Savet za rabota kam novopristiga6ti !

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
hghjghjgj

Savet za rabota kam novopristiga6ti !

Мнение от hghjghjgj »

Zdraveite
Veroiatno tazi tema e bila diskutirana, no 6te bada blagodaren ako podhvarlite niakakvi saveti za malki hitrini pri namirane na rabota/na parvo vreme bez osobeni iziskvania/
Аватар
darksoul

Re: Savet za rabota kam novopristiga6ti !

Мнение от darksoul »

hghjghjgj написа:Zdraveite
Veroiatno tazi tema e bila diskutirana, no 6te bada blagodaren ako podhvarlite niakakvi saveti za malki hitrini pri namirane na rabota/na parvo vreme bez osobeni iziskvania/
Питаш за руски вестник и там намираш голямо количество обяви за работа които се плащат на ръка и се използват и като т.н. на черно работа (сиреч не ги обявяваш тези пари).
Това е най-бързият начин да изкараш някакви пари без договор, досие и данъци - още повече ако нямаш и още уредени документи тук.

Като си оправиш и получиш всички документи тогава вече си в състояние да търсиш и истинска работа... там важат правилата които са и в БГ и в целият свят... търсиш по вестници и познати... ходиш на интервюта и винаги имаш под ръка CV... ако имат нужда от теб ще те вземат, ако не... еми продължаваш да търсиш.
пътят в живота е едно огромно, равно поле оградено с непристъпни планини някъде там зад хоризонта.
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

сепариране на боклук-за контакти - съфорумника jimmy
Любо
Обратна връзка:

Мнение от Любо »

Dobyr nachin za namirane na rabota e chrez agencii za rabota na frenski se naricha "agence de plasment". Ima gi v jyltite stranici.
Mnogo hora shte ti kajat che agenciite ti vzimat ot zaplatata. Tova e taka po princip no kolkoto ti kaje agenciata tolkova shte vzemesh. V smisal che ako ti kajat 8:50 na chas shte vzamesh 8:50 ne po-malko.
Osven tova ako v predpriatieto te haresat sled 2-3 meseca moje da te vzemat na postoianna rabota i po vsiaka veroiatnost shte ti plashtat poveche. Drugo predimstvo e che agenciite ne sa mnogo pridirchivi kogato te vzemat na rabota. Ne e kato da si tyrsish sam, da prashtash stotici CVta i da chakash ot umrial pismo. Az lichno rabotih taka chrez agencia v Montreal i makar che rabotata ne beshe osobeno priatna mi plashtaha overtime i dori me karaha do rabota i me vrashtaha s mikrobus.
Когато минаха 2месеца и половина шефа на фирмата ми предложи постоянен договор, но аз вече бях решил да се местя в Торонто и отказах.
В Торонто сьщо си намерих работа чрез агенция и то като ел.техник. Работих 2месеца и половина за агенцията и вече сьм кьм фирмата.
Само още една подробност. Като си тьрсиш работа по агенциите по добре си търси нещо не много нависоко но и не много на ниско че иначе може да те пратят на някое място дето ще ти се разкаже играта.
А противно на очакванията агенциите предпочитат да наемат специалисти защото печелят повече от тях и то в пъти.
За руснаците също е изход но го ползвай само ако наистина ти се налага. Опитах и там и не ти го прпоръчвам.
Успех!
Нема лабаво
hghjghjgj

Мнение от hghjghjgj »

Lubo
Blagodaria za tzennoto info.Samo iskam da te pitam tezi agentzii platena usluga li sa?Ikakvo ima6 predvid sas tova 4e sa pridri4ivi?
Любо
Обратна връзка:

Мнение от Любо »

Здрасти пак.
Първо написал съм "не са много придирчиви" а не обратното. В смисъл че не искат от теб сертификати, канадски опит и разните му там глупотевини с каквито ще те мориат ако отидеш но нормално интервю в някоя фирма.
Сега за заплащането. В Канада агенциите не работят както в БГ. Тук нищо не плащаш на агенцията. Тя те наема на работа а не фирмата в която де факто ще работиш. Същата тази фирма плаща на агенцията някакви пари за теб а агенцията плаща на теб да кажем с 2 долара по малко на час и от това печели. Но ти не преговаряш с фирмата а с агенцията. Така те ще те питат каква работа търсиш, за колко пари и с какво работно време. След това ако имат такава ти я предлагат ако ли не ти казват каква имат в момента и ако си съгласен на условията най вероятно на другата седмица си на работа.
С две думи това което са ти казали като заплата това вземаш и нищо друго не плащаш.
Все пак много внимателно чети какво подписваш.
Нема лабаво
trab

Мнение от trab »

Любо написа:но аз вече бях решил да се местя в Торонто
Любо, виждам, че с желание споделяш опита си, затова те моля за съвет по моята ситуация, като човек преживял нещо подобно.
Аз съм компютърен специалист с международнопризнати сертификати (MCP, MCSA, MCSE) и голям опит по специалността. Получих визи по програмата на Квебек и в най-скоро време ще тръгвам. Не знам френски, ама НИКАК. С английския обаче съм над средно ниво и това, заедно с опита, дипломите и стажа ми помогна все пак да мина интервюто с г-н ЛаРю (което се проведе 99% на английски!). Затова смятам да кацна направо в Торонто. Два въпроса:
1.) Правилно ли съм решил?
2.) Какво ще загубя от това? Имам предвид, че в Квебек има програми и служби за работа с емигранти, които малко или много помагат при настаняване и уреждане - има ли подобни и в останалата част на Канада или там още с пристигането разчитам само на себе си?
Заключено