Попълване на първи документи

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Fish
Обратна връзка:

Попълване на първи документи

Мнение от Fish »

Здравейте,
Искам да попитам за някои неща по попълването на първите документи за селекция.
1. Какъв адрес е най-добре да се попълни. В момента с приятелката ми сме регистрирани на един и същ адрес в София. На този адрес сме от 2 месеца, а инае преди това имаме обща регистрация (тя временна, а аз постоянна) на адрес в Пловдив. Та въпроса ми е е във формуляра кой адрес да попълня?

2. За доказване на съжителство какво е необходимо? Приятелката ми си извади от общината документ за временна регистрация (който съвпада с моя постоянен). Трябва ли и аз да извадя подобен документ, или е достатъчно само копие от личната ми карта?

3. Трябва ли с изпращането на документите да се пише някакво придружително писмо от рода на: "Ние сме кандидати за...".

4. Във формата "DECLARATION BY DE FACTO SPOUSE" имам един неясен момент - какво се попълва в следното поле:
In witness whereof, I have signed in.........................................

Предварително благодаря на всички, които помогнат с мнението си! ;-)
Аватар
Fish
Обратна връзка:

Отговор на един от въпросите...

Мнение от Fish »

Намерих отговор на четвъртия въпрос! ;-)
Значи на:
In witness whereof, I have signed in.......................

се попълва града, в който си подписал декларацията... Толкова ясно... хехе.
LaRue

Мнение от LaRue »

виж тук и тук
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
Fish
Обратна връзка:

Май е малко по-сложно

Мнение от Fish »

Уффф... То май е малко по-сложна ситуацията. Мерси за препратките LaRue! ;-) Статиите сме ги чели доста пъти, но те обхващат само част от случаите...
Ето нашата ситуация:
С приятелката ми доскоро живеехме в Пловдив на моя постоянен адрес (който е записан на личната ми карта).
Скоро се преместихме в София и сега и двамата сме регистрирани на един същи адрес. Преди това приятелката ми си извади въпросното "Удостоверение за настоящ адрес” - това трябваше да е доказателството че сме живели заедно в Пловдив.
Сега като имаме друг временен адрес трябва ли и двамата да вадим отново други "Удостоверения за настоящ адрес”... Или ще е по-добре да "премълчим" за новия адрес... (би ни спестило много главоболия и разкарване). Пък и в ASC трябва да се попълнят адресите за последните 10 години. Трябва ли за всяко едно место да се вади справка...
Та все още имам съмнения какво да направим...
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

До колкото виждам от постинга ви, сте се заели да попълвате формулярите на английски! Един съвет от мен /надявам се ще го подкрепят повечето съфорумци/: Попълнете и изпратете френския комплект! Не е от решаващо значение, но прави добро впечатление! Успех! :beer: :D
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Re: Май е малко по-сложно

Мнение от yaiuat »

Fish написа:Уффф... .какво да направим...
Не виждам за какво се притесняваш. :roll: С оглед на това което съм чел за conjoint de fait за да сте по сигурни че ще ви признаят като такива трябва 1- общ адрес на личните карти; 2-Удостоверения за настоящ адрес с дата на вписване в регистъра както се досещаш повече от 1 година и 3- някаква друга хартия от рода на декларация от роднини че живеете на един адрес, договор за наем и др. под.

Може и да се мине без нещо от тия неща или с друго но тия са силни козове :mrgreen: и като ги имате няма да ви бавят, карат да се жените или да ви тормозят месеци преди да ви признаят :beer: :wink:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Няма нищо сложно в ситуацията ви. Доколкото усещам, смятате, че едно ново удостоверение за настоящ адрес, издадено сега от общината в София, ще анулира (противоречи на... и т.н.) удостоверението, което е било издадено в Пловдив. Това не е така. Подвеждате се от наименованието на документа, а по-важното е съдържанието му. Този документ удостоверява, че от еди-коя си дата до датата на издаването му (настояща за момента на издаване), лицето Х е живяло на еди-кой си адрес. При промяна на адреса и изваждане на ново удостоверение, то пак ще е за "настоящ адрес" и ще дава същата информация, но за новия адрес. Двата документа изобщо не си противоречат.
Постоянният адрес, от своя страна, не дава информация за периода на пребиваване на лицето на този адрес. Също така не се разбира по презумпция, че лицето живее на адреса, който е записан в личната му карта. Най-добре е да се извади удостоверение с посочените данни, което вече ще се нарича "Удостоверение за постоянен адрес" и е идентично по форма и съдържание с удостоверението за настоящ адрес. Разликата в наименованията идва от факта и показва единствено, че този адрес е избран за постоянен от даденото лице.
Горепосочените удостоверения биха дали най-пълна и точна информация за периода на съвместното ви съжителство. А в молбата за селекция пишете без притеснение настоящият си адрес. В нея е предвиден и адрес за кореспонденция, който може да е различен от настоящия.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Заключено