Ex, Air Canada...!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
dobrolub
Обратна връзка:

Ex, Air Canada...!

Мнение от dobrolub »

Здравейте!

Скоро летя от София до Торонто, но не това е проблемът. Работата е там че това не ми е крайна дестинация в Канада. Така и не намерих агенция която да ми резервира и продаде билет за вътрешноста на Канада. Всеки път извинението беше че Air Canada ( само тя лети до моята крайна дестинация на подходящата дата ) не оперира в БГ и просто няма как да стане. След две седмици ще си седя на летището в Торонто и ще се чудя как да измина 1600 км във вътрешноста на страната. Сигурно ще е интересно! Е, после ще споделя в форума. Междувременно ако някой знае ка да се справя със ситуацията нека сподели.....!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

v bg nali ima kreditni karti?
otidi na aircanada.ca i si kupi bilet sam.
jalko che pristigash sled dve sedmici - togava e ludnica period.
Bih ti preporachal da si vzemesh kakavto i da e bilet za nai eftina cena i sled tova da sedish na "stand by", ama ako hodish za PEI dokolkoto si spomniam tova moje da znachi niakolko dni chakane.
Drug variant ako niamash mnogo bagaj e da vzemesh avtobus - takmo shte opoznaesh rodinata za da ia obiknesh. Avtobusi ot letishteto do downtown sa 14.50 a ot toronto do PEI :
www.greyhound.ca
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
No667

Lufthansa

Мнение от No667 »

Idi v Lufthansa,te imat poleti ot Sofia do kraina destinacia v Canada.
Pone ot Sofia-Winnipeg samo te predlagaha bilet,kato Toronto-Winnipeg se leti s AirCanada,no bileti predvaritelno si go platil v BG na lufthansa.
Cenata e savsem ponosima.A inache ako kupish 2 otdelni bileta Sofia-Toronto i Toronto-krainata tochka e mnogo po skapo i skapo prodavat bilet ot BG za vatreshni linii.

Ne znam kade ste letish ot Toronto dali v Winnipeg,Regina,Calgary ili Edmanton,no ne e zle da idesh v Lufthansa i da gi pitash.

Mnogo bulgari koito pristignaha v Winnipeg ne biaha proverili podrobno v Bg i letiaha do Toronto,posle niakoi s BUS do Winnipeg,niakoi si kupuvaha bileto vatreshni linii v Toronto.

No mnogo bulgari prodaljavat da polzvat Lufthansa ot Winnipeg-Sofia i Sofia-Winnipeg i cenata na bileta e otlichna i bileta e edin
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
BabaPena

Мнение от BabaPena »

I az kato Nomera si kupih biletche Sofia-Winnipeg ot Lufthansa bez problem...

VErvai mi i s takova biletche beshe tsirk i polovina (ispusnati vrazki, raztovarvane na bagaj na Toronto i prochie) inak napravo ne moga da te mislia...

Lek polet!
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

Do Winnipeg osven s Lufthansa moje da se leti i s KLM.Poleta e prez Minneapolis.
Otidi v niakoe buro na airlines v Sofia.Napr. Lufthansa ili kakvoto reshish.Govori s tiah,a ne s turoperator i im obiasni kakva e tvoita situacia.Ako ne reshenie pone saberi info kakvi varianti bi mogal da polzvash.
Ako niama nishto ostava varianta da si kupish bilet ot Toronto.No spored men shte ti smaknat kojata zashtoto togava shte bade high season.
Proveri i airlines v Canada.Westjet,JetsGo i imashe neshto kato Zip (ili neshto podobno beshe imeto).
Ako ne namerish samolet ostava varianta s avtobus.Kakto kaza Kolio Greyhound ili Greygoose.Imash variant i s vlak http://www.viarail.ca
Ako imash poznat ili priatel v Toronto nai-dobre shte bade da otsednesh pri nego za niakolko dni i na spokoistvie da si potarsish nai-evtinia variant.
Uspeh.

P.S.I kato doidesh tuk napishi dva reda da znaiat horata,koito imat podoben sluchai na tvoia kakvo da praviat.
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Еър Канада е най-гадната компания в света може би :shock: Не ми се разправя през какви перипетии сме минавали заради тях, като не включвам изпускане на международен полет :evil: Пълни мизерници.
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

