Открадната лична карта?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Открадната лична карта?

Мнение от IvHaydu »

Въпросът ми е следния : при издаване на нова лична карта (при открадната стара) трябва ли да уведомя Букурещ и ако трябва, как?

Миналия четвъртък мили хора си позволиха безцеремонно да оберат имащия честта да бъде ваш покорен Бастун ИвХайду. Събитието на месеца за мен се случи в иначе толкова симпатичната линия 72, в чиито редовни и просторни автобуси човек разбира защо птиците имат криле. В резултат на блестящо замислена и брилянтно изпълнена акция ИвХайду се прости с някои не особено ценни лични предмета като лична карта, шофьорска книжка, дебитни карти, фонокарти, карта за градския транспорт, карта от Френския център, карта Шел, карта от видеотеката, няколко визитки (на които имаше телефони, които той безкрайно предвидливо не беше записал другаде), половината си заплата и други дреболии...
В резултат на това в продължение на почти седмица съмнително лице с бегла прилика се представяше за гореспоменатия в една столична община и в един форум за Квебек...
След задълбочени проучвания се оказа, че представялото се за ИвХайду лице достига индекс на подобие с виртуалната симулация на ИвХайду около 98.33...(3), който резултат даде основание на 4-то РПУ да издаде служебна бележка на ИвХайду, която и служи като документ за идентичност.
Мдаааа...
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

SOS-Авария, родени сме в българия, kakto peeha NLO, ama nyama kak, ne moje da izbere chovek kade da se rodi. Hubavo e vse pak, che mojem da se razdelelim s taya gruba selska deystvitelnost i ti pojelavam da go napravish vazmojno nay-skoro.
Ne mislya, che tryabva da uvedomyavash Bukuresht za lichnata karta, pasportat may e po-vajen, no vse pak ne sam 100% siguren i dano nyakoy drug po-kompetenten da si kaje tejkata duma.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
miloto
Обратна връзка:

losho

Мнение от miloto »

Ив, много нерпиятна новина бе човек, как допусна да ти се случи, гадория. Много съжалявам.
Та аз също смятам, че не е нужно да ги уведомяващ за загубена лична карта. Аз когато си смених фамилията, си смених само паспорта, а картата ми е още със старото име. На никой не му е нужна картата ти, освен на теб на територията на Б-я.
Но ти ако искаш си питай.

:lol:
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Nadia&Petar
Обратна връзка:

Мнение от Nadia&Petar »

Naistina nepriatno......razbiram te napalno, i na men (Nadia) mi se sluchi minalata godina, tochno na vrah nova godina i predi poluchavane na medecinskite. Kakvo napravih az- prevedoh slujebnata belejkata ot policiata, napravih kopie na novata karta i gi izpratih v Bukurest. vsichko tova stana predi da polucha medecinskite. Spomniam si, che kato otidohme vav Vita ni poiskaha lichnite karti, a ne pasportite i sveriavaha nesto v komputara. Vsichko mina bez problem. Не знам на кой етап си, но за да спиш спокойно направи това, не струва много, а и може да спести нежелани/ неочаквани главоболия.
Успех!
kakapana

Мнение от kakapana »

А замислял ли си се дали някой няма да опита да си извади паспорт с твоята лична карта?Или да си купи нещо на изплащане-сега това е много актуално в България-с друга лична карта си купуваш разни неща-а имайки в предвид ,че и книжката ти е там-това са два документа за самоличност-и в един момент разбираш че изплащаш някоя нова пералня,музикална уредба,или някой заем си изтеглил....Много неприятна история .Ние когато изваждахме акт за раждане на бебето -въпросният акт беше готов,взехме го и отивайки след 20 дни в общината-в София,информацията не беше пристигнала.Има наличие на издаден акт а в компютрите такова лице не съществува.Та след месец и половина -си предадоха информацията -по компютъра.Та доста е мудна работата по тези административни служби -имай го в предвид.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

И аз мисля да изпратя писмо до Букурещ с преведената бележка от полицията, копие от новата лична карта и копие от задграничния паспорт.
Няма как да си извади някой международен паспорт или кредит със старата ми лична карта, защото незабавно уведомих ченгетата и те я обявиха за невалидна в системата.
Благодаря ви за отговорите и за съчувствието!
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Заключено