От какво правя извода си:
Минахме през медицински прегледи.Ние сме семейство от двама души.
Останах с впечатление, че цялата клиентела на поликлиниката се състои от замиващи за Канада, САЩ/те имат избор и естествено предпочитат друга клиника-брат ми беше сред тях/.
След даване на кръв следва мерене на кръвно-в интервал от минути. Това намирам за абсурдно.
Съвсем нормално моето се срина на 60/90, а съпруга след часовете шофиране го качи на 90/160.Уговорката беше, че след рентгена ще се измери пак.
Очния преглед предшестваше този на д.р Савчева.Лекарката е много любезна и приятна, но упорито настояваше всеки от нас да седне на компютъра/знам, че струва 8 лв./Аз имах компютърни изследвания и ми се размина. Съпруга има очила, които носихме.Но не можело така-не знаела какво да напише и така се наложи преглед. Стана ми смешно като ни каза, че не била сигурна, но може би се плаща нещо на рецепцията.На други беше казала, че струва 6 лв. Простено й е-пожела ни много успех.
Дотук минава бързо-1 час
Следва екшъна в Исул, който отне 1 час и половина.
/Ние сме непушачи и без прекарани пневмонии/
След първа снимка се оказах слаба и ключиците ми давали отсенки в горната част на снимката.Последва 2-ра снимка в друга проекция, на която имаше петно, точно в долния край. Поискаха 3-снимка, за да се видело, че петно няма.Казах, че това се вижда на първата снимка и така може да се снимаме многократно. Отговора беше, че е сигурно, че ще ме върнат.И понеже не се нервирам, казах на лекаря, че ако ми гарантира, че е полезно, ще се снимам. Обясниха ми, че им поставят абсурдни изисквания-показа ми писмо с върнати хора за снимки и храчки от мианлия месец-24 от Букурещ и 4 от Виена.
Съпруга пък бил висок и след първа снимка, последва на върхове на бели дробове.И там се оказа, че върховете били несиметрични.Лекаря ни обясни, че това не е туберколоза и съпруга е напълно здрав, но 99% ще ни върнат за храчки. Това стана още във Вита-снимките бяха обстойно прегледани-прочетено беше какво е написал д-р Бучков и ни се каза, че съгласно изискванията на канадското посолство, трябва да се направи изследване на храчки и нова снимка след 3 месеца.
На искане за трета моя снимка, категорично отказах.Аз смятам, че ако бях направила такава-щеше да последва изследване и за мен. И без това се бавим с 3 месеца и ще ми се обадят за снимка до този срок.Документите щели да заминат така и визата важи от датата на този първия преглед.
И след тези приятни изживявания и умората от деня, съпруга вдигна кръвното на 100/170. Това беше прилежно отразено в документите и през януари, пак ще се снимаме и мерим кръвно. Сумата, която платихме засега е 252 лв. за двама в МОМ и 38 лв. допълнително.Срещу която придобихме свойството луминисценция.

Ще го преживеем и ще направим всичко което поискат.Имаме цел, която не се доближава, но не престава да съществува.
Тъжното е, че разбрахме, че миналата седмица при тези прегледи са открили двама млади хора с туберколоза.
Това е от мен. Ще пиша за развитието на нашата процедура.
[/b]