200 4asa Aliance Francais
200 4asa Aliance Francais
Malko iffo. za vsi4ki (ili pove4eto) na koito im predstoi da izpra6tat parvi doc.: Ot 01.12.2003 g. osven vsi4ki neobhodimi doc. za kandidatstvane se iska i sertifikat za izkarani 200 4asa v Aliansa. V protiven sly4ai poly4avate pismo, v koeto y4tivo vi kazvat , 4e imate na razpolozenie edna god. da gi izkarate i sled tova 6te vi nasro4at data i 4as za intervy. A sa6to tyaka 6te se darzat izpiti s otsenki za vsiako izkarano nivo.
4ng
ne e vyarno osobeno za tezi s frenska gimnaziya, ta az imam 1500 4asa frenski. osven tova samiya frenski se ustanovyava na intervyuto
Re: 200 4asa Aliance Francais
Пич/а можеш ли да дадеш линк към това твое излияние? :idea:bahama написа:Malko iffo. za vsi4ki (ili pove4eto) na koito im predstoi da izpra6tat parvi doc.: Ot 01.12.2003 g. osven vsi4ki neobhodimi doc. za kandidatstvane se iska i sertifikat za izkarani 200 4asa v Aliansa. V protiven sly4ai poly4avate pismo, v koeto y4tivo vi kazvat , 4e imate na razpolozenie edna god. da gi izkarate i sled tova 6te vi nasro4at data i 4as za intervy. A sa6to tyaka 6te se darzat izpiti s otsenki za vsiako izkarano nivo.

Ето ти линк за да се запишеш във френския институт
www. ambafrance-bg.org
ccc-cours@ambafrance-bg.org
Приятно учене!!!!!
ПП Аз пък чух, че Ot 01.12.2003 g. osven vsi4ki neobhodimi doc. za kandidatstvane se iska i sertifikat za izkarani 200 4asa към фирма ВОЛФ или ДИЦ, а можело и чистотата по местоживеене

Re: 200 4asa Aliance Francais
[quote
ПП Аз пък чух, че Ot 01.12.2003 g. osven vsi4ki neobhodimi doc. za kandidatstvane se iska i sertifikat za izkarani 200 4asa към фирма ВОЛФ или ДИЦ, а можело и чистотата по местоживеене
[/quote]
Tozi stazh ne go priznawat, samo ot Canadian WOLF iskat.

Tozi stazh ne go priznawat, samo ot Canadian WOLF iskat.
- sergarion
- Обратна връзка:
Напълно съм склонен да допусна ,че е вярно!!!Та нали миналата година върнаха един куп кандидат-имигранти точно заради тези прословути 200 часа!!!Включително и моя милост...
Явно сега са го установили като правило,на нас също ни казаха без сертификат за 200 часа от Френския център или ИЧС да не се явяваме въобще.Само трябва да се допълни че това сигурно важи за хора които са се готвили при знани и незнайни частни учителки.Т.е нямат никакво доказателсво ,че са изкарали курс по френски,освен хвърчащи бележки от въпросните даскалки!
.
Така ,че хора свиквайте -в цивилизования свят за всяко образование се иска документ!И така трябва да бъде!!!
С други думи-"частните ,домашни учителки да си затваряте кепенцата"

Така ,че хора свиквайте -в цивилизования свят за всяко образование се иска документ!И така трябва да бъде!!!
С други думи-"частните ,домашни учителки да си затваряте кепенцата"

