България или Canada - труден избор ?
Aко икономическата и социална среда в България са на много добро ниво, бихте ли живяли и работили там ?
Анкетата си е много на място.
Само че едва ли ще доживеем
" икономическата и социална среда в България са на много добро ниво".
Манталитетът на хората се променя доста бавно.
За сега ще си остана в Канада, макар че надеждата че нещата ще се променят в България към по-добро не ме е напуснала.
За сега ще си остана в Канада, макар че надеждата че нещата ще се променят в България към по-добро не ме е напуснала.
- sara
- Рошава гарга
да, така си е. България много трудно може да дръпне напред, а дори и това да стане то си е такъв един манталитет.... не ти е работа!Q написа:Aко икономическата и социална среда в България са на много добро ниво, бихте ли живяли и работили там ?
и тиъ като и аз нямам (не знам защо) възножността да гласувам - аз съм в Канада и изобщо и не се замислям за връщане и дори и по някакво чудо невиждано БГ да е добре не мисля, че бих живяла там.
И в БГ съм била на доста добра позиция и заплата и живот, но.... не си и помислям за сравнение - сигурност, цени, живот, професионална оценка и т.н.
И тъй като съм тук от повече от година не смятам, че имам каквато и да е носталгия и даже и за седмица-две не ми се ходи до БГ да видя приятели и роднини. И тъй като не живея за първи път за дълго извън БГ - то от човек и начина на живот си зависи тая носталгия.
И съм съгласна 100%, че и отгоре, че на който не му харесва може да си се върне - никой никого не задържа тук и моят собствен извод от тая анкета е, че има много хора дето са тук колкото да кажат, че са в Канада, а не заради живота и че явно голяма част от имигрантите са били толкова добре в БГ... абе хора, как се живее в БГ с нормална заплата (напр. 800лв) и иматъе всичко ако може да ми обясните - ама не като мама и татко са ни купили апартамент и направили това-онова за нас. просто на заплата и сами така в живота!
Vijte tezi links:
http://www.segabg.com/18102003/p0020018.asp
http://www.segabg.com/18102003/p0020009.asp
Vseki pat kato cheta BG novini namiram prichini da ne se varna v taia tapa darjava, kadeto zakonite se praviat za opredeleni zainteresuvani hora i na nikoi ne mu puka za grajdanite!!
http://www.segabg.com/18102003/p0020018.asp
http://www.segabg.com/18102003/p0020009.asp
Vseki pat kato cheta BG novini namiram prichini da ne se varna v taia tapa darjava, kadeto zakonite se praviat za opredeleni zainteresuvani hora i na nikoi ne mu puka za grajdanite!!

Log-ни се първо, тогава ще видиш опцията за гласуване, а ако си гласувал веднъж, повече май няма да видиш опциятаsurvivor написа:Az po tehnicheski prichini ne moga da glasuvam. Ne vizhdam takava opciya. Na vas ne vi li se e sluchvalo?

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
I az predpochitam zeleto pryasno, sashto ne mi e tajno za rakiyata, shtoto i v bg kato byah ne pieh rakiya, no ako iskam moga da gi namerya teya neshta i tuk, ama ne iskaaaaaam. Klenoviyat list nad groba mi nyama da me stopli, shtoto predpolagam, che e dosta studeno 6 feet pod zemyata, no opredeleno shte me nakara da umra s usmivka na usta.
No, vsashtnost rabotata e yasna, kakto pishe Ombi may sme 50-50. Razlichni mneniya shte ima vinagi i tova e gotinom, shtoto pravi jivota interesen. Edinstvenoto, koeto me drazni e, che nyakoi hora si mislyat, che na te kato izpitvat nostalgiya za nyakakvo si mirizlivo kiselo zele, rakiya ili kakvoto i da e tam i vsichki drugi sa taka. Da, ama ne, kakto kazvashe Petko Bucharov.
Moga i da yam shopska salata, banica, baklava, no ako ne gi opitam cyala godina ili poveche, pak mi e vse edno.
Znam kade ima bg sirene, no ne sam si kupuval, prosto ne mi lipsva. v moya pasport shte pishe, che sam roden v bg, no pone decata mi edin den shte badat rodeni tuk, a i neka bg pravitelstvoto nyakoy den da me pomoli za kakvoto i da e i shte razberat mnogo brzo kakvo golyamo znachenie otdavam na fakta, che sam roden v bg.
Sega sam v mnogo slojna situaciya. Znam i vyarvam, che shte ostana tuk i shte bada edin den kanadski grajdanin, no oshte ne sam 100% siguren koy variant shte proraboti... No, kogato pochvam da mislya za varianti, vrshtane v bg dori ne iskam da go razglejdam kato teoretichna vazmojnost, tova e variant TABU za men. bg, no thank you. kakto kazva edin moy makedonski aver: "Vrakjane nazad nema, brate!"
Ey taya tema me nakefi, ama shte tryabva da se spra s postingite, che may glasuvah s mnogo karti na kolegi. Ey, Bate, toya tvoy laf me nakefi.

