Докато чакам БГ взе да ми харесва.....

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

miteto написа:
Pepon написа: :beer:
Надявам се не искаш да кажеш че е еднакво лесно за средностатистическия българин и канадец да вземат виза за САЩ ?
S malkata podrobnost,che na balgarina mu triabva viza,a na kanadeca ne. :lol:
todor73

Мнение от todor73 »

Pepon написа:Az sum si vadil USA turisticheska viza tochno ot BG oshte prez 1998 godina i ne sum imal nikoga niakakav problem. Vadil sum i Shengenska viza prez 2000 godina, sashto bez nikakvi trudnosti. Ne mislia, che tova ima neshto obshto s Canada.
Tam kadeto raboteh kolegite mi patuvaha do kade li ne i vseki poluchavashe visa, vkliuchitelno i canadska, momentalno sled kato pokajeshe kade raboti i kolko poluchava.

:beer:
Znachi dokato ne si pokajem magariite ne mojem ejjj, zasto si tolkova cinichen, kakto i po gore ti go kazaha kolko kato teb sa imali vqzmojnostta da ia rabotiat tazi tvoia rabota. Hubavo che si ia rabotil, no da kazvash che Canada niamala nisto obsto s vizata na Alina, aide holan :D ne mi izglejda da si pomislil pone malko ili nomera beshe da se prasnesh che si rabotil edi kqde si i t. n. vse v sqstia duh. Bravo.
Alina

Мнение от Alina »

Така е Тоше

В БГ - млада, неомъжена, без деца, работа средна статистика...- айде кажи ми как, по какъв начин щяха да ми дадат виза. Никога, през крив макарон.

А тук съм студентка и казах, че в момента не работя друго, а само като Асистент в Университета, няколко часа седмично, за което ми плащат. Преди това съм работила скапана работа за 10-17 на час, ама нискоквалифицирана. За такава работа на моя колежка и дадоха 3 годишна виза преди около месец. А аз може би заради стипендията, ми изпраскаха 10 годишна.

И това ми го е дала Канада, не БГ. Аз много обичам БГ, но там като бях студентка, дали щях да взема дори и за месец US виза. Абсурд. Знаете - гаранции, връзки, лъжи...

Аз като кандидатствах тук в Отава, показах банкови стейтмънти толкова ниски, че нямам думи, щото са януарските, (през декември покрай празниците доста се поохарчих, и пари до БГ пращах...) и кво от тва - дадоха си ми я визата, при това направо загубих говор и картина като видях - до 2015г.

Аз бих казала за това - Мерси Канада :beer: :beer: :lol:
Alina
bateto

Мнение от bateto »

Ама те американските визи ги дават американците ,не канадците,нещо си се обаркала с благодарностите.
Alina

Мнение от Alina »

Да, но ако не бях в Канада, дали щях да я имам тази виза.

Дали заслугата е моя, или просто факта, че съм резидънт на Канада, а?

Иначе има много неща тук които не ми харесват, но на правото криво не може да се каже, бате.
Alina
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

Докато чакам да се върна в БГ и Канада взе да ми харесва! :D
Иначе винаги съм го знаел, от 1 година съм тук и продължавам така да мисля, че емиграцията е много сериозна стъпка и за да емигрираш трябва да имаш сериозни мотиви! Обикновенно се емигрира по политически, религиозни или икономически причини, т.е. гонен си в държавата си или не можеш да изхранваш семейството си! Всички други мотиви за мен не са достатъчно сериозни! Ако на някой му се работи в чужбина, или иска да поживее някъде известно време от авантюризъм би трябвало да може да си вземе свободно някаква виза от съответното посолство. Ако беше така много от нас нямаше да емигрират! За съжаление все още не е така, поне още 10 години може би ще е така... Но който е успял да организира добре живота си в БГ не виждам защо трябва да емигрира просто така заради идеята. То винаги има неща, които на човек не му харесват, но мотивите за емиграция трябва да са много яки. Например моят ОСНОВЕН мотив беше НЕВЕРОЯТНО ВИСОКАТА ПРЕСТЪПНОСТ, организирана и всякаква, и докато това не се промени и не влезе в някакви разумни граници не ми се връща. Иначе имам желанието един ден, колкото по скоро толкова по-добре, да се прибера. Защото ЗА МЕН има достатъчно силни мотиви и за това, например моите родители са все още на крака и работят, но какво ще стане когато дойде момента да имат нужда от мен!? На жена ми баба й и дядо й са много болни и ако не е там дъщеря им досега да са си отишли...Не върви да им се обадя по телефона и да им кажа, че тук автобусите са по-точни и по-лесно се живее, по-чисто е, и т.н. Ето така мисля аз!
To Live Is To Die
bateto

