който не си плаща здравната застраховка...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

който не си плаща здравната застраховка...

Мнение от sasho71 »

...ще му запорират заплатата, а ако няма заплата АДВ ще му взима имуществото :shock: интересно как ако дължиш 200 лева, ще ти вземат апартамент за няколко хиляди долара? ама нищо чудно...
http://www.news.bg/article.php?cid=7&pid=0&aid=152556
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

takmo kato si pomislish che sa se opravili i te zabarkvat oshte po goliama kasha.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

До 31 януари нередовните могат да платят три наказателни вноски от 39 лева.
Тези, които са били в чужбина, трябва да платят по 144 лева, за да се включат повторно в системата,
До сега се прилагаше разделението българи - чужденци (например за билетчета в музеи и други подобни). Сега вече измислиха и разделение българи - българи в чужбина?
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
tolumbi4ka

Мнение от tolumbi4ka »

Доколкото помня по-рано се говореше че българите,които са в чужбина,ако не платят ще загубят права.Не ми е много ясно тази АДВ и тях ли ще преследва,още повече че те плащат там където са?
Не знам за вас,но аз когато се прибирам в БГ ходя само на зъбар,а тои не работи със здравната каса и си плащам яко(пак е по-на сметка отколкото тук).Освен това докато живеех в БГ и ходех по доктори пак си плащах,ако че имах здр.осигуровка. :evil:
Аватар
naskoflex

Мнение от naskoflex »

при условие че съм безработен и никога не съм работил,как ще ме задължават и ще ми взимат нещо,хаха егати смешките :)
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

drifter написа: Сега вече измислиха и разделение българи - българи в чужбина?
даже късно го въведоха.. по-рано трябваше - това за нуждите на здравно и социално осигуряване и не само

хайде със здраве
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Имаше подобна тема в разнии - ТУК
На мен не ми е ясно как човек моге да съобщи че е извън страната когато ве4е е навън. Някой знае ли?
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Продължавам да се наслаждавам на кретенията на българските управници - ето например този цитат е ясен пример как ако си в страната и ползваш услугите на здравеопазването плащаш по-малко отколкото ако си в чужбина и не ги ползваш :-)
Тези, които са били в чужбина, трябва да платят по 144 лева, за да се включат повторно в системата, но те трябва да са изрядни през цялата 2005 година и да не пропускат нито една вноска за здраве.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

fe_ya написа:Продължавам да се наслаждавам на кретенията на българските управници - ето например този цитат е ясен пример как ако си в страната и ползваш услугите на здравеопазването плащаш по-малко отколкото ако си в чужбина и не ги ползваш :-)
Тези, които са били в чужбина, трябва да платят по 144 лева, за да се включат повторно в системата, но те трябва да са изрядни през цялата 2005 година и да не пропускат нито една вноска за здраве.
да,ама по-надолу пише,че това плащане не освобождава от минали задължения :wink: Така че хорицата ще платят наказателните вноски,и другите ще им останат в "рекорда" :lol: :lol: :lol: и ще им се търсят за в бъдеще от съдия изпълнители,или агенцията за държавни вземания,или както и да им казват на шибаните рекетьори :evil: Със сигурност няма да ти вземат по-малко пари,отколкото дължиш,въпроса е да се намери начин ние да не плащаме нищо.
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

тва имах педвид,сега го намерих

Заплащането на сумата от 12 здравноосигурителни вноски не погасява стари задължения за невнесени здравноосигурителни вноски за сметка на лицето, както и задължения за текущо внасяне на вноските.
Аватар
kerkelov

Мнение от kerkelov »

и в крайна сметка ако ти пратят съдия изп.а ти не работиш даже не си в Държавата а и не искаш да плащаш какво става?
Нещо много луда ми се вижда цялата история.Аз не смятам да плащам за нещо което не ползвам а да не говоря ,4е Преди ба4ках за една шибана Общинска фирма която ми взимаха парите за осигоровки а после след като фалира излезна 4е дължа пари на касата .Това е една мутренска държава която изобщо не мисли за нас.Не могат да вземат парите от Банки ,Кредитни милонери и кви ли не крадци та тръгнаха от нас.
A long time ago
in a galaxy far ,far away
bateto

Мнение от bateto »

За да ти пратят сдия изпалнител парво трябва да те осадят,самото осаждане е толкова тежка и тромава процедура ,че на практика няма как да стане .
НОИ като ищец тръабва данаправи иск кам раионния садия,докато стигне до него сте мине през куп секретарки,от там нататак следва разглеждане ,после дело ,преди това сте трябва да си призован редовно от призовкаря ,а ако тои не те открие и т.н. т.н.т. докато евентуално не се стигне до осаждане и доброволно изплащане,жреме,много време и накрая следва садебно изпалнителна слъжба ,а от там нататак може да минат месеци,че и години.Като се замисля само колко длажници има по силата на тоя закон и какав ресурс има сада ,а и какви разходи сте трябвя дя няпряви НОИ/даржавата / ефективноста на този закон е почти нулева ,рзчита се да се сплашат гаргите и кои се поддаде да плати.
Да не коментирам случая ,че даже и да те осадят ,ако нямаш имуштество сте ти вземат дядовия ,а даже и да имаш има куп условности,например жилището ти да е основно,телевизора единствен,печката ,спалнята....
Така ,че спокоино,аз сам компетентен в тая област и савсем одговорно мога да ти кажа да си о преместиш от единия в другия без да ти пука.
Аватар
kerkelov

Мнение от kerkelov »

мда мисля си ,4е много са загубени тия Политици с тяхната ЗК а ето какво преди малко про4етох във вестник Стандарт:

http://www.standartnews.com/stnews/index.htm
A long time ago
in a galaxy far ,far away
AGeate
Обратна връзка:

Мнение от AGeate »

240 хиляди от тях не са платили нито една вноска, откакто съществува здравната каса. Техният дълг е около 900 лева.

Znachi da razbiram 240 hilqdi sa horata.koito nikoga ne sa se registrirali,nikoga ne sa imali lichen lekar i ne sa izpolzvali uslugite mu.....
Togava za kakav dalg si govorim????Az nikoga ne sam imala lichen lekar ,zashtoto predpochitam chastnite kliniki... Tam si plashtam!!!
Edin vid nqmame pravo na izbor-dali da si na darjavno ili chastno(koeto v povecheto sluchai izliza po evtino ot darjavnoto)??????
I tova s konfiskuvaneto,ako ne si platisg vnoskite-stranno,ako nqmash nishto na svoe ime osven drehite i da kajem nqkolko CD-ta,vsichko ostanalo e na roditelite ti-KAKVO PRAVIQT V SLUCHAQ?!?!?!?!??!
Ot den na den stavame vse po absurdna darjava....
milko

Мнение от milko »

Има една гадна подробност с АДВ-то и тя е че дава длажниците на гранична полиция и те ги вкарват в техните компютри и когато решите да излизате от България няма да ви пуснат и дори да си платите в НОИ няма да ви извадят от системата веднага (става много бавно дори и с ходене в АДВ и ползване на връзки ).
Заключено