Mini videokamera-vapros kam znae6tite.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Rak

Mini videokamera-vapros kam znae6tite.

Мнение от Rak »

Imam problem s videokamerata mi- Panasonic NV-DS60.Ot izveno vreme,sled kato vklu4a kamerata(i v dvete pozicii:zapis ili play)se poiaviava miga6ta indikacia za dew sensora i sled okolo 15 sekundi se samoizklu4va.Posledvah inctrukciata v rakovodstvoto da izvadia kasetata i bateriata i s otvoreno kapa4e da ia ostavia za niakolko 4asa ili dni na suho miasto za da izsahne.Ve4e niakolko sedmici ili mesec niama nikakav efekt.Nemoga da pusna i po4istva6tata kaseta(ne tragva i na play).Izglejda 4e problema e po-seriozen.Tai kato kamerata e na sistema PAL,ot serviza na Panasonic v Canada mi kazaha 4e niamat neobhodimia softwear za da ia testvat.
Imal li e niakoi ot vas podoben problem i ako da-kak go e razre6il?
Znaeli niakoi kakvo drugo moje da se probva?
Adres v Montreal na serviz,v koito remontirat PAL videokameri ili da ia izpratia v BG na remont?
Blagodaria predvaritelno na otzovali te se sas savet ili mnenie.
Аватар
asia_asia

Мнение от asia_asia »

Това дали камерата е PAL или NTSC няма нищо общо с проблема. А той (проблемът) е свързан с управлението на лентодвижещия механизъм (recorder-а). При повишена влажност сензорът за влага, който се намира близо до барабана с главите, дава сигнал на микропроцесора и той блокира всякакви функции на механизъма, за да предпази лентата от залепване за барабана и едновременно дава сигнал "dew". Понякога сензорът се поврежда, сработва погрешно и тогава без влага показва "dew". Но, пак повтарям, PAL или NTSC са системи за цветност на видеосигнала и нямат нищо общо с управлението на механизъма.
Sergo

Мнение от Sergo »

ako imash malka kragla bateriika izkarai i neia za palen restart. moje pak i da stane. az imah podoben problem kato se opitvah da snimam Panama canal ot klimatika kato izliazoh navan vsi4ko se izpoti svetna dew i dva dena zabravi za kamera, nakraia ia izduhah s sushoara :D i tragna
Rak

Мнение от Rak »

Blagodaria za mneniata i savetite.
Problema siguno niama ni6to ob6to sas sistemata za cvetnost(pal ili ntsc)no ot serviznite centrove v Toronto i Montreal mi otgovoriha 4e tozi model e na PAL i ne se prodava v Canada i te niamat softwear za da napraviat check-a.
Probvah i s izvadena malka i goliama bateria;sas sushoara sashto ia obduhah;postavih i silicagel v otdelenieto za kasetata-pak bez rezultat.
Nai-veroiatno dew sensora da e povreden.A i kogato se poiavi problema ne be6e mnogo vlajno i goliama razlika v temperaturite ne e imalo za da se poiavi kondenz, no koi znae?
Mai ne mi ostava ni6to drugo osven da tarsia serviz :)
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Изглежда, че проблемът с dew sensora е доста типичен за Панасоник:
http://www.pcphotoreview.com/Digital,Ca ... 00crx.aspx

... и даже вече се подготвя class action дело срещу Панасоник специално заради дефектните dew sensor-и. Можеш да се включиш в него тук:
http://www.girardgibbs.com/Camcorders.html
Заключено