Кума Лиса написа:Еър Канада е най-гадната компания в света може би :shock: Не ми се разправя през какви перипетии сме минавали заради тях, като не включвам изпускане на международен полет :evil: Пълни мизерници.
Bih dobavil,che i Lufthansa sa bokluci,no ako pitash niakoi kanadec toi shte ti kaje "That's the way it is".Ako pitash shto se chaka 8 chasa v Emergency shte ti se otgovori po sashtia nachin.Kakto niakoi beshe pisal "How are you" i "Good,good".
Kato idvah nasam po vina na Lufthansa izpusnah vatreshen polet.Otidoh na gisheto im na letishte Pearson i kazah,che iskam da proveda overseas phone call za tiahna smetka.Slujitelkata me izgleda uchudeno "Kak taka za nasha smetka?".Az kazah "Ei taka,zashtoto izpusnah poleta po vasha vina".I tia kaza sardito "OK".
Da znaete ako izpusnete polet po vina na airlines imate pravo na phone call do kadeto si poiskate za tiahna smetka.
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Блясък, да ти кажа честно, аз никога не съм имала проблеми с Луфтханза, винаги са ме покривали след издънка на Еър Канада. Миналата година мъжа ми и хлапето изтърваха полет заради Еър Канада и са ги прехвърлили на Луфтханза за последния полет до София. Багажа им беше изгубен по вина на канадските авиолинии, а Луфтханза го доставиха за нула време и то с извинително писмо, въпреки, че вината не е била тяхна.
Аз лично съм заклет фен на Луфтханза :)
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
tochica

.

Мнение от tochica »

Air Canada imat codeshare flight s Lufthansa , t.e. wsichki poleti se prodawat ot Lufthansa , no se operirat ot Air Canada .
taka ce , kakto sa kazali wsichki predi mene , Lufthansa sa awiokopmaniqta , koiato moje da ti prodade bilet do poslednata destinaciq .
Spored men , ako nqmash kreditna karta , wzemi si prepaid ticket , kojto ste ti izdadat naprawo w Toronto ot Ticketing office ili na Air Canada ili na Lufthansa , ako imat buro na Pearson .
Taka ili inace te sa w edin alliance i mogat da izdawat bileti pomejdu si .
Ako imash kreditna karta ili mojesh po drug nacin da si kupish electronen bilet , togawa nqma da ima nujda da cakash za izdawaneto ( napecatwaneto ) na samiq bilet , kogato otidesh da se registrirash , ste ti dadat naprawo bording pass .
I da ne zabrawq , ce bagaja winagi se wzema w Canada na pyrwoto kacane , zastoto trqbwa da mine mitnica , t.e. dori i ako sa ti slojili etiket na bagaja s krajna destinaciq - PEI , bagaja trqbwa da se wzeme na pyrwoto letiste , na koeto ste kacnesh w Canada . , t.e. Toronto .
Uspeh ,

P.S. ako kupuwash dwa otdelni bileta na dwe awiokompanii , koito nqmat dogowor pomejdu si , kakto naprimer Air Canada i Jetsgo , ako iztyrwesh wtoriq polet , nikoj nqma da ti dade nito bezplaten telefon , nito hotel , nito ste te prezapishe za wtori polet bezplatno.
Wtoriq wariant , w kojto otgowornostta ste se poeme ot awiokompaniqta e ako imate otdelni bileti , no i dwata sa ot edna i systa awiokompaniq ili wtoriq e ot airlines , koito sa partniori - naprimer British Airways i American Airlines ili Iberia ili Finnair i t.n wsichki koito sa w "Oneworld" .
Air Canada operira w "Star Alliance" , tam mojete da widite s kogo sa obwyrzani s obst dogowor .
Kogato imate posledowatelni bileti , kupeni zaedno za wsichki poleti , t.e. ako sa na hartiq , na kuponite pishe posledowatelno 1,2,3,4 , awiokompaniqta e dlyjna da wi obeshteti sys hotel i i da wi prezapishe za drug polet .
No ako ste kupili edin bilet s KLM do Toronto i sled towa drug s Air Canada do Vancouver naprimer i zaradi zakysnenie na KLM iztyrwete poleta na Air Canada , KLM ne sa otgoworni , zastoto tqhnata otgowornost e da wi dowede do washata krajna destinaciq s tehniq bilet , t.e. Toronto .
Ako obace ste kupili bilet Toronto Vancouver s awiokompaniq , koiato operira zaedno s KLM , togawa ste poemat otgowornostta .Razbira se , towa e po-skypiq wariant , toest pylen bilet . Poweceto pytnici predpochitat separate tickets , zastoto sa s po-niski ceni .
Nadqwam se da ne zwuci mnogo obyrkwasto . :)
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
gogo

Мнение от gogo »

