Oste BG vpechatlenia

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

dakel1 написа:Бг.жените са хубави, но до25-30 години,а после пове4ето остаряват изведнаж-дали от стресат в който живеят, дали заради безпари4ие(все пак се искат пари4ки за поддаржането на една жена), незнам, но е факт!
Ти от кой си-от тези преди 25-30 или след това?Или пък си изключение?

:lol: Да не би пък,като дойде тук и изведнъж да се подмлади и разхубави :wink: :?:
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

huba написа:
todor73 написа:tova pazi boje sliapo da progledne ne vqrvi, meko kazano
Ami ti vzemi ta go procheti(proizvedenieto de), pak togava pomisli dali varvi ili ne varvi. :D :D
IvHaydu написа:Човека споделя с нас впечатленията си, а вие му се карате???
Nikoi na nikogo ne se kara.Kakvi sa tia detski izkazvania.I tezi koito ne misliat kato nego i te spodeliat vpechatleniata si.A tova che nomera e ot 4-5 dni v Bg kadeto ne e bil ot godini i kisne vav forum da spodeli t.nar negativni vpechatlenia za chistachki i prodavachki, vmesto da se radva na rodnini i priateli, koito edva li chte vidi posle pone oshte tolkova godini e sam pokazatelen po sebe si kakvo celi s tia postove.Ima neshto gnilo v Dania,a? :D :D :D :D
Благодаря ти за детските изказвния, много мило. Ще се стремя винаги да запазя детето в себе си...
Човека споделя това, което му е направило впечатление. Отношенията с приятелите му са лични и не са за обсъждане във форума. Номера пише за нещата, които са му направили лошо впечатление в България, добрите неща си ги знаем... :D
И евала на човека, че намира по 15-20 минути за нас... А някои хора едва ли не го укоряват за това...
Ходи угоди после на всички...
:D :D :D :D :D
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Angie

Мнение от Angie »

Аз съм още в БГ и с нетърпение чакам мнението на хората били вече в Канада. Не е лесно да се реши човек на такава стъпка и затова разчита на мението на тези, които са вече там. Чуди се ще намери ли това което търси и дали имиграцията е за него. Поглъща с нетърпение писанията на съфорумци, отишли там и ги сравнява със своята ценностна система и поглед за нещата Обаче, когато като мотив за това колко е зле България му се изтъкват тоалетни, дъвки, жени и "Жълт шок", все неща, които макар и показателни са някак повърхностни, той се замисля какво е станало с тези хора там, защо са загубили очите си за душата на България. На мен живота в България ми е до болка познат и това някак ме дразни. Иначе съм съгласна, че човек, който има морал се стреми да е точен във всичко, незвисимо от материалния стимул, имнно за това казвам, че повечето българи, които успяват при тези условия са хора, достойни за възхищение. Иначе всички знаем, че черни овце има във всяка стадо...
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Angie написа: Обаче, когато като мотив за това колко е зле България му се изтъкват тоалетни, дъвки, жени и "Жълт шок"...
ama на мен "Жълтия Шок" ми беше любим,имаше и май "Секс Шок"-той ми беше още по-любим :D някой да знае компания дето ги доставя тука :wink:
LaRue

Мнение от LaRue »

По-добре чети “Български Лекар”
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

LaRue написа:По-добре чети “Български Лекар”
:D :D :D :D :D
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

LaRue написа:По-добре чети “Български Лекар”
eee, super вестниче- даже пише за недостига на лекари в щатите :D
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Angie написа:
drifter написа:
A tova che za kenef ti iskat 50 stotinki v BG ??? sto go podminavate ?
A magazinite sa sergii i prodavachki marzelivi,chetiashti vestnici?
Дъвчат дъвка и те гледат с възмущение, че ги отвличаш от любимия вестник 'шок'.

Много вярни неща пише номера :)
Ами ще дъвчат, и ти да получваш 10 пъти по-малко и ти ще дъвчеш, и ти да си вишист с два езика и да работиш колкото да си плащаш (ако успееш) сметките и лекарствата да си лекуваш хремата дето си я хванал в студа, ще дъвчеш не, ами ...
Не ви разбирам защо съдите хората, може би не сте били никога в подобна ситуация (? или бързо сте забравили) Ако поставите милите канадски приятели при нашите условия на доходи и съществуване, да не говорим за развитие (какво беше това???), да видим колко ще изкарат и как мило ще гледат. Тук хората нямат избор и са поставени в екстремни условия на оцеляване, и все си мислех, че тези, които сте били навън виждате това по-добре. Ама явно всеки вижда каквото му изнася, затова че собственият му стандарт се е променил, иска и другите да се вписват по-добре в него и да не му развалят настроенито четейки "евтини вестници" вместо да обърнат внимание на "негово величество клиента" . Уви ще трябва да почакате, човекът в България да достигне дохода и самочувствието, а оттам и мирогледа, който търсите за да ви огрее:(
По принцип подобни постинги не са в мой стил, но не можах да се въздържа, извинявам се, ако съм засегнала някого.

