Tour na Montreal i Quebec City s parapluie, no kato po noti

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

Наистина си като Алеко :tuut: !
Мразя да чета български на латиници (въпреки, че пиша честичко така :))), но за твоите разкази се "жертвам" винаги!
:ear:
Доста сме упорити и не сме се отказали да те четем на кирилица , да знаеш ! :twisted:
Аватар
titi
Обратна връзка:

re

Мнение от titi »

Браво, Canuck!!!
Много добро описание. Направо ни се прииска и ние да сме там и да се насладим на впечатляващата гледка. Предполагам, че и това скоро ще стане.
А, това, че вече си имаме втори Алеко е така наистина. Алеко Константинов написа фейлетона "До Чикаго и назад", а нашият Canuck пътеписа " До Монтреал и Квебек сити". Страхотен постинг!!!!!!!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

СУПЕР!!! :D :D
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Гост

Мнение от Гост »

Голям си ентусиаст, Canuck. 8) Присъщо за младостта ти. Ама си е вярно, че кой каквото иска да види - това вижда. На някой му харесва, а друг - вижда само грозното. Все пак не забравяй, че си бил турист. Аз предпочитам да бъда реалист. В тоя равнак - никакво хълмче - часове пътуваш - едно и също - имаш чувството, че си си в твоя квартал - същите къщи, същите магазини, абсолютно всичко е еднакво. Само старият град на Квебек е различен - приятен, туристически, "европейски". А за Монреал - какво да ти кажа . .. :P хайде да си замълча и аз веднъж. :oops:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Eh, Ombi i az pochvam da ostaryvam, no nyama kak. :P Shte se opitam da zapazya toya entusiazm i na stari godini, dokolkoto moga.
Az ne byah tourist v Montreal, a visiteur :lol:, no mnogo me nakefi toya grad. Moje bi ti shtoto go vijdash vseki den i zatova ti e omrznal.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Тара

Мнение от Тара »

Здравейте на всички :D

Браво Канак, страхотно си описал местата които си посетил. :D
След тези хубави комплименти, които са ти отправили всички, аз просто няма какво да добавя, освен че идеята за публикуването на статии с твоите описания е добра. В крайна сметка, всеки се интересува как изглежда този или онзи град, иска да научи нещо повече и то точно от хората, които са били или живеят там, така че точно такива описания са важни и би било хубаво да ги има. Канак вече писа за Торонто и Калгари, сега за Монреал, мисля че може да се оформят статии наименовани точно така, та хората да добият представа за тези градове.
Силата е в теб!
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

Ombudsman написа: Аз предпочитам да бъда реалист.... В тоя равнак - никакво хълмче - часове пътуваш - едно и също - имаш чувството, че си си в твоя квартал - същите къщи, същите магазини, абсолютно всичко е еднакво..... А за Монреал - какво да ти кажа . .. :P хайде да си замълча и аз веднъж. :oops:
Права сте Ombudsman, напално права, че някои все лошото виждат, но не смятам, че вие сте от реалистите-даже напротив!
Какво значи му е толкова лошото на Монтреал ако може само да ми обясните 9то разбирам, че не живеете в Монреал, но просто ако мога да знам)? А за еднообразието....както сте го казала - той каквото иска вижда.
Гост

Мнение от Гост »

sara, какво му е на Монреал ? Да съм казала нещо ? :P :P :P

А за равнака - няма как да ме обориш. Или ще кажеш, че има нещо по-високо от Монт Роял /283 м./. Ако си отраснал на планина, като мен, и си свързал живота си завинаги с планината, тук, в Квебек, едва ли ще се задържиш много. Нали си чувала, че най-важното е невидимо за очите. :idea: Тъй че всеки да си гледа и да си вижда каквото иска. А дали аз съм реалист или нещо друго, това мога да кажа аз и едва ли би могла да отсъдиш от няколко бегли думи споделени във форума. А иначе аз живея съвсем близко до Монреал - има-няма 15 - 20 минутки, даже и метрото от тук минава. Като гледам през прозореца в къщи виждам импозантните "небостъргачи" на Бонавантюр и Бел. Може даже да се каже, че съм по-близо до центъра, отколкото жителите на Кот-Сент-Люк. :wink: Иначе имах възможност, и продължавам да имам, да пътувам из Квебек и трябва да ви кажа, че е ужасно еднообразно и единственото, което разнообразява пеизажа са шарените есенни листа. Аз лично не се впечатлявам много от градове /освен ако не е нещо като Париж, Рим/, а по-скоро от природа. И аз да попитам на свой ред - ти пътувала ли си извън Монреал за да споделиш пространствено-реалистичните си впечатления ?
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

