От къде да започна?
От къде да започна?
Работя в mcdonald's във Варна , същевременно уча История.
Дипломирам се 2005, но не искам и минута да стоя в България.
Какво да правя? От къде да започна, за да имигрирам?
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Re: От къде да започна?
kato za nachalo procheti statiata zakachena ot gore na foruma. Ako ne si zavarshila znachi sigurno niamash experience...toest McDonalds sigurno e super experience shtoto tuk vednaga shte si namerish rabota no ne viarvam Bukuresht da go priznava osven ako rabotish v centralnia ofic a ne v restoranta.ivelinat написа:Работя в mcdonald's във Варна , същевременно уча История.
SPored men za teb ima niakolko varianta:
- da naberesh opit i sled tova da si podadesh po procedurata za quebec
- da se snimash v McDonalds issue na Playboy i da stanesh zvezda i da vzemesh lesno viza
- da se ojenish za niakoi s experience i da doidesh po tozi nachin
good luk (vie BG luk li izpolzvate v McD's ili go vnasiate?)
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Поздрави от мен за това умно изречение.ivelinat написа:... но не искам и минута да стоя в България....
Както са ти казали дейстявай си по процедурата. За препоръчване е тази за Квебек защото иначе по федералната може да си почакаш 5 г. само за интервю.
Еми почвай и питай спокойно тук. Късмет.
da naberesh opit i sled tova da si podadesh po procedurata za .......
Да набера опит в mcdonald's , да се дипломирам другата година
и тогава да действам или да зарязвам всичко и да правя всичко
възможно да изчезна ? Имам ли шанс с препоръки от mcdonald's
Bulgaria да започна работа в някой mcdonald's в Квебек ?
Да набера опит в mcdonald's , да се дипломирам другата година
и тогава да действам или да зарязвам всичко и да правя всичко
възможно да изчезна ? Имам ли шанс с препоръки от mcdonald's
Имаш голям шанс да почнеш там и без препоръки срещу 7,50 на час без таксите. Но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да знаеш много добре:ivelinat написа:..... Имам ли шанс с препоръки от mcdonald's
1) фрески
2) английски
3) трети език е голям плюс, но с руски или български номера не минава
без диплома
според мен е хубаво да си завършиш, да си вземеш дипломата и тогава да се пробваш.Това е мое мнение. 

Моят съвет е да започнеш от On-line теста, който ще ти покаже дали в момента можеш да покриеш изискванията за имиграция в Квебек. Нищо не си споменала за това колко добре знаеш френски, но по това което си написала за себе си като образование (недовършено) и трудов стаж (не по професията ти), ми се струва че в момента шансовете ти да минеш процедурата не са особено големи.ivelinat написа:Работя в mcdonald's във Варна , същевременно уча История.
Възможност да почнеш работа в МакДоналдс определено има, но за целта трябва да си в Канада легално и с право да работиш.
Разбирам добре желанието ти да напуснеш България час по скоро, но имай предвид че имиграционните процедури отнемат време и искат доста упоритост и търпение. Пожелавам ти късмет в начинанието.
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Abe stiga s tozi staj po profesiata! Az i minutka ne sum imala takuv! Vij sega az da se izkaja kompetentno - ne go slushai Kolio Balkanski - toi vse predlaga varianta brak!
Ostava ti oshte malko da se diplomirash. Ne mi kazvai, che ne mojesh da si nabavish falshiv dokument za trudov staj - ne poveche ot godina - ako znaesh frenski i tuk-tame angliiski, poneje si i v podhodiashtata vuzrast nikoi nema da ti tursi staj ot 10 godini. A tova che si rabotila v Mc gadost - pak si e staj, nali oshte uchish - otkade druga rabota. Da ne govorim, che po moi spomeni, self evaluation-a pita kolko godini trudov staj imash, a ne kolko godini trudov staj po specialnostta imash. Ima hora tuk, koito niamat vishe obrazovanie - za kuv staj po specialnostta govorim?
ako niakoi iska da me oprovergae - na men i bez tova tochno dnes mi e mnogo skuchno v glupavia kvebekarski ofis.
Aaa, setih se oshte neshto - jiv primer e moiata priatelka, koiato niamashe i den trudov staj cherno na bialo. Nekak si se sluchi taka, che i pomognah da zapochne rabota - napravi edna godina i malko sled tova poluchi pokana za interviu - da spomenavam li, che ne raboti po specialnostta? A i tezi da ne sa maloumni - kakvo shte rabotish kato zavurshish istoria v BG? Mnogo iasno - Mc gadost, sekretarka, direktor, striptiziorka (za koito moje) i hiliadi drugi neshta...