Anjie, имам чувството че сме на едни позиции горе долу като ти чета и следващите мнения :)
Но добре е да се приема и критиката на идващите отвън (защото те имат друг поглед върху нещата и не непременно бездушен :) ) Номера споделя и неща които са му харесали, но всички се хващат за критиката. Въпреки че признават това което е написал. Какво излиза, знаем си дереджето, но ако някой дошъл на гости го спомене се обиждаме.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Май нещо не ви оттърват коментарите на номера...
Що ли така тоя човек предаде идеята - Колко е зле в Канада и колко напразно се оплакваме ние щастливците от БГ????
Абе мани, дайте да го освестим тоя човек - хванал го е някакъв заразен синдром ли, що ли???
Номере я си иди пич пак в Канадата, да се поизлекуваш малко, че то приятелчетата се изпритесниха нещо... 8) :smokin:
Аватар
No667

bg

Мнение от No667 »

Ama mnogo se vpriagate
Vsichko deto sum pisal sa vpechatlenia,derejeto v Bg vsichki si go znaem,no kato priviknesh na drugo i tova ti pravi vpechatlenie kato go vidish otnovo
A ne e samo kusura na BG toaletni,jeni,prodavachki
Cialostno e palna tragedia vav vsiaka edna sfera
Edna opredelena kasta ot hora jivee neobespokoiavano v razkosh i dosta pari i ogramna masa ot hora obslujvash personal s niski zaplati,a cenite ne mi se govori v Bg che sa po skapi ot Winnipeg
Hrana,drehi,tok,benzin,t.n. v Canada sa po evtini
S zaplata ot 8$ na chas v Winnipeg ste jiveesh 10 pati po dobre ot zaplata v Plovdiv kakvato i da e ot srednite zaplati
A zaplata ot 8$ na chas e samo start i imash perspektivi za poveche,ak ne te marzi,a v BG perspektivi nulevi
Edinstvenoto koeto e ostanalo v BG e da ima kupon i hora s dusha,a ne zombita :)
Za tezi temi za Bg stanaha golemi drami,ima takiva koito mnogo sa mi se vpregnali i sarditi sas zasegnato samochustvie,ima drugi koito v l.s. ili po ICQ sa saglasni s pisaniata.Jeni koito sa bili po chujbinite se saglasiavat sas vsichko napisano,vkluchitelno i za BG jenite i deistvitelnosta

Pak vi kazvam,vsichko e vpechatlenia,a ne kritika

Az si obicham BG,s radost sum tuka,na kanadcite samo hubavi neshta za Bg sum im govoril,ama sto kato vidia neshto deto ne mi haresva i vsichki poludiavate.Ami tova e deistvitelnost be hora i kato ste v Bg ne q vijdate,no ne samo az,no i chujdencite go vijdat tova loshoto i ni misliat za cigani

Az i za Canada dosta negativno sum pisal,ama nikoi ne se vpriaga taka
obeshtavam vi sega kato se varna v Canada da napravia edno ese sa tamoshnata deistvitelnost
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Цитатче:ima takiva koito mnogo sa mi se vpregnali i sarditi sas zasegnato samochustvie,ima drugi koito v l.s. ili po ICQ sa saglasni s pisaniata...
Що бе приятел само по ICQ и с ЛС са се съгласили ??? Нещо не загрявам причината... :twisted:
А теб те признах! Не само си готин, ами и ОБЕКТИВЕН !!! :beer:
Ако в понеделник дойдеш на срещата - ще се запознаем надявам се !
huba

Мнение от huba »

Angie написа:Аз съм още в БГ и с нетърпение чакам мнението на хората били вече в Канада. Не е лесно да се реши човек на такава стъпка и затова разчита на мението на тези, които са вече там. Чуди се ще намери ли това което търси и дали имиграцията е за него. Поглъща с нетърпение писанията на съфорумци, отишли там и ги сравнява със своята ценностна система и поглед за нещата Обаче, когато като мотив за това колко е зле България му се изтъкват тоалетни, дъвки, жени и "Жълт шок", все неща, които макар и показателни са някак повърхностни, той се замисля какво е станало с тези хора там, защо са загубили очите си за душата на България....
Tochno kazano.
Angie

