pari ot credit card i to barzo i izgodno,sravneno s ceniet na uslugite v Bulbank ili ekspresbank kadeto pitah.
Da ne vi opisvam sega na kolko mesta e tragichno otnoshenieto kum klient.
A cigano-podobni elementi navsiakade po ulicite,mrasno i izkarteno
No pone e palno s hora,imam chustvoto che ima poveche hora to Toronto v Plovdiv :)
Vsichkoto tova go vijdat chujdencite i im pravi vpechatlenie,tova koeto go niama bulgarina v BG chujdencite mu vikat "klasa",zatova i ne ni dopuskat lesno v obshtestvata im i tova kostva usilia,et prosto ni smiatat za arabo-ciganski narod bez obnoski,kultura i povedenie
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
Аватар
tornado

Re: bg

Мнение от tornado »

No667 написа:,a Ekspresbank na glavnata v Plovdiv marzelivi slujiteli i mi tvardiat nevazmojni neshta i na nikoi ne mu puka,nadmenno otnoshenie otblaskvashto napravo,v sferata na obslujvaneto BG e mnogo nazad
OBB strahotno se raboti ot smianana kanadski dolari,do teglene na pari ot credit card i to barzo i izgodno,sravneno s ceniet na uslugite v Bulbank ili ekspresbank kadeto pitah.
Da ne vi opisvam sega na kolko mesta e tragichno otnoshenieto kum klient.
No667, ей за туй познай ще има ли накомбени в Експреса... утре...:idea:
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

venzi-canadeza написа:Ostavam s vpechatlenie che ne vi ostava nishto drugo osvem da grabvate kanadskite zaplati i da gi harchite v BG-to. Haide da vidim obache s 250-300 leva zaplata ako izpbshto rabotish, kak shte preziveesh -pribavete i ubiistvennite za Balgarina zeni za tok,voda-topla,studena,parno i tn.. i prekrasnata sozialna politika na 200leva zaplata samo za osigurovki dalzish -79leva.
Брато,едно ще ти кажа-сит на гладен не вярва.Тук всички са сити,и много бързо са забравили как е в Бг-то.
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
Заключено