Ostava ti oshte malko da se diplomirash. Ne mi kazvai, che ne mojesh da si nabavish falshiv dokument za trudov staj - ne poveche ot godina - ako znaesh frenski i tuk-tame angliiski, poneje si i v podhodiashtata vuzrast nikoi nema da ti tursi staj ot 10 godini. A tova che si rabotila v Mc gadost - pak si e staj, nali oshte uchish - otkade druga rabota. Da ne govorim, che po moi spomeni, self evaluation-a pita kolko godini trudov staj imash, a ne kolko godini trudov staj po specialnostta imash. Ima hora tuk, koito niamat vishe obrazovanie - za kuv staj po specialnostta govorim?
ako niakoi iska da me oprovergae - na men i bez tova tochno dnes mi e mnogo skuchno v glupavia kvebekarski ofis.
Aaa, setih se oshte neshto - jiv primer e moiata priatelka, koiato niamashe i den trudov staj cherno na bialo. Nekak si se sluchi taka, che i pomognah da zapochne rabota - napravi edna godina i malko sled tova poluchi pokana za interviu - da spomenavam li, che ne raboti po specialnostta? A i tezi da ne sa maloumni - kakvo shte rabotish kato zavurshish istoria v BG? Mnogo iasno - Mc gadost, sekretarka, direktor, striptiziorka (za koito moje) i hiliadi drugi neshta...
Представителна извадка тип "паплач"

Аз стаж имам повече от две години на трудовата книжка, разбира
се не по специалността, но не знам грам френски. С английският
съм горе-долу добре, тази година през май трябваше да замина
за Англия на бригада, всичко беше готово , но около десет дни
преди да замина спряха визите и сега се чудя- Кой път да хващам?
се не по специалността, но не знам грам френски. С английският
съм горе-долу добре, тази година през май трябваше да замина
за Англия на бригада, всичко беше готово , но около десет дни
преди да замина спряха визите и сега се чудя- Кой път да хващам?
Пътя към най-близкия Алианс Франсез или Френски Културен Институт и почваш курсовете. По мое скромно мнение с тези данни без да имаш сносен френски (да речем поне 5-6 по скалата от 0 до 12), нямаш големи шансове за Квебек. И както ти каза Коко, преди това направи он-лайн теста и ако ти каже че не става, почни да променяш я стажа, я нивото на езика нагоре - така ще видиш какво още ти трябва за да се класираш. Още нещо - он-лайн теста ми се струва малко ориентировъчен, т.е. не е гаранция че ако ти каже "имаш достатъчно точки", на интервюто ще те пуснат 100%.
Виж сега - от Варна си - не се занимавай със шопски глупости алианси малианси-ако си на 0 с френския и подготве от френската може да ти помогне.
Отиди в училилище Алфа срещу партийния дом до Хъшове-там е най-евтино търси Радостина,Велислава, ако е още там, ако не който и да е...
Недей чети тук "препоръчайте ми учителка за интервюто"-не ги интересува да научат френски ,ами за интервюто и напоследък някакви стандартни въпроси се вадят да се подготвяли кандидатите по тях - няма такова нещо - ако научиш езика и вземеш инициативата интервюто си е лаф моабет - няма стандартни въпроси.
Ако просто искаш да вземеш виза, но няма да оставаш в Кебек-френски не ти трябва дори и за интервюто -ако събираш достатъчно точки по други показатели.
Ако обаче си решила да оставаш -езика ще ти трябва -така че - иди в Алфа и започвай да го учиш - учи френски -не "за интервюто"
Отиди в училилище Алфа срещу партийния дом до Хъшове-там е най-евтино търси Радостина,Велислава, ако е още там, ако не който и да е...
Недей чети тук "препоръчайте ми учителка за интервюто"-не ги интересува да научат френски ,ами за интервюто и напоследък някакви стандартни въпроси се вадят да се подготвяли кандидатите по тях - няма такова нещо - ако научиш езика и вземеш инициативата интервюто си е лаф моабет - няма стандартни въпроси.
Ако просто искаш да вземеш виза, но няма да оставаш в Кебек-френски не ти трябва дори и за интервюто -ако събираш достатъчно точки по други показатели.
Ако обаче си решила да оставаш -езика ще ти трябва -така че - иди в Алфа и започвай да го учиш - учи френски -не "за интервюто"
Ivelinche,v momenta Aliansa sformira grupa za nachinaeshti i she pochnat kum sredata na ianuari.Nivoto produljava 4 meseca i ti struva 2 vnoski po 150 leva,no si zaslujava,zashtoto tam uchat frenski ,a ne frenski za intervu.Ako si reshila da emigrirash,pochni nai-otrano s ezika,zashtoto v momenta toj e naj-vajen i nosi max. broi tochki.Tova e telefona v Aliansa:63 13 25.Povecheto zapisali se na tozi kurs sa tochno kato teb.Uspeh i idvai na sreshtite vuv Varna.