sergarion,
свиквай че в цивилизования свят всяка хвърчаща бележка с подпис се приема за официален документ , до доказване на противното, а не обратното.както и всеки се счита за честен до доказване на противното - не като в България да носиш документи със сух ,мокър печат холограмен стикер,прошнурован и заведен в 10 регистъра и не знам си кви други екстри.
научете езика и ще минете интервюто без никакъв документ
свиквай че в цивилизования свят всяка хвърчаща бележка с подпис се приема за официален документ , до доказване на противното, а не обратното.както и всеки се счита за честен до доказване на противното - не като в България да носиш документи със сух ,мокър печат холограмен стикер,прошнурован и заведен в 10 регистъра и не знам си кви други екстри.
научете езика и ще минете интервюто без никакъв документ
Sergarion, я по-леко с частните учителки! Знаеш ли колко хора от форума са заминали благодарение на тях?.. И кралски печат да покажеш, ако не можеш да си кажеш името, не ти върши работа. Не е хубаво да говориш така.
Постингът на bahama е неясен и би било добре за всички да обясни по-ясно как е стигнал/а до тази информация. Защо се скри? Доста безотговорно е да подхвърлиш нещо и да изчезнеш... и прави лоша реклама на Aliance Francais... Първо объркваш хората, които в момента учат при частни учителки (в малките градове няма Aliance), второ май бъркаш датите, трето караш ни да подозираме Aliance, че се опитва да ни се предложи с твоя помощ... Моля те, ако си сериозен, обясни ясно за какво точно става въпрос, откъде имаш тази информация, какво те кара да мислиш така и т.н и т.н. Аз в страницата на имиграционната служба на Квебек не виждам такова изискване (за федерална Канада го има изрично споменато), никъде не е записано да се приложи подобен документ.
Постингът на bahama е неясен и би било добре за всички да обясни по-ясно как е стигнал/а до тази информация. Защо се скри? Доста безотговорно е да подхвърлиш нещо и да изчезнеш... и прави лоша реклама на Aliance Francais... Първо объркваш хората, които в момента учат при частни учителки (в малките градове няма Aliance), второ май бъркаш датите, трето караш ни да подозираме Aliance, че се опитва да ни се предложи с твоя помощ... Моля те, ако си сериозен, обясни ясно за какво точно става въпрос, откъде имаш тази информация, какво те кара да мислиш така и т.н и т.н. Аз в страницата на имиграционната служба на Квебек не виждам такова изискване (за федерална Канада го има изрично споменато), никъде не е записано да се приложи подобен документ.
Ooo Balgarino, toma NEVERNII !!!
Dami i g-da,
za sazalenie riadko pi6a, no kakvoto na6i6a (za razlika ot niakoi ot VAS) e viarno. Edinstvenata mi gre6ka e godinata - ne 2003, a 2004-ta. A za 200-tata 4asa + izpita - neka da ostavim vremeto da Vi pokaze. I spazvaite blagoprili4nia ton na ob6tyvane ako obi4ate. A ako ne zelaete da Vi se kazvat novi ne6ta - ne pose6tavaite foryma i vsi4ko 6te e OK.
za sazalenie riadko pi6a, no kakvoto na6i6a (za razlika ot niakoi ot VAS) e viarno. Edinstvenata mi gre6ka e godinata - ne 2003, a 2004-ta. A za 200-tata 4asa + izpita - neka da ostavim vremeto da Vi pokaze. I spazvaite blagoprili4nia ton na ob6tyvane ako obi4ate. A ako ne zelaete da Vi se kazvat novi ne6ta - ne pose6tavaite foryma i vsi4ko 6te e OK.
Колкото и вярно да пишеш тези часове ги искат само на някои хора допълнително.
Следя процеса от повече от 2 години. Всяка година Алианса го раздува това нещо и всяка година мои познати ходят на интервю без тези часове и си минават.
Слава богу и аз минах тази година без спънки - само дето им пратих документ 200 часа предварително. Така или иначе френския си е нужен.
И пак казвам няколко приятелски семейства минаха интервю без искане за тези 200 часа.
Всяка година го дъвчем това. Има и стари теми.
Ами ако си от някъде, където няма Алианс????
Следя процеса от повече от 2 години. Всяка година Алианса го раздува това нещо и всяка година мои познати ходят на интервю без тези часове и си минават.
Слава богу и аз минах тази година без спънки - само дето им пратих документ 200 часа предварително. Така или иначе френския си е нужен.
И пак казвам няколко приятелски семейства минаха интервю без искане за тези 200 часа.
Всяка година го дъвчем това. Има и стари теми.
Ами ако си от някъде, където няма Алианс????
- sergarion
- Обратна връзка:
Хора,абсолютно сте прави ,че в крайна сметка е важно как говориш езика и колко разбираш когато ти говорят.Искам да обясня защо съм против частните учителки.Аз и съпругата ми бяхме интервю на 24.04.2004 при Ла Рю.Учили сме една година при частни учителки,и знаехме езика на едно средно ниво(бяхме писали 7/7).Имахме и бележка ,че сме минали 150 часа френски при нея.Господин Ла Рю въобще не я погледна,но след като се убеди ,че сме от София,каза"Ама вие в София имате толкова добри училища ,напр.ИЧС и Френският център.Бих ви посъветвал да вземете още 200 часа в едно от тези училища!И да ми предоставите сертификат на следващото интервю"Бързам да подчертая ,че това го каза след като се убеди,че сме от София.А сега ми кажете аз ли съм тоя дето лобира за центъра или самият канадски представител????Не искам и никога не съм искал да правя внушения,аз само описвам какво се случи при мен.Как е било при другите не знам ,нито знам какво са писали за ниво на владеене на езика ,нито другите подробности.напр.ако имате голям стаж и сте си писали 4/4 за език и точките ви стигат ,може да минете и без да ви се заяждат много-много за езика...
-
sergarion, ниво 7/7 е франкофон и според мен трудно е трудно да се получи със 150 часа независимо къде ще ги изкараш.
Учителя аз го отъждествявам с хлебаря, ако му дадеш типово брашно може да приготви само типов хляб, а не бял.
Надявам се, че ме разбираш за какво говоря и нямам желание да засегна никого.
Учителя аз го отъждествявам с хлебаря, ако му дадеш типово брашно може да приготви само типов хляб, а не бял.

Надявам се, че ме разбираш за какво говоря и нямам желание да засегна никого.
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended

This Account Has Been Suspended

-
Няма такова нещо!
Изпратих документите си във Виена на 9.12.2004 г. Получих отговор на 28 дек., в който учтиво ми благодарят за това и казват, че интервюто ще бъде през "втората половина на 2005 година". Никъде не споменават, че трябва да изкарам 200 часа в Алианса.
Това, което твърдиш просто не е вярно.
Това, което твърдиш просто не е вярно.