Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.
Къв рат, моля ти се, при мене елате, долния етаж на къщата стои празен, страшни оргии могат да станат А съседите са готини, няма проблеми, тъкмо може по някоя тревица да им поискаме, че са фенове
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.
Кума Лиса написа:Къв рат, моля ти се, при мене елате, долния етаж на къщата стои празен, страшни оргии могат да станат А съседите са готини, няма проблеми, тъкмо може по някоя тревица да им поискаме, че са фенове
само Митака не викай, че чупи наред само да чуе някой черньо да киха накриво.
irra написа:Здравейте, не можах да се здържа да пишя.3 години и половина живях в Германия , смених 2 университета ама така и не разбрах че дипломите се признавали.Да вярно е, че ми признаха 5 семестъра и на половинката няколко семестара(клинични) но ако някой твърди че немците признават нещо да се обади за голяма почерпка..Преди 3 месеца приключих с Германия,така че информацията е прясна.Пък и се питам защо се напуска Гер като там се "признават" дипломите. Едно предложение:как бихте реагирали ако дойде някакав сомалиец с диплома от Първи Джунглов Университет за заболекар примерно и на развален английски ви предложи да ви оправи зъбите,тъй като му признават дипломата.
Нищо не се признава , права си , една позната учи вьв Виена икономика, и от там не и признаха . Тук лекарите имат 3 дьржавни изпита , дори и в Франция да си завьршил , пак дьржиш приравнителни . За инженерите е малко по различно , можеш да си намериш работа и без немска диплома , ама е многоооооооооо трудно.
Ако правиш само това което вече можеш, ще останеш завинаги това което си!
Ivailo, vsi4ko koeto si napisal vaji i za Frantsia, kudeto se namiram ot edna godina, a tukashnite smiatat,4e iza tsiala zapadna Evropa. Universitetite tuk sa GOLA VODAspriamo bulgarskie,takiva kakvito sa v momenta pri tova, ne kakvito sa bili predi godini.Az sum prepodavatel po angliiski,kato te slucham, 4ak mi se priiska da sum ve4e v Kanda:))))))))))))
irra написа:Здравейте, не можах да се здържа да пишя.3 години и половина живях в Германия , смених 2 университета ама така и не разбрах че дипломите се признавали.Да вярно е, че ми признаха 5 семестъра и на половинката няколко семестара(клинични) но ако някой твърди че немците признават нещо да се обади за голяма почерпка..Преди 3 месеца приключих с Германия,така че информацията е прясна.Пък и се питам защо се напуска Гер като там се "признават" дипломите. Едно предложение:как бихте реагирали ако дойде някакав сомалиец с диплома от Първи Джунглов Университет за заболекар примерно и на развален английски ви предложи да ви оправи зъбите,тъй като му признават дипломата.
Нищо не се признава , права си , една позната учи вьв Виена икономика, и от там не и признаха . Тук лекарите имат 3 дьржавни изпита , дори и в Франция да си завьршил , пак дьржиш приравнителни . За инженерите е малко по различно , можеш да си намериш работа и без немска диплома , ама е многоооооооооо трудно.
E, aide stiga! Sega sha mi kajete che sa me vzeli da pravia Ph.D. v nemsko ei tai na...nepriznavaiki mi mastarsa ot SU-to, taka li (i ne samo mene ami i polovinata mi kurs v dobavka)? To viarno che sa mi hubavi sinite ochi, ama chak pak tolkova... I che 4mata mi priateli BG lekari, deto si pieh birata s tiah, i te si rabotiha ei tai v edna Bavarska Universitetska Klinika...bez diplomi, bez nishto...
Ta Irra, ne znam dali govorim za sashtata Germania az prikliuchih s MOITA Germania predi 3-4 mesetsa (sled dosta poveche ot 3.5 godini pohapvane na vurstcheta), ama ne shtot ne mi priznavat diplomata, a zashtoto da si nameria postoianna rabota s vaprosnata mi diploma si e pochti kato da uluchish 6tsa ot tototo (za nemtsite se otnasia sashtoto)...
Ехо пак сам аз.Зна4и доуточнявам, признаването в министерството на образованието става почти без проблем срещу 105 евро,уверение че живееш в тази провинция и декларация че не си пуснал подобно нещо в друга провинция, но това не ти дава немска диплома,просто ти се дава правото да кажеш, че си магистър или инж. примерно. Давам и пример:национална състезателка по гребане(бивша),призната диплома, но успя да си намери работа само за 700евро,а за да получиш работна виза в DE трябва да имаш заплата над 2634 евро в бившите западни провинции. Ако имаш диплома от немско уни по закон имаш право 1 година след края на обучението да работиш и ако след това се докажеш и получаваш съответната заплата, е до заветна работна виза е една крачица. Та разликата м/у призната и немска се вижда.
Na men na vremeto mi iskaha samo diplomnata rabota (koiato triabvashe skoropostijno da napisha na angliiski, shtot v originala beshe na Bg)...sled koeto po jivo po zdravo mi priznaha BG diplomata i me zachisliha v Ph.D. programa...za rabotnata visa sled kato zavarshih nikoi ne me e pital kakva sha mi e zaplatata (koiato v interes na istinata beshe nad posochenite ot tebe tsifri)...
Ta az prodaljavam da tvardia, che ako chovek znae kakvo pravi v De e po-lesno/po-dobre plateno za biolozi i lekari s Bg obrazovanie... i DIPLOMITE NI SE PRIZNAVAT!!! (moje da se naloji da poraboti polovin godina chovek na 'grajdanski dogovor' dokato go vidiat kolko struva...no posle si pochva na normalnite i za nemtsite zaplati...stava vapros za uni bolnitsite...za chasni bolnitsi/praktiki ne sam kompetentna)...Za sravnenie...Joy i kolegata mogat da kajat edno dve raboti za kak se stava lekar/med sestra v Kanada...a na men vse oshte ne mi e izvesten sluchai na nikoi biolog stovaril se v Kanada na postdoc (ili na Ph.D.) napravo ot BAN/BF (shte se radvam da me oprovergaete).