Novo 20 za emigranti v rodinata
- shnorhela
- Лисодав
- Обратна връзка:
Novo 20 za emigranti v rodinata
Chuh ot rodnini che ot nova godina ako pasporta ti izticha sled po-malko polovin godina ne te puskat da izlezesh ot milata rodina, bez znachenie che si imash bileti reservirani i shte zagubish pari vreme a moje i statut prosto te precakvat s zakoni unikalni za nashata strana. Ako niakoj e chuval za tova neka pishe.
p.s. Kazah i na bukata che niama rabota v taia shantava durjava samo problemi ti otvariat oshte na granicata.
p.s.2 Uduljavaneto a ne izdavaneto na nov e 6 meseca i veche e bezpredmetno s tozi zakon ne si go pravete.
p.s. Kazah i na bukata che niama rabota v taia shantava durjava samo problemi ti otvariat oshte na granicata.
p.s.2 Uduljavaneto a ne izdavaneto na nov e 6 meseca i veche e bezpredmetno s tozi zakon ne si go pravete.
.
при проверка на паспорта на летище София , митническият служител трябва да провери дали :
- имате виза ( или ПР Карта , която ви дава същото право на влизане в Канада )
- имате валиден международен паспорт - тоест изискването е валидността на паспорта да е най-малко 6 месеца от датата на влизане .
ако паспорта е валиден до 01 май 2005 и ще влезете на 01 февруари , валидността е 3 месеца и имат пълно основание да ви спрат .
за различните държави е различен срока , но това изискване( за български паспорт ,пътуващ за Канада ) не се е променяло наскоро , поне допреди една година беше също минимум 6 месеца от дата на влизане .
http://www.mfa.government.bg/servlet/fo ... mainServer
- имате виза ( или ПР Карта , която ви дава същото право на влизане в Канада )
- имате валиден международен паспорт - тоест изискването е валидността на паспорта да е най-малко 6 месеца от датата на влизане .
ако паспорта е валиден до 01 май 2005 и ще влезете на 01 февруари , валидността е 3 месеца и имат пълно основание да ви спрат .
за различните държави е различен срока , но това изискване( за български паспорт ,пътуващ за Канада ) не се е променяло наскоро , поне допреди една година беше също минимум 6 месеца от дата на влизане .
http://www.mfa.government.bg/servlet/fo ... mainServer
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
карлсон , който живее на покрива .
- Sneji
- Най-любезен форумец
Сашо, има разлика между удължаване - става само за 6 месеца и то само ако имаш основателна причина и издаване на нов паспорт - за срок от 5 години.sasho71 написа:ami то това отдавна го има, не знам как така сега си го разбрал. а какво означава удължаване на паспорта с 6 месеца? ако е бг паспорт той се удължава и издава за 5 години.
Миналата седмица пуснахме документите за нови паспорти и ми направи впечатление, че доста хора първо си удължават стария паспорт, защото изтичал след месец (таксата е двойна), а същевременно подават документи и за нов (отнема мин. 6 месеца).

Шнорхел, това че има закони в БГ, които ти не знаеш не значи, че държавата е шантава - просто се информирай и ги спазвай. и мен ме глобиха 265 кинта в Канада за неправилно пресичане на непрекъсната линия на магистралата, но не правя изводи от това, че тук е гадно - просто има закони и трябва да се спазват... честита нова година
Последно промяна от pumpy на Пон Яну 03, 2005 8:57 am, променено общо 1 път.
- shnorhela
- Лисодав
- Обратна връзка:
Poklon dulbok pred znaeshtite az tova ne go znaeh opitvam se da se informiram drugo togava sega, no poneje nishto ne uspiavam da procheta po vuprosa pitam tuk.
Suprugata ima pasport iztichasht po malko ot 6 meseca i ima bileti za otivane i vrushtane s prestoi dva meseca kato vsichko e v ramkite na iztichaneto na sroka. Ta vuprosa mi e dali shte ima problemi dori na vlizaneto ili za izkarvaneto na nov takuv pri polojenie che e s PR karta. Izglejda banalno tupo no az da pitam makar che izglejda che ne bi imalo nikakuv problem.
Spokojno Sofya az sum sviknal na redovnata grupa edin ne prochel drug ne razbral taka che prosto propuskam.
Suprugata ima pasport iztichasht po malko ot 6 meseca i ima bileti za otivane i vrushtane s prestoi dva meseca kato vsichko e v ramkite na iztichaneto na sroka. Ta vuprosa mi e dali shte ima problemi dori na vlizaneto ili za izkarvaneto na nov takuv pri polojenie che e s PR karta. Izglejda banalno tupo no az da pitam makar che izglejda che ne bi imalo nikakuv problem.
Spokojno Sofya az sum sviknal na redovnata grupa edin ne prochel drug ne razbral taka che prosto propuskam.
За влизането няма да има проблем ,сащо и за изкарването в така описаната ситуация,за излизането/ако не го подмени за нов/ не знам.Сапругата ми беше точно в саштата цитуация миналото лято,паспорта и имаше по малко от 6м. давност когато влезе в България,подмени го с нов и излезе с него.
За USA например,американското посолство няма да ти издаде виза,ако до срока на изтичане на паспорта има по малко от 6м.,така че за сведение и там има аналогичен закон ,които трябва да се спазват .И не разбирам защо по твоята логика в Балгария законите не трябва да се спазват от българските граждани и всички останали.