Zdrawejte! I az imah podoben problem, no qwno zawisi ot turisticheskata agenciq...Pyrwo otidoh pri edna dobra priqtelka, koqto bi naprawila wsichko wyzmojno da mi pomogne...no se okaza, che ne mogat da mi osigurqt bilet za Air Canada ottuk, ot Bg. Otidoh w druga agenciq i mi beshe kazano, che nqma problem. Oswen towa se okaza, che direkten ednoposochen polet, primerno za Winnipeg, nqma. Edinstweno Lufthansa predlagala, no return-ticket - otiwane i wryshtane. A za KLM, tyj kato minawa prez USA, e neobhodima tranzitna wiza ili neshto takowa, koeto e dopylnitlno uslojnenie. T.e. s koqto i kompaniq da letq, kacam w Toronto, i posle letq s Air Canada po wytreshna liniq. Cenata do Winnipeg beshe 129 E, no do 20.12, ako ne gresha w datata.
Qwno trqbwa da se obikolqt powechko agencii i da se prowerqt stranicite na awiokompaniite, samo ne biwa da se strqskash ot cenite - mislq che sa za otworen bilet ili neshto takowa, kojto e mnogo skyp.
Az ne pojelah da si naprawq kreditna karta, zashtoto samo obslujwneto e (az lichno ne sym prowerqwal) nqkolko desetku ewro /godina +plus taksi za wseki prewod. No, kakto weche kazah, reshih si problema kato otidoh w druga agenciq, kydeto mogat da mi osigurqt bilet za wytreshen polet na Air Canada.
Pak iskam da blagodarq na moqta priqtelka, koqto bezkoristno mi predostawi info i sama me podtikna da tyrsq i w drugi agencii.
Zdrawe i kysmet na wsichki!
Triniti

Мнение от Triniti »

Пробвай с British Airways!
Аватар
No667

Мнение от No667 »

gogo написа:Zdrawejte! I az imah podoben problem, no qwno zawisi ot turisticheskata agenciq...Pyrwo otidoh pri edna dobra priqtelka, koqto bi naprawila wsichko wyzmojno da mi pomogne...no se okaza, che ne mogat da mi osigurqt bilet za Air Canada ottuk, ot Bg. Otidoh w druga agenciq i mi beshe kazano, che nqma problem. Oswen towa se okaza, che direkten ednoposochen polet, primerno za Winnipeg, nqma. Edinstweno Lufthansa predlagala, no return-ticket - otiwane i wryshtane. A za KLM, tyj kato minawa prez USA, e neobhodima tranzitna wiza ili neshto takowa, koeto e dopylnitlno uslojnenie. T.e. s koqto i kompaniq da letq, kacam w Toronto, i posle letq s Air Canada po wytreshna liniq. Cenata do Winnipeg beshe 129 E, no do 20.12, ako ne gresha w datata.
Qwno trqbwa da se obikolqt powechko agencii i da se prowerqt stranicite na awiokompaniite, samo ne biwa da se strqskash ot cenite - mislq che sa za otworen bilet ili neshto takowa, kojto e mnogo skyp.
Az ne pojelah da si naprawq kreditna karta, zashtoto samo obslujwneto e (az lichno ne sym prowerqwal) nqkolko desetku ewro /godina +plus taksi za wseki prewod. No, kakto weche kazah, reshih si problema kato otidoh w druga agenciq, kydeto mogat da mi osigurqt bilet za wytreshen polet na Air Canada.
Pak iskam da blagodarq na moqta priqtelka, koqto bezkoristno mi predostawi info i sama me podtikna da tyrsq i w drugi agencii.
Abe Gogo ima ednoposochen Sofia-Winnipeg,tolkova bulgari taka sa patuvali vkluchitelno i az,ne se zanimavai sas samnitelni agencii a se obadi v Lufthansa v Sofia i vsichko ste e OK,znam hora deto napravo ot tam sas si kupili one-way bilet Sofia-Winnipeg
Snimki MANITOBA:

bateto

Мнение от bateto »

Air Canada e mnogo gnusna kompaniya ,letyah s neya Vancouver -Mtl.Samoleta kacna ,ednite patnici slyazoha ,drugite se kachiha i ne si napraviha truda da go pochistyat i da smenyat belite podlogki za glavite na sedalkite,te vprochem si byaha kafevi,ta se nalogi da gi otstranya.
Аватар
No667

aircanada

Мнение от No667 »

te sega AirCanada sa v proces na podobrenie,daje naeha i Celin Dion za reklamno lice,predi biaha zle i pred falit,no mai ste smeniat izcialo neshtata za da sa v chas.
Snimki MANITOBA:

tochica

.

Мнение от tochica »

w site na Jetsgo , koito oswen Air Canada systo letqt to PEI - Charlottetown , BC , cenata za one way e 307,64 $ ( CAD ) s wkluceni taxi za data 08 January .
Ne znam koga tochno letish , no gledam ce letqt w ponedelnik , cetwyrtyk , sybota i nedelq ot Toronto .

uspeh ,
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Заключено