New York City

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
bateto

Мнение от bateto »

Не пожелавам на никои да живее в Манхатан даже и сас среден доход 200К.Това е едно уникално гадно место за живеене и това са го разбрали много американци сас подобен среден доход които цитираш и са се оттеглили в покраинините.Всащност Манхатан е едно малко градче с размери 5/15 км. и по никакав начин не мога да го сравня с Москва или Торонто- 11 улиципо перпендикуляра и около 150 по вертикала.
Неваораженото око не може да си представи какви прекрасни градове са София и особенно Варна и мн. др. балгарски и не балгарски градове с човешки облик даже и с прилежаштите им панелни квартали,но аз бях и видях.
bateto

Мнение от bateto »

Бгмонтреал,не знам кои на кого изневерява ,но сам ходил на доста места в Европа ,обиколих Америка,бил сам даже и в Сингапур,Дубаи и Пекин,но такова огромно лаино като НИС нЕ бях виждал.Имам чувството.че това не творение на човешкия интелект ,а на дявола.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

bateto написа:Бгмонтреал,не знам кои на кого изневерява ,но сам ходил на доста места в Европа ,обиколих Америка,бил сам даже и в Сингапур,Дубаи и Пекин,но такова огромно лаино като НИС нЕ бях виждал.Имам чувството.че това не творение на човешкия интелект ,а на дявола.
обиколил и живял са много различни неща.

ако пристигнеш март в Монтреал и минеш по катакомбите на летището (приличащо според жена ми на това в Бангалор, Индия), после покрай блоковете по 20тката и накрая се озовеш в даунтаун около Сент Катрин и Сент Дени, ще си готов да се кълнеш, че си в Индия, Пакистан или Бангладеш.

Моля те недей да правиш изводи за НЙ от 2 дни престой. Просто не е сериозно
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
exquisitus

Мнение от exquisitus »

bgmontreal написа:За два дни в Ню Йорк и седмица във Ванкувър едва ли може да се каже, че си минал през тях, камо ли да ги коментираш.

Няма човек който да е ЖИВЯЛ в НЙ и да не е влюбен - знам хора "изневерили" и на ЛА и на Вегас и на Маями, но никога НЙ
bgmontreal e prav. bate ne se izhvyrlial. nishto ne si vidial ot NYC. ako iskash mozhe da podrobno da te razveda iz 5 borroughs, ama she mi platish bileta i vizata :)

pyk shte ti kazha che moga da zhiveia po-evtino (bez kvartirata i metroto) v NYC otkolkoto v Sofia.
The secret of success is sincerity. Once you can fake that, you've got it made. -- Jean Giraudoux
--------------------------------------------------------
If the world were the perfect set of teeth, you would be plaque!! -- Dolph, the fascist hippo
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

bgmontreal написа:За два дни в Ню Йорк и седмица във Ванкувър едва ли може да се каже, че си минал през тях, камо ли да ги коментираш.

Няма човек който да е ЖИВЯЛ в НЙ и да не е влюбен - знам хора "изневерили" и на ЛА и на Вегас и на Маями, но никога НЙ
Тук си много прав,не можете да си представите какви магнити са това,Ню Йорк,за мен и Лос Анжелес.(слагам двата града на едно място,като все пак Ню Йорк е на първо място).Вегас е нищо в сравнение с тях,за Маями-не съм бил,и не знам.
Смея да твърдя,че Чикаго е също много интересен град,въпреки гадния климат.Но не е град-магнит :lol:
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
bateto

Мнение от bateto »

Ама някои от вас бил ли е някога в Ню Иорк,че се опитвате да ме убедите ,че не е един стар ,немодерен,грозен и отбласкващ град.Извинявам се но аз го минах целия по протежение на 200км. ,поразрових се и из кварталите.Ми аз като ви пиша за Н.И. го имам напредвид като цяло,нямам напредвид 5ав. , Бродуеи и ситито.
Защо например не написах нещо подобно за Далас,Атланта или Минеаполис,просто нямаше да е коректно защото са наистина модерни градове и циганията и в архитектурата и мизерията по улиците почти я няма,почти навсякаде си е класа за разлика от прославените Н.И. и Чикаго.
Например магистралите са по разбити и от монтреалските,промишленните зони са като останки от бомбардировки,няма нищо ласкаво и модерно,като промишлени,административни или тарговски згради,както например в Мтл.и особенно в Тор. кадето отвсякаде мирише на пари.Няма престижни жилищни квартали с богата и модерна архитектура та макар и по американски стандарти.
Не знам какав магнит може да е този гротескен град,може би ,че е пален с всякаква паплач от третия свят ,което е направо очевадно.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Бисквитке да си скриеш двете бисквитки защото ще те баннат тук.
exquisitus видя ли новот интро за премиерата на 19 май, къртач.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

bateto написа:Ама някои от вас бил ли е някога в Ню Иорк,че се опитвате да ме убедите ....
bate,нали не си мислиш,че съм пресякъл Ню Йорк за един ден като теб,и се изказвам тук и давам компетентни мнения? Живял съм и там,и в Лос Анжелес,и вервай ми,ти даже не можех да пресечеш за един ден Ню Йорк със трафиците,още по-малко да видииш за коя Мара става въпрос.
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