За USA например,американското посолство няма да ти издаде виза,ако до срока на изтичане на паспорта има по малко от 6м.,така че за сведение и там има аналогичен закон ,които трябва да се спазват .И не разбирам защо по твоята логика в Балгария законите не трябва да се спазват от българските граждани и всички останали.
- shnorhela
- Лисодав
- Обратна връзка:
Blogadaria ti Bate postinga ti mi otogvaria na vuprosite mi.
p.s. Iziadohte me be bratia imigranti otkoga e prestuplenie da ne znaesh neshto, pri polojenie che vuv foruma valialo ot maloumnici zadavashti edni i sushti vuprosi i dori ne razbirat kogato im se otgovaria nadulgo i nashiroko, izliza che izobshto ne triabva da e chovek uchtiv.
p.s. Iziadohte me be bratia imigranti otkoga e prestuplenie da ne znaesh neshto, pri polojenie che vuv foruma valialo ot maloumnici zadavashti edni i sushti vuprosi i dori ne razbirat kogato im se otgovaria nadulgo i nashiroko, izliza che izobshto ne triabva da e chovek uchtiv.
A zashto triabva da ima problem ako ima PR carta?Tia moje izobshto da i ne spomene che ia ima ako tolkova se pritesniava.Az poslednia pat si izkarah bg pasport za 24 chasa,iskat samo postoianen adres v BG(bez tova ne stava, no az dadoh tozi na roditelite mi).Na vlizane nikoi ne se interesuva za tova dali shte se vrashtash v Canada ili kadeto i da e drugade.Vajnoto e kato si vadish novia pasport da si poiskash staria makar i perforiran ako na RP-cartata po niakakav nachin fogurira N na pasporta(az ne sam imala RP carta i ne znam).Po prinzip e dobre da si pazite starite pasporti ,zashtoto e vazmojno da ste gi davali kato referance)shnorhela написа: Ta vuprosa mi e dali shte ima problemi dori na vlizaneto ili za izkarvaneto na nov takuv pri polojenie che e s PR karta. Izglejda banalno tupo no az da pitam makar che izglejda che ne bi imalo nikakuv problem
Последно промяна от Lemony на Нед Яну 02, 2005 9:04 pm, променено общо 1 път.
Sneji, a ne mozhe li napravo da si izdadat nov pasport bez da udalzhavat stariya? Moyat izticha prez april, popalnila sam samo edno zayavlenie za izdavane dokumenti za samolichnost na bg grazhdani, az se nadyavam napravo da mi izdadat nov pasport.
[quote="Sneji"]
Миналата седмица пуснахме документите за нови паспорти и ми направи впечатление, че доста хора първо си удължават стария паспорт, защото изтичал след месец (таксата е двойна), а същевременно подават документи и за нов (отнема мин. 6 месеца).[/quote]
[quote="Sneji"]
Миналата седмица пуснахме документите за нови паспорти и ми направи впечатление, че доста хора първо си удължават стария паспорт, защото изтичал след месец (таксата е двойна), а същевременно подават документи и за нов (отнема мин. 6 месеца).[/quote]
moje razbira se.To udaljavaneto struvashe pochti kolkoto izdavaneto na nov.No ima hora na koito rabotata im e svarzana s patuvane v chujbina i ne mogat da chakat 6 mesetza za nov.Zatova udaljavat staria za da si izchakat spokoino novia.Ako ne patuvash nikade , ne go udaljavai.survivor написа:Sneji, a ne mozhe li napravo da si izdadat nov pasport bez da udalzhavat stariya? Moyat izticha prez april, popalnila sam samo edno zayavlenie za izdavane dokumenti za samolichnost na bg grazhdani, az se nadyavam napravo da mi izdadat nov pasport.
Sneji написа: Миналата седмица пуснахме документите за нови паспорти и ми направи впечатление, че доста хора първо си удължават стария паспорт, защото изтичал след месец (таксата е двойна), а същевременно подават документи и за нов (отнема мин. 6 месеца).
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Снежи, би ли разказала, ако не ти е проблем, какво точно се прави, за да ти издадат нов българки паспорт и той да стигне до теб тук, в Канада? Нашите изтичат през май тази година...Sneji написа:Сашо, има разлика между удължаване - става само за 6 месеца и то само ако имаш основателна причина и издаване на нов паспорт - за срок от 5 години.sasho71 написа:ami то това отдавна го има, не знам как така сега си го разбрал. а какво означава удължаване на паспорта с 6 месеца? ако е бг паспорт той се удължава и издава за 5 години.
Миналата седмица пуснахме документите за нови паспорти и ми направи впечатление, че доста хора първо си удължават стария паспорт, защото изтичал след месец (таксата е двойна), а същевременно подават документи и за нов (отнема мин. 6 месеца).

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Re: Novo 20 za emigranti v rodinata
Закон не е уникален за България. Например, в момента не можеш да влезеш в САЩ ако паспорта с който влизаш изтича след по-малко от 6 месецаshnorhela написа:Chuh ot rodnini che ot nova godina ako pasporta ti izticha sled po-malko polovin godina ne te puskat da izlezesh ot milata rodina, bez znachenie che si imash bileti reservirani i shte zagubish pari vreme a moje i statut prosto te precakvat s zakoni unikalni za nashata strana....