otnosno popalvaneto na chek

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
sile

otnosno popalvaneto na chek

Мнение от sile »

Bihte li pomognali na edni novobranzi emigranti v Montreal/ot 1 mes/kakva tochno informazia triabva da se dade v poleto MEMO i MP na edin bankov chek-da se utochni osnovanieto za izdavaneto mu lili neshto drugo.Izvinete za nevejestvoto,no v BG ne ni se e nalagalo da boravim s chekove.Blagodarim vi predvaritelno.
Аватар
Koko

Re: otnosno popalvaneto na chek

Мнение от Koko »

sile написа:Bihte li pomognali na edni novobranzi emigranti v Montreal/ot 1 mes/kakva tochno informazia triabva da se dade v poleto MEMO i MP na edin bankov chek-da se utochni osnovanieto za izdavaneto mu lili neshto drugo.Izvinete za nevejestvoto,no v BG ne ni se e nalagalo da boravim s chekove.Blagodarim vi predvaritelno.
В полето МЕМО се пише какво плащаш, например (на френски или английски):
наем за месец Октомври
а МР е мястото където се подписваш.
Добре дошли в Канада. Късмет. :thumbsup:
Гост

Мнение от Гост »

Само да допълня Коко, че МЕМО е за твоя лична информация /да се подсетиш за какво си дал парите/. След като ти върнат от банката чека, вече осребрен, можеш да си го опишеш в специална чекова МЕМО книжка. Текстът е съвсем свободен - можеш просто да напишеш - БЕЛ, Хидрокебек, училище - името на детето, такса за детска градина , българско училище и т.н. Първите чекове /3 -4 бр./ ви ги дава банката, а следващите трябва да си ги поръчате и платите.
Успех.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Ombudsman написа:Само да допълня Коко, че МЕМО е за твоя лична информация /да се подсетиш за какво си дал парите/. След като ти върнат от банката чека, вече осребрен, можеш да си го опишеш в специална чекова МЕМО книжка. Текстът е съвсем свободен - можеш просто да напишеш - БЕЛ, Хидрокебек, училище - името на детето, такса за детска градина , българско училище и т.н. Първите чекове /3 -4 бр./ ви ги дава банката, а следващите трябва да си ги поръчате и платите.
Успех.
Мисля че за 50 чека ми бяха взели 10-15 долара, но не си спомням вече със сигурност. Към тях наистина има нещо като книжка където е по-добре да си записваш кога и какво си плащала. След като платиш нещо с чек няма да ти го върнат обратно от банката, така е е по-добре да си записваш преди да го дадеш.
Гост

Мнение от Гост »

Коко, на нас ни връщат всеки месец чековете от банката. Подписани, подпечатани, че са платени там и там. :idea:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Ombudsman написа:Коко, на нас ни връщат всеки месец чековете от банката. Подписани, подпечатани, че са платени там и там. :idea:
Значи сигурно е въпрос на различна банкова практика - на мен не са ми върнали нито един, но ги има като суми и референтен номер (номера на самият чек) в месечното извлечение което ми изпращат. Всъщност май няма толкова голяма разлика, важното е да имаш необходимата информация за съответното плащане.
Joy

Мнение от Joy »

Интересно,и на нас никога не са ни връщали чек,пък и за пръв път чувам,че има подобна практика...
Аз не разбирам за какви графи говорите,честно казано...Чековете ви да не са на английски?

Аз имам книжка за записване на сумите,която се казва "Carnet registre".
На всеки чек има следните графи отгоре надолу:

date________
(дата)
Payez à
l'ordre de _____________________ $___________
(на кого плащаш) (сумата в цифри)

________________________________________/100 dollars
(сумата изписана с думи)

(знак на банката и адреса)

pour_______________________ ____________________MI
(мотив на плащане,т.е. за какво) (подпис)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

JOY написа: pour_______________________ ____________________MI
За последния ред на чека става дума, Поля, на английски изглежда така:

Memo_______________________ ____________________MP
Заключено