България или Canada - труден избор ?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.

Aко икономическата и социална среда в България са на много добро ниво, бихте ли живяли и работили там ?

Общо гласове: 0
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Evala tochno taka, vse pak tova e forum za suveti a ne za oplakvania.
Q

Мнение от Q »

Aко икономическата и социална среда в България са на много добро ниво, бихте ли живяли и работили там ?

Анкетата си е много на място.

Само че едва ли ще доживеем
" икономическата и социална среда в България са на много добро ниво".
Манталитетът на хората се променя доста бавно.
За сега ще си остана в Канада, макар че надеждата че нещата ще се променят в България към по-добро не ме е напуснала.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Zadavash otgovori Svetlio. Ako taka i taka .... ?
survivor

Мнение от survivor »

Az po tehnicheski prichini ne moga da glasuvam. Ne vizhdam takava opciya. Na vas ne vi li se e sluchvalo?
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

Q написа:Aко икономическата и социална среда в България са на много добро ниво, бихте ли живяли и работили там ?

Анкетата си е много на място.

Само че едва ли ще доживеем
" икономическата и социална среда в България са на много добро ниво".
Манталитетът на хората се променя доста бавно.
За сега ще си остана в Канада, макар че надеждата че нещата ще се променят в България към по-добро не ме е напуснала.
да, така си е. България много трудно може да дръпне напред, а дори и това да стане то си е такъв един манталитет.... не ти е работа!
и тиъ като и аз нямам (не знам защо) възножността да гласувам - аз съм в Канада и изобщо и не се замислям за връщане и дори и по някакво чудо невиждано БГ да е добре не мисля, че бих живяла там.

И в БГ съм била на доста добра позиция и заплата и живот, но.... не си и помислям за сравнение - сигурност, цени, живот, професионална оценка и т.н.

И тъй като съм тук от повече от година не смятам, че имам каквато и да е носталгия и даже и за седмица-две не ми се ходи до БГ да видя приятели и роднини. И тъй като не живея за първи път за дълго извън БГ - то от човек и начина на живот си зависи тая носталгия.

И съм съгласна 100%, че и отгоре, че на който не му харесва може да си се върне - никой никого не задържа тук и моят собствен извод от тая анкета е, че има много хора дето са тук колкото да кажат, че са в Канада, а не заради живота и че явно голяма част от имигрантите са били толкова добре в БГ... абе хора, как се живее в БГ с нормална заплата (напр. 800лв) и иматъе всичко ако може да ми обясните - ама не като мама и татко са ни купили апартамент и направили това-онова за нас. просто на заплата и сами така в живота!
Аватар
Val

Мнение от Val »

Vijte tezi links:

http://www.segabg.com/18102003/p0020018.asp

http://www.segabg.com/18102003/p0020009.asp

Vseki pat kato cheta BG novini namiram prichini da ne se varna v taia tapa darjava, kadeto zakonite se praviat za opredeleni zainteresuvani hora i na nikoi ne mu puka za grajdanite!! :evil:
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

survivor написа:Az po tehnicheski prichini ne moga da glasuvam. Ne vizhdam takava opciya. Na vas ne vi li se e sluchvalo?
Log-ни се първо, тогава ще видиш опцията за гласуване, а ако си гласувал веднъж, повече май няма да видиш опцията :wink:

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

I az predpochitam zeleto pryasno, sashto ne mi e tajno za rakiyata, shtoto i v bg kato byah ne pieh rakiya, no ako iskam moga da gi namerya teya neshta i tuk, ama ne iskaaaaaam. Klenoviyat list nad groba mi nyama da me stopli, shtoto predpolagam, che e dosta studeno 6 feet pod zemyata, no opredeleno shte me nakara da umra s usmivka na usta. :lol:
No, vsashtnost rabotata e yasna, kakto pishe Ombi may sme 50-50. Razlichni mneniya shte ima vinagi i tova e gotinom, shtoto pravi jivota interesen. Edinstvenoto, koeto me drazni e, che nyakoi hora si mislyat, che na te kato izpitvat nostalgiya za nyakakvo si mirizlivo kiselo zele, rakiya ili kakvoto i da e tam i vsichki drugi sa taka. Da, ama ne, kakto kazvashe Petko Bucharov. 8) Moga i da yam shopska salata, banica, baklava, no ako ne gi opitam cyala godina ili poveche, pak mi e vse edno.
Znam kade ima bg sirene, no ne sam si kupuval, prosto ne mi lipsva. v moya pasport shte pishe, che sam roden v bg, no pone decata mi edin den shte badat rodeni tuk, a i neka bg pravitelstvoto nyakoy den da me pomoli za kakvoto i da e i shte razberat mnogo brzo kakvo golyamo znachenie otdavam na fakta, che sam roden v bg. 8)
Sega sam v mnogo slojna situaciya. Znam i vyarvam, che shte ostana tuk i shte bada edin den kanadski grajdanin, no oshte ne sam 100% siguren koy variant shte proraboti... No, kogato pochvam da mislya za varianti, vrshtane v bg dori ne iskam da go razglejdam kato teoretichna vazmojnost, tova e variant TABU za men. bg, no thank you. kakto kazva edin moy makedonski aver: "Vrakjane nazad nema, brate!"
Ey taya tema me nakefi, ama shte tryabva da se spra s postingite, che may glasuvah s mnogo karti na kolegi. Ey, Bate, toya tvoy laf me nakefi. :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Zahova

Мнение от Zahova »

В България съм и чакам виза.Самата аз често се питам дали не греша и то най-вече заради децата: аз избирам вместо тях да живеят в друга държава"на оня край на света" уж с най-добри намерения. Но нали и пътят към ада е осеян с такива.Имам ли моралното право да решавам вместо тях?
Само до преди 3 год. "осъждах" всеки ,който напускаше България.Сега смятам,че просто са били по-проницателни и умни от мен.Но по-добре късно,отколкото никога...
Надявам се, че взимам правилното решение,а път назад почти винаги има...
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

v bg sam oshte i sajaliavam samo za edno,che tova koeto pravia sega ne go napravih predi 10 godini.
Plamen

Мнение от Plamen »

Ако питаш мене много по-честно е ти да решаваш бъдещето на децата си вместо някой тъп, роден, мил политик... :evil:. А за пътя обратно...незнам...може и да има такъв, но докато цирка в родината е пълен с участници...аз ще стоя да гледам от тука... :roll:
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Изображение
"The greatest conflicts are not between two people but between one person and himself."
--Garth Brooks
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

За съжалени България е не само на светлинни години от Канада, но и малко "у леву", така че реално погледнато, нещата там няма да се оправят през следващите 50 години...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Който е достатъчно честен, за да признае, че бъдещето в БГ предизвиква не усмивки, а озъбване, и който е достатъчно смел, за да се изнесе оттук, той тръгва по широкия свят...
А къде е по-хубаво - това си е индивидуално...
За мен хубаво място, място, където би бил дома ми е това място, на което аз и семейството ми ще живеем добре и ще бъдем щастливи...
А дали това наше местенце под слънцето ще е в Монрела, Мартиника или Монтана, е все тая...
:beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Нед Фев 22, 2004 10:17 pm, променено общо 1 път.
Заключено