Oste BG vpechatlenia

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

tornado написа:Blue Passion, ако наистина те интересува - ето някои от основните:
хляб: 0.50-0.60 лв - средна цена
кис.мляко: 0.55 - 0.65
луканкови колбаси ~13 лв
пилешко ? печено е 6.50 - 1 бр.
краставици ~ 3.50
банани ~1.60
ябълки свестни ~ 3.00
"свястно" уиски ~ 50.00
свястна ракия ~ 4.50
салами ~ 7-8 лв обикновени
Друго сега не се сещам.
Ааа ... цигари : 1.60 - 2.00 лв.
Торнадо за млякото направо не ми се вярва :shock: Ти да не си се объркал нещо за тази невъзможна направо цена?Тук една кофичка(750 гр.)Данон Силует-натурално е 2,89 долара.Тази цена да не е за 100гр.?
Иначе тук най-евтиното което съм намирал за хляб е 1,29$ за 570 гр.Има "дунапренен" 1,69$за 675гр.
Луканковите колбаси ми се виждат на добра цена.Тук най-евтината шунка дето съм намирал е поне 5$/кг.Може в Костко да е по-евтино?
Тук най-евтиният твърд алкохол започва от 11$
Вино се намира за 7-8$.Има и по-евтино,но то е по-малко мл.
Тук пиле на грил е 7$,но е кг.,а в България мисля,че са по-малки?
Най-евтиното за краставица което съм виждал е 1,99$ за 2 бр.(може и да не съм уцелвал по-евтина промоция)!
Най-евтините домати които съм виждал тези дни,са 0,99$,но това е на промоция,а регулярно са 1,69$ и стигат до над 3$*
Бананите на промоция тук за 0,46-0,47$*.
Млечен шоколад 500гр. се намира за 4,99$.Големият Тублерон е към 6-7$(не съм сигурен за цената и за грамажът-мисля,че беше 400гр.)
Биричката е 24-26$ за 24 бутилки по 341мл.
Има и големи бутилки по 1,18л.,които са ок. 4,29$.За бирата най-добре е да питаме Хайдушки :wink: :beer:
Цигарите мисля,че са от порядъка на 7-8 долара кутия(мисля,че са повече като количество отколкото в България),но не съм сигурен,т.к. не пуша :D
Ябълки на промоция са 0,99$,а регулярно са ок. 1,69$*
Сиренето е 13-16$.кг.Българското е 15$.кг.
Всичко това което ти го пиша е за Мл и най-вече за веригите Maxi,Loblaws и Super C,т.к. те са ми най-удобни за пазар.В Костко съм чувал,че е по-евтино,а за сиренето съм направо убеден-21$ за 3кг.Не претендирам за изчерпателност,т.к. за някои неша не съм ходил от няколко седмици да пазарувам,а алкохолът пък от месеци не съм му виждал цената :wink: Дано повече хора споделят впечатленията си за цените от различните градове в ка.Така ще си бъдем взаймно полезни :wink:

*Цените на повечето плодове и зеленчуци в Мл се посочват в либри!
1 либра=0,453кг.
Последно промяна от Blue Passion на Пет Фев 11, 2005 7:47 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

Blue Passion написа:Най-евтините домати които съм виждал тези дни,са 0,99$,но това е на промоция,а регулярно са 1,69$ и стигат до над 3$
Бананите на промоция тук за 0,46-0,47$.
.....Всичко това което ти го пиша е за Мл и най-вече за веригите Maxi,Loblaws и Super C,т.к. те са ми най-удобни за пазар.В Костко съм чувал,че е по-евтино,а за сиренето съм направо убеден-21$ за 3кг.Не претендирам за изчерпателност,т.к. за някои неша не съм ходил от няколко седмици да пазарувам,а алкохолът пък от месеци не съм му виждал цената :wink: Дано повече хора споделят впечатленията си за цените от различните градове в ка.Така ще си бъдем взаймно полезни :wink:
Mоля за интересуващите се да отбележат 4е цените на зеленчуците са в ... либри 1либра=0.453 кг.
Сmея също да отбележа 4е това са проmоциални цени (т.е. с отстъпка) от вериги mагазини където ценовата иm политика е доmинация чрез стойност ( stratégie de domination par les coûts) което 6те рече 4е предлагат най-изгодни цени. Аmи я питайте за тези цени в едно Провиго или Jardin mobile и пак ще говориm? Истината е че ако не следиш проmоции и не подбираш mагазините разходите ти за храна се удвояват, понякога утрояват.
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
bateto