Ombudsman написа:sara, какво му е на Монреал ? Да съм казала нещо ? :P :P :P
Иначе имах възможност, и продължавам да имам, да пътувам из Квебек и трябва да ви кажа, че е ужасно еднообразно и единственото, което разнообразява пеизажа са шарените есенни листа. Аз лично не се впечатлявам много от градове /освен ако не е нещо като Париж, Рим/, а по-скоро от природа. И аз да попитам на свой ред - ти пътувала ли си извън Монреал за да споделиш пространствено-реалистичните си впечатления ?
Да, малко съм попътувала и лично аз не го намирам толкова уйасно еднообразно. И както казвам - който търси- намира. А и аз по принцип съм си city girl и много си се радвам и ценя културния и социалния живот на Монтреал (който не отстъпва много на европейския).
Гост

Мнение от Гост »

А уж аз съм била "министър на културата във форума", а ? :P :P
Кой говори за културен и социален живот ? Говорихме за планини и равнини, за природа. Както казваш ти, който търси - намира. В другия край на континента има планини - ума да ти зайде. Сигурно и културния живот не е по-малко. А за сравнение между културен живот Монреал - Европа ... трябва да се дават примери. Примерно: Виенски пролетен бал, концерти на филхармониите, музеи и т.н. Ама хайде, ти вече отговаряш за културата във форума - информирай ни, че да се разходим заедно и да се радваме на културния живот.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

За информация на любителите на планините - между Ванкувър и Калгари има двудневна екскурзия с влак през Скалистите планини - това което може да се види от планината като реки, езера, природа, каньони и т.н. е просто неописуемо, а в добавка има нощувка в Камлуупс където човек може да види как изглежда не много голям канадски провинциален град. Даже за туристите има и културна програма - нещо като каубойско представление как местният шериф заловил бандита дето обрал влака.
Последно промяна от Koko на Чет Окт 09, 2003 3:22 pm, променено общо 1 път.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Вече си имаме и културен министър!
Честито! :D
Искам и ааазззз!
Може би министър на бастуните и бирата - известен като мистър 2В!
А културата и красотата са на всяко едно кътче на планетата, само трябва да ги забелязваш (е, може би Кремиковци и Обеля-2 са малки изключения)...
:D :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Shtom pochnahme da razpredelyame ministerskite postove, da si kaja i az kakvo iskam. Az ne iskam da sam minister na kulturata, a predpochitam skromniyat post ministr na imigraciyata! :P :lol: :P
Ey, Koko, ti bil li si v Kamloops? Da ti kaja chestno dosta selska obstanovka spored men cari tam, no inache, ako si govorim za priroda, spor nyama, patyat Calgary Kamloops e number one, ima takiva prelestni planinski peyzaji, che samo uaukah ot avtobusa. Taka che, Ombi i na teb ti preporachvam da posetish Alberta i BC, ako ne si bila tam i da vidish kakvi yaki planinski krasoti ima v Canada.
Good night na vsichki kanadci i good morning na vsichki v bg. :P Pri mene e 2 pm i may e vreme da si lyagam. :wink:
Per aspera ad astra!
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Добре, Канук! :D
Имаш го поста!
А сега може ли една жалба до теб срещу служителите от имиграционната служба на канадското посолство в Букурещ, че още нямаме писмо за визи? :D
:beer: :beer: :beer:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

IvHaydu, smyatay gi za uvolneni, mon ami! :beer: I ako sam seriozen, dano brzo da se setyat da ti pratyat pismo za vizite. A, ti, shto ne im se obadish da im napomnish, che byrokratite sa takiva. te nyama da rabotyat toya ponedelnik, zaradi Thanksgiving Day, taka che im se obadi vtornik.
bonne chance :beer:
Per aspera ad astra!
Заключено