ot USA v Canada

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
ivon

ot USA v Canada

Мнение от ivon »

Zdraveite vsichki! Sledia foruma pochti ot suzdavaneto mu, no edva sega se registrirah i az. Imam vupros i shte sum blagodarna na vseki koito mi otgovori.
Situacijata ni e malko slojna i oburkana. Suprugut mi e s zelena karta i e v USA. Tui kato brakut ni e skluchen sled intervuto mu, az ne moga da zamina i jiveja s sina ni v Bg. Rechihme da se premestim v Canada i az otpravih zapitvane do Quebec/ oficialnia im site/ kude da podadem documenti pri nashia sluchaj. Otgovoriha mi -Buffalo, NY. Dotuk dobre. No v vtorite dokumenti ni pratiha vsichko nakup-vkl.i Application for rezidence permit. Taxite koito ni poiskaha biaha:
226 USD +75+75, +
635+635, +
360+360+100
Vuprosut mi e zashto ni iskat tezi 360+360+100, triabva li nakup da se pratiat /javnio procedurata e dosta uskorena/, shte imame li v takuv sluchaj intervu… Molia ako niakoj e minal po tozi put neka mi pishe, shte sum strashno blagodarna.
PS Izvinete me za greshkite, no burzam I niama vreme da si proveriаvam pisanoto.
Аватар
Koko

Re: ot USA v Canada

Мнение от Koko »

ivon написа:Zdraveite vsichki! Sledia foruma pochti ot suzdavaneto mu, no edva sega se registrirah i az. Imam vupros i shte sum blagodarna na vseki koito mi otgovori.
Situacijata ni e malko slojna i oburkana. Suprugut mi e s zelena karta i e v USA. Tui kato brakut ni e skluchen sled intervuto mu, az ne moga da zamina i jiveja s sina ni v Bg. Rechihme da se premestim v Canada i az otpravih zapitvane do Quebec/ oficialnia im site/ kude da podadem documenti pri nashia sluchaj. Otgovoriha mi -Buffalo, NY. Dotuk dobre. No v vtorite dokumenti ni pratiha vsichko nakup-vkl.i Application for rezidence permit. Taxite koito ni poiskaha biaha:
226 USD +75+75, +
635+635, +
360+360+100
Vuprosut mi e zashto ni iskat tezi 360+360+100, triabva li nakup da se pratiat /javnio procedurata e dosta uskorena/, shte imame li v takuv sluchaj intervu… Molia ako niakoj e minal po tozi put neka mi pishe, shte sum strashno blagodarna.
PS Izvinete me za greshkite, no burzam I niama vreme da si proveriаvam pisanoto.
Ивон, определено през Бъфало процедурата трябва да е по-бърза, а що се отнася до интервюто - ето, виж какво пише в официалния сайт за Квебек (според мен е много вероятно да ви викнат на интервю в САЩ)

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... rview.html

За таксите:
такси за обработка на документите - за мъжа ти, за теб и за детето правят точно 360 + 360 + 100
такса за виза (RPRF) - за теб и съпруга ти само 635 + 635
като отчиташ разликата във валутите разбира се.
Можеш да ги видиш в канадски долари тук

http://www.cic.gc.ca/english/applications/fees.html

Ако идеята е да минете по-бързо, наистина е по-добре да платите всички такси веднага (можете да платите RPRF по-нататък, като ви одобрят), но все пак преценете сами как е най-добре за вас.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

[abe niama li ROLF za Quebec?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

KolioBalkanski написа:[abe niama li ROLF za Quebec?
Смениха му името с приемането на новия закон за имиграция, преди беше: ROLF - Right Of Landing Fee
Сега се казва:RPRF - Right of Permanent Residence Fee

Нали се сещаш, преди бяхме Landed immigrants, сега сме Permanent residents, не че има голяма разлика.
Аватар
Slava

Мнение от Slava »

Zdravei, Ivon,
Pyrvo iskam da te predupredia, che ot 1 oktomvri taksite v US dollars sa uvelicheni, poradi poskypvane na kanadskia dolar spriamo amerikanskia. Mojesh da vidish aktualnite ceni na saita na Canadian Consulate General v Buffalo. Taka naprimer sega ROLF-yt e $715, vmesto $635, kakto beshe predi. Taksite za razglejdane na dokumentite ot Buffalo syshto sa uvelicheni.

Ot pismoto ti ne stava iasno tochno otkyde sa izprateni dokumentite, za koito govorish. Kogato se kandidatstva za immigracia v Quebec ot USA,syshto kakto ot BG, ima 2 etapa na procedurata:

1. Pyrviat etap e podavane na dokumenti pred quebec-skite vlasti- v USA tova se pravi pred Delegation Generale du Quebec v New York.Tova e ekvivalenta na podavaneto na dokumenti vyv Viena, kogato se kandidatstva ot BG. Krainata cel na tozi etap e poluchavane na sertificati za selekcia. Na tozi etap se plashta pyrvata ot posochenite ot teb 3 grupi taksi.

2. Sled kato veche si poluchite sertificatite, preminavate kym vtori etap- procedura po izdavane na permanent resident visa ot posolstvoto v Buffalo. Tova e etapyt, ekvivalenten na podavane na dokumenti v Bukoresht, kogato se kandidatstva ot BG. Tuk veche plashtate taksa za razglejdane na dokumentite (uvelichena ot 1 oktomvri) i Rolf (syshto uvelichen ot 1 oktomri).

Neznam dali e vyzmojno dvata etapa da bydat sliati v edin, kakto opisvash. Kolkoto do interview-to- spored men e dosta vyzmojno da ne vi izvikat na interview, a napravo da vi izpratiat sertificatite. V nashia sluchai beshe taka, a znam i za drugi takiva sluchai. Kolkoto za tova, che ste poluchili formuliarite Demande de residence permanente au Canada- i pri nas beshe taka. Quebec-cite ni izpratiha tezi formuliari, koito po princip sa prednaznacheni za federalnoto posolstvo, t.e. Buffalo. Nie gi popylnihme i gi izpratihme s t.nar."vtori dokumenti", t.e bash dokumentite, a sled tova te ni gi izpratiha obratno zaedno sys sertificatite i ukazania kak da gi izpratim v Buffalo, zaedno s aktove za rajdane,svidetelstva za sydimost i t.n.

Dano da sym ti polezna s tozi otgovor, makar che predpolagam, che veche sa ti izvestni tezi neshta. Ako imash niakakvi specifichni vyprosi po otnoshenie na osobenostite na kandidatstvaneto ot US, pitai- nie sme veche pochti v kraia na procedurata (i ni stiskai palci da vzemem skoro vizite, che i nie, kakto mnogo hora v tozi forum, se pobyrkvame ot chakane)
Заключено