Мнение от bateto »

Алина,ако беше в щатите пък нямаше да имаш нужда от щатска виза,ако си сас зелена карта и трябваше да благодариш на късмета си,че си я спечелила.Всащност каква е ползата от щатска виза,да кажем освен за екскурзия.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Бате ти твоята виза за екскурзия ли я ползваш ? А иначе има много неща да се видят в щатите и една екскурзия даже няма да стигне, повечко трябват :D :D :D
bateto

Мнение от bateto »

Не за екскурзия в случая,но тия визи за нищо друго не стават и не разбирам к'ва толкова им е стойността освен за екскурзия,та да бадат повод за възхвала и благодарствия кам Канада.
Клара

Мнение от Клара »

Ами ще ти кажа, Бате, за какво ще ми послужи една 10-годишна виза-за да видя брат си, с който не сме се срещали от 2 години. И ако взема виза, не само ще благодаря на Канада, ами ще разцелувам картата си на перманент резидънт. А искам 10-годишна, за да продължа да го виждам и ако се върна в БГ. Трябва да се гледа от различни точки, нали? Това е моята и за мен визата не е само екскурзия.
Good luck!
todor73

Мнение от todor73 »

batka kakva e polzata ot statska viza pitash a :D
za takiva kato nas v canada verno e samo za ekskurzia, zastoto i bez tova jiveem v civilizovana strana kqdeto zakonite se spazvat i ima kak da ti kaja, :D ima gospod be, deto mu vikame po prostichko.
sega da se vqrnem v bg i se sprem na niakoi mlad chovek deto se e blqskal, uvchil li tqrgiovia nesto li, obache vijda che niama gospod v bg, osven za edna shepa hora, ta na tozi chovek mislia che edna viza pa bila tia i turisticheska hich niama da mu se otrazi zle, prosto da se mahne, predpolagam si chuval che dosta narod e taka v statite.... obache trudno gi davat :idea:
Alina

Мнение от Alina »

бате, аз не искам да живея в САЩ, но нямам нищо против да си ги поразгледам, или ако ми се наложи за нещо, да посетя близки или приятели примерно, да си я имам тая виза. Нямаш идея колко покани имам от различни краища на САЩ да ходя на гости. Роднини, приятели... много са.

Но за живеене - абе мани тая работа. С тия: престъпност, данъци, ужасно скъпо здравеопазване...Тва всеки месец да плащаш по 400-500$ за здравна осигуровка... Като сложим и типичната американска арогантност, промитите мозъци...

Тук си ми е добре. Колкото повече ги сравнявам, толкова повече се кефя че съм избрала правилното място.
Лично мнение, никого не ангажирам с него.
Alina
Alina

Мнение от Alina »

Упс, забравих за Джийсъс щатите.

Аз съм вярваща, сериозно, но това там не се търпи. Те тия са религиозни маниаци.
Alina
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Кои са Джийсъс щатите ? Я разкажете някоя интересна случка оттам, който знае :lol:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

I az bih te posavetval Estoyanova da doydesh tuk i da vidish kak e polojenieto, a ako ne ti haresa vinagi mojesh da se vrnesh v bg. Az lichno dori i ne iskam da si pomislyam za vrshtane v bg. Sled poveche ot dve godini v Canada nyamam promyana v poziciite.
miteto написа:Кои са Джийсъс щатите ? Я разкажете някоя интересна случка оттам, който знае :lol:
Sluchki kolkoto iskash. Povecheto hora v malkite gradcheta vsyaka nedelya sa na crkva. Vednaj si chakam na spirkata za avtobus Bourbon, Missouri do Kansas City, MO i se zagovaryam s edin chovek na sredna vazrast. Az mu kazvam kak se kazvam, a toy prvo me pita dali vyarvam v Jesus i posle si kazva imeto. :lol: Edna jena s golyama gordost mi kaza, che raboti v Christian college. Abe, to i az sam religiozen, ama tehniya religozen fanatism mi idva malko mnojko. :roll:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Заключено