Re: bg

Мнение от Angie »

No667 написа: Edna opredelena kasta ot hora jivee neobespokoiavano v razkosh i dosta pari i ogramna masa ot hora obslujvash personal s niski zaplati,a cenite ne mi se govori v Bg che sa po skapi ot Winnipeg
Hrana,drehi,tok,benzin,t.n. v Canada sa po evtini
S zaplata ot 8$ na chas v Winnipeg ste jiveesh 10 pati po dobre ot zaplata v Plovdiv kakvato i da e ot srednite zaplati
A zaplata ot 8$ na chas e samo start i imash perspektivi za poveche,ak ne te marzi,a v BG perspektivi nulevi.
Съгласна съм 100%.
No667 написа: ima takiva koito mnogo sa mi se vpregnali i sarditi sas zasegnato samochustvie....Jeni koito sa bili po chujbinite se saglasiavat sas vsichko napisano,vkluchitelno i za BG jenite i deistvitelnosta
Аз като съдя по броя на постингите си доста се впрегнах, признавам, но не съм сърдита или с наранено самочувствие. Просто виждам нещата по друг начин и ги приех доста емоционално. Освен това съм жена и съм била извън БГ - Англия и Ирландия, но за кратко, затова не знам колко е обективно мнението ми. Само знам, че като се върнах, България пак ми се видя най-красивата страна на земята, а хората, интелигентни и облечени с вкус (като се има предвид и бюджета с който го постигат). Преди това имах доста идеалистична представа, особено за Лондон, но в действителност в моите очи нещата се оказаха различни- мръсен, пренаселен, сив и мрачен, с нетолкова впечатляващи както си мислех преди това паметници и потънали в мухъл сгради по Темза. Малки мрачни къщи без лехи отпред. Нашите панелки дори започнаха да ми липсват. Ако бях стояла повече, сигурно щях да мисля иначе, защото щях да имам време да видя повече и оценя всичко по-обективно. Ако пък бях споделила мнението с някой англичанин съм сигурна, че щеше да се 'върже'.
Познавам и съм работила предимно с чужденци, с тях имах възможността да обиколя България и да осъзная колко е красива гледана през очите на туриста, а не от смазания от ежедневието беден българин. Със сигурност знам, че смятат природата ни за уникална, а четирите сезона на тази географска ширина за дар божи. Със сигурност смятат българката за красива и още повече за интелигентна жена.
No667 написа: Ami tova e deistvitelnost be hora i kato ste v Bg ne q vijdate,no ne samo az,no i chujdencite go vijdat tova loshoto i ni misliat za cigani
По въпроса за циганското в България, какво очаквате, та неромите тук са вече малцинство (отчасти затова че повечето млади българи създават семейства навън, а тези които са тук в повечето случи отлагат раждането на деца за по-добри времена); макар ако попитате недескриминиращ чужденец, той по-скоро ще се изненада от нашето отношение към циганите, вместо да каже егати циганската държава.

Обещавам вече да не пиша по тази тема, че доста я позадръстих вече :D
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Re: bg

Мнение от Blue Passion »

No667 написа: Hrana
Позабравил съм какви са цените на храната в България.Колата там помня,че излизаше близо 2 пъти по-скъпа от тукашната,но повечето от другите неща съм ги позабравил :nenam: Би ли споделил какви са цените на хляб,мляко,месни продукти-салам,шунка,луканка,кг. пилешко,свинско,телешко,риба(да речем пъстърва)?Как вървят зеленчуците там-домати,краставици,чушки?Ами плодовете-ябълки,круши,банани,дини,пъпеши и т.н.?Какви са цените на алкохолните напитки-биричка,винце,ракийка,уйски,водчица?Цигарите как са?Надявам се са се освестили,вече и са ги направили по 50-на кинта кутията(аман от пушачи и там и тук) :evil:
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Blue Passion, ако наистина те интересува - ето някои от основните:
хляб: 0.50-0.60 лв - средна цена
кис.мляко: 0.55 - 0.65
луканкови колбаси ~13 лв
пилешко ? печено е 6.50 - 1 бр.
краставици ~ 3.50
банани ~1.60
ябълки свестни ~ 3.00
"свястно" уиски ~ 50.00