No, vsashtnost rabotata e yasna, kakto pishe Ombi may sme 50-50. Razlichni mneniya shte ima vinagi i tova e gotinom, shtoto pravi jivota interesen. Edinstvenoto, koeto me drazni e, che nyakoi hora si mislyat, che na te kato izpitvat nostalgiya za nyakakvo si mirizlivo kiselo zele, rakiya ili kakvoto i da e tam i vsichki drugi sa taka. Da, ama ne, kakto kazvashe Petko Bucharov.

Znam kade ima bg sirene, no ne sam si kupuval, prosto ne mi lipsva. v moya pasport shte pishe, che sam roden v bg, no pone decata mi edin den shte badat rodeni tuk, a i neka bg pravitelstvoto nyakoy den da me pomoli za kakvoto i da e i shte razberat mnogo brzo kakvo golyamo znachenie otdavam na fakta, che sam roden v bg.

Sega sam v mnogo slojna situaciya. Znam i vyarvam, che shte ostana tuk i shte bada edin den kanadski grajdanin, no oshte ne sam 100% siguren koy variant shte proraboti... No, kogato pochvam da mislya za varianti, vrshtane v bg dori ne iskam da go razglejdam kato teoretichna vazmojnost, tova e variant TABU za men. bg, no thank you. kakto kazva edin moy makedonski aver: "Vrakjane nazad nema, brate!"
Ey taya tema me nakefi, ama shte tryabva da se spra s postingite, che may glasuvah s mnogo karti na kolegi. Ey, Bate, toya tvoy laf me nakefi.

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид

В България съм и чакам виза.Самата аз често се питам дали не греша и то най-вече заради децата: аз избирам вместо тях да живеят в друга държава"на оня край на света" уж с най-добри намерения. Но нали и пътят към ада е осеян с такива.Имам ли моралното право да решавам вместо тях?
Само до преди 3 год. "осъждах" всеки ,който напускаше България.Сега смятам,че просто са били по-проницателни и умни от мен.Но по-добре късно,отколкото никога...
Надявам се, че взимам правилното решение,а път назад почти винаги има...
Само до преди 3 год. "осъждах" всеки ,който напускаше България.Сега смятам,че просто са били по-проницателни и умни от мен.Но по-добре късно,отколкото никога...
Надявам се, че взимам правилното решение,а път назад почти винаги има...
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Който е достатъчно честен, за да признае, че бъдещето в БГ предизвиква не усмивки, а озъбване, и който е достатъчно смел, за да се изнесе оттук, той тръгва по широкия свят...
А къде е по-хубаво - това си е индивидуално...
За мен хубаво място, място, където би бил дома ми е това място, на което аз и семейството ми ще живеем добре и ще бъдем щастливи...
А дали това наше местенце под слънцето ще е в Монрела, Мартиника или Монтана, е все тая...
А къде е по-хубаво - това си е индивидуално...
За мен хубаво място, място, където би бил дома ми е това място, на което аз и семейството ми ще живеем добре и ще бъдем щастливи...
А дали това наше местенце под слънцето ще е в Монрела, Мартиника или Монтана, е все тая...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!