Мнение от bateto »

Не съм съгласен с цените на Блу Пасион,по точно саотношението цена мерна единица не дава вярна представа за стойността на хранителните продукти ,защото тези цени се отнасят за либра /450гр/.
Според мен тук цените на осн. хранителни продукти са 2 до 3 пъти по високи от българските.
,има и излючения като кока кола и някои плодове и зеленчуци,но всичко останало е по скъпо.А именно:

-домати-о.99 за лб.-2,20 за килограм са за гости на които искаш да си отмъстиш,нормалните домати са от 5-7д. за килограм
-колбаси от рода на луканковите и пастарми -от 18-40д. за килограм предимно италиански
-сирена/на български кашкавал/-от 9,10д до 50д.
-риба-от 10д нагоре за кг.
- пиле от 5д нагоре за кг.
-яйца-0.20ц броя
-литър олио-от 2,50 нагоре
-варена наденица -от 7,8д нагоре
-НАЙ НИСКАТА ЦЕНА НА ТВЪРД АЛКОХОЛ-40 ГРАД И ПЛюС-750МЛЛ.-21Д.
-месо сравнително ефтино намира се по китайските магазини за 5д. кг.,но всички останали месни продукти за които е била необходима ръчна обработка/поради високата цена на труда/ ,като наденички,пържоли,котлети,торнеда ,шишове и др. ,а най вече колбасите от месо/не от соя и сурогати/ са изключително скъпи.
-има ефтини плодове и зеленчуци,но те са с такова качество,че ако някой търговец в България се опита да ги продава ,ще бъде замеран от клиентите си,но тук нищо не се хвърля,годно негодно трябва да се продаде,който иска,просто хората от третия свят не са претенциозни както бялгарският клиент ж Бг.
А всички качественни,разбирай европейски стоки са от 5-10 пъти по скъпи отколкото в Бг.
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

dakel1 написа:Номере,много си прав! Разбирам те и напално сам сагласна с теб-просто балгарите отдавна ве4е неса това, което моге би са били някога-трудолубиви, у4енолубиви, красиви(жените де!)....и т. н. Бг.жените са хубави, но до25-30 години,а после пове4ето остаряват изведнаж-дали от стресат в който живеят, дали заради безпари4ие(все пак се искат пари4ки за поддаржането на една жена), незнам, но е факт! В западна Ев. и тук сам виждала много по-хубави жени над 30 години.....
Аз колко пъти съm ви казвала да избягвате тези генерални изводи... Ако ти или близките ти се чувстват по-стари, по-грозни и по-mързеливи това не озна4ава 4е целият бг народ е такъв. Ето ще взеmа себе си като приmер. Mакар да съm ве4е на 30 години сmея да твърдя 4е изглеждаm MНОГО по-mлада от канадските си набори и не вярваm 4е двете години престой тук са mе подmладили така. Дори напротив, еmиграцията състарява от mен да го знаете :lol: :lol: . Няmа да обсъждаmе също и колко стара изглежда една жена (не оба4е mъж) който е с наднорmено тегло (над 80 кг). Някой знае ли колко е средното тегло на канадските жени :?: :roll:
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
NaviD

Киселото мляко

Мнение от NaviD »

Blue Passion,
Цената на киселото мляко наистина е такава за 450гр. Но в Търновско го изкупуват на 22-32 ст ( в зависимост от качеството ) за литър.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

maria29 написа:Дори напротив, еmиграцията състарява от mен да го знаете :lol: :lol: . :roll:
то де да беше само състаряване, направо банкет щяхме да дадем. аз почнах и да побелявам вече от суровата канадска действителност :lol:
bateto

Мнение от bateto »

А пък как изглеждат канадките до 25-30г. тук,мале,мале с х.. да ги сочиш.Добре че не съм се родил канадец да имам две алтернативи -или да сменям резбата или да мра девствен.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

are stiga ste govorili protiv canadskite jeni
ima golemi krasavici
a osven tova tuk ima mnogo ukrainki, avstraliiki, potomci na zapadnoevropeici a i dori tuk-tame niakoi exotichen exempliar.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
huba

