Имам странното чуство че откакто съм тук се навъдиха едва ли не експоненциално разни примати, които тотално започнаха да осират до скоро прилични квартали.
Може би се чудите за какво говоря.... Ами ще го видите на най задните седалки във всеки рейс, или пък разкрачено и седнало на две седалки в метрото в пиковите часове, когато има сума правостоящи. Ще ви блъсне качвайки се в метрото и за разлика от всички други хора тук, не само няма да се извина ами и нагло ще погледне към вас.
Това нещо често говори един странен език, за който бихте се заклели че е френски , ако не бяхте сигурни че не е, боботеш, примитивен език.
А бе и то е имигрант избран от правителството на Квебек, но никой не би се и усъмнил че това нещо е завършило най много 7 клас.
Някой може ли да ми обясни защо аджеба към нас европейците - Българи, румънци и пр. изискванията за имиграция са толкова високи, а към разни боклуци са тъй щедри?!
Вече на няколко пъти и то в съвсем различни части на града се сблъсквам със ситуации, които ми се струваха абсурдни, и не бих повярвал че може да се случат тук до преди година. НЯколко примера:
1. 3 примата пребиха човек с дете в рейс затова че им направи забележка да не се блъскат.
2. 1 примат отново на подобно място заплашваше 2 момчета, че щял да ги застреля защото го били погледнали лошо.
3 . 1 подобен (беше май явен кукуригалик, но много агресивен) се разкрещя лудо на възрастна жена, която отново му направи заабележка да не се блъска.
4. 2 женски екземпляра от същия произход, след като заабелязали, че моя позната ги гледа възмутено затова че крещели в метрото, на тръгване взели да и блъскат по прозореца и да крещят нещо на нея.
Та... аз ли съм късметлията та все поападам на такива (може би трябва да стана един фотограф) или политиката на бившата лидерка ПеКю

Туй е засега.
Да не се комадва!