Почти съм събрал първите необходимите документи да ги изпращам с формите от сайта към Виена,но се питам аджъба, колко пари е добре да нося със себе си в Quebec ако ме удобрят ( за 2-ма ).
Колко излиза живота в Квебек за месец и лесно ли се намира работа. Нормално е да се притеснявам за паричките, като именно от техния недостиг страдаме в БГ и зяпаме за навън.
Колко пари са нужни за начало
-
абе събирай колкото се може повече
като за начало ще се простиш с едно 2000$ за два наема, депозити за телефон, такси за включване за интернет и кабелна. прибави също и за обзавеждане едно 2000$ , тъй като да събираш боклуци от улицата е гадно
сложи си и една резерва от 2000$ ако евентуално се закучат нещата с намирането на работа и 2-3 месеца го караш на "мускули".
така че едно минимум 6000$ ще потънат в бездънната яма, наречена Канада. като сложиш и билетите за тука , още 2000$ , картинката придобива вид, удобен за логаритмуване.
ама нема се плашиш
както казва капитана на потъващия кораб:"Спокойноооо, не се бутайте, вода има за всички"

така че едно минимум 6000$ ще потънат в бездънната яма, наречена Канада. като сложиш и билетите за тука , още 2000$ , картинката придобива вид, удобен за логаритмуване.
ама нема се плашиш

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
- Lub0
- Обратна връзка:
Значи в Монтреал цените са доста по евтини отколкото ти ги разправя Сашо, да не говорим че може да се опиташ да си намериш саквартирант за началото. Каква да е работа има и лесно се намира. Според мен 3000 / 4000 канадски ще те оправят при това положение.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
- shnorhela
- Лисодав
- Обратна връзка:
Liubo e prav 3000/4000 sa dostatuchni az kichno ako sum na teb ne bih trugnal s po-malko ot 3000 no ako poznavash obstanovkata tuk poveche ot 1500 ne sa ti nujni. Ima edna dupka mnogo kvartiri vinagi svobodni pulni s emigranti bez depozit i nishto idvash i se nastaniavash bukvalno, za ne poeche ot 500$ za edna zatvorena staia 100 za telfon i tok vkliuchvane, slagash 300$ za hrana na mesec kato za bedni emigranti bez da se izhvurliat . Karta za transporta za chovek 50-60 (ne se seshtam kolko e veche).
Znachi grubo 950 za purvia mesec za dvama i s 100 po-malko za vseki sledvasht. Za rabotata e mnogo lesno za tejkata imam predvid samo da mojeh da se opraviash s niakoj ot dvata ezika do mesec ako ne mojesh da si namerish takava oznachava che si mnogo zle.
Ako imash niakoj kojto da ti pomogne s info do teb shte ti svurshat irabota i 1500 no ne riskuvaj.
Znachi grubo 950 za purvia mesec za dvama i s 100 po-malko za vseki sledvasht. Za rabotata e mnogo lesno za tejkata imam predvid samo da mojeh da se opraviash s niakoj ot dvata ezika do mesec ako ne mojesh da si namerish takava oznachava che si mnogo zle.
Ako imash niakoj kojto da ti pomogne s info do teb shte ti svurshat irabota i 1500 no ne riskuvaj.
KINTI
Moeto skromno mnenie e slednoto:Doidohme dvama sas saprugata mi,naehme si 1 1/2 apartament za 425$ vsi4ko(toplo i el.energia)platihme za telefon 30dni sled instalacia 105$(50 za instalirane i dve mese4ni taxi za izteklia mesec i za novia po 26.87$) i kato kara6 po iava6 06te 500$ te opraviat za hrana i nai neobhodimite ne6ta.Tuk idva red na nai-vajnia vapros,a tova e RABOTATA.Tui kato az ne znaeh nikakvi ezici osven na6enskia otidoh v edna fabrika za prerabotka na garbi4(hartia i plasmasa osnovno) i s dve -tri zau4eni frazi na frenski i posle gre6no izgovoreni sled 15min biah edin ot sortirova4ite.Ta s dve dumi:mnogo pari ne sa nujni(ako gi ima6 e po spokoino) i pretencii kum ba4kane da niama6 se opravia6.Razbira se 4e ima i po hubavi raboti no e neobhodim i malko kasmet.Komputara i internet doidoha malko po kasno v ka6ti,no ne e bolka za umirane,ima biblioteka i tam kato na4alo moje6 da polzva6.
VESELI PRAZNICI!
VESELI PRAZNICI!
-
Тенкю пипъл дето викаме в бг. Чета в сайта за клетвени декларации за дефакто съпрузи и други такива документи.Има ли някой идея как изглежда клетвената декларация. Писах на колегите от Виена( посолството ), но мълчат като немски шпиони на разпит. Ще ви бъда БЛАГОДАРЕН ако може някой да я метни на майл ако има такава. emilgeorgieff@yahoo.com.Честита Коледаааааааааааааааа