bateto написа:Ама някои от вас бил ли е някога в Ню Иорк,че се опитвате да ме убедите ,че не е един стар ,немодерен,грозен и отбласкващ град.Извинявам се но аз го минах целия по протежение на 200км. ,поразрових се и из кварталите.Ми аз като ви пиша за Н.И. го имам напредвид като цяло,нямам напредвид 5ав. , Бродуеи и ситито.
точно това те питам и аз.
Ако си забелявал аз не коментирам нещо дето не знам. За 2 дни извинявай много, но е направо смешно да коментираш някой град. Не може да се види и 1/100 от града за по-малко от 1 месец, а да ПОЧУСТВАШ даден град ти трябва поне 8 месеца до 1 година.
bateto написа: Защо например не написах нещо подобно за Далас,Атланта или Минеаполис,просто нямаше да е коректно защото са наистина модерни градове и циганията и в архитектурата и мизерията по улиците почти я няма,почти навсякаде си е класа за разлика от прославените Н.И. и Чикаго.
Например магистралите са по разбити и от монтреалските,промишленните зони са като останки от бомбардировки,няма нищо ласкаво и модерно,като промишлени,административни или тарговски згради,както например в Мтл.и особенно в Тор. кадето отвсякаде мирише на пари.Няма престижни жилищни квартали с богата и модерна архитектура та макар и по американски стандарти.
В Далас и Минеаполис съм бил сигурно колкото и ти, но не съм останал с твойте впечетления. Магистралите е направо цинично дори да се сравняват с тукашните селски пътища, които само изпит мозък може да си ПОМИСЛИ, че са магистрали.
В МТЛ миришело на пари :D :D :D :D :D, а в НЙ не :shock:
Много от рано се бориш за Смехурко 2005.
Къде ли са тия търговски сгради в Монтреал дето понамирисват на стотинки, защото в Манхатъх дори обществените кенефи вонят на ... пари.
В НЙ нямало престижни квартали :D :D :D :D :D, моля те спри се поне за малко.
Няма нище лъскаво и модерно - абе аз май не живея в Монтреал, а някъде другаде май, щом тук го има а в НЙ го нямало.
bateto написа: Не знам какав магнит може да е този гротескен град,може би ,че е пален с всякаква паплач от третия свят ,което е направо очевадно.

Мдааа, Монтреал щото е най-арийския град и няма "всякаква паплач от третия свят".

Бате, много бързо си вадиш изводи и то от абсолютно повърхностни наблюдения (така беше и с карането в САЩ, така с Америка като общо).
Олаби малко и се вслухвай в хора които са видели и патили и знаят доста неща, които ти явно не си видял или експериментурал
bateto

Мнение от bateto »

ОК разбирам какво искате да ми кажете като опоненти,но тоя пат вие не четете внимателно какво сам написал .За пореден пат за да сам по конкретен в постинга си визирам точно и единственно Ню Иорк Сити считано-Манхатан ,Северен Манхатан /Харлем/,Бронкс,Лонг Аиланд/Куинс,Бруклин/,Северен Н.и./Янкерс и другите кватали/.От всички изброени без Мнхатан/достатачно грозен и отбласкващ/и източната половина на Лонг Аиланд всичко е гарбич,старинно и занемарено като згради ,магистрали,улици,витрини изобщо всичко което се набива на неваорагено око.Духа на един град е различно понятие от това което коментирам.
Написах ,че Торонто мирише на пари , ане Мтл.което си е истина ,просто си е световна класа град което и преди сам го казвал.
В описанието си не включвам прилежащите на НИС сателитни градове и квартали ,които са нещо много по различно,но явно познавачите в случя са ги поставили под общ знаменател и по тая причина не са сагласни с моето мнение,а аз даржа да подчертая ,че изразявам мнение само и единственно за НИС,кадето 80% от живущите са печки и мексикани и всякаква подобна зган.Всичко по читаво с финансови вазможности се е изнесло отдавна от тая клоака и се е заселило в тия сателитни градчета ,които като пример са нещо подобно на монтралския Западен остров,но те не са НИС за които си казах мнението в тоя постинг.
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

Бреее, ти голямо обоняние си имал бе бате, браво на тебе. :) :) :) , щом от дистанция ги надушваш парите.
bateto

Мнение от bateto »

абе незнам все сас скасани джобове ходя.апропо вав ваща фирма тарсят ли шофиори ,че нещо взе да ми писва да ходя на далго,една ракия не може да пие човек.сто не вземем да направим един екип.помисли за предложението.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

bateto написа:Написах ,че Торонто мирише на пари , ане Мтл.което си е истина ,просто си е световна класа град което и преди сам го казвал.
bateto написа:няма нищо ласкаво и модерно,като промишлени,административни или тарговски згради,както например в Мтл.и особенно в Тор. кадето отвсякаде мирише на пари.Няма престижни жилищни квартали с богата и модерна архитектура та макар и по американски стандарти.

e какво си писал?

колкото до Торонто - световна класа град :shock:
това вече си е твое мнение и се надявам да не ни заангажираш с него по никакъв начин, да не вземат да ни приберат :wink:
bateto

Мнение от bateto »

каде да ни приберат в лудницата ли :D
Написах ,цитирам по памет-няма ласкави и луксозни згради ,както например в Мтл. и особенно Торонто ,кадето мирише на пари.
Аз Торонто не го харесвам за живеене,предпочитам по мизерен Монтреал или Отава и не му правя реклама ,но не премалчавам факта ,че е богат град което е видно и с просто око.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

bateto написа:каде да ни приберат в лудницата ли :D
Написах ,цитирам по памет-няма ласкави и луксозни згради ,както например в Мтл. и особенно Торонто ,кадето мирише на пари.
Аз Торонто не го харесвам за живеене,предпочитам по мизерен Монтреал или Отава и не му правя реклама ,но не премалчавам факта ,че е богат град което е видно и с просто око.
ами горе съм те цитирал - прочети се :wink:

Торонто богат град - може би, но виж НЙ МНОГО богат град - СЪС СИГУРНОСТ!
Всяко друго твърдение ще ни отзове в лудницата :D
Заключено