Мнение от huba »

sasho71 написа:
maria29 написа:Дори напротив, еmиграцията състарява от mен да го знаете :lol: :lol: . :roll:
то де да беше само състаряване, направо банкет щяхме да дадем. аз почнах и да побелявам вече от суровата канадска действителност :lol:
I dvamata ste pravi za sastariavaneto i pobeliavaneto.
speedy

Мнение от speedy »

huba написа:
sasho71 написа:
I dvamata ste pravi za sastariavaneto i pobeliavaneto.
Пък аз си мислех, че състаряването и побеляването били от броя на годинките, а то къде бил ключа от мазето ... :)
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
venzi-canadeza

Мнение от venzi-canadeza »

Ostavam s vpechatlenie che ne vi ostava nishto drugo osvem da grabvate kanadskite zaplati i da gi harchite v BG-to. Haide da vidim obache s 250-300 leva zaplata ako izpbshto rabotish, kak shte preziveesh -pribavete i ubiistvennite za Balgarina zeni za tok,voda-topla,studena,parno i tn.. i prekrasnata sozialna politika na 200leva zaplata samo za osigurovki dalzish -79leva. Dali da prodalzavam s plusovete v BG-to? A che momite sa ni nai hubavite tova izobshto ne podlezi na komentar. To mai osvem kulturata i momite drugo ne ostana. Mezdu drugoto mozesh da opitash da poziveesh na sozial v BGto davat po 40 leva , ama triabva da si ziganin inache nestava. badete zdravi priateli i gledaite napred.Mnenie na chovek zivial vBG-to,v CANADA,Pak v BG-to i nadiavam se skoro pak v Canada.
A SEGA NAKADE
huba

Мнение от huba »

speedy написа:
Пък аз си мислех, че състаряването и побеляването били от броя на годинките, а то къде бил ключа от мазето ... :)
Tz, klucha ot mazeto e stresa.I ako za 1 godina pobeleesh kato za 5, EGN-to ne e osnovnia faktor v sluchaia.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

bateto написа:Не съм съгласен с цените на Блу Пасион,по точно саотношението цена мерна единица не дава вярна представа за стойността на хранителните продукти ,защото тези цени се отнасят за либра /450гр/.
Според мен тук цените на осн. хранителни продукти са 2 до 3 пъти по високи от българските.
,има и излючения като кока кола и някои плодове и зеленчуци,но всичко останало е по скъпо.
Ами и аз не съм съгласен с твоята теория, защото сравняваш цените абсолютно, а не отнесено към средната (или минималната ако щеш) заплата. Абсолютно да се сравняват цените има смисъл само първите 1-2-3 месеца, когато още си без работа и харчиш "българските" пари на "канадските" цени. А иначе голяма работа колко били евтини доматите в БГ, след като през зимата даже и не смеех да погледна към щанда с доматите в супера (щото бяха хем пластмасови, хем безумно скъпи), а пък тука можеш през вечер да папаш шопска салата :D
bateto написа:А всички качественни,разбирай европейски стоки са от 5-10 пъти по скъпи отколкото в Бг.
Някакъв пример за някоя европейска стока която мога да я намеря 10 пъти по-евтино в БГ можеш ли да дадеш че ми стана любопитно ?
bateto

Мнение от bateto »

Белгийски шоколад-120д. килограма в Канада,зехтин-15д лт..А сравнението за цените го направи някой друг като каза ,че цените в Бг. са като в Ка. даже и по високи.Аз само казах НЕ,за да не се заблуждават хората ,че в Канада ще получават канадски заплати ,а ще плащат български цени за хранителните продукти.Просто разликата е очебийна , а изказването си беше езоитско,не знам каква цел целеше.За другото си прав сравняването на цените по тоя метод не е коректно и нищо конкретно не може да каже.
Аватар
totev

Мнение от totev »

Белгииския шоколад се смята за най-хубав, не знам защо , но май е истина, по-нагоре имаше дадена цена за Тублерон и ми се стори доста по-сносна.Зехтина за 15долара/1л. го има и в Била тук-студено пресован ,италиянски.И двамата сте прави, доматите и тук сега са пласмасови ама струват 1% от средната заплата в БГ, а едва ли трябва точно те да се използват за сравнение.Лятото са евтини 60-90ст , ама производителите от село се чудят как да ги продадът за 20ст.Факт.
...мразя мастика без айрян...
Заключено