Hihg Schools v Montreal

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
JeSuS^fReAk

Hihg Schools v Montreal

Мнение от JeSuS^fReAk »

Zdraveite!
Mnogo bih iskala da polu4a informaciq otnosno srednite u4ili6ta v Montreal ,ima li nqkakvi izskvaniq,ocenkite ot koi godini sa nujni i su6to kakvo se u4i i pri zapisvaneto polaga i se nqkakuv test.Az sum 10 klas v ezikova gimnaziq i u4a frenski i angliiski i predpolagam 4e 6te mi e po-lesno kato otidem v Canada :D
survivor

Мнение от survivor »

Като пристигнеш ще те разпределят в classe d'accueil, за да учиш френски. Съветвам те да настояваш много да се явиш в началото на тест по френски за да ти определят нивото и да спестиш време. Освен това доколкото знам на 16 години вече можеш да се запишеш в "училище за възрастни" - или на френски или на английски, ама в последната информация не съм сигурна, нито знам плюсовете и минусите. Иначе в последните две години учениците са разпределени в различни класове според нивото им, ама първо ще трябва да се пребориш с classe d'accueil.
Аватар
мравката Z

Мнение от мравката Z »

Ако имаш навършени 16 години можеш да избираш дали да завършиш образованието си на френски или на английски, не те лови закона за емигрантите, които са длъжни да записват децата си във френски училища. Тук 1 клас започва на 6 години. На 12 започваш да учиш в гимназия и след 5 години завършваш тъй наречения секондер. После можеш да учиш някаква професия 2 или 3 години, или ако ще кандидатсваш в университета учиш нещо което те подготвя за университета, и на мен още не ми е ясно какво е това, но е задължително.
Не се притеснявай като дойдеш всичко ще ти обяснят когато се запишеш в училищната комисия.
Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
JeSuS^fReAk

Мнение от JeSuS^fReAk »

Mnogo vi blagodarq za informaciqta :D ,no bihte li mogli da mi kajete da li se iziskvat nqkakvi ocenki pri kandidatstvaneto ili e vajen samo horariuma 4asove? :wink:
JeSuS^fReAk

Мнение от JeSuS^fReAk »

nqkoi znae li da li se iziskvat ocenki i ako da ot koi godini? :)
survivor

Мнение от survivor »

Na moyto dete ne sa mu iziskvali nito ocenki, nito horarium - v zavisimost ot vazrastta opredeliha v koy klas da bade (beshe na 13 godini togava), ama znam li pri teb kak shte bade :nenam:
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Ако си в гимназия вземи си нещо като академична справка. По нея ти определяли кредитите, т.е. какво вече си учила. За да завършиш са ти нужни някаква конкретна бройка кредити.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
JeSuS^fReAk

Мнение от JeSuS^fReAk »

Mnogo Vi blagodarq :D
Заключено